تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه خوبى‏ها با عقل شناخته مى‏شوند و كسى كه عقل ندارد، دين ندارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816927720




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انتخاب رشته ، مرحله دوم کنکور


واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: انتخاب رشته ، مرحله دوم کنکور





تپش قلب ، انگشتان سرد ، شماره داوطلبی ، ستاره هایی که یکی یکی روی مانیتور نقش می بندد و اینتر ... عددی که به عنوان رتبه ام در کنکور سراسری می بینم عدد سرنوشت من است.

کارنامه اعمال حدود یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۱۷۰ داوطلب کنکور امسال، این روزها در سایت سازمان سنجش آموزش کشور آمده، نتیجه ماه ها تلاش، بی خوابی، درس خواندن ، محدود کردن ارتباطات خانوادگی و تفریح ، نتیجه زدن هزاران تست و حفظ کردن فرمول های ریز و درشت فراوان؛ امروز یک عدد نتیجه این تلاش هاست.

عده ای از داوطلبان بر اساس همان عدد برای انتخاب رشته غیر مجاز شناخته شده اند و باید بی خیال قبولی در دانشگاه های دولتی باشند اما دسته ای از داوطلبان بر اساس این عدد طلایی مجازند در هریک از دوره های روزانه، شبانه، غیر انتفاعی و پیام نور انتخاب رشته کنند.

انتخاب رشته ای که شاید سرنوشت آینده آنها را رقم بزند.

مهندسی برق، کامپیوتر، عمران، صنایع، مکانیک و معماری از رشته های پرمتقاضی در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی ، رشته های پزشکی، دندانپزشکی و دارو سازی رشته های محبوب در گروه آزمایشی علوم تجربی و رشته های حقوق، حسابداری و روانشناسی نیز جزو رشته های پرمتقاضی گروه آزمایشی علوم انسانی محسوب می شوند

این در حالیست که داوطلبان گروه علوم ریاضی تقریبا ۱۶۵ رشته، گروه علوم تجربی تقریبا ۱۲۵ رشته ، علوم انسانی حدود ۷۵ رشته و هنر هم حدود ۳۵ رشته برای انتخاب دارند و باید بر اساس اصولی منطقی این رشته ها را انتخاب کنند.

این روزها بازار مشاوران تحصیلی داغ است، آنها که بیشتر معلمان صاحب نام دبیرستان ها و پیش دانشگاهی ها یا کارشناسان موسسه های آموزشی هستند بر اساس رتبه مراجعه کنندگان برایشان انتخاب رشته می کنند.

اما نکته مهم این است که برای انتخاب رشته باید فقط با افراد خبره و آگاه که با شرایط و نحوه پذیرش دانشجو طبق دفترچه راهنمای انتخاب رشته هر سال آشنایی کامل دارند مشورت کرد؛ زیرا هر سال نحوه گزینش شرایط پذیرش در بعضی از رشته ها تغییر می کند.

به گفته یکی از این مشاوران تحصیلی ، دانش آموزانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند باید علاوه بر توجه به علاقه خود، مشورت با خانواده و مشاوران آگاه در مورد موقعیت جغرافیایی و جایگاه علمی دانشگاه و رشته مورد نظر خود مطالعه و بررسی لازم را انجام دهند زیرا شوق قبول شدن در کنکور گاهی آنقدر زیاد است که فرد برایش فرق نمی کند کدام دانشگاه و در چه شهری قبول شود اما پس از مدتی که از حضور او در آن شهر گذشت، دوری از خانواده ، کمبود امکانات و گاهی سطح علمی نازل دانشگاهی که قبول شده به او فشار می آورد.

"ستاره معظمی" انتخاب رشته کامپیوتری را هم از گزینه هایی نام برد که این روزها مورد استقبال داوطلبان مجاز به انتخاب رشته قرار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه از این گزینه هم می توان به عنوان راهنما استفاده کرد گفت: نباید هرگز به انتخاب رشته کامپیوتری اکتفا کرد زیرا رایانه نمی تواند استعداد، علاقه و شخصیت داوطلب را در نظر بگیرد.

