تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند مى‏فرمايد: بنده من با هيچ كارى پسنديده‏تر از انجام آن چه كه بر او فرض كردم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837449878




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ديدگاه چند تن از صاحبنظران همداني درباره عوامل موثر در پيروزي تاثير انقلاب در منطقه و جهان و تهديدات و فرصت ها


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ديدگاه چند تن از صاحبنظران همداني درباره عوامل موثر در پيروزي تاثير انقلاب در منطقه و جهان و تهديدات و فرصت ها
پيروزي انقلاب اسلامي را مي توان از معدود وقايع مهم سياسي جهان برشمرد كه اواخر قرن بيستم در منطقه خاورميانه به وقوع پيوست و جهان را با تحولي بنيادي مواجه ساخت .
شايدكسي باورنداشت كه پايه هاي حكومت پهلوي با آن همه قدرت نمايي داخلي و خارجي آنقدر پوشالي باشد كه دچار فروپاشي گردد.
به اعتقاد صاحبنظران آنچه باعث سقوط حكومت پهلوي شد رهبري قاطعانه حضرت آيت الله روح الله خميني (ره ) بود كه توانست با نفوذ در دل توده هاي مردم و ايجاد وفاق و همدلي بين گروههاي مذهبي و سياسي آنان را براي سرنگوني حكومت پهلوي منسجم و متحد كند.
همچنين وجود باورهاي مذهبي در بين مردم مسلمان ايران از يك سو و آلودگي و غرب زدگي و دوري شاه و اقمارش از مباني اسلامي را مي توان از جمله ديگر علل مهم سرنگوني حكومت شاه در ايران برشمرد.
آنچه در ذيل آمده است ديدگاه تني چند از صاحبنظران همداني پيرامون عوامل موثر در پيروزي انقلاب و ديگر مسائل مرتبط است كه در قالب پرسش و پاسخ از منظر شما خوانندگان گرامي مي گذرد.
دكتر منصور غلامي متولد سال 1332 با سابقه 18 ساله فعاليت مديريتي در بخش هاي مختلف دانشگاهي و آموزش عالي يكي از صاحبنظراني است كه با وي به گفتگو نشستيم .
آقاي دكتر غلامي ضمن تشكر بفرمائيد توفيق انقلاب و عوامل موثر در پيروزي آن را چه مي دانيد
بنظرم وقوع انقلاب اسلامي حاصل جمع شدن خواسته هاي ملت ايران بويژه در طول دوران نسبتا طولاني بوده و شايد بعد از مشروطه و ناكاميهاي مشروطه هميشه اين ايده در ذهن دلسوزان انقلاب و بخصوص كساني كه نگاه آنان مذهبي و حضور دين اسلام در اداره حكومت بود بر اين باور بودند كه چگونه مي شود اين ناكامي ها را اصلاح كرد.
در رابطه با انقلاب حضور حضرت امام خميني (ره ) يك قوام و جهت دهي خاصي را به گروههايي داد كه چشم انتظار پيدايش زمينه حركت براي اصلاح و تغيير بودند و رهبري هوشمندانه قوي و شجاعانه ايشان بسياري از كساني را كه شايد اميدي نداشته و امكان نفوذ در ساختار رژيم گذشته را نمي دادند اميدوار كرد و لذا مجموعه خواسته ها و ظهور يك رهبري قوي زمينه را براي وقوع انقلاب اسلامي فراهم كرد.
از توفيقات انقلاب اين بود كه در سايه همين رهبري قوي و هوشمندانه توانست يك اجماع در جهت تغيير ساختار حكومت قبلي و براندازي آن بين همه گروهها و جمعيت هاي سياسي مختلف فعال در كشور فراهم كند كه هنر رهبري امام هماهنگ و همسو كردن اين نيروها با تاكيد بر اشتراك نظرها يا نقطه نظرات مشترك و كمرنگ كردن اختلاف نظرها بوده ضمن اينكه بايد ديدگاهها و اصول انقلاب اسلامي را بعنوان اساس شكل گيري حفظ كرد.
امام نگران اين نبود احيانا حضور برخي از گروههاي سياسي در تحقق انقلاب اشكال ايجاد كند و هيچ وقت سعي در حذف آنها نكرد و عوامل موثر را هم در همين قالب مي توان اشاره كرد.
ارزيابي جنابعالي از تاثير انقلاب اسلامي و تاسيس نظام جمهوري اسلامي در ايران منطقه و جهان چيست
در درجه اول در منطقه موجب بروز آثار سياسي و همچنين آثار اقتصادي و اجتماعي وسيعي شد. از آنجا كه پيروزي انقلاب براي كشورهاي ديگر بويژه قدرتهاي بزرگ سياسي دنيا قابل پيش بيني نبود ابتدا باعث سردرگمي و اتخاذ تصميمات موضعي و موردي از جمله تحميل جنگ عراق تحميل كردن دولتي با گرايش ليبرالي و حركت هاي برانداز توسط عوامل داخلي از سوي آنها گرديد كه در واقع با اين حركت هاي ناشيانه فكر مي كردند موضوع خاتمه يافته است .
