واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: افزايش چندين برابري فقر و اعتياد در افغانستان پس از لشگر كشي آمريكا
كابل - نتايج يك تحقيق و نظرسنجي در شمال افغانستان نشان مي دهد كه مردم اين منطقه متعقدند نظاميان خارجي با لشگر كشي به افغانستان اوضاع زندگي آنان را وخيمتر و اعتياد بين مردم افغانستان را چندين برابر كرده اند.
به گزارش ايرنا، مركز تحقيقاتي و نظر سنجي "خط نو"، اعلام كرد كه سطح در آمد خانواده ها در استانهاي شمال افغانستان نسبت به قبل از لشگر كشي خارجي ها به اين كشور كاهش يافته و شمار معتادان به مواد مخدر در اين منطقه افزايش چشمگيري داشته است.
مردم شمال افغانستان در اين نظرسنجي تاكيد كردند كه كمكهاي ادعايي توسط كشورهاي خارجي هيچ تغييري در وضع زندگي آنان صورت ندانده است.
"عبدالقادر مصباح"رئيس موسسه تحقيقاتي و نظر سنجي"خط نو" به خبرنگاران گفت: 15هزار و 710 تن از ساكنان شمال افغانستان در اين نظر نظرسنجي مورد پرسش قرار گرفتند كه 82 درصد آنان گفتند كه وضعيت معيشتي آنان در مقايسه با قبل از لشگر كشي آمريكا و ناتو وخيم تر شده و بر تعداد معتادان افغان به مراتب افزوده شده است.
مصباح گفت كه بر اساس آمارها بيش از 500 هزار تن در شمال افغانستان معتاد به مواد مخدر هستند در وضعيت بسيار نامناسبي زندگي مي كنند.
افزايش تعداد معتادان در افغانستان مقامات اين كشور را نيز نگران كرده است كه بر همين اساس در هفته گذشته "حامد كرزي" رييس جمهور افغانستان با صدور دستوري به مقامات مبارزه با مواد مخدر افغانستان تاكيد كرد كه تلاش هاي جدي و گسترده اي را براي مقابله با اين پديده شوم آغاز كنند.
نشست مبارزه با مواد مخدر در سفارت جمهوري اسلامي ايران نيز نشانه ديگري از افزايش نگراني ها از گسترش نگران كننده اعتياد در افغانستان است.
سه روز قبل سفارت ايران در افغانستان با برگزاري دومين نشست افسران رابط مبارزه با مواد مخدر تلاش كرد تا راهكاري عملي براي مبارزه با اين پديده در افغانستان بيابد.
"بابك دين پرست" معاون سفارت جمهوري اسلامي ايران در افغانستان در اين نشست جامعه جهاني را در 11سال گذشته در امر مبارزه با مواد مخدر در افغانستان ناكام دانست و تاكيد كرد كه استراتژي مشخصي در امر مبارزه با مواد مخدر در افغانستان به چشم نمي خورد.
معاون سفارت ايران در افغانستان در اين نشست با تاكيد به ضرورت توجه جدي به موضوع مبارزه با مواد مخدر و در اولويت قرار دادن مبارزه با اين پديده، لزوم توجه واقعي و اختصاص كمك هاي جمعي به طرح مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را ضروري دانست.
در حالي گزارش ها مبني بر افزايش شمار معتادان به مواد مخدر در افغانستان و توليد مواد افيوني و شيميايي در اين كشور منتشر مي شود كه آمريكاييها و نيروهاي ناتو يازده قبل به بهانه مقابله با تروريسم و مبارزه با مواد مخدر به افغانستان لشگر كشي كردند كه بر اثر آن هزاران تن از غير نظاميان كشته و يا معلول شدند.
استان هلمند كه دستكم 12هزار نيروي نظامي آمريكايي در آن مستقرند در چند سال اخير رتبه اول توليد ترياك را به خود اختصاص داده است.
توليد مواد مخدر در سال 2001 و قبل از اشغال افغانستان توسط نيروهاي ناتو و نظاميان آمريكايي كمتر از 200 تن در سال بود كه اين رقم در سالهاي اخير با افزايش 40 برابري به بيش از 8 هزار تن رسيده است.
بر اساس گزارشها در اين مدت بيش از 1300 تن "ايندريك استيك" كه ماده اصلي
تبديل ترياك به هروئين است و حتي يك ليتر آن در افغانستان توليد نمي شود، توسط هواپيماهاي آمريكايي وارد افغانستان شده است.
برخي گزارشهاي منتشر شده نشان مي دهد كه نظاميان آمريكايي در مزارع كشت خشخاش فقط نظاره گر هستند بر خلاف ادعاي خود براي مقابله با اين ماده افيوني، هيچ اقدامي نمي كنند.
آساق/1501
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30783668
شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]