واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نامه رهبر انقلاب به «ننه علي»
يك نويسنده از تدوين كتاب «اينجا آلونك ننه علي» خبر داده،كتابي درباره مادر شهيد علي رخشاني است كه سالها در بهشت زهرا زندگي ميكرده است.
به گزارش سرويس وب گردي باشگاه خبرنگاران، سياوش اميري از شروع تدوين كتابي درباره ننه علي خبر داد و گفت: ننه علي مادر شهيد رخشاني است كه در قطعه 24 بهشت زهرا نزديك قبر شهيد فهميده دفن شده است و مادر اين شهيد از سال 59 كه شهيدش دفن شده يك اتاقك با حلبي و چوب روي قبر پسرش علم كرده و تا چند سال پيش در آن زندگي ميكرد.
وي افزود: اين آلونك كه به آلونك «ننه علي» معروف بود و سالها زيارتگاه خانوادههاي شهدا و افراد ارزشي از سراسر ايران و حتي خارج از كشور بود تا اينكه 3 سال پيش مقام معظم رهبري نامهاي به ننه علي داد با اين مضمون كه الان به خانه برو و ايثار و مقاومت را در منزل دنبال كن.
اميري گفت: بعد از اينكه ننه علي به خانه دخترش رفته، يك سال و نيم است كه بيمار شده و در اين مدت از مسئولان و خانوادههاي شهدا به ديدنش رفتهاند.
اين نويسنده گفت: من سال 83 مصاحبهاي با اين خانم داشتم و عجايبي ديدم مثلا اينكه با اينكه بي سواد بود تمام قرآن را در حافظه داشت و سند هم اينكه قرآن را سر و ته دست گرفته بود. يا احترام و علاقه عجيبي به پرچم مقدس نظام جمهوري اسلامي داشت و خود را موظف به شستن پرچمهاي سر مزار شهدا به صورت هفتگي كرده بود.
وي افزود: آلونك ننه علي پر از ديوار نوشتهها و يادگارهايي است كه ما تصاوير اين ديوار نوشتهها را به همراه متن تايپ شده در كتاب خواهيم آورد. همچنين اين كتاب 70-80 صفحهاي گلچيني از عكسهاي اين مادر شهيد در بهشت زهرا و در زمان بيماري خواهد داشت. البته ننه علي تنها نيست و در بهشت زهرا حداقل 10 ننه علي داريم كه پاگير قبر پسرشان هستند.
اميري در پاسخ به اين سئوال خبرگزاري فارس كه تدوين كتاب در چه مرحلهاي قرار دارد گفت: جمع آوري تصاوير و نوشتن مقدمه بر كتاب انجام شده و بقيه مطالب به همراه گفتو گو با افرادي كه ننه علي را مي شناختند به تدريج تا پايان بهمن آماده و براي چاپ تحويل داده خواهد شد.
وي افزود: هم سازمان بهشت زهرا و هم بنياد شهيد از اين طرح استقبال كردهاند و قول مساعد براي همكاري دادهاند و اميدواريم كتاب به نمايشگاه كتاب امسال برسد.
ننه علي؛ زني كه 17سال سر قبر پسرش زندگي كرد
جنازه پسرش را در اهواز دفن كردند، ننه علي مي خواست قربانعلي را بياورد پيش خودش، پيكر قربانعلي رابه تهران منتقل كردند.با آنكه حالا قربانعلي به او نزديك شده بود اما نميتوانست دوري قربانعلي را تحمل كند. براي همين براي هميشه اسبابكشي كرد بهشت زهرا، سر خاك پسرش تا شبها او را در آغوش بكشد.
17 سال زندگي آنها در بهشت زهرا طول كشيد، از سال 59 تا 76 تا اينكه ننه علي از پا افتاد.حالا ننه علي توي خاني آباد در خانه دخترش نشسته و مي گويد: دو تا بچه دارم كه هردو اينجا هستند، يكي پيشم نشسته يكي هم اينجا توي قلبم.
ننه علي را خيليها ميشناسند، چند سال پيش هر وقت سري به بهشت زهرا- قطعه شهدا زديم، پيرزن خميدهاي را ديديم كه آهسته از كنار قبرها عبور ميكند. خيليها فكر ميكردند او هم مثل بقيه مادران شهدا هر هفته به ديدار فرزند خود ميآيد ولي او شب و روزآنجا بود و با كسي زندگي ميكرد كه قرآن كريم اورا زنده ميخواند.