آثار ديگري كه در ادامه اين وضعيت مي توان برشمرد از جمله تصميمات غير عاقلانه بحث تلاش در انحراف انقلاب در سنوات اول حركتهاي عوامل وابسته حمله به طبس به بهانه آزادي گروگانها حركت سريع و ناپخته بمنظور صدمه زدن به انقلاب اسلامي بود بعد كه متوجه شدند اين نهال ريشه اي بيشتر از سن خود دارد و قويست و كندن آن ميسور نيست به شكل هاي مختلف در منطقه اقدام به تغييرات و سازماندهي جديد سياسي كردند.
طبيعي است كشورهاي عربي به لحاظ موقعيت سوق الجيشي خيلي قابل اتكا نبوده و هيچ كشوري براي آنان مثل ايران نبوده و لذا بعد از فروپاشي شوروي سابق آنها با انتخاب چند كشور از آسياي ميانه و تلاش براي استقرار خود علي الظاهر سعي مي كنند جاي خالي ايران را پركنند كه به نظرم در همين شرايط فعلي نتوانستند آن جايگاه را بدست آورده و بازيابي كنند و هنوز از ايران بعنوان منطقه استراتژيك تعريف مي شود و وقوع انقلاب ضربه بسيار مهمي به موقعيت سياسي كشورها بويژه آمريكا وارد كرد.
از سوي ديگر تحولات حاشيه اي تحولاتي بود كه در كشورهاي عربي به شكل اقتصادي و اجتماعي نمود يافت مثل تمركز بخشي از تعاملات اقتصادي در امارات و تغييراتي كه در دولتهاي كشورهاي عربي با رويكردهاي اجتماعي شكل گرفت .
بعد از انقلاب اين كشورها توجه بيشتري به مردم داشتند تغيير موضع ها در مورد حقوق زنان آشكار بود تلاش بيشتر براي تبليغ اسلام با ديدگاه هاي خاص رايج در اين كشورها از جمله اين مواردي بودكه اتفاق افتاد و لذا اينگونه حركت ها براي جلوگيري از آثار انقلاب اسلامي ايران در اين كشورها شكل گرفت و هنوز هم ادامه دارد. مثل تحولات لبنان فلسطين عراق افغانستان و... از سويي وقوع انقلاب تاثير خوبي در بوجود آوردن اميدها بين مردم اين مناطق داشت بويژه شيعيان كه آثار آن ملموس است . همچنين در بيداري مردم اين كشورها كه از آثار انقلاب در منطقه بوده است .
در سطح كشورهاي بزرگ و قدرتمند از جمله آمريكا و اروپا نيز تلاش براي تغيير اساسي در نظامهاي كشورهاي همسايه آغاز شد و بعد از فروپاشي شوروي بسيار تلاش شده كشورهاي مسلمان همسايه ايران را تحت تسلط داشته باشند كه اتفاقات افغانستان عراق و نفوذ در پاكستان از مواردي بود كه در اين تغيير موازنه سايسي آمريكا به آن روي آورده است .
همچنين تلاش در قالب اسلام ستيزي از جمله مواردي است كه اين قدرتها دارند مواردي مثل معرفي الگوهاي فرقه اي شبه اسلام از جمله وهابيت طالبان و مترادف قرار دادن اسلام با تروريست كه در ديگر كشورها اين حربه موثر بوده و ترس و وحشت از اسلام به اين طريق ايجاد شده است .
جلوگيري از ترويج اسلام و مبارزه با مظاهر آن مثل جلوگيري از ورود افراد محجبه در مجامع رسمي كشورهاي اروپايي .
به هر حال تغييراتي كه موازنه انقلاب اسلامي در سياست تحت كنترل قدرتهاي جهاني بطور خاص آمريكا ايجاد كرد عدم تعادلي را بوجود آورد كه هنوز آنان نتوانستند به تعادل برسند و لذا مزاحمت براي انقلاب اسلامي به خاطر اين است كه هنوز مسئله ايران براي آنان اهميت دارد وگرنه بحث صرفا اقتصادي و نظامي در معادلات آنان قابل گذشت بود ولي وقتي ايدئولوژي باشد با محاسبات مادي قابل گذشت و ارزيابي نيست .
آقاي غلامي انقلاب اسلامي هم از درون و هم از بيرون با تهديدهايي مواجه است ارزيابي شما چيست
بررسي تهديدها نشان مي دهد كه حتما بايد به عنوان واقعيت ها مورد توجه قرار گرفته كه مي تواند بسيار مهم و راهگشا باشد و آن اينكه چرا و چگونه نهضت ها انقلاب ها و تحولات اجتماعي بزرگ داراي رهبران صالح و مصلح نهايتا دچار تغيير و يا فراموشي شدند عوامل و عوارض دروني و بيروني آنها چه بود
بنظرم اين بحث بطور جدي بايد مورد توجه قرار گيرد اگر يك ارزيابي كلي از 30 سال انقلاب داشته باشيم كه كم و بيش هست بنظر مي رسد گاهي نظرات شخصي ياگروهي بيشترمورد توجه و تاكيدقرار مي گيرد تا يك بحث تاريخي و علمي كه قابل مقايسه وتامل است .
بنظرم در انقلاب اسلامي كه متكي بر ايدئولوژي اسلامي است اعتقادات اسلامي هم در رهبران و هم در مردم مبناي علاقه انتظار و پيشرفت و پيروي مردم از انقلاب است و لذا عوامل مختلفي مي تواند از درون يا بيرون تهديد تلقي شود.
