تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834845324
بيستوششمين دوره كتاب سال برگزيدهاي در حوزه علوم قرآني نداشت
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بيستوششمين دوره كتاب سال برگزيدهاي در حوزه علوم قرآني نداشت
گروه ادب:بيستوششمين دوره جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي ايران شب گذشته 19 بهمن در حالي برگزار شد كه برگزيدهاي در حوزه علوم قرآني در داخل كشور نداشت و تنها 3 برگزيده در حوزه دين انتخاب شدند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) بيستوششمين دوره جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي و شانزدهمين دوره جايزه جهاني كتاب سال روز گذشته 19 بهمن با حضور «محمود احمدينژاد»، رئيس جمهور، «محمدحسين صفارهرندي» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و «غلامعلي حدادعادل» رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي برگزار شد.
رئيس جمهور در اين مراسم با بيان اينكه از نگاه دين و در انديشه الهي همه انسانها ظرفيت اين را دارا هستند كه به بالاترين نقطه كمال برسند و خداوند نيز اين استعداد را در وجود همگان قرار داده است، گفت: در راه كسب علم انسانها رقيب هم به شمار نميآيند، بلكه يار يكديگر بوده و اعتلاي هيچ كس مانع كمال ديگري نيست، بلكه موجب شكوفايي استعدادهاي الهي در ديگران است.
او افزود: نقطه اوج حركت انسانها آنجاست كه آحاد بشريت به جايي برسند كه همه استعدادهاي الهي در آنها شكوفا شود و اصل و حقيقت زندگي در اين نكته است. خداوند متعال اين استعداد را در وجود هر انساني نهاده است كه با تلاش و تعاون و همكاري صفات و اسماء الهي را در خود متجلي كند و اين مسير، راهي طولاني است كه خداوند نيز علم را به عنوان ابزار لازم براي طي اين مسير به انسان داده است.
رئيس جمهور افزود: علم بهترين راهنما و يار انسان براي پيمودن اين مسير است كه اصل و مبدأ آن نيز خداوند متعال است و ما در تعليمات اسلامي ميخوانيم كه علم نوري است كه خداوند بر دل كسي كه بخواهد ميتاباند.
در انديشه ديني علم بايد در خدمت تعالي جامعه باشد
وي در ادامه گفت: در انديشه ديني علم بايد در خدمت تعالي جامعه بوده و منجر به حلم، حكمت، رحمت، رأفت و عشق شود. علم بايد در خدمت صلح، برادري و امنيت باشد و راه را به انسان نشان داده و مرزهاي جغرافيايي و قومي را بردارد، ولي متأسفانه علم در طول تاريخ در نقطه مقابل انديشه الهي بوده و صاحبان آن از همه استعدادها و امكانات براي تسلط بر ديگران، بسط لذتجويي فردي و ارضاي خودخواهي استفاده كردهاند و اين در حالي است كه در انديشه الهي علم مقدس است و عالم نيز بسيار ارزشمند و هر دو بايد در خدمت پيوند دلها و قلبها باشند.
رئيس جمهور افزود: اينكه عدهاي در دنيا علم را به طور انحصاري براي خود ميخواهند به اين دليل است كه از نگاه الهي فاصله گرفتهاند و فراموش كردهاند كه ترويج علم، امري مقدس است و دينداران حقيقي در طول تاريخ از ناشران واقعي علوم بودهاند.
احمدينژاد ادامه داد: وقتي كسي از مسير الهي دور ميشود به آنجا ميرسد كه با علم خود بمب فسفري درست ميكند، سرزمين ديگري را اشغال ميكند، زنان و كودكان را ميكشد و در پاسخ اعتراض به عملش ميگويد كه از قبل به آنها گفته بودم كه خانهتان را خالي كنيد و ملتها را نيز محكوم ميكند كه چرا در برابر زيادهخواهي ما ايستادهايد و چرا به دنبال علم و پيشرفت هستيد، اساساً چه كسي به شما اجازه عالم شدن را داده است.
