واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اثرات افزايش نرخ سود بانكي بر بازار مسكن
رئيس كانون سراسري انبوه سازان با تاكيد بر افزايش 5 درصدي هزينه توليد با نرخ سود 21 درصدي، افزود: منابع بانكها تقريبا 5 درصد گران تر به دست توليدكننده مي رسد كه توليد كنندگان هم اين گراني را با افزايش قيمت جبران مي كند.
دولت در حالي مشغول بررسي افزايش سودسپردههاي بانكي به 21 درصد است كه فعالان بازار مسكن معتقدند: اگر سياست گذاري دولت به سمتي ميرفت كه سرمايههاي مردم در ساخت و ساز مسكن هزينه ميشد، امروز شاهد سونامي در بازار ارز و سكه نبوديم.
رونق دوباره دريافت اجاره به جاي وديعه
رئيس كانون سراسري انبوه سازان در گفتگو با مهر درباره تاثير نرخ سود بانكي بر ساخت و ساز مسكن، گفت: افزايش نرخ سود سپرده بانكي به 21 درصد مقداري در جمع آوري سپرده ها تاثير گذار خواهد بود؛ به اين معنا كه كسي كه پول اضافه دارد و قصد سرمايه گذاري در پروژه اي را هم ندارد مطمئن ترين راه سپرده گذاري در بانك است كه به اين وسيله سرمايه هاي سرگردان اضافي جمع مي شود.
ايرج رهبر بابيان اينكه بانكها هم مي توانند اين منابع سرگردان را به سمت سياست گذاريهاي خود سوق دهند، در مورد تاثير نرخ سود بانكي در بازار اجاره بها، اظهار داشت: افزايش نرخ سود بانكي در اجاره بها موثر خواهد بود، زيرا مالكان به دليل اينكه سود بانكي كم بود از مستاجران وديعه نميگرفتند و به دنبال اجاره در هر ماه بودند كه افزايش نرخ سود مي تواند دريافت وديعه را تقويت كند.
وي با اشاره به اينكه هرچه منابع بانكها بالاتر برود و جمع آوري سپرده ها افزايش پيدا مي كند، بانكها راحت تر براي ساخت و ساز تسهيلات ميدهند، گفت: اما اين نكته را هم بايد در نظر گرفت كه با افزايش نرخ سود، منابع بانكي گران مي شود و وارد هر بخشي از توليد كه بشود هزينه را بالا مي برد.
رئيس كانون سراسري انبوه سازان با تاكيد بر افزايش 5 درصدي هزينه توليد با نرخ سود 21 درصدي، افزود: منابع بانكها تقريبا 5 درصد گران تر به دست توليدكننده مي رسد كه توليد كنندگان هم اين گراني را با افزايش قيمت جبران مي كند.
سونامي در بازار ارز و سكه
همچنين رئيس انجمن انبوه سازان در گفتگو با مهر با اشاره به اينكه تاثير سياستهاي پولي و بانكي قبل از تصويب بايد بررسي شود، گفت: زماني نرخ سود بانكي كاهش را بدون دليل منطقي كاهش دادند و الان هم بدون هيچ منطقي قصد افزايش سود بانكي را دارند در حالي كه بازار ساخت و ساز مسكن درگير ركود است و نياز به محركهاي قوي تري دارد.
مجتي بيگدلي با اشاره به سونامي سكه و ارز در بازار، اظهار داشت: اگر سياست گذاري دولت به سمتي مي رفت كه سرمايه هاي مردم در ساخت و ساز مسكن هزينه مي شد، امروز شاهد سونامي در بازار ارز و سكه نبوديم.
وي با بيان اينكه 350 هزار ميليارد تومان سرمايه سرگردان در اختيار مردم است، بيان كرد: گراني سكه و ارز نتيجه اقدامات نسنجيده در بخش سرمايه گذاري مسكن است كه به جاي رونق در اين بخش با اشتغالزايي 1200 نفر به سمت بازار هاي غير توليدي رفته است.
سه|ا|شنبه|ا|4|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]