موارد متعددي هست مثل التقاط بعضي گروههاي التقاطي بوجود آمدند كه اهدافي خاص داشته به خصوص در زمان حضرت امام (ره ) كه خيلي صريح و سريع اصلاح شدند.
آنچه كه هنوز مي تواند نگران كننده باشد بحث خرافات در اعتقادات مذهبي است كه اخيرا مراجع معظم تقليد نسبت به اين مسئله هشدار مي دهند كه بسيار مسئله خطرناكي است . اين امر مثل موريانه مي تواند ساختار دروني اعتقادات بسيار پيشرفته و ارزشمند اسلامي را در نظر افراد مختلف بويژه جوانان آسيب زند. بحث تفرقه كه مي تواند با جدا كردن گروههاي معتقد به اسلام و نظام اسلامي موجب تضعيف نظام گردد. كه دشمن بسيار روي اين مسئله حساب مي كند و خيلي از انقلابها را به همين طريق تضعيف و حذف كردند توجه به اين بحث كه تفرقه و تقسيم فرزندان انقلاب به خودي و غير خودي مي تواند آثار مخرب و زيانباري داشته باشد و لذا دقت در شناخت دلسوزان و علاقمندان به نظام و حفظ و نگهداري منتقدان دلسوز بسيار اهميت دارد.
همچنين در اين بحث خطر قرار گرفتن احزاب و گروههاي سياسي در جايگاه وارثين انقلاب و مصادره انقلاب به نفع طيف و گروه خاص نبايد از نظر دور بماند هر چند حضور مقام معظم رهبري در اين رابطه نقطه اطميناني را ايجاد كرده اما ذكر خطرات و نگرانيها مي تواند موجب توجه و دقت نظر بيشتر باشد. هر كس هم سهم خودش را در توجه به اين مسئله بايد داشته باشد و همه دلسوزان مي توانند به اين موضوع كمك كنند كه انقلاب و نيروهاي دلسوز يكپارچگي و انسجام را هر چه بيشتر حفظ كنند.
در خصوص عوارض بيروني كه موجب ضعف و تفرقه مي شود عدم تعامل هوشمندانه با دولتها و دنياي خارج و تشديد دشمني ها در مواردي كه الزامي به آن نيست مي تواند خطرناك باشد.
ضعف در روابط بين المللي و عدم شناخت دقيق از دوستان و دشمناني كه دانا و نادان بودن آنها مي تواند دليل خوبي براي چگونگي تعامل با آنها به حساب بيايد.
اهتراز از خود بزرگ بيني غير واقعي در نظام بين الملل بجاي اعتقاد به عزت و افتخار كه دو مقوله قابل تفكيك باشند و لذا تهديدهاي دروني را بايد با تقويت همدلي و رفع عوامل تفرقه و نگرانيهاي به حق در درون دوستداران انقلاب و نظام خنثي كرد و در مورد تهديدات بيروني نيازمند كار جامع و گسترده علمي تخصصي و قوي در سياست خارجي باشيم .
در سنوات اخير شاهد رشد گرايش رفاه زدگي در بين برخي مسئولان هستيم ارزيابي تان از اين مقوله چيست
با حفظ احترام به خدمات صادقانه بسياري از مسئولان خدوم كه از ابتداي پيروزي تاكنون در مصدر امور مختلف با ايثار و صرف تمام انرژي منشا خدمات ارزشمند و ماندگار بوده اند متاسفانه موارد قابل توجهي از گرايش به رفاه زدگي مادي در بين كارگزاران نظام ديده شود. علت اوليه اين امر نفس انسان است كه اگر مهار نشود و عنانش را رها كنيم آدمي را به سوي خواست هاي خودش سوق خواهد داد و لذا بي توجهي به اين مسئله راه را براي اثر عوامل بيروني باز مي كند. عوامل بيروني مختلف است .
اغلب به دليل مسئوليت هاست كه قاعدتا افزايش درآمد هايي را بدنبال دارد و اين امر نيز نيازهاي جديد مادي را در ذهن افراد بيدار مي كند. ورود به تغيير الگوهاي زندگي و تعريف نيازمنديهاي جديد كه با درآمدهاي جديد افزايش يافته قابل تعمق است و زمينه يك حركت « هل من مزيد » را فراهم مي كند. گاهي اعضاي خانواده به اين حركت دامن مي زنند. مقايسه خودشان با ديگران و توقعات به ظاهر محقانه جريان حركت را تشديد مي كند.
بحث دوم بهره مندي از خدمات ديگران كه در اصل به منظور قدرداني از مسئولان و همچنين كمك به صرفه جويي در وقت ارزشمند آنها اتفاق مي افتد و اين پديده ممكن است به يك توقع حق به جانب و عادي در استفاده از خدمات ديگران مبدل شود كه بعضا منجر به توقعات بزرگتر مثل برخي از رانت خواريها در سطوح كوچك يا بزرگ مي گردد. قطعا با ورود به بحث هاي مادي و رفاه طلبي خصوصيات طبقات مرفه در افراد رشد و نشو و نما پيدا مي كند كه اين موجب ورود بسياري از افراد به مقوله هاي اقتصادي و اشتغالهاي درآمدزا جانبي در حاشيه مسئوليت هاي اداري و سازماني مي شود.