رئيسجمهور در ادامه سخنان خود گفت: اگر با نگاه ديني و الهي با پديدهها مواجه نشويم نعمتهاي الهي تبديل به ابزار انحطاط بشر و بسط كينهورزي و كشتار آدميان ميشود، اگرچه در طول تاريخ انديشه مادي و غير ديني همواره در برابر پاكان و خدامحوران بوده است، اما در طول 200 سال اخير اين انديشه در قالب شعارها و ادعاهاي انساني بلايي را بر سر بشر آورده است كه نمونه آن مساوي بودن كشته شدن تعداد انسانها در طول قرن بيستم با كل تاريخ بشريت است و اين نتيجه كار مدعيان اومانيسم، ليبراليسم و دموكراسي بوده است و نمونه بارز آن هم در عراق است كه با ادعاي مبارزه با تروريسم، يك ميليون انسان را به كشتن دادند و تروريستها نيز هنوز با پررويي به كار خود ادامه ميدهند.
وي افزود: علمي ميتواند مفيد باشد كه از دل عالم مومن و پاك بجوشد و حاصل آن نيز در دست انسانهاي مومن قرار گيرد. ما امروز مسئوليتي جهاني داريم و بايد دست در دست هم با يك خيزش جهاني علم را از اسارت نجات داده و اين حاصل تلاش تمام بشريت را از به خدمت درآمدن بر عليه بشريت برهانيم. البته بايد خدا را شكر كرد كه امروز در جهان حركتي آزاديبخش، عميق و سازنده براي رهايي علم شكل گرفته است كه شايد اين مراسم نيز صحنه كوچكي از آن است.
احمدينژاد در ادامه با اشاره به مقوله كتاب و نشانه خواندن آن گفت: هر كتابي نشانه يك مجاهدت، جوشش و نوآوري است و نماينده دلسوزي و عشق به جامعه بشري و نيز وسيله ارتباط و تقطيع افكار و بسط علم و ارتقاي جامعه و به همين دليل است كه با وجود پديدآمدن ابزارهاي جديد ارتباطي، كتاب همچنان اثر و اهميت خود را حفظ كرده است.
وي ادامه داد: در جمهوري اسلامي ما امروز شاهد يك حركت عظيم و عميق در بخشهاي گوناگون علم و انديشه بودهايم كه بخش عظيمي از آن در قالب كتاب جمعآوري شده است.
رئيسجمهور در پايان از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درخواست كرد كه برنامه كتاب سال به ميعادگاهي براي همه انديشمندان و صاحبنظراني كه براي سعادت بشريت قلم ميزنند، تبديل شود و افزود: بايد دايره را بازتر كنيد و بايد آن را هرسال باشكوهتر، گستردهتر و متنوعتر برگزار كنيد. مراسم كتاب سال بايد به مرجعي تبديل شود كه همه اهل نظر و نوآوران و علما آثار خود را در آن عرضه كنند.
از بركات پيروزي انقلاب اسلامي بازگشت مردم به پيشينه فرهنگي خود بود
«محمدحسين صفارهرندي»، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در سخناني ماحصل فرهنگي پيشروي جمهوري اسلامي را حاصل دلسوزيها و راهبريهاي حضرت امامخميني(ره) برشمرد و گفت: يكي از بركات انقلاب اسلامي اين بود كه مردم ايران كه در پيشينه تاريخي خود پيوند زيادي با كتاب داشته با طلوع انقلاب بازگشتي تاريخي به خود داشتند و انقلاب اسلامي امروز با سرافرازي تمام اعلام ميكند كه نشر كتاب را در سي سال پس از انقلاب صد برابر كرده است كه بيشك بخش زيادي از آن به دليل انديشه ايشان بود كه به ما آموختند كه به خودشناسي برسيم و زمينه شناخت هستي و خداي هستي را در خود فراهم سازيم.
وي بخش زيادي از اين توفيق را ناشي از هدايتها و ارشادهاي مقام معظم رهبري برشمرد و افزود: ايشان در طول ساليان گذشته به ما كتاب خواندن و در محضر كتاب بودن را آموخت و باعث افزايش انس و الفت بيشتر جامعه جوان و دانشگاهي ما به كتاب شد.
