واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: پايان حكومت 29 ساله جاسبي دانشجو، يادگار باارزش ديگري از دوران رياست جمهوري دكتر احمدي نژاد
بالاخره انتظار به پايان رسيد و دكتر محمود احمدي نژاد يادگار باارزش ديگري از دوران رياست جمهوري خود به جاي گذاشت؛ عبدالله جاسبي رفت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه برنا، درست 2 سال بعد از انقلاب فرهنگي اما با حمايت رهبركبير انقلاب اسلامي، امام خميني(ره) و البته به پيشنهاد آيتالله هاشمي رفسنجاني دانشگاه آزاد در سال 61 تاسيس شد و سيداحمد خميني و آيتالله هاشمي رفسنجاني به عضويت هيات امناي اين دانشگاه درآمدند.
در قدم بعدي هيات موسس دانشگاه متشكل از آيتالله سيد علي خامنهاي، رييس جمهور وقت، آيتالله هاشمي رفسنجاني رييس مجلس وقت، ميرحسين موسوي نخست وزير وقت، سيد احمد خميني، فرزند و رييس دفتر امام خميني(ره) و عبدالله جاسبي تشكيل جلسه داده و در نهايت جاسبي به رياست دانشگاه منصوب شد.
آيت الله هاشمي رفسنجاني در تمام سالهاي فعاليت اين دانشگاه، تاسيس آنرا از افتخارات و تجربههاي موفق پس از انقلاب دانست.
اما شايد مردم، مسوولان و هيچ كدام از موسسان و حاميان تاسيس اين دانشگاه تصور نميكردند رييس انتخابيشان تا 29 سال بعد بر مسند قدرت خود باقي بماند!
اين دانشگاه با هدف و شعار كمك به اجراي عدالت آموزشي و توزيع عادلانه امكانات فرهنگي و علمي در سراسر كشور و زايندگي و توليد انديشه، دانش و فرهنگ و پرورش نيروهاي فرهيخته و كارآمد پابه عرصه گذاشت، اما در طول سالهاي فعاليت اين دانشگاه از زمان تاسيس تاكنون، حواشي و مشكلات بسياري در رابطه با اين دانشگاه شكل گرفت و واژه اسلامي، هويت خود را در عنوان اين دانشگاه و حاشيههاي اقتصادي و سياسي اين دانشگاه گم كرد.
مشكلات و خلاءهايي كه دانشجويان اين دانشگاه وجود آنها را ناشي از سياستگذاريهاي غلط و غير كارشناسانه مسوولان آن دانشجويان اين دانشگاه ميدانند. سياست و نوعي تفكر رقابتي مطلق به لحاظ كمي، براي توسعه و تحت پوشش قرار دادن افراد بيشتر و مغفول ماندن توجه به رشد كيفي و رعايت استانداردها و برخورداري از ويژگيهاي ممتاز.
دانشجويان واحدهاي مختلف اين دانشگاه معتقدند بعضي واحدها به دليل جذب بيش از حد دانشجو، كه مشخص نيست متناسب با كدام نياز و بر طبق چه ملاكي بوده است، با كمبود فضاي آموزشي مواجه هستند.
بيكاري، مشكلي بود كه فارغ التحصيلان اين دانشگاه اغلب با آن دست و پنجه نرم ميكنند.
انتخاب هيات علمي از ميان فارغ التحصيلان اين دانشگاه و از بين مسوولاني كه موفق به كسب مدرك اين دانشگاه شدهاند تا حدودي كفه علمي دانشگاه آزاد را سبك نموده است.
هيچ دستگاه نظارتي متعهد براي كنترل و نظارت بر حسن مصرف شهريههاي دريافتي از دانشجويان اين دانشگاه نبود و همه اميدها راجع به اين دانشگاه رو به زوال و نااميدي بود تا اينكه با روي كارآمدن دكتر محمود احمدي نژاد و در قدم بعدي تلاشهاي او در ابتداييترين روزهاي رياست جمهوري خود براي ايجاد تغييرات مثبت در اين دانشگاه روزنههاي اميد تازهاي در اين زمينه باز شد.
با تلاشهاي رييس جمهور، اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد در دستور كار شورايعالي انقلاب فرهنگي با رياست شخص رييس جمهور قرار گرفت و عليرغم درخواست اين شورا از هيئت امناي دانشگاه آزاد براي ارائه اصلاحيه پيشنهادي خود، هيئت امنا به چنين درخواستي ترتيب اثر نداد.
در تمام سالهاي رياست جمهوري دكتر محمد احمدي نژاد تلاشهاي او براي ايجاد تغييرات مثبت در اين دانشگاه ادامه داشت تا سرانجام در ارديبهشت سال 89 دكتر محمود احمدينژاد بهعنوان رييس شورايعالي انقلاب فرهنگي، اساسنامه جديد دانشگاه آزاد اسلامي را كه از سال 1385 اصلاح آن در دستور كار شورايعالي انقلاب فرهنگي قرار گرفته بود و در 7 جلسه اين شورا مورد بحث و بررسي قرار گرفته و در جلسه 24 فروردين 89 در 25 ماده به تصويب نهايي رسيد، براي اجرا ابلاغ كرد.
فعالان سياسي اعلام كردند همهچيز مهياي به ثمر رسيدن تلاشهاي پنجساله دكتر احمدينژاد در اصلاح ساختار دانشگاه آزاد و قطع كردن ريشههاي باندي سياسي- اقتصادي است.
مطابق اساسنامهاي كه شورايعالي انقلاب فرهنگي براي دانشگاه آزاد تصويب كرد، انتخاب رييس بعدي دانشگاه آزاد به هيأت امناي منتخب اين شورا و در شرايط خاص، شخص رئيسجمهور سپرده شد.
بنابراين اقدام قاطع بعدي رييس جمهور، تغيير رييس اين دانشگاه و پايان دادن به دوران رياستي 29 ساله بود. رياستي كه بحثها و جنجالهاي بسياري را به همراه داشت. گرچه تغيير رياست اين دانشگاه به آساني صورت نگرفت و افرادي موافق پايان يافتن حكومت عدهاي خاص و بهره بردن از منابع مالي سرشار اين دانشگاه بودند، اما بالاخره انتظار به پايان رسيد و دكتر محموداحمدي نژاد يادگار باارزش ديگري از دوران رياست جمهوري خود به جاي گذاشت. رييس اين دانشگاه بعد از 29 سال تغيير كرد. عبدالله جاسبي كنار رفت و فرهاد دانشجو با راي قاطع اعضاي شورايعالي انقلاب فرهنگي براي رياست دانشگاه آزاد اسلامي انتخاب شد.
جاسبي كه معقتد بود شايد برخي حاشيههاي دانشگاه آزاد به خاطر وجود آيتالله هاشمي رفسنجاني است، از مسند قدرت خود كنار رفت و فرهاد دانشجو بعد از كشمكشهاي فراوان و پيگيريهاي مصرانه رييس جمهور به عنوان رييس تازه دانشگاه آزاد معرفي شد.
در زمان رياست جاسبي، برخي بخشنامهها و آيين نامهها موجب نگراني و ايجاد مشكل براي بسياري از كاركنان اين دانشگاه بزرگ غيرانتفاعي شده بود و از سوي ديگر، وضعيت بسياري از كاركنان قراردادي و پيماني اين دانشگاه و نحوه ادامه همكاري با آنان در بخشهاي مختلف نامعلوم مانده بود. اما فرهاد دانشجو در اولين روزهاي رياست خود خبر از تشكيل 3 كميته مشورتي در دانشگاه آزاد داد و اعلام كرد برنامههاي دانشگاه آزاد اسلامي توسط اعضاي هيات علمي، كاركنان و دانشجويان تنظيم ميشود و از اين 3 گروه در شناسايي و حل مشكلات استفاده مي شود. او اعلام كرد با همكاري اعضا و كادر اين دانشگاه، آن را ارتقا و پيشرفت ميدهد.
اين روزها اميدهاي بسياري در دل دانشگاه آزاديها و فعالان سياسي و علمي و اجتماعي و فرهنگي زنده شده است و همه به ايجاد تغييرات مثبت در اين دانشگاه چشم اميد دارند.
يکشنبه|ا|2|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]