واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: شفيع آقامحمديان: جشنواره فيلم به خوبي برگزار ميشود
شفيع آقامحمديان گفت: اين انتظار مي رود كه در سي امين دوره جشنواره فيلم فجر، با برنامهريزي جدي، درست و دقيقي كه صورت گرفته است انشاءالله شاهد برگزاري جشنواره خوبي باشيم.
ايلنا: شفيع آقامحمديان(مديرعامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي ايران) در مورد برگزاري سي امين دوره اين جشنواره گفت: خدمت تمام فيلمسازان عزيز ايران، برپايي سي امين دوره جشنواره بينالمللي فيلم فجر را تبريك ميگويم، چونكه عمري از بزرگترين جشن سينماي ايران ميگذرد و به 30 سالگي رسيده است، ميتوان گفت بالاخره به بلوغ قابل قبولي رسيده است و از طرف ديگر من نسبت به سي امين دوره اين جشنواره خيلي خوشبين هستم، با توجه به فيلمهايي كه در جشنواره شركت كردهاند آمار و ارقام نشان از اين ميدهد كه اولاً جوانها پا به عرصه سينماي حرفهاي گذاشتهاند و بيشتر فيلمها متعلق به فيلمسازان جوان است، همينطور اگر دقت ويژهاي داشته باشيم در فيلمهاي اول نيز اين اتفاق قابل مشاهده است. از طرف ديگر به عنوان مسئول جشنواره، امسال فردي قرار گرفته كه تجربه خوبي را داراست و با برنامهريزي دقيقي كه از ايشان اطلاع داريم فكر ميكنم انشاءالله امسال با كمترين نقصي اين جشنواره برگزار خواهد شد.
به گزارش ايلنا، وي همچنين گفت: جاي خوشبختي اين جشنواره در اين است كه فيلمهايي كه در جشنواره شركت كردند داراي تنوع موضوعي خوبي هستند، اين تنوع موضوعي خودش اين اجازه را به تماشاگران ميدهد كه ارزيابي جدي از كل موضوعات سينمايي كشور داشته باشند و اينكه سينماگران ما با ژانرهاي مختلف چگونه برخورد ميكنند، اين اجازه را خواهد داد كه منتقدين و سينماگران به قضاوت فيلمهاي حاضر در جشنواره بنشينند.
آقامحمديان در مورد برگزاري دومين كنفرانس "هاليووديسم و سينما" و همايش "بيداري اسلامي و سينما" همزمان با برپايي سي امين جشنواره بينالمللي فيلم فجر گفت: سي امين دوره از جشنواره همزمان است با بيداري اسلامي در جهان اسلام، كه خود اين هم باز؛ نكته مثبتي است، اولاً كه مسئولين فراموش نكردند و يك نوع نگاه ويژهاي به اين موضوعها دارند و از طرف ديگر امسال دومين كنفرانس "هاليووديسم و سينما" برگزار ميشود و طبيعتاً اين انتظار ميرود كه امسال اين كنفرانس متفاوت تر از سال قبل برگزار شود و علاقمندان به اين بحث، طبيعتاً از سراسر دنيا كنار هم گرد ميآيند كه انشاءالله به بحث و تبادل نظر بپردازند، كه خود اينها كلاً از امتيازهاي جشنواره سي ام است.
وي در ادامه افزود: از همه مهمتر در سي امين دوره از جشنواره، نگاه ويژهاي به فيلمهاي مستند بلند وجود دارد، كه اين خود حركت جديدي است كه در اين جشنواره خودش را نشان ميدهد كه اميدوارم اين مستندهاي بلند كه در جهت فرهنگ سازي اتفاق ميافتد، علاقمندان به خوبي از آنها استفاده بكنند و منتقدين با آن نگاه تيز و هوشمندانهاي كه دارند بتوانند اين بخش از جشنواره را به نقد و بررسي جدي بكشند. اين انتظار ميرود كه در سي امين دوره جشنواره فيلم فجر، با برنامهريزي جدي، درست و دقيقي كه صورت گرفته است انشاءالله شاهد برگزاري جشنواره خوبي باشيم.
آقامحمديان در مورد همكاري مركز گسترش سينماي مستند و تجربي ايران با سي امين جشنواره بينالمللي فيلم فجر و حضور فيلمهاي اين مركز در اين جشنواره گفت: اگر تعداد آثار ارسالي به جشنواره را مدنظر قرار دهيم از طرف مركز گسترش سينماي مستند و تجربي 28 اثر به اين جشنواره فرستاديم، كه از بين اين آثار، 20 فيلم شامل مستندهاي بلند هستند كه تعداد 7 اثر مركز، به بخش مسابقه اين بخش از جشنواره راه پيدا كرده اند. همچنين 5 فيلم سينمايي به عنوان فيلمهاي اول به دفتر جشنواره ارسال شد كه خوشبختانه 2 اثر از اين فيلم ها به نامهاي "گيرنده" و "سلام بر فرشتگان" به مسابقه اصلي راه پيدا كردهاند و بقيه نيز در بخش فيلمهاي اول حضور دارند.
وي خاطرنشان ساخت: از طرف ديگر احساس خوشحالي و خرسندي ميكنم همينكه بخش سينماي مستند به جشنواره فيلم فجر راه پيدا كرد و براي خود جايگاه و خواستگاهي را تعريف كرده است.
وي در مورد برگزاري جشنواره بينالمللي فيلم فجر و تأثير آن بر روند رشد سينماي ايران، گفت: طبيعتاً اين جشنواره تأثيرات ويژه اي بر روي هنرمندان خواهد داشت كه قابل مقايسه با بقيه جشنوارههاي ايران نيست. هر چند كه بقيه جشنوارههاي ايران از اين جشنواره تبعيت ميكنند اگر چه بقيه جشنوارهها هم به نسبت تأثيرگذار هستند كه تأثيرشان را باز از جشنواره بينالمللي فيلم فجر ميگيرند، يعني بدين معنا كه جداي از اينكه جشنواره فيلم فجر روي سازندهها و سينماگران تأثير خود را ميگذارد روي ساير جشنوارهها نيز تأثير خود را ميگذارد و از اين بابت اين جشنواره حائز اهميت است. در واقع ميشود گفت؛ جشنواره بينالمللي فيلم فجر يك سياست جديد را براي سال آينده تعريف خواهد كرد، از طرف ديگر؛ ساير جشنوارهها نيز از همين جشنواره بهره مي گيرند و مطابق سياستهايي كه خود همين جشنواره بينالمللي فيلم فجر تعريف ميكند آنها نيز بر اساس و مبتني با اين سياستها جشنوارههاي بعدي خود را برگزار ميكنند.
عضو شوراي سياستگذاري جشنواره فجر در مورد موفقيت چشمگير سينماگران ايراني در سطح جهان گفت: چون در ايام برگزاري جشنواره بينالمللي فيلم فجر قرار داريم، جا دارد كه اينجا موفقيت فيلم سينمايي "جدايي نادر از سيمين" را به دستاندركاران اين فيلم و دوستداران سينماي ايران تبريك بگويم و اميدوارم جشنواره بينالمللي فيلم فجر هم در اين دوره بتواند از ميان فيلمهاي شركت كننده، فيلم ديگري را به دنياي سينما معرفي كند كه موفقيتهاي بالاتري از اين فيلم به دست آورد. اميدوارم كه اين اتفاق در جشنواره سي ام هم بيفتد و ما شاهد موفقيتهاي بيشتر خودمان در دنيا باشيم.
وي همچنين گفت: موفقيت فيلم سينمايي "جدايي نادر از سيمين" كه شاخصترين جايزهاش هم همان جايزه "گولدن گلوب" بود، نشان داد كه اين راهها را براي رسيدن به آن قله و كسب اين جوايز فتح كرده است كه مهمترينش هم شايد جايزه اسكار باشد. به اعتقاد من يكي از ويژگيهاي سينماي ما در موضوعاتي است كه در فيلمهايمان مطرح مي شود. يعني دنيا الان منتظر اين است كه موضوعات جديدي در سينماي ايران و فيلمهاي ايران ببيند. لذا به اعتقاد من اگر دستاندركاران اسكار، منصفانه برخورد بكنند طبيعتاً اين فيلم شايسته جايزه اسكار را نيز دارد كه اميدوارم اين اتفاق بيفتد.
شفيع آقامحمديان اظهار داشت: در جشنواره هايي كه در خارج از كشور برگزار ميشود و فيلم هاي كوتاه و بلند ايراني در آن شركت ميكنند، واقعيت امر اين است كه تمام بينندهها در يك حرف متفق القول هستند و ميگويند كه سينماي ايران سلامت را به دنيا عرضه ميكند. من فكر مي كنم همين نكته براي ما ايرانيها كافي است كه از سينماي ايران حمايت و استقبال بكنيم و خود ايرانيها هم فيلمهاي خود را فراموش نكنند و بدانند كه سينماي ايران در جهت ارتقاي فرهنگ ايران زمين قدم برمي دارد و دنبال اين است كه فرهنگ ايراني ـ اسلامي را در دنيا عرضه بكند و اين به يك حمايت همگاني مردم نياز دارد كه اميدوارم اين اتفاق انشاءالله در آينده بيفتد.
پايان پيام
سه|ا|شنبه|ا|4|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]