واضح آرشیو وب فارسی:موج: يكسان سازي قيمت ها در تمام نقاط شهر ترافيك را كاهش مي دهد بعد اجتماعي ترافيك از تمام ابعاد آن مهم تر است
خبرگزاري موج - رئيس هيأت داوران دومين جشنواره ترافيك و رسانه با اعلام اين مطلب افزود: ترافيك دو بعد دارد كه بعد نرم افزاري يا اجتماعي آن از بعد سخت افزاري آن شامل خودرو، خيابان و ساير ملزومات ترافيكي مهم تر است.
به گزارش موج به نقل از روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، دكتر مهدي فرقاني اظهار كرد: متأسفانه برخي رانندگان به قيمت ناديده گرفتن حقوق ديگر شهروندان، حق خودخواهانه¬اي را براي خود قائلند.
وي با اشاره به اين كه متخلفان با رفتار خود در واقع حقوق ديگران را زير پا مي گذارند، اضافه كرد: متأسفانه متخلفان از شهرونداني اند كه قوانين و مقررات را رعايت مي كنند، طلبكارتراند كه اين امر مسأله اي فرهنگي است.
اين استاد علوم ارتباطات با تأكيد بر اين كه اتومبيل وارد كرده و به امكانات سخت افزاري ترافيك تجهيز شده ايم، اما فرهنگ رانندگي را وارد نكرده و به امكانات نرم افزاري ترافيك مجهز نشده ايم، تصريح كرد: يكي از نتايج اين دوگانگي، آشفته بازاري است كه امروز در هر كوچه و خياباني و سر هر كوي و برزني نظاره گر آن هستيم.
دكتر فرقاني با تأكيد بر اين كه شهروندان بايد مقابل افراد متخلف بي تفاوت نباشند و نسبت به تخلف معترض باشند، گفت: مردم مي بايست با متخلفان برخورد كنند تا امكان ادامه و تكرار تخلف براي اين افراد فراهم نشود.
وي تبديل فضاي اجتماعي موجود به فضايي كه در آن سواره و پياده از افرادي منفعل و بي تفاوت به شهرونداني منتقدومسئول تبديل شوند، افزود: فراگير شدن فرهنگ مسئوليت پذيري در جامعه، شاه بيت بحث ترافيك است.
اين استاد دانشگاه با بيان اين كه هر شهروند علاوه بر رعايت قوانين و مقررات، در قبال رعايت قانون از سوي سايرين هم بايد احساس مسئوليت كند، اظهار كرد: اجراي طرح انضباط ترافيكي منجر به سبك شدن ترافيك در هفته هاي اخير شده كه اين امر نشان دهنده تاثير رعايت اصول و ضوابط رانندگي در ساماندهي ترافيك است.
دكتر فرقاني كنترل ورود و توليد خودرو، ساخت بزرگراه ، خيابان و سطوح سواره رو، بهينه سازي مصرف سوخت، توسعه كيفي و كمي حمل و نقل عمومي و اصلاح طراحي شهري را از جمله سياست هاي موثر در كاهش ترافيك برشمرد و اضافه كرد: طراحي شهر بايد به سمت و سويي حركت كند كه مناطق خودكفا در تهران به وجود آيد.
وي در توضيح اين امر تصريح كرد: خودكفايي مناطق به آن معناست كه هر منطقه از حيث وجود مراكز خدماتي و ارائه خدمات شهري مستقل باشد تا مردم براي انجام كارهاي روزمره مجبور نباشند از مناطقشان خارج شوند.
اين صاحب نظر علوم اجتماعي با اشاره به اين كه قيمت انواع كالاها و خدمات بايد به گونه اي تنظيم شود كه در تمام نقاط شهر يكسان باشد، گفت: از مهم ترين انگيزه هاي جا به جايي ها در شهر دسترسي به كالاي ارزان تر است كه باعث رفت و آمدهاي بي مورد مي¬شود و يكسان سازي قيمت ها در همه مناطق، ترافيك را كاهش مي دهد.
رئيس هيأت داوران دومين جشنواره ترافيك و رسانه در پايان از اين جشنواره به عنوان يك اتفاق برجسته نام برد و خاطرنشان كرد: رسانه هاي جمعي از مهم ترين ابزارهاي آموزش شهروندي به شمار مي آيند و از اين منظر در جلب مشاركت شهروندان با مديريت شهري در بحث حمل و نقل و ترافيك از جايگاه ويژه اي برخوردارند.
شنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]