طبيعي است تعلقات مادي افراد را اسير دنيا و در نتيجه سرباز حفظ وضعيت حاصل شده به هر قيمت خواهد كرد و مي تواند منشا شكل گيري انواع مفسده ها در اين زمينه شود و لذا بحث رفاه زدگي مقوله اي وراي حق و حقوق قانوني و نيازهاي منطقي و شرعي افراد است كه اگر مسئولين نظام كه مدعي پياده سازي اصول حقه اسلاميند خود الگوهاي قابل قبولي براي عامه مردم نباشند ادعاها و تبليغات آنها به ابزاري بر عليه اسلام و نظام تبديل مي گردد.
دكتر محمدعلي زلفي گل رئيس دانشگاه بوعلي سينا پژوهشگر برجسته كشور و دانشمند برگزيده در ليست يكصد دانشمند برتر جهان در رشته در سال 86 مي باشند ايشان نيز به سئوالات خبرنگار ما اين چنين پاسخ ميگويند : ISI شيمي از سوي مركزاطلاعات و آمار علمي
ضمن تشكر از حضور شما در اين گفتگو بفرمائيد توفيق انقلاب اسلامي چگونگي وقوع و عوامل موثر در پيروزي آن را چگونه ارزيابي مي كنيد
قبل از پيروزي انقلاب اسلامي نظام سلطنتي و ارباب رعيتي در كشور حاكم بود . نظامي به اصطلاح 2500 ساله كه با مباني ديني و باورهاي جامعه سازگاري چنداني نداشت .
حكومت گذشته اعتقادي به مباني ديني نداشت و امام بعنوان رهبري با تقوا آمد و در حقيقت در مردم تاثير گذاشت و با نفوذ در قلبها توانست انقلاب را مديريت كند. از سويي در نظام گذشته توده مردم عملا تاثيري و جايگاهي در برنامه ريزي ها و سرنوشت جامعه نداشتند يعني آن چيزي كه دنياي غرب تحت عنوان دموكراسي به آن رسيده بود و اين در حاليست كه در نظام ديني ما عملا بحث اكثريت و تاثير مردم بر سرنوشت خود مورد تاكيد است . لذا عليرغم تمامي امكاناتي كه نظام گذشته داشت نتوانست ماندگار شود و انقلاب اسلامي رخ داد. اعتقاد دارم بحث استقلال سياسي كشور بود كه يك طوري از خارج از مرزها براي كشور تصميم گيري مي شد و در اين تصميم گيري مباني عقيدتي ما جهان بيني ما عرف جامعه و فرهنگ جايي نداشت و با باورهاي ما ناسازگار بود بنابراين كشورهاي سلطه گر بدنبال فرهنگ زدايي و استحاله فرهنگي و سوق دادن فرهنگ ما به سمت ديدگاههاي خاص خودشان بودند. نكته مهم ديگر در اين رابطه حساس شدن مردم نسبت به سرنوشت خودشان بود كه امام با تشخيص بموقع دقيقا روي اين نكات حساس دست گذاشت و با مديريت فطرت مردم زمينه بروز انقلاب را ايجاد كرد و در حقيقت از دين فرهنگ عرف تاريخ و ايدئولوژي مردم دفاع كرد.
آقاي دكتر بنظر مي رسد انقلاب اسلامي تاثير چشم گيري در معادلات سياسي و اجتماعي منطقه و جهان داشته است شما تاثير پيروزي انقلاب در درون و بيرون را چگونه ارزيابي مي كنيد
بنظر من مهمترين دست آورد انقلاب در درون و بيرون حفظ كرامت و استقلال سياسي كشور است بگونه اي كه ديگر اطمينان داريم از بيرون برايمان تعيين تكليف نمي كنند. سياست ها در داخل مرزها تعيين شود و اين دست آورد بزرگي است . امروز حتي كشورهاي پيشرفته اي رامي بينيم كه هنوز مثل ايران به استقلال سياسي نرسيده اند.
دست آورد اين استقلال آن است كه مردم ما مي توانند در همه زمينه ها به خود باوري برسند و رشد كنند و روي هر موضوعي تحقيق و پژوهش كنند. محصول علم و فن توليد كنند در صورتي كه در كشورهاي پيشرفته الان اجازه كار روي خيلي از موضوعها را ندارند. اما در كشور ما زمينه براي هر گونه فعاليت وجود دارد كه مصداق آن انرژي هسته اي و فن آوري هوا فضا و... كه اينها دست آوردهاي انقلاب در درون است .
دست آورد بعد ارايه اولين الگو از حكومت مردم سالاري ديني در جامعه بود كه قوانين اداري حكومت مبتني بر شرع مقدس است . در حكومت ما قوانين هم جنبه حقوقي دارند و هم شرعي و عدم رعايت قانون نه تنها جرم بلكه گناه محسوب مي گردد.
در زمينه ديگر دست آوردها پيشرفتهاي علمي است شاخص هاي مختلف توسعه از نظر ميزان تحصيلات عاليه ميزان مطالعه ميزان و تعداد مراكز آموزش عالي پژوهشي آموزشي كه اينها اصلا قابل مقايسه با قبل نيست .