صفارهرندي افزود: استقبال از كتاب و كتابخواني در ايران از برخي جهات در جهان بينظير است و در نمايشگاه امسال ما شاهد ركورد شگفتانگيز بازديد پنج ميليون نفر بوديم كه مايه مباهات كشور بوده و در كنار آن نيز بايد عنوان كرد كه ميزان بازديد از نمايشگاههاي كتاب استاني نيز در سال اخير در بعضي اوقات تنه به تنه نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران زد.
صفارهرندي به توزيع كارتهاي الكترونيكي خريد كتاب در سال جاري كه با يارانه مختصري در اختيار دانشجويان و طلاب حوزه علميه قرار داده شده است، اشاره كرد و گفت: ما در طول سالهاي گذشته به آمار بسيار خوبي از نظر تجهيز كتابخانههاي كشور دست يافتهايم و توانستهايم بيش از 20 ميليون كتاب را با هزينهاي بالغ بر 40 ميليارد تومان به منظور تقويت بنيه علمي كتابخانههاي سراسر كشور تهيه كنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنان خود به سرانه مطالعه در كشور اشاره كرد و گفت: سرانه مطالعه سه دقيقهاي در كشور كه مدت زيادي امري تثبيت شده به شمار ميرفت، بر اساس مطالعات پيش از انقلاب به دست آمده بود و در سالهاي اخير همكاران من سعي كردند با ارزيابيهاي دقيق به آمار درستي از اين واقعيت دست يابند و بر اين اساس به وسيله چند گروه نظرسنجيهايي را در دو استان تهران و آذربايجانشرقي انجام داده و مشاهده كردند كه در برخي نقاط سرانه مطالعه بيش از نيم ساعت و در برخي نقاط بيش از 15 دقيقه بوده است كه به طور ميانگين رقمي بالاتر از 20 دقيقه را در اختيار ما گذاشت.
صفار هرندي افزود:اخيراً نهاد كتابخانههاي عمومي كشور نيز با تحقيقي پيرامون اين موضوع و با نظرسنجياي كه از سراسر كشور به دست آوردند به رقم سرانه مطالعه 18 دقيقهاي در كل كشور رسيدند كه در مقايسه با آمار سه دقيقهاي رشد شش برابري را نشان ميدهد و من اطمينان دارم بر پايه اين محاسبه در طول ساليان آتي اين آهنگ با رشد نيز همراه خواهد بود.
وي در انتهاي سخنان خود از حمايتهاي بيدريغ رئيس جمهور در امر نشر فرهنگ كتابخواني تشكر كرد و اين حمايتها را يكي از مهمترين عوامل دستيابي به نتايج ملموس و قابلتوجه در اين زمينه دانست.
«محمدعلي رمضانيفراني» دبير بيست و ششمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران در ادامه مراسم گفت: كتاب سال جمهوري اسلامي ايران در طول ربع قرن، به عنوان مهمترين رويداد فرهنگي، كتاب را به يك نهال علمي و فرهنگي بيبديل در عرصه ملي و بينالمللي تبديل كرده و تمام افتخارات و اجر اخروي آن متعلق به انديشمندان اين ملت است.
وي ادامه داد: جايزه كتاب سال افزون بر اداي تكليف بزرگداشت عرصه دانش، حلقهاي است از حلقههاي مديريت فرهنگ و علم در كشور، مديريت مستلزم ساماندهي، برنامهريزي و پيشبيني ساز و كارهاييست كه فرآيند انتخاب كتاب سال به عنوان بخش مهمي از آن درنظر گرفته شده است. عليرغم برخي از ديدگاههاي سطحينگر در عرصه فرهنگ، ما فرهنگ را مديريتپذير ميدانيم و از آنجا كه فرهنگ در تمامي شئون نظام حاكميت تأثير دارد، قطعاً مديريت آن اصلاح همه امور را در بر خواهد داشت. بنا بر سخن آيتالله شهيد بهشتي انقلاب، ما را به ارزشها و بازگشت به آموزههاي اصيل اسلامي فرا ميخواند، پس چنين مقدماتي ما را به نحوي از بازنگري در حوزههاي علمي به ويژه بازنگري در اصول معرفتي و ارزشها با عنايت به آموزههاي عميق اسلامي فرا ميخواند.
