تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837396271
گزارش فارس از بازتاب دور جديد تحريم عليه ايران
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از بازتاب دور جديد تحريم عليه ايران
خبرگزاري فارس: تصويب دور جديد تحريمهاي بانك مركزي و نفت ايران در اتحاديه اروپا واكنشهاي زيادي را در سطح داخلي و بينالمللي به همراه داشت كه عموما حاكي از اثرات معكوس اين تحريمها بر اقتصاد كشورهاي تحريم كننده است.
به گزارش فارس، بعد از خبر تحريم نفت و بانك مركزي ايران توسط اتحاديه اروپا كه ديروز منتشر شد كارشناسان داخلي و خارجي نظراتي در اين زمينه داشتند كه در ذيل ميآيد.
*موافقت اتحاديه اروپا با تحريم تدريجي نفت و بانك مركزي ايران
روز گذشته كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در راستاي اعمال فشار بيشتر بر ايران بمنظور وادار كردن كشورمان به صرفنظر از برنامه هستهاي خود، با اعمال تحريم تدريجي بر نفت ايران و بانك مركزي موافقت كردند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، بنا بر اعلام يك منبع ديپلماتيك، كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در جلسه صبح ديروز درراستاي اعمال فشار بر ايران بمنظور صرفنظر اين كشور از برنامه هستهاي خود، در خصوص اعمال تحريم تدريجي بر نفت ايران و تحريم بانك مركزي توافق كردند.
به گفته همين منبع، طي نشست ديروز سفراي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در بروكسل، توافق اصلي در خصوص اعمال تحريم بر نفت ايران حاصل شد و در نشست وزراي امور خارجه اتحاديه اروپا اين توافق رسما به رسيد.
بر اساس اين گزارش، طبق توافق اعضاي اتحاديه اروپا، از اين پس انعقاد هرگونه قرارداد جديد از سوي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا با بخش نفتي ايران ممنوع خواهد بود و تمامي قرارداهاي جاري ميان اروپا و بخش نفت ايران نهايتا تا اول ژوئيه لغو خواهد شد.
طبق گزارشهاي موجود، كشورهاي عضو اتحاديه اروپا روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشكه نفت خام از ايران وارد ميكنند و بسياري از كشورهاي اين اتحاديه به شدت به ذخاير نفتي ايران وابسته هستند و همين مسئله نيز درست در زماني كه اروپا با بحران بدهيها دست و پنجه نرم ميكند، نگرانيها را در خصوص هزينههاي اقتصادي تحريمهاي جديد عليه نفت ايران براي اتحاديه اروپا افزايش داده است.
اتحاديه اروپا تاكنون در خصوص تصويب و يا عدم تصويب تحريمهاي جديد عليه نفت ايران دچار شكاف بودند و كشورهاي اسپانيا، يونان و برخي ديگر از كشورهاي اروپايي واردكننده نفت ايران با اين تحريمها مخالفت كرده بودند.
كشورهاي غربي و در رأس آنها آمريكا تا كنون تحريمهاي يكجانبه بسياري را عليه ايران به بهانه متوقف كردن برنامه هستهاي كاملا صلح آميز ايران تصويب كردهاند، اما اين تحريمها بيش از اينكه به عنوان يك عامل بازدارنده عمل كند، نه تنها موفق نبوده بلكه به شكوفايي و خودكفايي بيشتر ايران نيز انجاميده است.
علاوه براين، جمهوري اسلامي ايران تاكنون همكاري كامل و همهجانبهاي را با آژانس بينالمللي انرژي اتمي داشته و آژانس نيز در گزارشهاي مكرر خود درباره برنامه هستهاي ايران، بر عدم انحراف اين برنامه و تطابق كامل آن با توافقات بينالمللي تأكيد كرده است.
*واردكنندگان اروپايي نفت ايران و امضا كنندگان تحريم
ايتاليا، اسپانيا و يونان با چالش اقتصادي و مالي زيادي روبرو هستند
وزير خارجه ايتاليا مدعي شد،ايتاليا اسپانيا و يونان بزرگترين وارد كنندگان نفت اروپا از ايران به شمار ميروند كه با مشكلات و چالشهاي اقتصادي و مالي زيادي روبرو هستند. وي مدعي شد تاثيرات منفي تحريم نفت ايران بر اقتصاد ايتاليا تقريبا صفر است.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اينترنتي داو جونز جوليو ترتزي گفت: تاثيرات منفي اعمال تحريمهاي نفتي اروپا بر ضد ايران بر اقتصاد ايتاليا تقريبا قابل چشم پوشي و اغماض است.
وي افزود: ايتاليا تلاش زيادي را براي متنوع كردن منابع واردات نفت از كشورهاي مختلف انجام داده است .
وزراي خارجه اتحاديه اروپا در نشست روز دوشنبه در بروكسل با اعمال تحريم نفتي بر ضد ايران به توافق رسيدند.
ايتاليا اسپانيا و يونان بزرگترين وارد كنندگان نفت اروپا از ايران به شمار ميروند كه با مشكلات و چالشهاي اقتصادي و مالي زيادي روبرو هستند. وي مدعي شد تاثيرات منفي تحريم نفت ايران بر اقتصاد ايتاليا تقريبا صفر است.
اتحاديه اروپا براي اعمال تحريم نفتي بر ضد ايران متحد است . تحريمها راه درست و منطقي براي متقاعد كردن ايران در زمينه ادامه مذاكرات از سوي انها اعلام شده است .
اتحاديه اروپا همچنين قصد دارد، از ابتداي جولاي بانك مركزي ايران و صادرات پتروشيمي اين كشور را تحريم كند.
*تحريمها تنها به ضرر شهروندان عادي ايران خواهد بود
اتحاديه اروپا در حالي روز دوشنبه تحريمهاي تازه اي را بر ضد ايران اعمال كرده است كه كارشناسان اقتصادي بر اين باورند كه اين تحريمها بيشتر به ضرر شهروندان عادي ايران خواهد بود
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اينترنتي سي ان ان، آمريكا و اروپا در حالي قصد دارند با اعمال تحريمهاي يك جانبه اقتصادي و تجاري برنامه هسته اي ايران را متوقف كنند كه اين تحريمها بيش از آنكه در عزم ايران براي متوقف كردن برنامه هسته اي خللي ايجاد كند، فشار زيادي را بر شهروندان عادي اين كشور وارد كرده است.
اتحاديه اروپا در نشست روز دوشنبه در شهر بروكسل تحريم نفتي ايران از ابتداي جولاي 2012 را تصويب كرد.
بر اساس اين گزارش، تجارت طلا، الماس و فلزات گرانبها با ايران نيز در چارچوب اين تحريمها قرار گرفته است.
اتحاديه اروپا قصد دارد، با اعمال اين تحريمها درآمدهاي نفتي ايران را مورد هدف قرار دهد، ولي تحريمهاي اخير غرب بر ضد ايران تاثير منفي زيادي بر زندگي عادي و طبيعي شهروندان ايراني داشته است.
سي ان ان در مصاحبه با شهروندان تهراني به بررسي تاثيرات منفي تحريمهاي غرب بر زندگي عادي و طبيعي آنها پرداخته است.
يك شهروند تهراني در اين باره تاكيد كرد، تاثيرات منفي تحريمها به تدريج بر زندگي عادي مردم نمايان مي شود، اين تحريمها هيچ تاثيري بر برنامه هسته اي ايران ندارد و تنها فشارها بر مردم را بيشتر مي كند.
با اعمال تحريمهاي جديد فشارهاي تورمي در اقتصاد ايران بيشتر شده است.
در حالي كه جمهوري اسلامي ايران تا كنون بارها بر صلح آميز بودن فعاليتهاي هسته اي تاكيد كرده است، آمريكا و اروپا تهران را به تلاش براي دستيابي به سلاح هسته اي متهم مي كنند .
افزايش چشمگير ارزش دلار در بازار ايران نشانگر بخشي از تاثيرات منفي تحريمها بر اقتصاد ايران است.
افزايش قيمت كالاهاي وارداتي در بازار ايران فشار زيادي را بر مصرف كنندگان وارد كرده است
بيانيه وزارت نفت در واكنش به تحريم نفت ايران از سوي اروپا:
مردم بحرانزده اروپا از تحريم نفت ايران بيشتر ضرر ميكنند
خبرگزاري فارس: در پاسخ وزارت نفت ايران به تصميم عجولانه اتحاديه اروپا آمده است: با تحريم نفت ايران ضرر و خسارت سنگين اقتصادي ناشي از تحريم به مردم بحرانزده اروپا و كشورهاي پيشرفته و در حال توسعه ميرسد.
