تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837013423




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آمريكا و بحران ورشكستگي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آمريكا و بحران ورشكستگي
گروه تحقيق و تفسير خبر- اعلام ورشكستگي مالي از سوي شركت "كداك" آمريكا و ادامه چالش هاي مالي در اين كشور حاكي از آن است كه نماد اقتصاد غرب در زنجيره اي از بحران هاي مالي تا ورشكستگي محصور شده است.


پس از آغاز بحران اقتصادي در آمريكا در سال2008، ورشكستگي شركت هاي آمركايي به واژه اي تكراري و فراگير تبديل شده است. چراكه دولت اوباما باوجود تزريق 600 ميليارد دلار به اقتصاد اين كشور نتوانست از ورشكستگي شركت ها جلوگيري كند. در اين زمينه "شركت كداك" از قديمي ترين و معروف ترين توليد كنندگان تجهيزات و مواد عكاسي در جهان، اعلام ورشكستگي كرد.

به گزارش خبرگزاري فرانس پرس شركت كداك كه در دهه 1880 ميلادي تاسيس شد، به عنوان مخترع دوربين عكاسي دستي، پيشتاز بزرگي در اين صنعت بود. يكي از دوربين هاي توليدي كداك به عنوان مشهورترين شركت فعال در صنعت عكاسي در قرن بيستم از نخستين فرود انسان بر كره ماه تصوير برداري كرد.

كارشناسان اقتصادي بر اين باورند كه واكنش كند اين شركت به تحولات سريع و چشمگير صنعت عكاسي در دو دهه اخير، به خصوص پيشرفت دوربين هاي ديجيتال از عوامل اصلي ورشكستگي به شمار مي رود. در اين زمينه، "آنتونيو پرز" رييس و مدير عامل شركت كداك هنگام اعلام ورشكستگي گفت: "هيات مديره و تمام مديران بلندپايه شركت اتفاق نظر داشتند كه اين اقدامي درست و ضروري براي آينده كداك بوده است". كداك اخيرا تمركز فعاليت‌هاي تجاري خود را از دوربين‌هاي عكاسي به توليد چاپگرهاي كامپيوتر معطوف كرده بود تا افت سود خود را جبران كند اما اين تغيير استراتژي هم نتوانست به شركت كداك كمك كند تا از ورشكستگي فرار كند. اين شركت 19هزار كارمند دارد و اعلام ورشكستگي اين شركت بر سرنوشت شغلي آنها تاثير منفي گذاشته است. شركت كداك از سال 2003 تا كنون 12 كارخانه خود را تعطيل كرده است. در چنين چارچوبي اين سوال مطرح مي شود كه اساسا ورشكستگي چيست و ورشكستگي اين شركت ها مي تواند چه تبعاتي بر آينده اجتماعي و سياسي آمريكا داشته باشد؟

** ورشكستگي چيست؟

------------------------------

"ورشكستگي" در واقع واژه اي است كه قدمت آن به شكل گيري فعاليت هاي اقتصادي و بازار به معناي كلاسيك آن مي رسد . در ادبيات اقتصادي از واقعيتي به نام ورشكستگي با عباراتي مانند "وضع نامطلوب مالي"، "شكست اقتصادي" و يا "عدم قدرت پرداخت ديون" ياد مي شود. در تعريف كلي يك بنگاه زماني ورشكسته تلقي مي شود كه قدرت پرداخت بدهي هاي خود را نداشته باشد و يا نصف سرمايه اوليه خود را از دست داده باشد. علل و عوامل متعددي باعث مي شود كه يك بنگاه اقتصادي با وجود برنامه ريزي هاي گسترده دچار ورشكستگي شود. از جمله اين علل مي توان به ويژگي هاي نظام اقتصادي كه يك بنگاه در آن فعاليت مي كند، تغييرات در تجارت و انتقال سريع تقاضاي عمومي و بروز مشكلات متعدد در تامين مالي امور تصادفي مانند از بين رفتن كالا و سرمايه اشاره كرد. مهم اين است كه وضعيت يك واحد تجاري به طور ناگهاني و غيرمنتظره به ورشكستگي منجر نمي شود. اين پديده داراي مرحله نهفتگي است كه براي مدت مديدي قابل شناسايي نيست.

** آمريكا و بحران ورشكستگي

------------------------------------

آمريكا از زمان آغاز بحران اقتصادي در سال2008 تاكنون با وجود اعلام دولتمردان اين كشور مبني بر خروج از بحران، بحران هاي جديدي را تجربه كرده است. در اين ميان علاوه بر بحران مالي در بانك هاي آمريكايي، بحران ورشكستگي در شركت هاي صنعتي و تجاري نيز گريبانگير اين كشور شده است. به گزارش شبكه الجزيره و براساس گزارش رسمي دولت آمريكا، در 12 ماه سال 2011، ميزان اعلام ورشكستگي در اين كشور 8/13 درصد افزايش داشته است. معاونت اداري دادگاه‌ فدرال آمريكا با انتشار اين گزراش، تاكيد كرد، از آغاز بحران مالي سال 2008 تاكنون بيش از 58 هزار شركت مالي و تجاري در آمريكا ورشكسته شده‌اند. اين درحالي است كه باراك اوباما رييس جمهور آمريكا بارها مدعي شده كه نظام مالي اين كشور مرحله بحران مالي را پشت سرگذاشته است.

در واقع اعلام ورشكستگي شركت كداك بعنوان يكي از شركت هاي ريشه دار را مي توان پاياني بر ادعاي ثبات اقتصاد آمريكا دانست، چراكه پيش از اين نيز اقتصاد اين كشور پس از بحران سال مالي 2008 و تزريق منابع مالي از سوي دولت جورج بوش پسر با بحران ورشكستكي مواجه شد و بزرگترين شركت خودروسازي آمريكا به نام "جنرال موتورز" كه نماد صنعت اين كشور محسوب مي شد، پس از يك قرن فعاليت سرانجام با 172 ميليارد دلار بدهي اعلام ورشكستگي كرد.

چنين روندي نشان مي دهد بازگشت پذيري به ثبات اقتصادي در آمريكا به سختي امكان پذيرخواهد بود زيرا بيش از آن كه تبعات اقتصادي ناشي از بحران بر فضاي اين جامعه اثر داشته باشد، تبعات رواني آن تاثير گذار بوده است. دراين ارتباط، ظهور جنبش "تسخير وال استريت" بعنوان يك جنبش تحول گرا را مي توان از مصاديق اصلي تاثيرگذاري اين بحران بر نگرش هاي عمومي دانست.

**جمع بندي

------------------

در حالي بحران اقتصادي، مالي و ورشكستگي آمريكا همچنان ادامه دارد و شركت هاي تجاري و صنعتي اين كشور را به كام نابودي مي كشاند كه اين وضعيت تاكنون تبعات مثبت و منفي بسياري بر رويكردهاي سياسي و اجتماعي اين كشور داشته است. از يك سو، آمريكا با آغاز و ادامه بحران اقتصادي در اين كشور به اين نتيجه رسيده است كه ساختار اقتصادي به دليل ماهيت سرمايه داري ديگر قادر به پاسخگويي به مطالبات عمومي نيست و چالش هاي فراواني را براي ساختار عمومي ايجاد كرده است. از ديگر سو، با درك چرايي اين معضلات و با چرخش مطالبات اقتصادي به مطالبات سياسي، سياستمداران آمريكايي در تلاش هستند تا فضاي گفتمان سياسي در اين كشور را تغيير دهند. بنابراين به نظر مي رسد كه در چنين فضايي، ادامه ورشسكستگي شركت ها و خروج آنها از چرخه اقتصادي، علاوه بر گسترش بحران اجتماعي ناشي از اخراج نيروهاي كار و تعديل نيرو مي تواند موجبات بحران سياسي در آستانه انتخابات رياست جمهوري سال2012 آمريكا را فراهم سازد.

تحقيق**2040**1599

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30783817

شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن