واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چند خبر از همايش داستان كوتاه ايران
تهران- نويسنده معاصر يكي از اتفاقات مثبت همايش داستان كوتاه را پيوند ادبيات با فيلم هاي كوتاه دانست و افزود: داستان ها و فيلم هاي كوتاه سينما وجوه مشتركي دارند و به نوعي سينما وام دار ادبيات است .
![](http://img.irna.ir/1390/13901108/30784975/T30784975-2210867.jpg)
به گزارش ايرنا از همايش داستان كوتاه، حسين فتاحي نويسنده معاصر با تاكيد بر اينكه بايد فضاهاي فرهنگي و ادبي در كشور بيشتر شوند گفت: اين فضاها با برگزاري همايشها و جشنوارهها به وجود ميآيند؛ در نتيجه برگزاري هرگونه همايشي ميتواند از لحاظ تئوري براي ادبيات كشور مفيد باشد و هم وضعيت ادبيات داستاني كشور را به رشد و بالندگي برساند.
وي ديدگاه پژوهشي و كارشناسانه دراين همايش را يكي از شروط موفقيت آن خواند و افزود: اگر بتوانيم ادبيات داستاني كشور را در سالهاي گذشته به خوبي بررسي كنيم و به نگاهي جامع درباره آن برسيم؛ راه را براي ادامه اين مسير هموارتر ميكنيم و اتفاق خوبي را در حوزه ادبيات رقم ميزنيم. براي رسيدن به اين نگاه جامع لازم است از نظرات پژوهشگران و كارشناسان ادبيات كمك بگيريم و اين مسووليت را به آنها واگذار كنيم.
فتاحي بر تدوين يك برنامه مدون براي بهتر برگزار شدن اين همايش تاكيد كرد.
*داستاننويسي علاوه بر قصه به تكنيك نياز دارد
حبيب يوسفزاده نويسنده معاصر گفت: براي نوشتن داستان فقط قصه كافي نيست. نوشتن نياز به دانستن فن و تكنيك دارد و اگر غير از اين باشد آثار ضعيفي منتشر ميشوند و آسيب بزرگي به ادبيات داستاني ميزنند.
وي يكي از ضعفهاي داستان كوتاه امروز را كمبود آموزش دانست و افزود: هر نوشتهاي داستان نيست. براي نوشتن فقط قصه كافي نيست، نويسنده بايد فن و تكنيك بداند اگر غير از اين باشد اثر ضعيف و بيارزش ميشود. متاسفانه برخي از ناشران و مطبوعات از اين موضوع غافل ماندهاند و دست به نشر آثار ضعيف و بيارزش ميزنند؛ همين موضوع به ادبيات داستاني ما آسيب زده است.
*كميت داستانهاي كوتاه بر كيفيت آن برتري دارد
داود ملكي نويسنده معاصر گفت: كميت در ميان كتابهاي داستان كوتاه بسيار است؛ در صورتي كه بايد به كيفيت آنها نيز توجه كرد و با كارشناسي دقيق آثار را منتشر كرد.
اين نويسنده پرداختن به حوزه نشر داستان كوتاه و ادبيات داستاني را يكي از مهمترين موضوعات قابل تامل اين روزهاي فضاي ادبي كشور دانست .
وي افزود: اين روزها تعداد نويسندگان داستان كوتاه در ايران زياد شده است و اينها روز به روز كتاب وارد بازار ميكنند به همين دليل كميت كتابها بسيار زياد است. اگر اين آثار بتوانند با كارشناسي دقيق وارد بازار شوند و كيفيت آنها به درستي بررسي شود وضعيت ادبيات داستاني ما بهتر ميشود.
*داستان كوتاه و سينما وجوه اشتراك زيادي دارند
محمود خداوردي نويسنده معاصر نيز در مورد اين همايش گفت: اين همايش بايد بتواند تعامل مناسبي ميان نويسندگان و فيلمسازان به وجود بياورد، چرا كه داستان كوتاه و سينما اشتراكات زيادي باهم دارند.
وي يكي از اتفاقات مثبت اين جشنواره را پيوند آن با فيلمهاي كوتاه دانست و گفت: بسياري از آثار سينمايي معروف دنيا و ايران برگرفته از داستانهاي كوتاه هستند و پخش فيلمهاي اقتباسي از داستانهاي كوتاه گامي مثبت و موثر در توسعه داستان كوتاه ايران است.
خداوردي افزود: داستانهاي كوتاه و فيلمهاي كوتاه وجوه مشترك بسياري دارند، از آنجايي كه ادبيات پيشينهاش در عرصه هنر بيشتر از سينما است، سينما به نوعي وامدار ادبيات است.
همايش داستان كوتاه اواخر بهمن ماه در تهران برگزار مي شود.
فراهنگ **1630**
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30784975
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 390]