واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نشست فيلم فتحي/پايان "پستچي سه بار در نميزند" امتيار فيلم به مخاطب عام است
نشست پرسش و پاسخ فيلم سينمايي "پستچي سه بار در نميزند" به كارگرداني حسن فتحي ديروز بعد از نمايش فيلم در بخش مسابقه سينماي ايران در سينما فلسطين برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسي فيلم با حضور فتحي، فردين خلعتبري، باران كوثري، جواد نوروزبيگي و رويا تيموريان برگزار شد و در نيمههاي جلسه محمدرضا جعفري جلوه معاون سينمايي وزير ارشاد نيز در سالن حضور يافت.
فتحي درباره فيلم تازه خود گفت: نام فيلم كه در يكي از ديالوگها به آن اشاره ميشود كنايه اي است به اينكه ما نبايد فرصت زندگي عاشقانه را از دست بدهيم. با وجود محروميتهاي تاريخي اجتماعي اين نسل نبايد خود را از داشتن زندگي شرافتمندانه و عاشقانه محروم كند.
وي با اشاره به پايانبندي فيلم افزود: زمان توليد اين نگراني را داشتم قصهاي كه روايت ميكنم آنقدر پيچيده نباشد كه مخاطب عام را دلزده كند. پايان فيلم امتيازي است كه به مخاطب عام ميدهم تا با فيلم ارتباط بهتر داشته باشد. در اين فيلم با قصهاي پيچ در پيچ و معمايي جنايي روبروييم كه شايد درك آن براي مخاطب عام كمي سخت باشد. اما در پايان رازها براي بيننده فاش ميشود.
فتحي در ادامه با اشاره به ضرباهنگ "پستچي سه بار در نميزند" گفت: من به تدوين مجدد فكر ميكنم و براي اكران عمومي 10 دقيقه كوتاه ميشود. فيلم درامي معمايي جنايي است و تعلق خاطر من به اينگونه قصهها در آثار قبلي ديده شده اما اين فيلم مايه وحشت هم دارد، گرچه تجربهاي در ژانر وحشت نيست. تفاوتهاي اين فيلم با تجربههاي قبليام برايم جذاب است.
اين كارگردان با اشاره به همكاري با خلعتبري آهنگساز "پستچي سه بار در نميزند" گفت: بابت اين همكاري خوشحالم. البته همكاري ما گاهي به قهر و دعوا ميانجامد و كاملا دراماتيك و پرتنش است، اما نتيجه اين همكاري هميشه مبارك بوده است. فصل مشترك اين همكاريها اعتماد ما به هم و ديدگاه سينماييمان است.
خلعتبري هم در ادامه نشست "پستچي سه بار در نميزند" گفت: موسيقي فيلم در مطبوعات مهجور است و به آن نگاه تخصصي نميشود. زماني كه فيلم را ديدم تحت تاثير قرار گرفتم و به نظرم ميتواند بر مخاطب هم تاثير بگذارد. خوشحالم كه موسيقي با فضاي ويژه فيلم همخواني دارد.
تيموريان بازيگر فيلم با اشاره به همكاريهاي مشترك با فتحي گفت: همكاري با فتحي براي من هميشه جذاب بوده و ايشان كارگرداني بادانش است و بر تاريخ احاطه دارد. ابتدا فكر ميكردم ممكن است اين نقش به نقشي كه در يكي از مجموعههاي او بازي كردم شبيه شود، اما خوشبختانه در كار اين نگراني از بين رفت و فرصت بازي در نقشي تازه را به دست آوردم.
فتحي با اشاره به توجهش به سليقه مخاطب عام گفت: ما بايد فيلمهايي بسازيم كه چرخ سينما با آنها بچرخد و سالنهاي سينما با آنها پررونق باشد. من براي گروهي خاص فيلم نميسازم و به جلب نظر مخاطب عام اهميت ميدهم. در مجموعهها و فيلمي كه ساختم اين گرايش ديده ميشود. پايان "پستچي سه بار در نميزند" با هدف جلب نظر مخاطب عام نوشته و ساخته شده است.
وي افزود: فيلم در فضايي تلخ و پر سوء تفاهم شروع و روايت ميشود و اين پايان تلخي و گزندگي فيلم را تلطيف ميكند. من به اين پايان اعتقاد دارم. ما در تاريخ ظلمها و كمبودهايي فراوان تجربه كردهايم و با معجزه گفتگو ميتوانيم اينها را كمرنگ كنيم. فيلم آزموني تاريخي براي دو شخصيت معاصر است كه از دل تاريكي و تاريخ ميگذرند تا به روشني، عشق و آرامش برسند.