*بيانيه وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران
به گزارش خبرگزاري فارس، پايگاه اطلاعرساني وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران به دنبال تصميم عجولانه اتحاديه اروپا مبني بر تحريم نفت ايران، بيانيهاي را به شرح ذيل منتشر كرد:
" اتحاديه اروپا با تحريم نفت ايران عملا نفت، اين ابزار غيرسياسي را وارد بازيها و مطامع سياسي كرده و قطعا تبعات اين تصميم عجولانه بهغير از اروپا، كشورهاي ديگر جهان را نيز متاثر خواهد ساخت.
قابل توجه است كه تنها 18 درصد از نفت صادراتي ايران به كشورهاي اروپايي صادر ميشود و مابقي نفت صادراتي ايران به ساير بازارهاي جهاني عرضه ميشود.
با عنايت به بازار عرضه و تقاضا و مشتريان بالقوه نفت ايران، هيچ گونه نگراني در خصوص جايگزيني فروش نفت ايران با مشتريان جديد وجود ندارد.
مردم ايران اسلامي مطمئن باشند كه وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران بهدور از تنشها و حواشي سياسي، تمهيدات لازم را از مدتها قبل انديشيده و راهكارهاي لازم براي مواجهه با هرگونه چالش در موضوع انرژي را تدبير كرده است.
در ادامه به مواردي از عواقب تصميم عجولانه اتحاديه اروپا در تحريم نفت ايران اشاره ميشود:
1. استفاده ابزاري و غير متعارف از نفت در معادلات سياسي حاكم بر جهان بهعنوان يك بدعت خطرناك در دنيا.
2. ضرر و خسارت سنگين اقتصادي ناشي از تحريم نفتي ايران به مردم بحرانزده اروپا و كشورهاي پيشرفته و در حال توسعه.
3. افزايش قيمتهاي جهاني نفت و كاهش شديد رشد اقتصاد جهاني بهويژه در دنياي بحرانزده غرب.
4. بيثباتي در امنيت عرضه و تقاضاي انرژي در سطح جهان.
5. تحميل هزينههاي اضافي گزاف به مصرفكنندگان فرآوردههاي نفتي در اروپا.
6. تشديد بحرانهاي اقتصادي در كشورهاي مبتلا به آشفتگيهاي اقتصادي خصوصا كشورهاي اروپايي."
*تحريم نفت ايران قيمت بنزين در آمريكا را افزايش ميدهد
خبرگزاري فارس: يك كارشناس انرژي آمريكا با اشاره به افزايش قيمت بنزين در اين كشور در اثر تحريم نفت ايران گفت با اين كه آمريكا نفت چنداني از خاورميانه وارد نمي كند اما تحولات اين منطقه بر بازار بنزين آمريكا تاثير مي گذارد.
به گزارش گروه اقتصاد بين الملل فارس به نقل از پايگاه خبري اينديپندنت ميل، تصميم اتحاديه اروپا مبني بر تحريم صادرات نفت ايران مي تواند قيمت بنزين را در آمريكا افزايش دهد.
تام كرابسي، يكي از كارشناسان انرژي گفت: «چشم انداز قيمت بنزين تا حدي نا معلوم است زيرا اين اتفاقات جهاني است كه تاثيراتي بر قيمت هاي داخلي آمريكا مي گذارد.»
وي افزود: «با اينكه اكثر سوخت مصرفي ما از خليج مكزيك و مناطقي غير از خاورميانه مي آيد، با اين حال باز هم شاهد افزايش قيمت هاي داخلي تحت تاثير تحولات خاورميانه هستيم.»
وي گفت: «پاسخ ايران به تصميم اخير اتحاديه اروپا در طي 10 روز آينده مشخص خواهد شد.»
بر اساس اين گزارش، بهاي بنزين در كاروليناي جنوبي به عنوان يكي از ايالت هاي مهم آمريكا طي ماه جاري 20 سنت افزايش يافته است كه عمدتا ناشي از تهديد ايران به بستن تنگه هرمز، آبراه حياتي ترانزيت نفت بوده است. رانندگان در كاروليناي جنوبي همچنين امسال نسبت به سال گذشته مصرف بنزين كمتري داشته اند كه اين نشان از كاهش ميزان تقاضا دارد.
