واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارش ايسنا از مراسم تجليل از 36 عكاس انقلاب
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - هنرهاي تجسمي
انجمن صنفي عكاسان مطبوعات در سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي از جمعي از عكاسان انقلاب تقدير كرد.
به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه شامگاه شنبه 19 بهمنماه در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برگزار ميشد، كاووس صادقلو دبير اجرايي اين مراسم با قرائت بيانيه انجمن صنفي عكاسان مطبوعات گفت: براي همه ما كه انقلاب را از پشت دوربينهايمان به تصوير نشستيم و باور نميكرديم كه فريم فريم و لحظه به لحظه درحال ثبت تاريخيترين انقلاب قرن باشيم، اكنون 30 سال گذشته است و هنوز رازها و حكايتهاي بسياري از آن روزها باقي است.
او اضافه كرد: در اين لحظه همه ما ميدانيم كه هنوز تصاوير بسياري از انقلاب ايران باقي مانده است، اما با اين وجود ما در اين مراسم از عكاساني تقدير ميكنيم كه درميدانها ايستادند و انقلاب را به تصوير كشيدند و كسي از آنها نپرسيد كه تصاوير كشتهشدن جوانان از پشت دوربين چهقدر برايشان دردناك بود.
صادقلو تصريح كرد: عكاساني كه امروز تقدير ميشوند، همه آنهايي نيستند كه آن روزها و در همهمه انقلاب ايستادند، بلكه ما ميدانيم كه براي معرفي اين جامعه راه طولاني در پيش داريم تا تكتك اين تصويرگران را شناسايي نماييم.
دبير اجرايي اين مراسم در پايان خاطرنشان كرد: انتظار ميرفت در برپايي چنين مراسمي نهادهاي بيشتري ما را همراهي كند، زيرا كه براي سپريكردن اين راه بلند نميتوان با دستهاي خالي كاري از پيش برد.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين مراسم كمال خرازي – وزير سابق امور خارجه – با اظهار خرسندي از حضور در اين مراسم گفت: امروز روز زيبايي است كه يادآور روزهاي پرنشاط و تحرك انقلابي است كه دنيا را تكان داد.
او ادامه داد: من عكاسي بلد نيستم ولي عكاسان را دوست دارم و ساليان سال از عمرم را در خدمت عكاسان بودم. چه در سالهايي كه به عنوان مديرعامل كانون پرورش فكري فعاليت داشتم و چه در 8 سالي كه در خبرگزاري مديريت ميكردم.
او عكاسي را شكار لحظهها دانست و افزود: لحظههايي كه شما از انقلاب و جنگ ثبت كردهايد، همچنان برپيشاني جامعه ثبت است و مردم را با آن لحظهها آشنا ميكند. عكاسان در قياس با ساير هنرمندان متواضعتر هستند، زيرا كه در مسير كاري خود با دشواريهاي زيادي روبهرو ميشوند.
او متذكر شد: با يك عكس ميتوان پيامهاي مختلفي را انتقال داد، چه بسا كه شما لحظههاي شكوهمند انقلاب را كه زيبا و ماندني هستند ثبت كرديد و يكي از موثرترين عوامل در انتقال پيام انقلاب به تمام جهان بوديد، يعني شما با گرفتن يك عكس پيام مردم ايران را به تمام دنيا مخابره كرديد.
خرازي خطاب به جامعه عكاسان گفت: ارزش كار شما در خودتان و آثاري است كه ثبت ميكنيد. ارزش شما در تاريخ است و از طريق عكسهايي كه ميگيريد منتقل ميشود، هرچند كه وظيفه تمام نهادهاست تا از شما حمايت كنند و امكانات لازم را در اختيار شما قرار بدهند. اما خودتان ارزش كار خود را بدانيد و اگر كمتوجهي به شما شد، بدانيد كه اين از ارزش شما كم نخواهد كرد.
او در پايان سخنانش به نبودن حسين پرتوي در اين جمع اشاره كرد و گفت: مگر ميشود از جريان انقلاب و عكاسي حرف زد، اما نام حسين پرتوي را نياورد. زيرا كه او يكي از مهرههاي تأثيرگذار در اين جريان بود و اميدوارم هرچه زودتر شفا پيدا كند.
