واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: قاچاقچيان شيشه اعدام ميشوند
به گزارش فارس، وي با بيان اينكه بند فوق به تصويب قطعي رسيده است گفت: اگر امروز كسي با هر مقدار شيشه دستگير شود مانند اين است كه با همان مقدار هروئين يا مرفين دستگير شده است پس به همان نحو مجازات شده و مصادره اموال صورت ميگيرد.
اين مسئول افزود: با توجه به اين كه اعدام شديدترين مجازات است اغلب براي عوامل اصلي باندها، قاچاقچيان عمده و حرفهاي به مرحله اجرا در ميآيد به طوري كه در كميسيونهاي عفو هم مطرح ميشود تا افرادي كه سابقهدار نيستند يا به نظر ميرسد اصلاح شدهاند فرصت برگشت به جامعه داده شود ولي در مورد قاچاقچيان عمده كه اصلاحپذير نيستند آخرين راهكار اعدام است.
ذبحي با بيان اينكه اعتياد با استعمال تفاوت اساسي دارد اضافه كرد: كساني كه براي يك بار نسبت به استعمال مواد مخدر مبادرت كردهاند طبق ماده ۱۹ قانون جديد مجازات آنها ۵۰ تا ۷۴ ضربه شلاق و ۲ ميليون تا ۱۰ ميليون تومان جريمه نقدي خواهد بود.
اين مسئول گفت: مجازاتهاي كشور ما نسبت به بعضي كشورها از شدت كمتري برخوردار است زيرا به عنوان مثال در كشورهاي عربي براي دو گرم مواد مخدر احتمال صدور مجازاتهاي سنگين مثل اعدام و حبس ابد وجود دارد.
در شبكههاي ماهوارهاي تبليغات كاذبي پيرامون شيشه وجود دارد
وي با بيان اينكه شبكههاي بيگانه براي شكل دادن تصوير نادرست از شيشه در اذهان جوانان تلاش ميكنند بيان كرد: برخلاف ادعاي رسانههاي بيگانه مصرف شيشه موجب لاغري و بهبود توانايي جنسي نميشود همچنين اعتيادآور نبودن اين مواد طبق ادعاي رسانههاي مغرض كذب محض است.
اين مسئول ادامه داد: برخي جوانان سادهدل ادعاي غيرقابل اعتيادآور بودن اين مواد را باور كرده و به راحتي فريب ميخورند چرا كه اين تصور در آنها به وجود ميآيد بعد از يك يا دو بار استعمال تفنني به راحتي ميتوانند آن را ترك كنند.
ذبحي مواد مخدر صنعتي را جنونآور خواند و گفت: اين مادههاي توهمزا افراد را به جنونهاي خطرناك مبتلا ميكند به طوري كه وقوع بدترين جنايتها، بريدن سر والدين، همسر و فرزند همچنين خودكشيهاي فجيع بعد از استعمال ديده شده است.
مجازاتهاي قبلي پيرامون جرايم مواد مخدر ناچيز بود
وي تصريح كرد: با توجه به اينكه مجازاتهاي مصرح در قانون قبلي ناچيز بود و فعاليت در زمينه توليد و صدور مواد مخدر سودآوري زيادي به همراه داشت و روي آوردن قاچاقچيان و افراد ناسالم جامعه را به اين سمت شاهد بوديم بر اين اساس مواد و تبصرههاي قانون مبارزه با مواد مخدر با مشاركت مجلس و مجمع تشخيص مصلحت نظام اصلاح شد.
اين مسئول خاطرنشان كرد: بعضي افراد سودجو با استفاده از اينترنت و شبكههاي ماهوارهاي و از طريق برقراري ارتباط با شيميدانان فرمولهاي ساخت اين مواد مخدر را آموزش ميديدند به دنبال آن نسبت به راهاندازي كارگاههاي توليد شيشه همت ميگماشتند.
وي ادامه داد: روند فوق تا جايي ادامه پيدا كرد كه اين ماده خطرناك در كشور فراوان شد و توزيع آن همه جا گسترش يافت از طرف ديگر قيمت آن به اندازه قابل توجهي پايين آمد به طوري كه امكان تهيه آن به آساني امكانپذير شد و مردم از مواد مخدر سنتي ترياك و حشيش به مواد مخدر صنعتي روي آوردند به همين دليل عزمي جدي بين مسئولان براي اصلاح قانون و تشديد بعضي مجازاتها به وجود آمد.
استرداد مجرمان بينالمللي
ذبحي در پاسخ به اين سوالي مبني بر اينكه براي دستگيري قاچاقچيان بينالمللي تمهيداتي اتخاذ شده است يا نه گفت: قرارداد استرداد مجرمان براساس كنوانسيونهاي بينالمللي مثل كنوانسيون سال ۱۹۸۸ منعقد شده است همچنين طبق ماده ۴۳ قانون با عنوان كنترل دليوري يا محمولههاي تحت كنترل فعاليت باندهاي بينالمللي توسط كشورهاي مختلف جهان رصد ميشود و عوامل تحركات زنجيرهاي دستگير ميشوند.
معاون دادستان كل كشور تصريح كرد: نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران در صدر مبارزه با مافياي مواد مخدر قرار دارد حتي بعضي كشورهاي اروپايي با وجودي كه ادعاي انجام دادن اقدامات مقابلهاي دارند ولي در امر قاچاق افغانستان دخالت ميكنند.
راهاندازي مركز درمان اجباري معتادان در آذربايجان غربي
ذبحي در پاسخ به اين موضوع كه خانوادههاي آذربايجان غربي به لحاظ مرزي بودن استان از اين ناحيه خيلي لطمه ديدهاند پس با اجراي اين قانون انتظار داريم به كجا برسيم اظهار داشت: دهه مبارك فجر نخستين مركز درماني اجباري معتادان آذربايجان غربي با ظرفيت ۲ هزار نفر راهاندازي ميشود اين مركز درماني افراد بيعلاقه به ترك همچنين معتادان بيبضاعت را زيرپوشش قرار ميدهد همچنين مسئولان آن در كنار مراكز درماني خصوصي و انجييو به خانوادهها براي پاك كردن جوانان آلوده كمك خواهند كرد.
معاون قضايي دادستان كل كشور با خطاب قرار دادن خانوادهها گفت: اين انتظار وجود دارد والدين نسبت به تشويق فرزندان خود براي مراجعه به مراكز درماني مبادرت كنند چرا كه در غير اين صورت معتادان مجرم تلقي شده و توسط قوه قهريه به مراكز درماني منتقل خواهند شد.
جمعه|ا|7|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جهان نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 394]