قيمت بنزين در كاروليناي جنوبي هفته گذشته با 3 سنت افزايش در هر گالن مواجه بود. اين در حالي است كه هفته پيش از آن بهاي بنزين تنها يك سنت افزايش يافته بود. متوسط بهاي بنزين در روز دوشنبه به 3 دلار و 18 سنت در هر گالن رسيد، كه 16 سنت پايين تر از متوسط بهاي متوسط بنزين در آمريكا بود كه با افزايش 6 دهم درصدي به 3 دلار و 34 سنت در هر گالن رسيده بود.
*اروپا تحريم نمادين نفت را تا ۱۱ تير به تاخير انداخت
خبرگزاري فارس: وزير خارجه هلند از تصويب رسمي طرح تحريم نفت ايران توسط اتحاديه اروپا با يك دوره مهلت ۵ ماهه براي خريداران نفت ايران در درون اين اتحاديه خبر داد.
به گزارش گروه اقتصاد بين الملل فارس، وزاري خارجه ۲۷ كشور اروپايي در نشست امروز خود تحريم هاي جديدي را عليه ايران تصويب كردند.
ممنوعيت خريد نفت ايران از اول ژانويه ۲۰۱۲ مهمترين مورد تحريم هاي جديد اين اتحاديه عليه ايران است.
بر اساس گزارش بلومبرگ وزير خارجه هلند با اعلام اين خبر تاكيد كرد تحريم نفت ايران از اول ژوئيه ۲۰۱۲ (يازدهم تيرماه ۱۳۹۱)به اجرا گذاشته مي شود.
واردات نفت اروپا از ايران روزانه 450 هزار بشكه در روز برآورد شده است و تعيين يك فاصله ۵ ماه فرصت خوبي به ايران مي دهد تا بتواند مشتريان جديدي براي نفت خود بيابد. كشورهاي فرانسه و انگليس در ابتدا خواستار تحريم فوري نفت ايران بودند و تاكيد مي كردند فاصله انداختن بين اعلام تحريم ها و اجراي آن اصل تحريم ها را بي اثر مي كند.
به دنبال انتشار خبر تحريم نفت ايران قيمت جهاني نفت تاكنون نزديك به يك دلار در هر بشكه افزايش يافته است.
وزير خارجه هلند در ادامه افزود ما واردات نفت و فرآورده هاي نفتي از ايران را ممنوع كرده ايم و بررسي خواهيم كرد كه اين تحريم چه تاثيري بر اقتصاد يونان خواهد داشت.
*درخواست جديد چين، آفريقا و هند براي افزايش واردات نفت از ايران
خبرگزاري فارس: بانگاهي به آمار ميزان صادرات نفت ايران به كشورهاي هدف مي توان گفت تحريم نفتي ايران از سوي كشورهاي اروپايي تنها موجب بالارفتن قيمت نفت در بازار مي شود، اين در حالي است كه از هم اكنون تقاضاهاي جديدي براي نفت ايران مطرح است.
*افزايش قيمت نفت تنها به زيان غرب است
خبرگزاري فارس: عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: اعمال تحريم نفتي بر ايران تنها جنبه مصرفي براي عدهاي سياسيون آمريكايي و اروپايي دارد و بر اقتصاد ايران هيچ اثري را نخواهد گذاشت.
سيد علي ادياني عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به اينكه تصويب تحريم نفتي ايران به ضرر اروپا و آمريكا است،خاطرنشان كرد: در حال حاضر به دليل باز بودن بازار جهاني و اينكه ايران توانايي صادرات نفت خود به هر كشوري را دارد، اين تحريم ها تنها جنبه مصرفي براي يك عده سياسيون آمريكايي و اروپايي دارد و تاثير ديگري بر صادرات نفت ايران نخواهد گذاشت.
اين عضو كميسيون انرژي ادامه داد: اين تحريم تنها اثري كه دارد كشورهاي مصرف كننده نفت را با مشكل مواجه مي كند، از طرفي نيز ايران توانايي مقابله به مثل با اين تحريم ها را دارد و قطعا پاسخ محكم و دندانشكني به اين تحريم ها خواهد داد.
ادياني اظهار كرد: تجربه 32 ساله نيز اين گونه است كه هرگاه تحريمي بر ايران حاكم شد توانايي ايران افزايش يافت به طوري كه اين تحريم ها نتوانست تاثيري بر روري اقتصاد ايران بگذارد.