از نظر تاثيرات بيروني استقلال سياسي ما زمينه بيداري بسياري از مردم در گوشه و كنار جهان را فراهم كرد. همچنين زمينه براي ارتباط با كشورهايي كه آنها هم به نوعي از درصد بالايي از استقلال برخوردارند ايجاد شد و تعاملات اقتصادي سياسي دنيا برقرار و امروز به دور از شعار جمهوري اسلامي بعنوان كشوري تاثيرگذار در تحولات منطقه خاورميانه مطرح است و مي توان اذعان داشت جنبه رهبري اين كشورها را بر عهده دارد و همچنين رهبري جهان اسلام .
آقاي دكتر زلفي گل مهمترين عوامل تهديد كننده انقلاب اسلامي را در چه مي بينيد
در اين خصوص بحث آزادي خواهي ملت ايران و زمينه سازي براي ارتباط با مردم مظلوم دنيا خود بستر ساز ظهور آقا امام زمان (عج ) انشاالله خواهد بود و اين براي نظام ما يك فرصت است . اما در مورد تهديدها بايد به قضيه يك نگاه علمي كرد بدين صورت كه انقلاب دنيا را مطالعه و بررسي كنيم مطالعه تطبيقي داشته باشيم ببينيم آنها در دهه چهارم عمر خود از چه ناحيه هايي آسيب پذير بودند تجربه بحث مهمي است و اشتباهات و غفلت هاي آنها را دچار نشويم بعبارتي :
تا به يكي تجربه اندوختن بار دگر تجربه بردن بكار
اعتقاد راسخ دارم تهديد موجود ما تهديد فرهنگي است . امروز بشدت نيازمند پالايش فرهنگي هستيم سالها با فرهنگ طاغوت زندگي كرده ايم و دور زدن قانون و قانون گريزي بخشي از باور ما شده . امروز نيازمند پالايش فرهنگي و فرهنگ سازي هستيم بعبارتي اطاعت از قانون بايد به يك فرهنگ مقدس تبديل شود.
بحث بعد فرهنگ كار و تلاش است . جامعه بايد از فرهنگ پشت ميزنشيني تنبلي و كاهلي دور شود.
فرهنگ درويش مسلكي امروز براي انقلاب يك تهديد جدي است يعني اينكه مزمت دنيا كنيم كه چرا آنقدر زحمت بكشيم . امروز جامعه بشدت نيازمند كار و تلاش است و نگاه درويش مسلكي به جامعه بازدارنده استعدادهاست .
همچنين مسئله ديگر تغيير نوع نگاه جامعه به ثروت و سرمايه است . اين نوع نگاه باعث مي شود بسياري از افراد كه حتي از راههاي مشروع صاحب سرمايه شده اند در خارج از كشور سرمايه گذاري كنند. كسب ثروت از راههاي حلال و مشروع يك حسن است و بايد در اين زمينه فرهنگ سازي كنيم .
تاكيد مي كنم مهمترين تهديد نظام ما تهديد فرهنگي است به همين دليل مقام معظم رهبري بر بحث مهندسي فرهنگي تاكيد دارند و از اين طريق است كه مي توان جامعه را بسمت كمال سوق داد.
آقاي دكتر بنظر مي رسد بحث رفاه زدگي و گرايش به اين سمت بيشتر در حال خودنمايي است ارزيابي شما در اين خصوص چيست
بله متاسفانه همينطور است و بنظرم همين مسئله مي تواند مهمترين آسيب را متوجه نظام اسلامي كند.
يكي از مهمترين دلايل اين گرايش را مي توان در تحولات سياسي نظام و جابجايي قدرت در كشور دانست . بطوريكه با جابجا شدن مدير اجرايي كشور بخش اعظمي از پتانسيل هاي مديريتي در كشور جابجا مي شوند و حتي بدنه كارشناسي دستگاهها نيز دچار اين تحول و جابجايي مي گردند و نتيجه آن مي شود كه مديراني كه بر مسند مديريت مي رسند به چشم فرصت به اين قضيه نگاه كنند و متاسفانه بعضا شاهديم سعي مي كنند نهايت استفاده را از اين فرصت ببرند.
متاسفانه فرهنگ شايسته سالاري كمرنگ است و در چنين شرايطي مسئوليت مديران با تظاهر و فرهنگ چاپلوسي قوت مي گيرد و افراد با ظاهرسازي سعي مي كنند بر مسند قدرت و مسئوليت قرار گيرند و به مديريت به چشم طمع نگاه مي كنند.
اعتقاد دارم مهمترين تهديد مي تواند نارضايتي مردم از حاكمان باشد. نبايد زياد نگران آمريكا و ايادي استكبار باشيم و آن چيزي كه بيشتر جاي نگراني دارد مديريت مديراني است كه مردم را ولي نعمت خود نمي دانند.
بايد دانست فرهنگ مردم را مديران و حاكمان شكل مي دهند و اگر حاكمان در زمره انديشمندان و افراد با ايمان باشند فرهنگ آن جامعه به همان سبك شكل مي گيرد و بالعكس اگر مديران افراد فرصت طلب دنيا طلب و جاه طلب باشند فرهنگ جامعه را به همان سمت سوق مي دهند.
بنابراين اصلاح جامعه در وهله اول نيازمند اصلاح حاكمان است .
با آقاي محمد دوست پرور معاونت نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه بوعلي سينا نيز به گفتگو پرداختيم كه به سئوالات ما چنين پاسخ ميگويد :
عوامل موثردر وقوع و پيروزي انقلاب اسلامي را چه مي دانيد
به نام خدا بنده مهمترين علل پيروزي انقلاب اسلامي را در ده محور عمده زير مي دانم .
1 ـ خدا محور بودن 2 ـ وجود پتانسيل لازم در دين اسلام براي به حركت درآوردن مردم (توانمندي هاي دين )
3 ـ وجود رهبر پاك
4 ـ امام خميني منادي عزت اسلام و ايران
5 ـ نويد استقرار حكومت دين و صالحان و اجراي دستورهاي شريعت به جامعه دينداران
6 ـ طرح شعارهاي انسان مدار مانند استقلال آزادي
7 ـ تكيه بر توانمندي هاي مردم
8 ـ انحراف و كج روي حاكمان طاغوت
9 ـ فساد و ظلم در جامعه و دهمين محور سرسپردگي ذليلانه حكومت پادشاهي به بيگانگان بويژه به غرب و آمريكا
جناب دوست پرور به نظر شما تاثير انقلاب اسلامي در ايران منطقه و دنيا چگونه بوده است
در اين زمينه نيز به چند عامل مي توان اشاره كرد.
با تاكيد به اين امر كه پديده هاي مهم در نظرگاه مردمان جهان قرار مي گيرد بايد گفت : انقلاب اسلامي مردم ايران پديده قرن بيستم بود عامل دوم اعتراف جهانيان بر تاثيرگذار بودن انقلاب اسلامي در مردم جهان بويژه دنياي اسلام سومين اثر بيدار شدن ملل مسلمان عامل چهارم توليد ادبيات جديد سياسي در جهان (نظير هيچ انگاشتن ابرقدرتها طرح شعار نه شرقي و نه غربي استقلال و آزادي و...) تاثير پنجم بازيافت هويت اسلامي (عزتمندي و...) در جامعه ششمين تاثير تجديد و تقويت روحيه استعمارستيزي در باور آزادي خواهان منطقه و جهان هفتم شكل گيري جنبش هاي آزادي خواه از سال 1357 به بعد با الگو پذيري از انقلاب اسلامي و آخرين عامل سوداي وحدت خواهي پيام انقلاب اسلامي در جهان معاصر بود كه به واقع هر روز شاهد ظهور و بروز آن در نقاط مختلف هستيم .
چالش هاي پيش روي انقلاب اسلامي را در چه عواملي مي دانيد
البته سخن در اين خصوص زياد است اما به اختصار به چند مورد اشاره مي كنم .
حاشيه نشيني و يا به حاشيه راندن نيروهاي اصيل كه متاسفانه بعضا باعث بي تفاوت بودن نيروهاي اصلي انقلاب شده است . كاهش مشاركت و حمايت هاي مردمي از حكومت بعبارتي گسست وحدت ملي تضعيف و يا نابودي هويت ملي معرفي ناقص و شبهه انگيز از توانمندي هاي اسلام نابرابري هاي اجتماعي بعبارتي تبعيض و بي عدالتي كه در اين زمينه چندان موفق نبوده ايم رشد و رواج روحيه چاپلوسي در جامعه كه اين امر خلاف مشي امام راحل و مقام معظم رهبري است گسترش فساد در ابعاد مختلف فقر و بيكاري دامن زدن به قوميت و گروه گرايي دنياگرايي برخي مسئولان و مديران نظام اختلاف و نزاع بين مسئولان و جناح ها ضعف پاسخگويي مسئولان به مطالبات مردم عدم توسعه همه جانبه بعبارت ديگر غفلت از بعضي جنبه ها عدم استفاده از نيروهاي انساني كارآمد با سلايق گوناگون سياسي فرهنگي و ... سومديريت بعبارت روشن تر مديريت حقيران بر بزرگان عدم آموزش علم مديريت و... كوچ كردن نخبه هاي علمي بعبارت ديگر پديده فرار مغزها از كشور و اولويت ندادن به منافع ملي بويژه در عرصه بين المللي از مهمترين چالش هايي است كه امروز فراروي انقلاب اسلامي است كه به جد بايد مورد توجه تمامي دلسوزان حكومت باشد.
مسعود اقلامي داراي دانشنامه ليسانس در رشته مكانيك و بيش از 20 سال سابقه مديريتي در عرصه هاي گوناگون انقلاب اسلامي نيز با شركت در اين مصاحبه به چهار سئوال خبرنگار ما پاسخ گفت :
آقاي اقلامي ضمن تشكر بفرمائيد توفيق انقلاب اسلامي چرا و چگونگي وقوع آن را در چه عواملي مي دانيد
در پيروزي انقلاب اسلامي ايران سه اصل مهم وجود داشت كه اين اصول بر ساير اصل ها برتري داشت .
اصل اول رهبري درايت و هدايت حضرت امام خميني (ره ) رهبر كبير انقلاب بود كه نقش بسزايي در پيروزي انقلاب داشت .
