تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من ادب آموخته خدا هستم و على، ادب آموخته من است . پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831346311




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درس‌هاي عاشورايي - 3 الان، كربلا تا آخر دنيا گسترده است ...


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: درس‌هاي عاشورايي - 3 الان، كربلا تا آخر دنيا گسترده است ...
دشمن امام حسين، پول و زور و مروّج و مبلّغ و سينه چاك داشت؛ عزيزان من! الآن وضع شما اين است، كربلا تا آخر دنيا گسترده است؛ كربلا كه به مرزهاى آن ميدان چند صد مترى محدود نمى شد، الان همان روز است، همه دنياى استكبار و ظلم امروز با جمهورى اسلامى مواجه است.


گروه دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، محمد صادق شهبازي؛ در اين نوشتار به بررسي ديدگاه‌ها و نظرات مقام معظم رهبري پيرامون واقعه عاشورا و درس‌هايي كه با رهنمودهاي ايشان از اين واقعه مي‌توان گرفت مي‌پردازيم.

آسيب پذيري جبهه دشمن با همه توانايي هاى ظاهرى

عاشورا درس مى‌دهد كه براى حفظ دين، بايد فداكارى كرد. درس مى‌دهد كه در راه قرآن، از همه چيز بايد گذشت. درس مى‌دهد كه در ميدان نبرد حق و باطل، كوچك و بزرگ، زن و مرد، پير و جوان، شريف و وضيع و امام و رعيت، با هم در يك صف قرار مى‌گيرند. درس مى‌دهد كه جبهه دشمن با همه تواناييهاى ظاهرى، بسيار آسيب پذير است.

عاشورا درس مى‌دهد كه در ماجراى دفاع از دين، از همه چيز بيشتر براى انسان، بصيرت لازم است. بى‌بصيرت ها فريب مى‌خورند. بى‌بصيرت ها در جبهه باطل قرار مى‌گيرند؛ بدون اينكه خود بدانند. همچنان كه در جبهه ابن زياد، كسانى بودند كه از فساق و فجار نبودند، ولى از بى‌بصيرت ها بودند. اين‌ها درسهاى عاشورا است، البته همين درسها كافى است كه يك ملت را، از ذلت به عزت برساند. همين درسها مى‌تواند جبهه كفر و استكبار را شكست دهد. درسهاى زندگى سازى است. (1)

انقلاب كبير اسلامي؛ يكى از درس هاى عاشورا

درس عاشورا، درس فداكارى و دين دارى و شجاعت و مواسات و درس قيام لله و درس محبّت و عشق است. يكى از درس هاى عاشورا، همين انقلاب عظيم و كبيرى است كه شما ملت ايران پشت سر حسين زمان و فرزند ابى عبد اللّه الحسين عليه السّلام انجام داديد. خود اين، يكى از درس هاى عاشورا بود. (2)

عزت و افتخار، حاصل ايستادگي

حركت امام حسين، حركت عزّت بود؛ يعنى عزّت حق، عزّت دين، عزّت امامت و عزّت آن راهى كه پيغمبر ارائه كرده بود. امام حسين عليه السّلام مظهر عزّت بود و چون ايستاد، پس مايه فخر و مباهات هم بود. اين عزّت و افتخار حسينى است.

يك وقت كسى حرفى را مى‌زند، حرف را زده و مقصود را گفته است، اما پاى آن حرف نمى‌ايستد و عقب نشينى مى‌كند؛ اين ديگر نمى‌تواند افتخار كند. افتخار متعلّق به آن انسان، ملت و جماعتى است كه پاى حرفشان بايستند و نگذارند پرچمى را كه آن ها بلند كرده اند، توفانها از بين ببرد و بخواباند. امام حسين عليه السّلام اين پرچم را محكم نگه داشت و تا پاى شهادتِ عزيزان و اسارتِ حرم شريفش ايستاد. عزّت و افتخار در بُعد يك حركت انقلابى اين است. (3)

پيروزي حركت‌هاي اصلاحي در صورت تكرار

در طول تاريخ، از اين گونه شرايط در كشورهاى اسلامى، زياد پيش مى آيد. امروز هم شايد در دنياى اسلام جاهايى است كه زمينه هست و مسلمانان بايد انجام دهند. اگر انجام دهند، تكليفشان را انجام داده‌اند و اسلام را تعميم و تضمين كرده‌اند. بالاخره يكى، دو نفر شكست مى‌خورند. وقتى اين تغيير و قيام و حركت اصلاحى تكرار شود، مطمئنّاً فساد و انحراف، ريشه كن شده و از بين خواهد رفت. (4)

پيروزي جناح مؤمن بر دشمن با عظمت

مردم ما هم از حسين بن على عليه السّلام ياد گرفتند؛ فهميدند كه كشته شدن، دليل مغلوب شدن نيست. فهميدند كه در مقابل دشمنِ على الظّاهر مسلّط، عقب نشينى كردن، موجب بدبختى و روسياهى است. دشمن هرچه باعظمت باشد، اگر جناح مؤمن و فئه مؤمنه، با توكّل به خدا در مقابل او مجاهدت كند، بالأخره شكست با دشمن و پيروزى با فئه مؤمنه است. اين را ملت ما هم فهميدند. (5)