به گفته رمضاني فراني مباحث روششناختي علمي، پاسداشت ارزشهاي ملي و اسلامي و بهرهگيري وسيع از استادان دانشگاه و افزايش بسيار شمار آثار راه يافته به حوزه داوري از ويژگيهاي اين دوره داوريها بود.
او تصريح كرد: مطالعات تطبيقي انجام شده در نتايج بيستوپنج دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران نشان ميدهد توقف در مرحله ترجمه آثار علمي، ناگواريهايي را براي پيشرفت علمي كشور بر جا ميگذارد.
وي در ادامه به ارائه نتيجه بررسي علمي نتايج بيستوپنج دوره كتاب سال پرداخت و گفت: در بيستوپنج سال گذشته بيشترين سهم برگزيدگان متعلق به علوم كاربردي و حوزه دين بوده و كمترين آن به حوزه زبان و كليات مربوط است. در آثار برگزيده نسبت ميان ترجمه و تأليف معكوس است و هر چه تعداد برگزيده حوزه ترجمه بيشتر شده، تعداد برگزيده تأليفي كمتر شده است؛ سهم برگزيدگان مرد بسيار بيشتر از سهم برگزيدگان زن است و سهم حوزه بزرگسال چندين برابر حوزه كودك و نوجوان بوده است.
مديركل اداره كتاب و كتابخواني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: بيستوششمين دوره جايزه كتاب سال در سه بخش جايزه جهاني كه شامل مطالعات اسلام و ايران است، بخش داخل كشور كه تمام حوزههاي دانش در رشتههاي علمي، ديني و ادبي را در بر ميگيريد و بخش ويژه سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي برگزار ميشود، هجده هزار و نهصد و بيست و يك عنوان مجموعه آثاري است كه در اولين دوره واجد حداقل امتياز بودند، كه از آن ميان 837 عنوان در مرحله اول واجد امتياز شده و به مرحله دوم داوري راه يافتند، هر يك از اين آثار حداقل از سوي 4 داور بررسي شدند.
رمضاني گفت: مطالعات تطبيقي انجام شده در نتايح بيستوپنج دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران نشان ميدهد توقف در مرحله ترجمه آثار علمي، ناگواريهايي را براي پيشرفت علمي كشور بر جا ميگذارد.
وي افزود: در حوزه داخل كشور، 1050عنوان كتاب در حوزه فلسفه و روانشناسي، 2802 عنوان كتاب در حوزه دين، 198 عنوان در حوزه علوم اجتماعي، 287 عنوان در حوزه علوم خاص، 1940 عنوان درحوزه علوم كاربردي، 755عنوان در حوزه هنر، 3033 عنوان در حوزه ادبيات، 1280 عنوان در حوزه تاريخ و جغرافيا و 2246 عنوان در حوزه كتاب كودك و نوجوان شركت كرده بودند، كه از ميان 21 نفر در جايزه جهاني كتاب سال برگزيده شدند، كه 5 نفر در بخش ويژه انقلاب اسلامي، 12 نفر در رشته مطالعات ايرانشناسي و 8 نفر در حوزه مطالعات اسلامي برگزيده شدند. در كتاب سال در سطح داخل كشور نيز 21 برگزيده و در بخش ويژه انقلاب اسلامي داخلي نيز 11 برگزيده و يك شايسته تقدير داشتيم.
«غلامعلي حدادعادل» رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي نيز ضمن گراميداشت دهه فجر و سيسالگي انقلاب اسلامي گفت: امروز ما در ايران شاهد حضور توأمان دو نسل در كنار هم هستيم، نسلي كه انقلاب را به وجود آورد و نسلي كه انقلاب، آن را به وجود آورده است؛ اين دو نسل در كنار يكديگر ايران اسلامي را ميسازند و به پيش ميبرند.
وي ادامه داد: شعار اصلي ملت ايران در انقلاب اسلامي، «استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي» بود و همه ما به ياد داريم، كه اين شعار مانند گل شكفته بر قامت درخت ملت ايران در بهار آزادي به طور طبيعي بر زبان همگان شكوفا شد.
حدادعادل بيان كرد: هيچ رسانه تبليغاتي گستردهاي كه اين شعار را به ملت ما در ماههاي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي القا كند وجود نداشت، اين شعار برخاسته از وجدان جمعي و تجربه تاريخي ملت بود، ملت استقلال ميخواست تا جامعه و آينده خود را بر پايه فرهنگ برگزيده خود كه همان اعتقادات اسلامي است، بنا كند.
رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي با بيان اينكه در سي سال گذشته تلاش ملت بر اين بوده كه اين شعار را عملي كند گفت: ملت در اين سي سال تلاش كرده تا اين سه كلمه «استقلال»، «آزادي» ،«جمهوري اسلامي» را بسط داده و از اجمال به تفصيل درآورد، اين سه مفهوم بلند را كه خواسته ملي ايرانيان بوده و هست به صورتهايي محقق كند، ما امروز در اين سه عرصه شاهد پيشرفتهاي وسيع و مختلف هستيم.
وي افزود: از جمله عرصههايي كه ميدان تلاش و پيشرفت بوده، عرصه فكر و انديشه است و نويسندگان و مترجمان در اين سي سال در جهت تحقق استقلال و آزادي گام برداشتهاند.
جشن كتاب سال، جشن اداي احترام به فرهنگ ، فكر و انديشه است، همه گروههاي ملت ايران در پيروزي انقلاب و رشد و پيشرفت جامعه و دفاع از كيان انقلاب سهيم بودند
حدادعادل با بيان اينكه مراد از استقلال در عرصه فرهنگ بستن راه تبادل فرهنگي نيست، گفت: همانگونه كه از تبادل آراء ميان اشخاص، انديشه جان ميگيرد، از تبادل فرهنگ ميان ملتها نيز فرهنگها رشد ميكنند، مراد از استقلال در عرصه فرهنگي، رهايي از خودباختگي در تبادل فرهنگي است. ما معتقديم تبادل فرهنگي آنگاه به قوت و رشد ميرسد كه آنكه ميخواهد فرهنگي را بگيرد، پيش از گرفتن فرهنگ ديگري ابتدا خود را بشناسد و بداند كه كيست، در تبادل فرهنگي اگر هويت خود را ابراز نكرده باشيم و بر آن اصرار نداشته باشيم، تبادل فرهنگي انفرادي خواهد بود و به رشد نميانجامد و شيرازه فرهنگ خودي را از هم ميپاشد.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي كتاب را مهمترين نماد عرصه فكر، انديشه و فرهنگ دانست و عنوان كرد: جشن كتاب سال، جشن اداي احترام به فرهنگ ، فكر و انديشه است، همه گروههاي ملت ايران در پيروزي انقلاب و رشد و پيشرفت جامعه و دفاع از كيان انقلاب سهيم بودند.
وي در اشاره به كتاب سال جمهوري اسلامي ايران افزود: جشن كتاب سال، جشني نماديني است براي احترام به اهالي فكر و فرهنگ در عرصه كتاب، كه شاهد پيشرفتهاي چشمگيري در آن بودهايم، كساني كه قبل از انقلاب نيز كتاب ميخواندند، ميدانند كه در آن دوران تعداد عناوين منتشر شده در يكسال در ايران، 600 عنوان بود و اين بسيار مايه خجالت و تأسف است كه كشوري كه در تاريخ پرچمدار علم و فرهنگ بوده و در كتابخانه رصدخانه مراغه خود در زمان «خواجه نصيرالدين طوسي» 400 هزار جلد نسخهخطي داشته است، در عصر چاپ تنها 600 عنوان كتاب داشته باشد.
اين مترجم قرآن كريم بيان كرد: از سال 56 و 57 به علت تحولاتي كه در فضاي سياسي رخ داد و طليعه انقلاب آشكار شد به 100 برابر اين تعداد رسيديم و تا جاييكه در سال هشتاد و شش، 55 هزار عنوان كتاب در ايران انتشار يافته است كه نيمي از آن چاپ اولي و مابقي چاپ دوم به بعد است. اين حكايت از پيشرفت در عرصه علم، فكر و فرهنگ است.
حداد عادل علل اين افزايش تعداد عناوين كتاب را در جند مورد چنين ذكر كرد: افزايش شمار باسوادان در ايران را ميتوان مهمترين دليل عنوان كرد، همچنين افزايش تعداد دانشجويان در كشور كه در سال 1357 تنها 175 هزار نفر بود، اما امروز به بيش از سهونيم ميليون نفر رسيده است، علاوه بر اين تعداد كتابخانهها و مجلات علمي و تخصصي در كنار مجلات عمومي نيز بالاتر رفته است.
