واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در افتتاح هفته ژاپن در ايران مطرح شد: حوزه فرهنگ و هنر مرز جغرافيايي نميشناسد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر
هفته فرهنگي ژاپن در تهران عصر امروز ـ 5 بهمن ماه ـ با حضور سفير ژاپن و جمعي از هنرمندان در خانه هنرمندان ايران آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار بخش هنري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در ابتداي مراسم افتتاحيه ـ كين اي چي كومانو ـ سفير ژاپن در سخناني گفت: امروز يكي از افتخاراتم اين است كه به مناسبت هفته فرهنگي ژاپن در ايران باشم.
او يادآور شد: آن زمان كه زلزله، شرق ژاپن را با خاك يكسان كرد، ايرانيها با همدلي و همبستگي به آسيبديدگان كشورم كمك كردند و اين فاجعه نشان داد كه ما دو ملت چقدر به يكديگر احساس نزديكي ميكنيم.
وي افزود: در گذشته چنين پيوندي ميان ما نبود و هيچگاه نبوده كه ايرانيها و ژاپنيها تا اين حد در كنار يكديگر احساس نزديكي كنند.
سفير ژاپن در پايان سخنانش برگزاري هفته فرهنگي ايران و ژاپن را باعث تحكيم هرچه بيشتر روابط اين دو كشور دانست و با شعري از مولانا خطاب به ملت ايران« همدلي از همزباني بهتر است» سخنانش را تمام كرد.
در ادامه اين مراسم مجيد سرسنگي ـ مديرعامل خانه هنرمندان ـ در سخناني گفت: خوشحالم كه امروز به بهانه هفته فرهنگي كشور ژاپن در خدمت مردم اين كشور هستيم و اميدوارم اين هفته فرهنگي بهانهاي براي ادامه همكاري ميان دو كشور باشد.
وي تصريح كرد: ژاپن و ايران دو كشوري هستند كه به علت شباهتهاي فرهنگي با يكديگر پيوند ديرينهاي دارند و از زلزلهاي كه در ژاپن رخ داد تا اندوهي كه بر دل مردمانش نشست، ايرانيها با آنها احساس همدلي كردند.
سرسنگي در بخش ديگري از سخنانش بيان كرد: به عقيده من تلاش ما براي برگزاري اين هفته فرهنگي هرچند شايسته بود اما متناسب با پتانسيل هر دو كشور در جهت گسترش روابط فرهنگي نيست. در واقع اين مطلب ما را به آن سو سوق ميدهد كه برگزاري يك هفته فرهنگي در سال نميتواند ما را به سوي همكاريهاي بيشتر رهنمون كند.
سرسنگي ادامه داد: در دوره جديد فعاليتهاي خانه هنرمندان، ارتباط بينالمللي از اهميت ويژهاي برخوردار است. برنامهي آينده ما برگزاري هفته فرهنگي براي كشور هندوستان است. همچنين برگزاري سمينارهاي مشترك از ديگر برنامههاي خانه هنرمندان است.
مديرعامل خانه هنرمندان در بخش ديگري از سخنانش گفت: حوزه فرهنگ و هنر مرز جغرافيايي نميشناسد و مربوط به كشور خاصي نيست و گستردهگي فعاليتهاي هنري تنها هدف اين خانه است.
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين مراسم، عراقچي ـ سفير سابق ايران در ژاپن ـ با بيان خاطرهاي گفت: زماني كه در ژاپن به سر ميبردم آنها اسمم را نميتوانستند تلفظ كنند و ميگفتند،«آراگوچي». اين لغت يعني، سرزمين جديد ابدي. سرزمين ژاپن به راستي برايم يك سرزمين ابدي بود و آنچه مرا بيشتر به سمت اين كشور جذب ميكرد، فرهنگش بود كه بسيار شبيه فرهنگ و هنر ايران بود.
وي ادامه داد: اشتراكات فرهنگي زيادي ميان ايران و ژاپن ديده ميشود، چرا كه هر دو كشور به معنويت در هنر و مفهوم آن اهميت بسيار ميدهند.
در ادامه اين مراسم، مورياما ـ مدير گروه هنري گون ئن تن ـ درباره ذهنيتش پيش از ورود به ايران بيان كرد: متاسفانه به خاطر اطلاعات غلطي كه در مورد كشور ايران از اخبار مختلف پخش ميشود هيچ گاه تصوير خوبي از ايران نداشتهام. اما وقتي براي اولين بار به اصفهان سفر كردم و رفتار خوب مردم آنجا را ديدم به شدت گريهام گرفت و بسيار افسوس خوردم از اخبار نادرستي كه درباره مردم ايران منتشر ميشود.
وي خطاب به ايرانيان گفت : شايد نتوانيم در اين باره كار زيادي براي شما انجام دهيم اما پس از اينكه به ژاپن بازگرديم تا جايي كه بتوانيم درباره كشور ايران با هم وطنانمان صحبت ميكنيم كه ايران چه اهالي دوست داشتني دارد.
به گزارش ايسنا، نمايش اسلايد هايكو (عكس) اثري از نغمه ثميني و مونا زندي براي حاضران پخش و موسيقي فيلم «اوشين» توسط گروه دوئت پيانو و فلوت در تالار جليل شهناز خانه هنرمندان نواخته شد.
در پايان اين مراسم نيز نمايشگاه آثار هنرمندان ژاپني شامل عكس زلزله و بازسازي آن،نقاشيهاي گروه هنري «گون ئن تن»، صنايع دستي ژاپن و نقاشيهاي كودكانه از مناطق زلزله زده توسط مسئولان ژاپني و مجيد سرسنگي افتتاح شد.
همچنين اجراي «مراسم چاي» نيز بخش ديگري از برنامههاي افتتاحيهي هفته فرهنگي ژاپن در ايران بود.
به گزارش ايسنا، هفته فرهنگي ژاپن در تهران تا يكشنبه ـ نهم بهمن ماه ـ در خانه هنرمندان ايران برپاست و همچنين اجراي خوشنويسي، رقص سنتي ژاپني(روي صحنه)،اجراي گل آرايي، اجراي كارگاه گل آرايي، كارگاه اريگامي و خوشنويسي به همراه مراسم چاي هم در خانه هنرمندان تا پايان اين هفته برپاست.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|5|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]