شاخص حسيني بودن انقلاب: مبارز با عظمت پوشالي

حركت امام بزرگوار ما، يك حركت حسينى بود. امام بزرگوار در زمان ما، رشحه‌اى از حركت حسينى را در كار خود داشت. حالا بعضى بگويند كه امام حسين در صحراى كربلا، تشنه شهيد شد؛ ولى امام بزرگوار، با اين عزّت، حكومت و زندگى كردند؛ از دنيا رفتند و تشييع شدند. شاخص قضيه اين‌ها نيست. شاخص قضيه مواجه شدن با يك عظمت پوشالى است كه همه چيزها را هم با خود دارد.

دشمن امام حسين عليه السّلام، پول و زور و شمشير زن و مروّج و مبلّغ و سينه چاك داشت. عزيزان من! الآن وضع شما اين است. كربلا تا آخر دنيا گسترده است. كربلا كه به مرزهاى آن ميدان چند صد مترى محدود نمى شد. الان همان روز است. همه دنياى استكبار و ظلم امروز، با جمهورى اسلامى مواجه است. (6)

جلوي چشم قرار دادن درس عملي حسين

هر جا فسادى از آن قبيل باشد، امام حسين در آنجا زنده است و با شيوه و عمل خود مى‌گويد كه شما بايد چه كار كنيد. تكليف اين است، لذا بايد ياد امام حسين و ياد كربلا زنده باشد؛ چون ياد كربلا اين درس عملى را جلوِ چشم مى‌گذارد. (7)

از لوازم مجاهدتِ خواصى: ايستادگي در مقابل تخطئه، بدگويي، تهمت زدن

حركت در راه خدا، هميشه مخالفينى دارد. از همين خواصى كه گفتيم، اگر يك نفرشان بخواهد كار خوبى انجام دهد - كارى را كه بايد انجام دهد - ممكن است چهار نفر ديگر از خودِ خواص پيدا شوند و بگويند: «آقا، مگر تو بيكارى؟! مگر ديوانه‌اى؟! مگر زن و بچه ندارى؟! چرا دنبال چنين كارها مى‌روى؟!» كما اينكه در دوره مبارزه هم مى‌گفتند، اما آن يك نفر بايد بايستد.

يكى از لوازم مجاهدتِ خواصى، اين است كه بايد در مقابل حرف‌ها و ملامت‌ها ايستاد. تخطئه مى‌كنند، بد مى‌گويند، تهمت مى‌زنند؛ مسأله‌اى نيست. (8)

زنده نگه داشتن ياد حقيقت و خاطره شهادت در مقابل طوفان تبليغات دشمن

اگر بازماندگان شهدا و صاحبان اصلى، در حوادث گوناگون - از قبيل شهادت حسين بن على (عليه السّلام) در عاشورا - به حفظ ياد و آثار شهادت كمر نبندند، نسلهاى بعد، از دستاورد شهادت استفاده زيادى نخواهند برد. درست است كه خداى متعال، شهدا را در همين دنيا هم زنده نگه مى‌دارد و شهيد به طور قهرى در تاريخ و ياد مردم ماندگار است؛ اما ابزار طبيعى‌اى كه خداى متعال براى اين كار- مثل همه كارها- قرار داده است، همين چيزى است كه در اختيار و اراده ماست.

ما هستيم كه با تصميم درست و بجا، مى توانيم ياد شهدا و خاطره و فلسفه شهادت را احيا كنيم و زنده نگهداريم. اگر زينب كبرى (سلام الله عليها) و امام سجّاد (صلوات الله عليه) در طول آن روزهاى اسارت- چه در همان عصر عاشورا در كربلا و چه در روزهاى بعد در راه شام و كوفه و خود شهر شام و بعد از آن در زيارت كربلا و بعد عزيمت به مدينه و سپس در طول سالهاى متمادى كه اين بزرگواران زنده ماندند- مجاهدات و تبيين و افشاگرى نكرده بودند و حقيقت فلسفه عاشورا و هدف حسين بن على و ظلم دشمن را بيان نمى كردند، واقعه عاشورا تا امروز، جوشان و زنده و مشتعل باقى نمى‌ماند... . بايد ياد حقيقت و خاطره شهادت را در مقابل طوفان تبليغات دشمن زنده نگهداشت. (9)

رنج نگه داشتن خون شهيد كمتر از شهادت نيست

اگر اين حقيقت، به وسيله كسانى كه امروز در قبال شهيدان مسئوليت دارند، زنده بماند، حفظ و تقديس گردد و بزرگ نگاه داشته شود، هميشه تاريخ آينده ما، از اين ايثار بزرگى كه آنان كردند، بهره خواهد برد. همچنان كه تاريخ بشريّت، هنوز از خون به ناحق ريخته سرور شهيدان تاريخ، حضرت ابى عبد اللّه الحسين عليه الصّلاة و السّلام بهره مى‌برد؛ چون كسانى كه وارث آن خون بودند، مدبّرانه ترين و شيواترين روشها را براى زنده نگهداشتن اين خون به كار بردند.