وي گفت: رهبر معظم انقلاب بر ضرورت توجه به كتابهاي علمي دانشگاهي به عنوان يكي از اركان و شرايط حتمي رسيدن به استقلال علمي بر آن پافشاري ميكنند. هماكنون ما شاهد هستيم كه تعداد كتابهاي دانشگاهي ترجمه شده بسيار بالاتر از كتابهاي تأليفي در اين سطح است، ما بايد تلاش كنيم تا اين روند را تغيير دهيم.
همچنين در مراسم كتاب سال دو نفر از برگزيدگان جايزه جهاني كتاب سال نيز به ايراد سخنراني پرداختند، «ولي احمدي» برگزيده بخش مطالعات ايراني شانزدهمين جايزه جهاني كتاب سال از كشور افغانستان مقيم آمريكا در مراسم بيستوششمين دوره جايزه جهاني كتاب سال گفت: من در كتابم با عنوان «ادبيات نوين فارسي در افغانستان» در تلاش بودم تا از دادههاي نوين به ويژه شيوههاي جديد تاريخنگارانه بهره برم، ادبيات افغانستان هماكنون تحولات جديدي را تجربه كرده و اديبان همواره كوشيدهاند كه روح تازهاي در كالبد ادبيات اين سرزمين بدمند.
وي ادامه داد: نگاهي گذرا به عناوين برگزيدگان اين دوره كتاب سال طيف گسترده پژوهشهاي تحقيقي را نشان ميدهد، همچنين گستره ايرانشناسي و اسلامشناسي نيز بخشهاي قابلتوجهي را در بر گرفته است.
در اين مراسم همچنين «كريستيان بونو» (يحيي علوي)از كشور فرانسه برگزيده بخش ويژه جايزه جهاني كتاب سال و مترجم مجموعهاي از آثار امام خميني (ره) گفت: دوازده سال پيش كه من اولين تحقيقات خود را درباره شخصيت امامخميني (ره) شروع كردم، هيچ فرد ديگري در اين زمينه تا به حال تحقيقي انجام نداده بود و هميشه اين تلاش نهفته در غرب وجود داشت كه امام خميني (ره) به عنوان شخصيتي غيرعرفاني، غيرفلسفي و مخالف با اسلام نشان داده شود، متأسفانه پس از گذشت چند سال اكنون نيز اين نگاه در غرب وجود دارد و تحقيقات ضدانقلاب اسلامي تلاش دارند تا شخصيت امام خميني(ره) بپوشانند و سعي دارند تا شخصيتي علمي، فلسفي و عرفاني در مركز انقلاب اسلامي نباشد.
اين نويسنده افزود: در دوره رنسانس گرايشي وجود داشت كه ميگفت تماس شرق و غرب فلسفه غرب را به سوي معنويتي غيرعقلاني سوق داده است، من در تلاش هستم تا نشان دهم كه بين معنويت و عقلانيت هميشه يك راه موفق برقرار بوده است، «هانري كربن» نيز تلاش داشته تا ملاصدرا و امام خميني (ره) را به عنوان ادامهدهنده عقلگرايي در اسلام پس از «ابن رشد» نشان دهند، همچنين «سيدجلال آشتياني» ميگويد «ما بايد بدون هيج مجادلهاي بايد بگوييم خاتم عرفا و حكما امامخميني (ره) بوده است»
در پايان مراسم از برگزيدگان بيستوششمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران و شانزدهمين جايزه جهاني كتاب سال با اهداي لوح يادبود، تنديس ويژه و 50 عدد سكه بهار آزادي تجليل به عمل آمد.«كريستيان بونو» (يحيي علوي) برگزيده بخش ويژه جايزه جهاني كتاب سال جايزه خود را به كتابخانه آستان قدس رضوي اهدا كرد.
اسامي برگزيدگان بيستوششمين دوره كتاب سال
اسامي برگزيدگان شانزدهمين دوره جايزه جهاني كتاب سال
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]
-
گوناگون
پربازدیدترینها