شاهد هستيم در برخي از كشورها حركت هايي صورت مي گيرد ولي چون به خوبي هدايت نمي شود و مديريت جامعي بر آن حكمفرما نيست يا عقيم مي ماند يا به نتيجه اساسي نمي رسد كه نشانگر عدم وجود رهبري قاطع است . اما در انقلاب اسلامي ايران هدايت هاي برنامه ريزي شده حضرت امام (ره ) و آماده كردن مردم براي مقابله هاي بموقع و حضور ايشان در ايران و ترس دشمن از صلابت و قدرت و قاطعيت امام در مقابل نقشه هايي كه طراحي مي نموده و هدايت مردم با اطلاعيه ها و سخنراني ها از عوامل اساسي و موثر در پيروزي انقلاب اسلامي در ايران بود.
اصل دوم در اين پيروزي را مي توان مردم دانست حضرت امام (ره ) در سال 42 فرمودند ياران من الان در گهواره ها هستند و اتكاي امام به مردم در آن زمان مشخص بود و يا ايشان در ديگر فرمايشات خود در همان زمان در مقابل پيشنهادي كه شاه به ايشان داد كه مبلغي پول و دارائي به تو مي دهم و از ايران برو كه ايشان در مقابل فرموده بودند كه من دو برابر اين را به تو مي دهم و تو برو شاه گفته بود شما كه ثروتي نداري چگونه مي خواهي پرداخت كني ايشان فرموده بودند هر كدام از مردم ايران كه چند تومان بدهند همان دو برابر مبلغي است كه تو پيشنهاد نمودي .
در حقيقت پايه و اساس پيروزي انقلاب با مردم بود مردمي كه تابع رهبر خود بودند و به او اعتقاد داشتند و مطيع فرمان رهبر بودند و لذا چون مردم تمايل داشتند در مقابل دشمن بايستند و با هم اتحاد داشتند قدرت و ارتش شاه نتوانست در مقابل مردم بايستد.
اصل سوم در اين رابطه اسلامي بودن انقلاب است با توجه به فشارهاي رژيم شاه و بي حرمتي هايي كه به دين و اعتقادات مردم مي شد و گرايش هاي مردم ايران به اعتقادات مذهبي و تبديل حكومت ايران به حكومتي اسلامي با ارزش هاي ديني سبب شد كه مردم اهتمام به پيروزي انقلاب اسلامي نمايند و با تبعيت از رهبر انقلاب و مراجع تقليد انقلاب اسلامي را به پيروزي برسانند و دليل مشخص اين هم شركت مردم در اولين رفراندوم ايران پس از پيروزي انقلاب و راي قاطع نود و هشت درصدي به انقلاب اسلامي بود.
بنظر شما نظام جمهوري اسلامي چه تاثيري در مسائل سياسي يا حتي اجتماعي منطقه و جهان بدنبال داشته است
قبل از پيروزي انقلاب اسلامي با آن همه تبليغاتي كه حكومت شاه داشت و نفت را به صورت رايگان جهت تبليغ خودش به بعضي كشورها مي داد مردم دنيا شناختي نسبت به ايران نداشتند و تنها برخي از مردم كه داراي تحصيلاتي بودند و اطلاعاتي داشتند فقط از ايران دارا بودن نفت و ثروتمند بودنش را مي دانستند و آنهم بخاطر تبليغات آن رژيم بود پس از پيروزي انقلاب اسلامي به جرات مي توان گفت كه غالب مردم دنيا امام خميني (ره ) را مي شناختند و اطلاعاتي در رابطه با انقلاب و پيروزي انقلاب اسلامي داشتند هر چند كه در اوائل انقلاب تبليغات خوبي در كشورهاي دنيا در مورد شناخت انقلاب صورت نگرفت و سفيران خوبي در برخي از كشورها منصوب نشدند ولي مردمي بودن انقلاب سبب شد مردم دنيا نسبت به ايران حساس شوند و اخبار انقلاب را با محدوديت و سانسوري كه ابرقدرتها اعمال داشتند دنبال نمايند و الان هم در مقابل حجم بالاي تبليغات سوئي كه در رابطه با ايران صورت مي گيرد تبليغات ايران و حركت هاي مثبتي كه صورت گرفته محدود است و بايد بيش از اينها اطلاع رساني در كشورها صورت گيرد ولي شاهد اين هستيم كه پيروزي انقلاب اثرات زيادي در دنيا داشته است تا قبل از پيروزي انقلاب كسي جرات نمي كرد به آمريكا اسرائيل و ديگر كشورها چيزي بگويد ولي با شعار مرگ بر آمريكا و مرگ بر اسرائيل در ايران مردم دنيا بيدار شدند و مي بينيم كه مرتب تظاهرات ضد استكباري در دنيا شكل گرفته و اين نشات گرفته از پيروزي انقلاب ايران و شهامت و شجاعت رهبري مردم و مسئولين كشور است كه نشان دادند با اتحاد مي توان در مقابل زورگويان ايستاد.