فتحي با اشاره به حضور پررنگ زنان در فيلم گفت: در اين سير تاريخي جفايي كه در حق زن ايراني در تاريخ شده ديده ميشود. زناني كه قرباني شرايط هستند و حتي دختر (باران كوثري) از اين ظلم تاريخي در امان نيست. اما مهم اين است كه شخصيتهاي طبقه اول مانند ابراهيم از آتش ميگذرند. ما هم بايد از اين آتش و غبار كينه، خشم و نااميدي بگذريم و به روشني برسيم.
جواد نوروزبيگي تهيهكننده "پستچي سه بار در نميزند" هم گفت: من اين فيلم را براي گيشه نساختهام. هر چند جذب مخاطب هم برايم مهم بود. اما مهمترين وجه فيلم داستان جذاب آن بود كه با نگاهي به تاريخ و فرهنگ ايراني نوشته شده بود. فيلم به نظرم ميتواند اثري جذاب براي مخاطب باشد.
فتحي در بخشي از جلسه با تاكيد بر اينكه فيلم وجه سياسي ندارد گفت: اين را از سر ملاحظه و مصلحت نميگويم. داستان فيلم ارتباطي تنگاتنگ با فرهنگ و تاريخ دارد اما سياست در اين فيلم برايم فرع است. من دوست دارم انسان امروز را در بستري از تاريخ و اجتماع تعريف كنم. نگاه سياسي به اين موضوع درست نيست، من ماجرا را از منظري تاريخي كاويدهام.
كوثري كه در "پستچي سه بار در نميزند" براي اولينبار با فتحي همكاري كرده گفت: اين دو شخصيت سيري را در فيلم طي ميكنند و از تنفر به عشق ميرسند. من و آقاي [محمدرضا] فروتن بايد اين روند عاشقانه و تحول در اين دو شخصيت كه ابتدا دور از هم ايستادهاند اما به مرور به هم نزديك ميشوند را در بازيمان نشان ميداديم.
فتحي درباره مفاهيم پنهان در "پستچي سه بار در نميزند" گفت: هر مخاطبي آزاد است برداشت خود را از فيلم داشته باشد. من به جاي اينكه بخواهم به مصاديق اشاره كنم به مفاهيم اشاره كردم و ميخواستم ريشه اين بحرانهاي تاريخي را از منظر تاريخي و روانشناسي تحليل كنم.
وي درباره واكاوي در وضعيت سه نسل كه در حساسترين شرايط تاريخي زندگي كردهاند گفت: شخصيتي كه فروتن نقش او را بازي كرده قرباني است. جواني كه عاشق بوده اما عشق از او دريغ شده است. تصوير اين جوان را در سه قصه ديگر هم ميبينيم. اين تصاوير اشارهاي نمادين درباره جواناني است كه در طول تاريخ به آنها ظلم شده است.
فتحي گفت: اما مرد در قصه معاصر اين فرصت را دارد كه دوباره زندگياش را شروع كند، آن هم در فضايي عاشقانه كه كمك ميكند گذشته را از ياد ببرد. كودك در فيلم نمادي از كودك درون است. كودك درون اگر در فضايي غير عاشقانه و محروم از عاطفه رشد كند تبديل به هيولا ميشود.
كوثري هم با اشاره به جنس بازيها افزود: آقاي فتحي از معدود كارگردانهايي است كه ميداند چطور از بازيگر بازي بگيرد. كوچكترين حركت و ديالوگ را من و آقاي فروتن با آقاي فتحي چك ميكرديم. سر صحنه و با توجه به وسواس آقاي فتحي همه چيز از فيلتر نگاه ايشان رد ميشد.
كارگردان "پستچي سه بار در نميزند" در پايان جلسه با اشاره به حاشيههايي كه در اين دوره جشنواره به وجود آمده گفت: جشنواره فيلم فجر يك جشن مبارك براي همه سينماگران است، اما رفتارهايي در اين روزها ديدهايم كه حرمت خيلي مسائل را كمرنگ كرده اجازه ندهيم اين جشن به حاشيه آلوده شود.
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 300]