واضح آرشیو وب فارسی:قدس: گزارش نقد و بررسي فيلم هاي «شبانه روز» و «شكار روباه» ؛ سينما بايد زيبا باشد
* آي سان نوروزي
نخستين جلسه پرسش و پاسخ روز جمعه سينما رسانه پرمخاطب ترين نشست اين روز بود. فيلم پرستاره اميد بنكدار و كيوان عليمحمدي آنقدر شلوغ بود كه خيلي ها را به سالن 3 سينما فلسطين كشانده بود. حامد بهداد، خاطره اسدي، سودابه خسروي، مهتاب كرامتي (بازيگران)، اميد بنكدار و كيوان عليمحمدي (كارگردان) و سيد جمال ساداتيان (تهيه كننده) عوامل و سازندگان فيلم «شبانه روز» بودند كه در اين نشست حضور داشتند و به سؤالات خبرنگاران و منتقدان پاسخ گفتند. هر چند بيشترين سؤالات از دو كارگردان جوان اين فيلم پرسيده شد.
***
از اتهام به فرماليسم خوشحاليم (شبانه روز)
* اميد بنكدار(كارگردان): درست يك سال پس از پايان توليد فيلم توقف شده «شبانه» من و آقاي عليمحمدي نگارش فيلمنامه «شبانه روز» را آغاز كرديم. به محض پايان يافتن نسخه اوليه فيلمنامه در مورد داستان با آقاي ساداتيان صحبت كرديم. بعد از اين هم فيلمنامه تا انتخاب بازيگر و جلوي دوربين قرارگرفتن مرحله به مرحله بازنويسي شد تا به مرحله آخر رسيد.
* كيوان عليمحمدي (كارگردان): ما مرتب فيلم كوتاه و مستند مي ساختيم و بعدها از خدا خواستيم تا بتوانيم يك فيلم بلند داستاني بسازيم. من و اميد قبل از ساختن فيلم، اول از خدا كمك خواستيم و بعد از دوستانمان كه هيچ گاه پشت ما را خالي نكردند، تا فيلم با دوستي و نگراني عميق همه عوامل ساخته شد ... سال گذشته، همين وقتها، خانم سودابه خسروي خيلي به ما دلداري مي دادند و مي گفتند زماني كه قرار باشد فيلم ساخته شود، به كمك ما مي آيند.
* سودابه خسروي (بازيگر): زماني كه از من براي كار در اين فيلم دعوت شد، مشغول بازي در يك پروژه ديگر در مصر بودم. خيلي تلاش كردم خودم را به گروه برسانم و سرانجام هم موفق شدم.
* اميد بنكدار(كارگردان) : تصميم گرفتيم قصه تاج السلطنه سياه و سفيد باشد و در بخش مربوط به سياوش كسرايي، به دليل فاصله زماني نزديك تر و تفاوت با ديگر قصه ها سعي كرديم از رنگ مونوكوروم قهوه اي استفاده كنيم....
داستان تاج السلطنه بستر تاريخي واقعي دارد و تاج السلطنه دختر ناصرالدين شاه است؛ آقاي كسرايي هم استاد من و كيوان بودند و بر اساس شخصيت ايشان اين بخش را كار كرديم اما قصه مرجان و فوژان كاملاً زاييده تخليات ماست.
* كيوان عليمحمدي (كارگردان): خوشحالم كه من و اميد به فرماليسم بودن- به عنوان يك برچسب- متهم شده ايم. من و اميد معتقديم سينما همواره با پس زمينه اي از نقاشي همراه است...
حتي فقر را هم مي توان نقاشانه نشان داد، بدون اينكه به دام كارت پستال و لوكس گرايي بيفتيم...
سينما بايد زيبا باشد؛ حتي اگر براي فقر فيلم مي سازيم...
من و اميد فيلمهايمان را قائم به ذات مي سازيم !
* حامد بهداد (بازيگر) : (در پاسخ به يك سؤال) موسيقايي يعني چه؟ شما به من بگوييد موسيقايي يعني چه تا من جواب بدهم ! اگر اين سؤال جدي باشد كه جواب مي دهم، اگر نه...
***
مجبور شدم به تلويزيون بروم (شكار روباه)
* مجيد جوانمرد (كارگردان): من بعد از 15 سال با فيلم «شكار روباه» به خانه اولم كه سينماست برگشتم. بعد از «شكار»، «دستمزد»، «سرزمين ديگر» و «عروس خون» ديگر فرصتي پيش نيامد تا فيلمي بسازم و به همين خاطر مجبور شدم به تلويزيون بروم.
* سيدمحسن جاهد (تهيه كننده): سرمايه اصلي اين فيلم متعلق به شبكه جهاني سحر است و من در ساخت آن مشاركت داشتم...سينما معمولاً به سراغ چنين موضوعاتي نمي رود، اما ما اين فيلم را طي 60 روز فيلمبرداري كرديم كه نيمي از آن در ايران و نيم ديگر آن در ارمنستان كار شد و از نتيجه آن بسيار راضي هستم.
* فتانه يعقوبي (فيلمنامه نويس): هر كاري يكسري معايب و محاسن دارد و ما مجبوريم با توجه به ساختارها و قوانين كارمان را انجام بدهيم و فكر مي كنم با توجه به محدوديتهاي موجود گروه توانستند به نتيجه مطلوبي از كار برسند.
شنبه|ا|19|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]