واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير بازرگاني خبر داد: * شرايط مطلوب وضعيت آرد و نان كشور * بهرهبرداري از 5.5 ميليون تن سيلوي ذخيرهسازي گندم بعد از انقلاب
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
بزودي و با تكميل و بهرهبرداري 4.5 ميليون تن سيلوي جديد كليه زيرساختهاي مربوط به ذخيرهسازي غلات در كشور فراهم ميشود و همين امر موجب ارتقاي كشورمان در منطقه به لحاظ ذخيرهسازي گندم خواهد شد.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، سيد مسعود ميركاظمي ـ وزير بازرگاني ـ در حاشيه افتتاح سيلوي 100 هزار تني بخش خصوصي در كردان ساوجبلاغ از افتتاح و بهرهبرداري 5.5 ميليون تن سيلوي ذخيرهسازي گندم در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي خبر داد.
وي با تاكيد بر توسعه زيرساختهاي ذخيرهسازي غلات و نيز حضور بخش خصوصي در عرصه ذخيره سازي گندم خاطرنشان كرد: در كنار توسعه زيرساختهاي ذخيرهسازي غلات توسعه زيرساختهاي حمل و نقل جادهاي و ريلي براي افزايش تجارت غلات در كشور ضروري به نظر ميرسد.
ميركاظمي در ادامه درباره اقدامات دولت براي حضور بخش خصوصي در حوزه سرمايهگذاري در زمينه احداث سيلو گفت: در زمينه سيلو به استانداران اختياراتي داده شده تا سيلوهايي كه در دست دولت است را به بخش خصوصي واگذار كنند و در بخشهايي كه بخش خصوصي انگيزهاي براي حضور و سرمايهگذاري ندارد نيز سيلوها را تكميل كرده سپس به بخش خصوصي واگذار كنند چرا كه نياز دولت در اين بخش تنها در بحث حفظ و نگهداري و ذخيرهسازي استراتژيك گندم است كه در صورت هدفمند شدن يارانهها ضرورت حضور بخش خصوصي در اين حوزه هر چه بيشتر فراهم خواهد شد.
وزير بازرگاني در ادامه درباره وضعيت آرد و نان در كشور عنوان كرد: در حال حاضر وضعيت آرد و نان كشور در شرايط مطلوبي است و اميدواريم بارندگيهاي سال جاري كمك كند تا در سال آينده نيز نيازي به واردات گندم نداشته باشيم.
ميركاظمي همچنين درباره قيمت نان و آخرين وضعيت آن گفت: زماني كه قرار باشد دستمزد تغيير كند و يا ساير موارد موثر در قيمت نان تغيير كند نميتوان گفت كه قيمت نان نبايد تغيير كند.
ميركاظمي همچنين در پاسخ به سوالي درباره تاثير افتتاح سيلوهاي ذخيرهسازي غلات در حوزه صادرات گندم تصريح كرد: قطعا با افزايش سيلوهاي ذخيرهسازي غلات بحث تجارت آن نيز به شكل پررنگتري مطرح ميشود و حوزه واردات و صادرات مجدد نيز توجيه اقتصادي مييابد.
به گزارش ايسنا، مجيد پارسانيا ـ معاون وزير بازرگاني ـ نيز در جمع خبرنگاران تاكيد كرد: در حال حاضر در قله آن چيزي هستيم كه اقدامات و فعاليتهاي بخش خصوصي در اين چند سال صورت داده است و در حالي كه ظرفيت صفر بخش خصوصي در حوزه نگهداري گندم را شاهد بوديم و در حال حاضر ناظر نقش پررنگ بخش خصوصي در احداث سيلوها هستيم.
معاون وزير بازرگاني تاكيد كرد: در حال حاضر كارخانجات توليد آرد ملزمند تا فضاي استاندارد نگهداري گندم را ايجاد كنند بنابراين معتقدم با پروژههايي كه در دست احداث است نياز كامل كشور در حوزه نگهداري غلات تامين خواهد شد.
پارسانيا در ادامه درباره وضعيت نان صنعتي هم گفت: با توجه به برنامههايي كه در حوزه زراعت، خريد تضميني، احداث سيلوهاي استاندارد و ساماندهي توليد آرد اجرايي شده معتقدم كه يكي از نقاط ضعف اصلي در حلقه نهايي توليد نان و موضوع ساختار توليد نان است كه بايد در كيفيت، بهداشت و تنوع توليد در اين حوزه اقداماتي جدي انجام شود.
وي با بيان اينكه براي ساماندهي ساختار توليد نان پروژه توليد نان مطرح است اظهار كرد: در حال حاضر بيش از 90 واحد توليد نان صنعتي در مراحل مختلف احداث قرار دارد كه اميدواريم با توجه به پيچيدگيهاي مالي اين پروژهها به مرحله افتتاح برسند.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر مشكلي به جهت اعتبار براي متقاضيان احداث سيلو و واحد صنعتي توليد نان نداريم و از محل حساب ذخيره ارزي مبالغي براي اين منظور اختصاص يافته است.
وي خبر داد: در حال حاضر حدود يك ميليارد دلار عمليات در حال اجرا در زمينه نان صنعتي داريم كه از حمايتهاي دولتي استفاده ميكنند و بخش خصوصي متصدي اجراي آن است.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]