اين عضو كميسيون انرژي تصريح كرد: با اعمال اين تحريم قيمت نفت افزايش پيدا مي كند و نتيجه اي كه حاصل مي شود به ضرر اروپا و آمريكا خواهد بود.
*ايران توان جابجايي بازارهاي صادراتي نفت خود را دارد
خبرگزاري فارس: يك كارشناس انرژي گفت: ايران توانايي صادرات نفت خود را به ديگر كشورها را دارد و مي تواند به جاي اروپا، نفت را به كشورهاي آسيايي صادر كند.
عليرضا پيمانپاك در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به تصويب تحريم نفتي ايران نشست سفراي اتحاديه اروپا گفت: ايران در حال حاضر به نوعي در شرايط جنگي به سر مي برد، از اين جهت كه مي تواند با يك استراتژي جديد حجم نفت صادراتي خود به اروپا را به كشورهاي ديگر صادر كند.
اين كارشناس انرژي خاطر نشان كرد: در حال حاضر شركت ملي نفت و معاونت امور بين الملل بايد هزينه و فايده كنند و بيش از پيش با شركت هاي بازرگاني بزرگ بين المللي در ارتباط باشند تا بتوانند از اين طريق حتي نفت خود را به كشورهاي اروپايي صادركنند.
پيمانپاك تصريح كرد: در حال حاضر و با تصويب اين تحريم در كوتاه مدت قيمت نفت افزايش پيدا مي كند اما چون ايران توانايي جابه جايي بازارهاي صادراتي نفت خود به ديگر كشورها را دارد دوباره قيمت نفت به حالت عادي باز مي گردد.
*نفت ايران تحريم شدني نيست
خبرگزاري فارس: اورآسيا ريويو طي گزارشي با اشاره به نارضايتي كشورها و شركت هاي خريدار نفت ايران از سياست تحريم آمريكا تاكيد كرد نفت ايران همواره خريدار خواهد داشت.
به گزارش گروه اقتصاد بين الملل فارس به نقل از اورآسيا ريويو، فشار آمريكا به اتحاديه اروپا، تركيه، ژاپن، چين و هند براي متوقف كردن خريد نفت از ايران و تعليق تمامي مبادلات مالي مرتبط با اين كشور، با مقاومت شركت ها و دولت هاي خريدار نفت ايران مواجه شده است.
هفته گذشته، هند و تركيه از پيوستن به طرح پيشنهادي تحريم واردات نفت ايران امتناع كردند. اين در حالي است كه پيش تر چين نيز با تحريم نفتي ايران مخالفت كرده بود.
بر اساس اين گزارش، در شرايطي كه اتحاديه اروپا خود را براي تصميم گيري نهايي در خصوص توقف واردات نفت از ايران آماده مي كند، تعدادي از شركت هاي غربي با عجله در حال تمديد قراردادهاي خود با طرف هاي ايراني هستند تا بلكه بتوانند جلوي متضرر شدن خود در نتيجه تحريم ايران را بگيرند.
هند و تركيه با بي توجهي آشكار به درخواست آمريكا اعلام كرده اند، تنها به قطعنامه تحريمي شوراي امنيت عليه تهران پايبند هستند، و با تحريم نفتي يكجانبه ايران توسط چند كشور معدود همراهي نخواهند كرد. نفت ايران، حدود 10 درصد واردات نفت هند و 30 درصد واردات نفت تركيه را به خود اختصاص داده است.
تيموتي گيتنر، وزير خزانه داري آمريكا، با هدف جلب حمايت متحدان آمريكا در مورد تحريم نفتي ايران اخيرا سفري به توكيو داشت تا از كاهش واردات نفت ژاپن از ايران اطمينان حاصل كند. پس از اتحاديه اروپا، چين بزرگترين مشتري نفت ايران به شمار مي رود. كره جنوبي، كه به اندازه هند از ايران نفت وارد مي كند، نيز تاكنون تصميم نهايي خود را در خصوص همراهي با تحريم هاي واشينگتن عليه ايران اعلام نكرده است. الكساندر ساليتسكي، كارشناس روس، معتقد است، آمريكا موفق خواهد شد به تدريج كره را در اين زمينه همچون ژاپن با خود همراه سازد.
