واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: تاثيري كه جنجال اسرائيل عليه ايران بر سوريه ميگذارد
سوريه در حالي طرح اتحاديه عرب براي پايان پذيرفتن به بحران جاري در اين كشور را پذيرفته است كه زمزمههاي رسانهاي اخير مبني بر حمله احتمالي اسرائيل به همراه متحدان غربياش، تلاش اتحاديه عرب براي حل بحران سوريه را در محاق برده است.
ديپلماسي ايراني: سوريه در حالي طرح اتحاديه عرب براي پايان پذيرفتن به بحران جاري در اين كشور را پذيرفته است كه زمزمههاي رسانهاي اخير مبني بر حمله احتمالي اسرائيل به همراه متحدان غربياش، تلاش اتحاديه عرب براي حل بحران سوريه را در محاق برده است.
روزنامه القدس العربي، چاپ لندن در يادداشتي به اين موضوع پرداخته و مينويسد: بسيار روشن است كه طرح اتحاديه عرب براي آرام كردن اوضاع در سوريه و پايان بخشيدن به خشونتها و خونريزيها در اين كشور قبل از آن كه نفس بكشد، مرد. در حال حاضر بر خلاف انتظار حجم ناآراميها در سوريه پس از اعلام طرح اتحاديه عرب افزايش يافته است تا همين مساله شبهات را درباره طرح اتحاديه عرب و اهداف آن بيش از پيش افزايش دهد. بنا به اخبار رسيده از سوريه ناآراميها به شهرهاي ديگر اين كشور نيز سرايت كرده است و دهها نفر توسط نيروهاي امنيتي سوري كشته شدهاند. همچنين افراد مسلح نيز شمار بسياري از نيروهاي پليس، ارتش و نيروهاي امنيتي سوري را از پاي در آوردهاند.
در ادامه اين يادداشت آمده است: طرح اتحاديه عرب كه با موافقت سوريه از روز جمعه وارد مرحله اجرا شده است، تاكيد دارد كه كشتار و خشونت متوقف شود، ارتش از شهرها و خيابانها خارج شود و گفتوگوها ميان نظام و جريانهاي مخالف براي رسيدن به يك توافق عملي آغاز شود تا از طريق اجراي كامل اصلاحات دموكراتيك بحران موجود در كشور پايان بگيرد. همچنين تمامي زندانيان سياسي آزاد شوند. مقامات سوري از اين طرح استقبال كردند. اين طرح همچنين مورد استقبال جريانهاي اپوزسيون نيز قرار گرفت، به ويژه از سوي شوراي ملي كه در خارج مستقر است. به نظر ميرسد كه اين استقبال از سوي دو طرف يك هدف را دنبال ميكند، خريد وقت بدون خشمگين كردن كشورهاي عربي تا بهانه نياورند كه سوريها هر گونه تلاشي را به شكست ميكشانند.
نويسنده اين يادداشت سپس مينويسد: هر دو طرف نسبت به آنچه در سوريه ميگذرد به ديده و شك و ترديد مينگرند، اعتماد به طور كامل از بين رفته و نظام همچنان معتقد است كه راه حل امنيتي همچنان ميتواند به اعتراضها را پايان دهد و اوضاع را تحت كنترل درآورد. مخالفان نيز ميگويند كه نظام در انجام مذاكرات جدي نيست و تلاش ميكند به هر طريق و با استفاده از هر ابزاري وضعيت مذاكرات را تغيير دهد. آنها همچنين اتحاديه عرب را متهم ميكنند كه با مطرح كردن اين گفتوگوها عمر خود را تلف ميكند.
در ادامه اين يادداشت به تحركات اخير امريكا و اسرائيل عليه ايران اشاره شده و آمده است: در اين ميان تحركات امريكا و اسرائيل عليه ايران افزايش يافته است. منابع بسياري در غرب خبر ميدهند كه يك طرح نظامي براي انجام عمليات هوايي عليه تاسيسات هستهاي ايران و انجام حملات موشكي به تاسيسات هستهاي اين كشور وجود دارد كه اين مساله ميتواند نقشي عمده در شكست طرح اتحاديه عرب ايفا كند. گزارشي كه قرار است روز پنجشنبه از سوي آژانس بينالمللي انرژي اتمي سازمان ملل منتشر شود ممكن است زمنيههاي لازم براي انجام هر گونه حمله نظامي به ايران را فراهم آورد. اطلاعاتي كه از سوي غربيها به بيرون درز پيدا كرده حاكي از آن است كه دلايل قاطعي وجود دارد مبني بر اين كه ايران تاسيسات هستهاي كاملا سرياي در اختيار دارد كه بازرسان آژانس به هيچ وجه توان بازرسي از آنها را ندارند. به ادعاي آنها اين تاسيسات مشغول غنيسازي اورانيوم براي استفاده در ابزارهاي نظامي است.
نويسنده اين يادداشت سپس مينويسد: هر گونه حمله نظامي به ايران آتش جنگ را در كل منطقه شعلهور ميسازد و بسيار طبيعي است كه پس از اين حمله سوريه كه همپيمان استراتژيك ايران محسوب ميشود بلافاصله هدف دوم غرب باشد كه اين خود ميتواند سكوت اين روزهاي غربيها در برابر سوريه را كه از حجم آن در مقايسه با گذشته بسيار كاسته شده است، توجيه كند.
در پايان اين يادداشت آمده است: اين درست است كه در حوادث اخير سوريه برخي كشورهاي عربي در آن دست داشته و در تخريب فضاي حاكم بر سوريه نقشي عمده ايفا كردند چرا كه آنها بيش از مردم سوريه خواهان سرنگوني نظام حاكم بر اين كشور هستند ولي حقيقت اين است كه نظام سوريه نيز اشتباهات بسياري مرتكب شده است. كشورهاي عربي تلاش دارند، همان طور كه ليبي، عراق و افغانستان را به ويراني كشاندند، مشابه همان سناريو را براي سوريه نيز اجرا كنند، آنها حتي ابايي ندارند كه جنگ داخلي در سوريه در بگيرد. اما با اين حال دولت سوريه بهتر است از فرصتهاي موجود نهايت استفاده را ببرد و از ارتكاب مجدد خطاهايي كه تا كنون مرتكب شده است، خودداري كند تا ضمن اثبات حسن نيتش و رغبت جدي در انجام هر گونه همكارياي توطئههاي اين دست از كشورهاي عربي را خنثي كند. همه منتظر اعلام گزارش آژانس بينالمللي انرژي اتمي هستند اگر مفاد اين گزارش عليه ايران باشد، آنگاه معلوم نيست كه هدف بعدي غربيها و متحدان آنها براي برهم زدن اوضاع منطقه چه خواهد بود؟
سه|ا|شنبه|ا|17|ا|آبان|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]