واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: ربع رشيدي شكوه گذشته خود را باز مي يابد
خبرگزاري آريا -معاون عمراني استاندار آذربايجان شرقي ربع رشيدي را مجموعه اي شگفت انگيز توصيف كرد و گفت: ربع رشيدي به عنوان يك شهر دانشگاهي هويت تاريخي و علمي ايرانيان و مردم آذربايجان شرقي محسوب مي شود و با تلاش سازمان ميراث فرهنگي استان در مرمت و احياي اين اثر تاريخي باعث مي شود تا اين مجموعه شكوه گذشته خود را پيدا كند .
به گزارش خبرگزاري آريا از تبريز ،محمد اشرف نيا در حاشيه بازديد از پروژه هاي مرمتي ميراث فرهنگي در گفتگو با خبرنگاران افزود: ربع رشيدي نخستين دانشگاه جهان است كه چهارصد سال پيش از دانشگاه آكسفورد ساخته شده و نشان از اهيمت علم آموزي در ميان ايرانيان دارد.
وي ضمن قدرداني از فعاليت سازمان ميراث فرهنگي در زمينه مرمت و بهسازي بناهاي اين مجموعه اظهار داشت: متاسفانه اين مجموعه مشكل تملك خانه هاي اطراف محوطه را دارد كه نياز است شهرداري و سازمان مسكن و شهرسازي براي رفع آن اقدام كنند .
اشرف نيا تصريح كرد: از تمام مردم و مسئولان تقاضا دارم سازمان ميراث فرهنگي را هم از نظر تامين اعتبار و هم از جنبه معنوي براي پيشرفت هرچه سريعتر در روند مرمتي اين پروژه همراهي كنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي نيز در اين بازديد، ربع رشيدي را يكي از منحصر بفردترين جاذبه هاي گردشگري استان عنوان كرد و گفت: با تخصيص اعتبارات كافي مي توان طي چند سال اين مجموعه را به يكي از زيباترين و باشكوه ترين آثار تاريخي به جا مانده در ايران تبديل كرد.
تراب محمدي تملك خانه هاي موجود در حريم اين بنا را يكي از اولويت ها اعلام كرد و گفت: كارهاي مربوط به حفاظت آثار تاريخي حاصل از حفاري هاي ربع رشيدي در اين مجموعه هم اكنون در حال انجام است.
وي با اشاره به اقدامات مرمتي انجام شده در اين محوطه گفت: مرمت استحكامات دفاعي شامل سردرب، بارو، برج هاي حفاظتي و برج توپخانه در اين اثر صورت گرفته و مرمت ساير بخش ها ادامه داد.
رئيس شوراي ثبت آثار تاريخي و فرهنگي استان در فهرست آثار ملي يادآور شد: مسيرهاي دسترسي گردشگران به محوطه ايجاد شده و ساخت سرويس هاي بهداشتي و تابلوهاي راهنمايي در دست اجرا مي باشد.
محمدي اظهار اميدواري كرد: با پايان بخشي از اقدامات رفاهي و ساخت راه دسترسي، در تعطيلات عيد نوروز گردشگران مي توانند به راحتي از اين مجموعه تاريخي بازديد كنند.
وي خاطرنشان كرد: ربع رشيدي در واقع شهر بزرگي متشكل از 30 هزار خانه، 24 كاروانسرا و چندين حمام و باغ بوده كه از محل درآمد وقف آنها براي خدمات آموزشي و علمي استفاده مي شده است.
مهندس تراب محمدي در پايان يادآور شد: اين مجموعه با توجه به اينكه وقف نامه
ربع رشيدي به عنوان نخستين ميراث معنوي در فهرست آثار جهاني ثبت شده از اهميت ويژه اي در گردشگري برخوردار است.
پنجشنبه|ا|6|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]