به گزارش ايسنا، در بخش ديگري از اين مراسم جعفر بهداد مديرعامل خبرگزاري ايرنا گفت: عكاسان را با همه وجود درك كردم و آنها را در صحنههاي مختلف ديدهام كه چگونه در غم و شادي ملت سهيم شدند و لحظههاي زيبا و ماندگار را خلق كردند.
او اضافه كرد: من همواره خبرنگار بودم، ولي شهادت ميدهم كه عكاسان ياران گمنام ملت در هميشه تاريخ اين سرزمين بودهاند و نابترين اتفاقات كشور را ثبت و ماندگار كردند.
او با تأكيد بر نقش و اهميت عكس افزود: اگر عكس نبود مكتوبات، خاطرات و سخنرانيها نميتوانست به تنهايي از عهده ثبت آنچه ملت انجام دادند، برآيد درحاليكه عكاسان همراه اين ملت خاك خوردند، فحش خوردند اما يادشان نرفت كه مأموريت بزرگي دارند و نبايد صحنه را ترك كنند.
بهداد در ادامه سخنانش با تأكيد بر لزوم ثبت عكسهاي تاريخي به عنوان ميراث فرهنگي كشور گفت: افسوس ميخورم، چرا عكسهايي كه به واسطه آن يك رويداد بزرگ كليد خورده است، هيچگاه به عنوان ميراث فرهنگي ثبت نشدند. درحاليكه بايد تلاش كرد تا با شناسايي اين عكسهاي اثرگذار تاريخ را به ياد جوانان اين سرزمين بياوريم.
در ادامه اين مراسم عليرضا ملكيان معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به جايگاه ويژهي عكاسي در مطبوعات امروز گفت: اگر ميبينيد كه عكس امروز در مطبوعات جايگاه ويژه يافته است، به دليل زحمات عزيزاني است كه در ساليان گذشته زحمت كشيدند و ايستادگي كردند. درحاليكه در گذشته مطبوعات به اندازه امروز به عكس بها نميداد و هنوز به جايگاه عكس پي نبرده بود، درحالي كه امروزه حتي يك عكس در صفحه اول يك نشريه ميتواند، پيام آن نشريه را به مخاطبان ارايه بكند.
او متذكر شد: عكس خبر است، مصاحبه، گزارش، تيتر و حتي ليد است و درعينحال عكس، عكس است و مجموعهاي از پيامها را درون خود دارد.
ملكيان توضيح داد: عكاسان، معلمان جامعه هستند و از اين جهت حركت انجمن صنفي عكاسان مطبوعات براي تقدير از اين جامعه زحمتكش كاري ماندگار است.
او سپس به حضور و نقش حسين پرتوي اشاره كرد و گفت: پرتوي در آن سالها دلسوزانه و ايثارگرانه تمام جريانات انقلاب و جنگ را ثبت كرد و براي انتشار تكتك آنها زحمت كشيد. به طوري كه در آن روزها به سرعت خودش را به روزنامه ميرساند تا حلقههاي فيلمهايش را براي چاپ در روزنامه تحويل بدهد و همين تلاشها بود كه امروز جايگاه عكس را در مطبوعات نگه داشت و اگرچه سوژههاي عكاسي در طول زمان موضوعيت نداشته باشد، اما عكس همچنان مانا و ماندگار در تاريخ باقي ميمانند و درسهاي تاريخ را به آيندگان آموزش ميدهند.
به گزارش ايسنا، در بخش پاياني اين مراسم از 36 عكاس انقلاب اكبر ناظمي، محمدصياد، شاهرخ حاتمي، بهمن جلالي ، قربان خليلي، عباس ملكي، حسين پرتوي، مهدي رضوان، عباس عطار، مهدي كاشيان، كاوه كاظمي، صادق ثمودي، ابوالقاسم حاج محمدي، محمود كلاري، هادي حراجي، كاوه گلستان، جعفر دانيالي، كامران جبرييلي، علي كاوه، محمد فرنود، احمد نصيرپور، سعيد مرآت، يدالله وزيري، مهدي ميرزايي مرتضي خاكي، جهانگير رزمي، مجتبي رضواني، سبحان قلي كهنباني، منوچهر يگانه دوست، محمدحسين شركت، احمد افضلي، عباس پيروزبخت، حميد رهبري، محسن شانديز و يروم شاهميرزاييان و آلفرد يعقوبزاده تقديرو تجليل شد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]