اما عليرغم همراهي با آمريكا در اين زمينه، ژاپن و كره جنوبي همچنان با افزايش نارضايتي هاي داخلي ناشي از روابط نابرابر و قيم مآبانه آمريكا با اين كشورها مواجه اند. حتي اگر اين كشورها به تحريم هاي آمريكا بپيوندند، به نظر نمي رسد كه بتوان شاهد موفقيت اين تحريم ها بود. تا زماني كه چين و هند به واردات نفت خود از ايران ادامه مي دهند، آمريكا بازنده اصلي تحركات اينچنيني در آسيا خواهد بود.
ليوندميلا كولاگينا، يكي ديگر از كارشناسان روسي در اين زمينه اظهار داشت، پيش بيني مي شود كه وزراي خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا، در نشست روز دوشنبه خود در خصوص توقف واردات نفت از ايران به توافق دست يابند. اين تصميمي بسيار سخت براي بسياري از اعضاي اتحاديه خواهد بود. گزينه ديگر پيش رو، همراهي مستقيم با تحريم هاي آمريكا است. اما اروپا بايد مهلتي را براي يافتن جايگزين براي نفت ايران در نظر بگيرد.
وي افزود: «بسته تحريمي پيشنهادي آمريكا مسلما بر مشكلات اقتصادي اروپا خواهد افزود و اعضاي اتحاديه اروپا را مجبور خواهد كرد تا به دنبال منابع جديد نفتي باشند تا بتوانند نياز عمده خود به نفت را تامين كنند كه اين نيز كار آساني نخواهد بود.»
برخي تحليلگران، تمام اين اقدامات را به عنوان تلاش واشينگتن براي بازي با كارت نفت ايران ارزيابي مي كنند تا از اين طريق بتواند اقتصاد اروپا كه بر خلاف اقتصاد آمريكا، بيش از 40 درصد وابسته به نفت ايران است را تحليل ببرد.
اما ويلاديسلاو بلوو از موسسه مطالعات اروپا در موسكو با اين نظر مخالف است. وي معتقد است: «بحران اقتصادي كنوني اين موقعيت را براي آمريكا و اروپا فراهم كرده تا بتوانند حجم تقاضاي جهاني براي نفت و گاز را پايين بياورند...با اين حال، ممكن است به تدريج با افزايش بهاي نفت به دنبال تحريم نفتي ايران خود آمريكا نيز با مشكل مواجه شود. در هر صورت، من تصور نمي كنم كه واشينگتن به دنبال استفاده از تحريم نفتي ايران به عنوان ابزاري براي تحت فشار قرار دادن اروپا از طريق كاهش عرضه در بازار نفت باشد.»
اين گزارش در پايان نوشت تحت هر شرايطي ايران مي تواند نفت خود را بفروشد. در صورتي كه آمريكا موفق به كاهش حجم صادرات نفت ايران شود، تهران نيز با ارائه پيشنهاد فروش نفت بيشتر به چين و هند كه همچنان جزو اقتصادهاي فعال و در حال رشد جهاني هستند، مي تواند اين كاهش حجم صادرات را جبران كند. تركيه نيز مي تواند با بالا بردن حجم واردات نفت خود از ايران حتي بخشي از نفت خريداري شده از ايران را به اروپا بفروشد.
*لاوروف: تحريمهاي نفتي عليه ايران هيچ كمكي نميكند
خبرگزاري فارس: وزير امورخارجه روسيه در واكنش به تصويب تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا عليه نفت ايران تأكيد كرد كه اين تحريمها هيچ كمكي نميكند و مسكو همچنان بر ازسرگيري گفتوگوها با ايران تأكيد دارد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، روسيه امروز دوشنبه به دنبال تصويب تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا عليه نفت ايران اعلام كرد: اين تحريمها عليه ايران غيرسازنده است و تحريمهاي يكجانبه به حل موضوعات مطرح درباره برنامه هستهاي ايران هيچ كمكي نمي كند.
"سرگئي لاوروف" وزير امورخارجه روسيه در واكنش به تحريمهاي جديد اتحاديه اروپا در گفتوگو با يك خبرگزاري روس اعلام كرد: تحريمهاي يكجانبه به حل مسائل موجود كمكي نميكند.
وي افزود: ما همه را از اتخاذ هرگونه اقدامي سخت باز مي داريم. ما به دنبال از سرگيري مذاكرات هستيم.