مهمترين تهديدهاي پيش روي انقلاب اسلامي را در چه عواملي مي دانيد
به اعتقاد من انقلاب اسلامي ايران با توجه به مردمي بودن آن عليرغم اينكه دشمن منتظر بود در همان اوايل و سالهاي اول با شكست مواجه شود ولي پس از سي سال هر سال استوارتر از سال قبل به عمر خود ادامه مي دهد در حالي كه دشمن هر كاري كه در توان داشت براي فروپاشي انقلاب بكار برد كه نمونه هاي آن جنگ تحميلي حملات نظامي كودتاهاي داخلي ايجاد اختلاف و بوجود آوردن جنگ داخلي تحريم اقتصادي ترور مسئولين عالي رتبه كشور و حربه هاي متفاوتي كه احساس مي كرد هر كدام براي ادامه انقلاب مي تواند كارساز باشد كه خوشبختانه هيچكدام نتوانست از تداوم انقلاب جلوگيري كند. اما اعتقاد دارم هر چه هماهنگي در كشور بيشتر باشد دشمن عقب مي نشيند و هر چه اختلافات بيشتر باشد دشمن قدرت مي گيرد. بايد بيشتر هوشيار باشيم چرا كه دشمن اختلاف سليقه ها را هم اختلاف بيان مي كند و از اين موضوع سواستفاده مي نمايد.
در مسائل خارجي هم بايد در وهله اول خود را از نظر اقتصادي و نظامي آماده نمائيم كه بحمدالله توسعه هاي چشمگيري انجام شده كه تداوم آن را نياز داريم چرا كه جهان از نظر تكنولوژي با سرعت زيادي در حال حركت است و از نظر سياسي بايد در مقابل دشمن ايستاد چون هر حركت سازش طلبي بدون در نظر گرفتن منافع كشور نمي تواند به صلاح باشد امروز راه مقابله با دشمن به اثبات رساندن قدرت اسلام و آمادگي در مقابل هرگونه واكنش آن مي باشد.
آقاي مهندس بعضا شاهد گرايش جامعه به مقوله رفاه زدگي و رفاه طلبي هستيم ارزيابي شما از اين امر چيست
اسلام مخالف تشريفات زائد است و انسانها بايد از زندگي تجملاتي بپرهيزند و امكانات را در حد نيازهاي عادي و روزمره تعريف نمايند. همين كه اسلام خمس را قرارداده بدين معني است كه افراد متمكن به محتاجان و مستضعفين كمك كنند و اساس انقلاب اسلامي نيز بر اين موضوع پايه گذاري شده است .
مسئولين نيز از اين قاعده مستثني نمي باشند مضافا براينكه در كشوري مسئوليت پذيرفته اند كه خدمات رساني به مردم يك افتخار است و اعتقاد بر اين است كه اجر اين خدمت با مزاياي دنيايي گره نخورده لذا زندگي اشرافي براي مسئولين پسنديده نيست كه خوشبختانه نمونه آن در كشور وجود ندارد يا بسيار اندك است و به هيچ وجه قابل مقايسه با ساير كشورها نيست كه البته اين انتظار هم از مسئولين كشور طبيعي است .
دكتر منصور غلامي از صاحبنظران دانشگاهي : از توفيقات انقلاب اين بود كه رهبري قوي و هوشمندانه امام توانست يك اجماع در جهت تغيير ساختار حكومت قبلي و براندازي آن بين همه گروهها و جمعيت هاي سياسي مختلف فعال در كشور فراهم كند
آنچه كه هنوز مي تواند نگران كننده باشد بحث خرافات در اعتقادات مذهبي است كه اخيرا مراجع معظم تقليد نسبت به اين مسئله هشدار مي دهند كه بسيار مسئله خطرناكي است . اين امر مثل موريانه مي تواند ساختار دروني اعتقادات بسيار پيشرفته و ارزشمند اسلامي را در نظر افراد مختلف بويژه جوانان آسيب زند.
وقوع انقلاب صدمه بسيار مهمي به موقعيت سياسي كشورها بويژه آمريكا وارد كرد.
دكتر محمدعلي زلفي گل رئيس دانشگاه بوعلي سينا : .رفاه زدگي و گرايش مسئولان به اين سمت مي تواند مهمترين آسيب را متوجه نظام اسلامي كند
متاسفانه فرهنگ شايسته سالاري كمرنگ است و در چنين شرايطي مسئوليت مديران با تظاهر و فرهنگ چاپلوسي قوت مي گيرد و افراد با ظاهرسازي سعي مي كنند بر مسند قدرت و مسئوليت قرار گيرند و به مديريت به چشم طمع نگاه مي كنند.
از نظر تاثيرات بيروني انقلاب استقلال سياسي ما زمينه بيداري بسياري از مردم در گوشه و كنار جهان را فراهم كرد.
مهمترين تهديد نظام ما تهديد فرهنگي است امروز بشدت نيازمند پالايش فرهنگي و فرهنگ سازي هستيم
محمد دوست پرور معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگا بوعلي سينا : خدا محور بودن وجود پتانسيل لازم در دين اسلام وجود رهبري امام خميني منادي عزت اسلام و ايران نويد استقرار حكومت دين و صالحان و اجراي دستورهاي شريعت به جامعه دينداران طرح شعارهاي انسان مدار مانند استقلال آزادي وسرسپردگي ذليلانه حكومت پادشاهي به بيگانگان بويژه به غرب و آمريكا از عوامل موثر در وقوع انقلاب اسلامي بود
مسعود اقلامي از صاحبنظران همدان : حركتهاي شكل گرفته ضد استكباري در دنيا نشات گرفته از انقلاب اسلامي ايران است
انقلاب اسلامي پس از سي سال هر سال استوارتر از سال قبل به عمر خود ادامه مي دهد در حالي كه دشمن هر كاري كه در توان داشت براي فروپاشي انقلاب بكار برد

يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 679]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن