واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: بيكاري عامل اصلي بالا رفتن سن ازدواج در ميان جوانان منطقه خاورميانه
سازمان بين المللي كار در تازه ترين گزارش خود اعلام كرد تا پايان سال 2009 ميلادي 51 ميليون نفر در سراسر دنيا بيكار خواهند شد و نرخ بيكاري جهان به بيش از 1/7 درصد خواهد رسيد . بنابر اين ،از آنجا كه از دير باز معضل بيكاري در ميان جوانان منطقه خاورميانه يكي از بزرگترين مشكلات پيش روي اين قشر از جمعيت در اين منطقه بوده پيش بيني مي شود تا پايان سال بحران بيكاري در خاورميانه نيز وخيم تر شده و همزمان با افزايش تعداد جوانان بيكار سن ازدواج نيز در كشورهاي اين منطقه افزايش يابد.
به گزارش سرويس بين المللي برنا ، بر اساس آمارهاي سازمان بين المللي كار ، شمال آفريقا و خاور ميانه بالاترين نرخ بيكاري را در جهان در اختيار دارند.طبق اين گزارش نرخ بيكاري اين دو منطقه به ترتيب بيش از 3/10 و 4/9 درصد تا پايان سال 2008 بوده است .
نرخ رشد جمعيت در كشورهاي خاورميانه يكي از سريعترين نرخ رشدها را در جهان معاصر داراست ،بطوريكه از سال 1950 ميلادي تاكنون تعداد جمعيت اين منطقه تقريباً 4 برابر شده و انتظار مي رود ظرف 50 سال آينده دو برابر شود . ولي تعداد شغلها به سرعت رشد نيروي كار در اين منطقه رشد نداشته است.
طبق پيش بيني بانك جهاني تا پايان دهه جاري عرضه نيروي كار در خاورميانه و آفريقاي شمالي نسبت به سالهاي نخست اين دهه 40 درصد افزايش خواهد يافت كه اين رقم وجود اصطلاحات اساسي اقتصادي براي مقابله با بيكاري فزاينده احتمالي در چند سال آينده را گوشزد ميكند.
گزارش ها حاكي است :شرايط نامساعد اقتصادي و بالا رفتن روز افزون بيكاري در كشورهاي منطقه خاورميانه كه بالاترين جمعيت جوان جهان را به خود اختصاص داده اند موجب شده كه سن ازدواج در ميان جوانان اين كشورها به طرز چشمگيري افزايش يابد.
ناويج ديليون " مدير شوراي جوانان منطقه خاورميانه و يكي از اعضاي ارشد موسسه "بروكينگ" در خصوص تاثيرات منفي اين ناهنجاري اجتماعي گفت :فقر، بيكاري و دستمزد پاين فشار زيادي بر جوانان منطقه خاورميانه تحميل كرده كه در نتيجه آن سن ازدواج جوانان افزايش يافته و به حتم نتايج منفي آن بر بدنه جوان اين جوامع در دراز مدت مشخص خواهد شد.
بسياري از تحليلگران معتقدند : جمعيت بالاي جوانان در كشورهاي خاورميانه ،فقدان سيستم هاي اقتصادي پذيراي جوانان آماده به كار ،فقدان مهارت كافي در اين جوانان و محدود بودن حوزه فعاليت بخش خصوصي از جمله عواملي است كه در بالا رفتن سطح بيكاري جوامع كشورهاي خاورميانه تاثير گذار بوده است .
آمار نشان مي دهد هم اكنون حدود 60 درصد جمعيت خاورميانه كمتر از 24 سال سن دارند و اين جمعيت جوان جوياي كار روز به روز در حال افزايش است كه اگر نياز اين افراد در پيدا كردن شغل و منبع درآمد مناسب مرتفع نشود نا اميدي و سوء رفتارهاي ناشي از بيكاري اين قشر پرهيجان دامنگير جامعه خواهد شد و در سطح گسترده تر اقتصاد منطقه را با بحران شديد مواجه خواهد ساخت.
طبق آمار هزينه هايي كه از محل افزايش قشر جوانان كشورهاي خاورميانه بر دولت ها تحميل مي شود رقمي بالغ بر 25 ميليارد دلار است كه اين رقم 3/2 درصد شاخص توليد ناخالص داخلي در اين كشورهاست .
گفته مي شود در ميان كشورهاي منطقه خاورميانه بالاترين نرخ بيكاري به كشورهاي موروكو ، الجزاير ، مصر و عربستان سعودي اختصاص يافته است .
كارشناسان بر اين اعتقادند : كشورهاي منطقه خاورميانه و آفريقاي شمالي براي ايجاد زمينه اشتغال كافي بايد نرخ رشد اقتصادي خود را تا دو برابر افزايش دهند و بودجه كافي در اختيار سازمانهاي فني و حرفه اي براي آموزش جوانان و آماده كردن آنها براي انجام فعاليت هاي اقتصادي در اختيارشان بگذارند.
شنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]