لاوروف همچنين تأكيد كرد: من اطمينان دارم كه گفتوگوها ميان ايران و قدرتهاي غربي ميتواند به زودي از سر گرفته شود. مسكو معتقد است كه چشمانداز قابل اعتمادي براي ازسرگيري گفتوگوها در آيندهاي نزديك وجود دارد.
وزير امورخارجه روسيه در ادامه با اشاره به گزارش اخير "يوكيو آمانو" مدير كل آژانس بينالمللي انرژي اتمي كه در آن بدون ارائه مدركي موثق درباره احتمال نظامي شدن برنامه هستهاي ايران ابراز نگراني كرده بود، گفت: اين فرصتها با وجود تمام اقدامات اخير از جمله اقدامات صورت گرفته توسط مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي وجود دارد.
لاوروف همچنين تصريح كرد: از آنجايي كه ما پيش از اين تحريمهاي جمعي را در شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران به تصويب رساندهايم، همه بايد در همين مسير حركت كرده و هيچ كس نبايد تحريمهاي بيشتري را به آنها اضافه كند.
بنا بر اين گزارش، اتحاديه اروپا امروز دوشنبه تحريمهاي جديدي را عليه صادرات نفت ايران تصويب كرد و اين در شرايطي صورت گرفته است كه تهران بارها و بارها براي انجام گفتوگوها با ۶ كشور اعلام آمادگي كرده است، اما آمريكا و كشورهاي غربي هر بار با كارشكني در از سرگيري گفتوگوها با ايران به گونه اي شرايط را جلوه مي دهند كه گويا ايران نميخواهد اين گفتوگوها برگزار شود.
*شركت انگليسي "بريتيش پتروليوم" خود را از تحريمهاي ايران معاف كرد
خبرگزاري فارس: شركت نفتي معروف بريتيش پتروليوم پس از لابيهاي گسترده موفق شد يك پروژه عظيم نفتي خود را از تحريمهاي اقتصادي وضع شده عليه ايران نجات دهد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از والاستريت ژورنال، برخي مقامات انگليس و اتحاديه اروپا موفق شدهاند تعدادي از قانونگذاران آمريكايي را قانع كنند كه شركت معروف انگليسي "بريتيش پتروليوم" موسوم به BP از تحريمهاي اعمال شده عليه صنايع نفت و گاز ايران معاف گردد.
بنابراين گزارش، BP در حال انجام پروژهاي به ارزش 20 ميليارد دلار در درياي خزر و در نزديكي سواحل جمهوري آذربايجان است كه با هدف كاهش وابستگي انرژي اروپا به روسيه در حال انجام است.
يك دستيار يكي از نمايندگان كنگره آمريكا كه با لابيهاي BP در ارتباط است، در اين خصوص اظهار داشت: "در مجلس نمايندگان و سنا در اين خصوص كه بايد بيشترين رنج را به ايرانيان وارد كرد بدون اينكه اروپا از نظر انرژي اسير دست روسها شود، توافق وجود دارد."
مقامات وزارت خارجه بريتانيا، اتحاديه اروپا و BP ميگويند كه در ماه دسامبر گذشته از تلاش كردهاند تا از قانونگذاران آمريكايي تضمين بگيرند كه تحريمها بر اين پروژه تاثير سو نخواهد داشت چرا كه شركت "نفتيران" داراي 10 درصد از سهام اين پروژه موسوم به "شاه دنيز ۲" است. نفتيران يك شركت تحت پوشش وابسته به شركت نفت ملي ايران بوده و در سوئيس فعاليت ميكند.
BP و شركت نروژي "استاتاويل اياساي" هركدام در اين پروژه داراي 25.5 درصد سهام هستند.
به تصريح والاستريت ژورنال، اين تلاش گسترده BP براي خلاصي از تحريمهاي ضدايراني بيانگر يك تنگناست: چگونه بر ايران بيشترين فشار وارد شود بدون اينكه اقتصاد اروپا به خطر بيفتد؟!
مقامات اتحاديه اروپا و BP به دقت تمام مصوبات كنگره آمريكا را كه ممكن است به پروژه موسوم به شاه دنيز ۲ آسيب برساند، تحت نظر دارند. اتحاديه اروپا خود از سردمداران تحريم ايران است و امروز براي تحريم نفت ايران به توافق رسيده است.
انتهاي پيام/
سه|ا|شنبه|ا|4|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]
-
گوناگون
پربازدیدترینها