ننه علي با دستهاي لرزان و فرتوت خود اتاقكي بر مزار پسرش ساخت تا هميشه در كنار او بماند، اما ننه علي حالا ديگر اينجا نيست. مادر شهيد قربانعلي درخشان از شهداي انقلاب ايران است كه در سال 57 در اهواز به دليل مبارزه با رژيم شاه به شهادت رسيد. او 17 سال با فرزند شهيدش زندگي ميكرد.
ننه علي را در بهشت زهرا پيدا نكرديم و وقتي هم با كمك مسئولين روابط عمومي بهشت زهرامتوجه شديم كه او حالا در خانه دخترش در خاني آباد تهران زندگي ميكند، هم نتواستيم او را ببينيم.ننه علي اين روزها سناش به 90 سالگي ميرسد، به دليل كهولت سن دچار آلزايمر شده است و به خاطر اينكه سخت ميتواند راه برود كمتر بر سر مزار شهيد علي درخشان ميرود.
ننه علي سال59 داغدار پسرش شد و اين پايان راه نبود چراكه شهيد علي درخشان وقتي كه به مقام شهادت نائل شد در شهر اهواز به خاك سپرده شد و ننه علي علاوه بر غم دوري او نميتوانست بر سر مزار فرزندش حاضر شود.بالاخره بعد از 8 ماه ننه علي و خانواده او توانستند پيكر شهيد علي درخشان را با اجازه مراجع به بهشت زهرا منتقل كنند ملاقات با ننه علي كار سختي است و به دليل كهولت سن او نميتوانستيم او را از نزديك ملاقات كنيم.
لاجرم با خانه دختر ننه علي تماس گرفتيم و اصرارهاي مكرر ما براي هم كلام شدن با ننه علي جواب داد و توانستيم چند لحظهاي صحبت كنيم، وقتي با توضيحات زياد دخترش متوجه ميشود كه ميخواهيم با او مصاحبه كنيم صدايش را صاف ميكند و بدون وقفه ميگويد:« ننه فتحاللهي هستم در سال ۱۳۰۰ تو يكي از روستاهاي اردبيل همان مرشت زنده شدم و نه فقط ننه علي بلكه ننه تمام شهداي بهشت زهرا هستم. دو تا بچه دارم كه هر دو تا شون اينجا هستند. يكي پيشم نشسته و ديگري اينجا توي قلبم آرام شده.»
از او ميخواهم كه درباره علي صحبت كند، متوجه نميشود تا اينكه دخترش با صداي بلند براي او توضيح ميدهد،ننه علي با لهجه شيرينش ادامه ميدهد:«پسرم علي كه ۲۴ سالش بود تو هواپيمايي كار ميكرد. امام را خيلي ميخواست، تو اهواز به خاطر امام خميني شهيد شد.»
ننه علي همسرش را سالها پيش وقتي فرزندانش بسيار كوچك بودند از دست داد و پس از آن به تهران آمد تابا كارگري در خانههاي مردم بچه هايش را بزرگ كند. اينها را دخترش ميگويد وقتي كه ديگر ننه علي گوشي تلفن را به او ميدهد و ديگر نميتواند حرف بزند. البته زندگي ننه علي در بهشت زهرا در آن اوايل با مخالفتهايي هم مواجه شده بود.
داماد ننه علي كه خود كارمند سازمان بهشت زهرا است، در اين باره ميگويد: «اوايل حضور ننه علي در بهشت زهرا با مخالفت مسئولين بهشت زهرا مواجه شده بود، و معتقد بودند اگر فردا هركدام از مادران شهدا بخواهند بر سر مزار فرزندان خود زندگي كنند، ديگر نميتوانيم اين مجموعه را مديريت كنيم اما ديدند نميتوانند با او مقابله كنند و ننه علي 17 سال يعني از سال 59 تا سال 76 شبانه روز بر سر مزار فرزندش زندگي كرد.
ننه علي زياد نميتواند صحبت كند، خيلي نا توان شده است. بهطوريكه كه ديگر كم ميتواند بر سر مزار پسرش برود، ننه علي بالاخره روزي تا ابد پيش پسرش آرام ميگيرد چراكه قبري در كنار قبر پسرش دارد و در همان اتاقك كوچك ميتواند تا هميشه در كنار پسرش بماند.ننه علي را نتوانستيم ملاقات كنيم اما تنها راهي كه برايمان باقي ميماند اين بود كه براي او پيغامي بگذاريم: ننه علي برايمان دعا كن... . /ق پ
پنجشنبه|ا|6|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]