گاهى رنج و زحمتِ زنده نگهداشتن خون شهيد، از خود شهادت كمتر نيست. رنج سى ساله امام سجّاد عليه الصّلاة و السّلام و رنج چندين ساله زينب كبرى عليها سلام از اين قبيل است. رنج بردند تا توانستند اين خون را نگه بدارند. بعد از آن هم همه ائمّه عليهم السّلام تا دوران غيبت، اين رنج را متحمّل شدند. امروز ما چنين وظيفه اى داريم، البته شرايط امروز، با آن روز متفاوت است. امروز بحمد اللّه حكومت حق يعنى حكومت شهيدان قائم است. پس، ما وظايفى داريم. (10)

بزرگ‌ترين كارها: سازندگى انسان بر روى خود، فرزندان، زيردستان و بر روى امّت

اين انسان الگوست - اين ها مربوط به قبل از كربلاست - لحظه اى نبايد متوقّف شد. بايد دائم در حال پيشرفت بود؛ چون دشمن منتظرِ خاكريز نرم است كه نفوذ كند. دشمن منتظر توقّف است تا حمله كند. بهترين راه براى متوقّف كردن حمله دشمن و بر هم زدن آرايش او، حمله شماست. پيشرفت شما حمله به دشمن است.

بعضى خيال مى كنند حمله به دشمنان، معنايش اين است كه انسان حتماً توپ و تفنگ به جايى ببرد؛ يا فرياد سياسى بلند كند، البته اين هم در مواقعى لازم است. بله؛ لازم است انسان فرياد سياسى هم بزند. بعضى اين طور خيال نكنند كه وقتى ما به مسأله فرهنگ اشاره مى‌كنيم، منظور فرياد كشيدن بر سر دشمن است؛ نه. البته آن هم جاى خودش كار لازمى است، اما فقط آن نيست.

كار سازندگى انسان بر روى خود، بر روى فرزندان، زيردستان و كسان و بر روى امّت اسلامى، بزرگترين كارهاست. دشمن دائم پنجه مى‌زند، براى اينكه بتواند اين سدّ عظيم را به نحوى متزلزل يا نازك و نفوذپذير كند. دشمن كه رها نمى‌كند. (11)

احساس و فهم حوادث قبل از وقوع و عكس العمل نشان دادن به آن

امروز هم درس همين است. شمّ انسانى و عميق يك ملت بايد حوادث را قبل از وقوع آن احساس كند و بفهمد كه چه اتفاقى دارد مى افتد، و عكس العمل نشان بدهد. در طول تاريخ اسلام وقتى نگاه مى‌كنيم، نداشتن اين درك و شمّ سياسىِ درست، ملتها را هميشه در خواب نگه داشته است و به دشمنان ملتها امكان داده است كه هر كارى كه مى‌خواهند، بر سر ملت‌ها بياورند و از عكس العمل آن‌ها در امان و مصون بمانند.... (12)

پي نوشت:

1- بيانات مقام معظم رهبري در ديدار فرماندهان گردانها، گروهانها و دسته هاى عاشوراى نيروهاى مقاومت بسيج سراسر كشور، در سالروز شهادت امام سجّاد (ع) 22/ 04/ 1371
2- بيانات مقام معظم رهبري در خطبه هاى نماز جمعه ى تهران 18/ 02/ 1377
3- بيانات مقام معظم رهبري در جمع ده هاهزار نفر از راهيان نور و قشرهاى مختلف مردم در پادگان دوكوهه 09/ 01/ 1381
4- بيانات مقام معظم رهبري در خطبه هاى نماز جمعه (عاشوراى 1416) 19/ 03/ 1374
5- بيانات مقام معظم رهبرى در ديدار قشرهاى مختلف مردم به مناسبت فرارسيدن ماه محرم 10/ 04/ 1371
6- بيانات مقام معظم رهبري پاسداران انقلاب اسلامى به مناسبت روز پاسدار 24/ 09/ 1375
7- بيانات مقام معظم رهبري در خطبه هاى نماز جمعه (عاشوراى 1416) 19/ 03/ 1374
8- بيانات مقام معظم رهبري در جمع فرماندهان لشكر 27 محمّد رسول اللّه (ص) 20/ 03/ 1375
9- بيانات مقام معظم رهبري در ديدار با اقشار مختلف مردم نايين و ابرده خراسان و جمعى از خانواده هاى شهداى تهران، گرگان و چهاردونگه، اعضاى جمعيت هلال احمر، مسئولان واحدهاى فرهنگى بنياد شهيد و خواهران دانشجوى دانشگاه اصفهان 29/ 06/ 1368
10- بيانات مقام معظم رهبري در ديدار با خانواده هاى سرداران شهيد استان تهران 17/ 02/ 1376
11- بيانات مقام معظم رهبري پاسداران انقلاب اسلامى به مناسبت روز پاسدار24/ 09/ 1375
12- بيانات مقام معظم رهبري در ديدار جمعى از مردم قم به مناسبت قيام نوزدهم دى 19/ 10/ 1387

دوشنبه|ا|3|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 396]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن