واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: حداد عادل در مراسم بيست و ششمين دوره معرفي كتاب سال استادان بيشتر به تاليف كتب درسي بپردازند/ معني استقلال در عرصه فرهنگ بستن در تبادل فرهنگي نيست
![](http://www.iscanews.ir/Media/Images/138711200824_IM_0408321070.jpg)
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در مراسم بيست وششمين دوره معرفي كتاب سال گفت: استادان ما بايد جرات كنند و به جاي ترجمه ،كتابهاي درسي رشته خودشان را تاليف كنند.
به گزارش خبرنگار ادبي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز" رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي و رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي عصر ديروز در مراسم بيست وششمين دوره معرفي كتاب سال و شانزدهمين دوره اهداء جايزه جهاني كتاب سال جمهوري اسلامي ايران كه در تالار وحدت برگزار شد در خصوص ضرورت تاليف كتب درسي در مقايسه با ترجمه گفت:ما شاهد هستيم كه تعداد كتابهاي ترجمه شده ،كتابهاي درسي، روز به روز نسبت به كتابهاي تعليمي بيشترمي شود به طوري كه 80 يا 90 درصد از كتابهاي درسي ما ترجمه كتابهاي خارجي است.
وي افزود:بايد اين روند را تغيير دهيم ،استادان ما بايد جرات كنند و كتابهاي درسي رشته خودشان را تاليف كنند. اگر استادي بتواند كتابي با معيارهاي بين المللي براي تدريس تاليف كند اين امر حكايت از وجود انواع پشتوانه هاي علمي و تاليفي است كه پديده مباركي است.تصديق مي كنم كه تاليف يك كتاب شايد نزديك به ده برابر ترجمه يك كتاب زحمت داشته باشد اما كاري بايسته است كه در راه آن بايد قدم بگذاريم.
حداد عادل با بيان اينكه امروز در ايران شاهد حضور توام و همزمان دو نسل در كنار هم هستيم اظهار داشت:اين دو نسل شامل نسلي است كه انقلاب را به وجود آورد و نسلي كه انقلاب آن را به وجود آورده است.اين دو نسل در كنار يكديگر ايران اسلامي را مي سازندو به پيش مي برند.اين اتفاق هميشه بدين صورت تكرار نمي شود.
وي افزود:شعار اصلي ملت ايران در انقلاب اسلامي استقلال،آزادي و جمهوري اسلامي بود واين شعار مانند گلي شكفته بر قامت درخت ملت در بهار آزادي به طور طبيعي بر زبان همگان آمد و شكفته شد.هيچ رسانه تبليغاتي كه اين شعار را به ملت در دوره هاي قبل از پيروزي انقلاب القا كند وجود نداشت و اين شعار برخاسته از وجدان جمعي و تجربه تاريخ اين ملت بود.ملت، استقلال، آزادي و جمهوري اسلامي مي خواست تا جامعه،زندگي و آينده خود را بر پايه فرهنگ برگزيده خود كه همان اعتقادات اسلامي است بنا كندو ملت با اين شعار به پيروزي رسيد.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه تلاش ملت در سي سال گذشته بسط اين شعار بوده است گفت: ما امروز در اين هر سه عرصه شاهد پيشرفتهاي وسيع و مختلف هستيم واز جمله عرصه هايي كه ميدان فكر و تلاش بوده است عرصه علني فكر وانديشه است.
حداد عادل جشن كتاب سال را جشن سپاسگزاري از تلاش هاي استادان،متفكران و اهل فكر و انديشه و نويسندگان و مترجمان دانست.
وي به يان نكاتي در خصوص استقلال در عرصه فرهنگ پرداخت و گفت:معني استقلال در عرصه فرهنگ بستن در تبادل فرهنگي نيست. همانطور كه از تضارب آرا ميان اشخاص انديشه جان مي گيرد و رشد مي كند از تبادل فرهنگها ميان ملتها نيز فرهنگها جان مي گيرند.آنچه ملت از استقلال در عرصه فرهنگ ميخواست و مي خواهد رهايي از خودباختگي در تبادل فرهنگي است.تبادل فرهنگي آنگاه به قدرت و رشد مي انجامد كه آنكه مي خواهد بگيرد پيش از گرفتن فرهنگ ديگران خود را بشناسد و بداند كه كيست.
رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي تاكيد كرد: در تبادل فرهنگي اگر ما هويت خود را احراز نكرده باشيم، تبادلي انفعالي است و به رشد نخواهد انجاميد و شيرازه فرهنگ خودي را از هم خواهد گسيخت.با احراز هويت فرهنگي مي توانيم تبادل فرهنگي سازنده با ساير ملتهاي جهان داشته باشيم.
وي كتاب را مهمترين عرصه فكر و انديشه و فرهنگ دانست و گفت:جشن كتاب سال جشن احترام به فكر و انديشه و فرهنگ است.در دهه فجر ملت فرصتي دارد تا نسبت به همه گروههايي كه در دفاع از كيان انقلاب سهيم بوده اند اداي احترام كند.اين جشن جشني نمادين است براي احترام به اهالي فكرو فرهنگ .
حداد عادل با اشاره به تعداد عناوين كتابها در سالعاي قبا از انقلاب گفت:من كه نيمي از عمر خود را در قبل و نيمي را بعد از انقلاب سپري كرده ام فكر مي كنم مخبر صادقي باشم براي بيان اين مطلب كه در قبل از انقلاب تعداد عناوين كتابهاي متشر شده در دهه 50 حدود 600 عنوان كتاب بوده است و اين بسيار براي كشوري كه در طول تاريخ پرچمدار علم و فرهنگ بوده است خجالت آور بود.كه البته اين تعداد از سال 56 و 57 و با آشكار شدن طليعه انقلاب به هزار عنوان رسيد.
وي با بيان اينكه نسبت به سال 57 تعداد عناوين كتابهاي منتشر شده 100 برابر شده است علت اين امر را سه مساله دانست:اول افزايش شمار باسوادان در كشور.امروز مساله اي به نام محروم ماندن افراد واجب التعليم از مدرسه نداريم و درصد افرادي كه به سن مدرسه رسيده اند و به مدرسه مي روند بين 98 تا 99 درصد است .دومين مساله افزايش تعداد دانشجويان است ودر سال 57 تعداد دانشجويان يكصد و هفتاد و پنج هزار نفر بود امروز بيش از 3و نيم ميليون دانشجو داريم و سومين مسئله تعداد كتابخانه ها تعداد مجلات علمي و تخصصي در كنار مجلات علمي است.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت:اينكه تعداد مجلات علمي دانشمندان كشورمان و استادا دانشگاهي در مجلات علمي معتبر جهان افزايش چشمگير پيدا كرده و رتبه ايران بسيار بالاتر رفته واقعيتي است كه حكايت از جنبش نرم افزاري و نهضت علمي در كشور مي كند. امري كه رهبري به عنوان يكي از شرايط رسيدن به استقلال مستمرا بر آن پافشاري و تاكيد مي كنند ./120
يکشنبه|ا|20|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]