"فرشید" از رتبه ای که آورده زیاد راضی نیست و می گوید: حقش نبوده با این همه زحمتی که کشیده رتبه اش چهار رقمی شود اما امیدوار است با همین رتبه پنج هزار هم در دانشگاه قبول شود.

او برای انتخاب رشته مورد خاصی را در نظر گرفته است و می گوید: با توجه به رتبه ای که کسب کرده ام، سعی می کنم با توجه به استعداد، توانایی، علاقه و شناخت خود، تصمیم بگیرم اما از آنجا که پدرم سالخورده است، حتی الامکان سعی می کنم در شهر خودم قبول شوم چون ممکن است با قبول شدن در دانشگاه سایر شهرها امکان تغییر یا انتقال رشته برایم وجود نداشته باشد البته طوری انتخاب رشته خواهم کرد که موقعیت های مناسب تحصیلی بر اساس رتبه ام از دست نرود.

"زهرا" که مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های شبانه ، پیام نور و غیر انتفاعی شده است گفت: آقایی که مشاوره تحصیلی را برایم انجام داد به من توصیه کرد رشته شبانه و پیام نور شهر خود یا شهرهای نزدیک را انتخاب کنم چون سهمیه اختصاص یافته برای افرادی مثل من در این دانشگاه ها بیشتر است و امکانات خوابگاهی هم در دانشگاه های شبانه برای دانشجویان وجود ندارد.

"سعید اطهری" کارشناسی که مشاوره تحصیلی زهرا را انجام داده است به نکته مهمی در مورد "قانون بومی گزینی" اشاره کرد و گفت: این قانون در آزمون سراسری امسال به صورت کشوری، قطبی، ناحیه ای و استانی اجرا می شود.

وی گفت: در هنگام مشاوره تحصیلی برای مراجعه کنندگان توضیح می دهیم که آن دسته از رشته هایی که در دانشگاه های تمام مراکز استان ها وجود دارد، رشته های استانی محسوب می شود و ۸۰ درصد از سهمیه پذیرش در این رشته ها به داوطلبان ساکن همان استان ها و ۲۰ درصد به داوطلبان آزاد از دیگر استان ها اختصاص می یابد.

بر این اساس از دانش آموزان می خواهیم با توجه به سهمیه قطب، استان و ناحیه شهر خود انتخاب رشته کنید زیرا تقریباً هفتاد درصد سهمیه اختصاص یافته به این مناطق به آنها تعلق دارد.

اطهری از داوطلبان مجاز به انتخاب رشته خواست در انتخاب رشته های روزانه کاردانی شهرهای دور از محل زندگی خود دقت زیادی داشته باشند زیرا اگر قبول شوند انصراف از تحصیل مساوی دوسال محرومیت از شرکت در کنکور سراسری خواهد بود در حالیکه انصراف از رشته های دوره های شبانه، پیام نور و غیر انتفاعی محرومیت تحصیلی ندارد.

در مرکز مشاوره تحصیلی والدین برخی داوطلبان نیز حضور داشتند، "سید ضیاءالدین رضوی" پدر یکی از داوطلبان نقش پدر و مادر را در کنترل آرامش خانواده مهم ارزیابی کرد و گفت: هر چند قبولی فرزند در دانشگاه یکی از آرزوهای هر پدر و مادری است اما والدین باید در این روزها که نتایج کنکور اعلام شده اعتماد به نفس فرزندان خود را با رفتار مناسب تقویت کنند تا اگر مجاز به انتخاب رشته نیستند یا رتبه مورد نظر خود را کسب نکرده اند ، امنیت روحی و روانی آنها خدشه دار نشود.

"مرضیه حاجی رضایی" مادر یکی از داوطلبان هم با بیان اینکه والدین باید در این روزها با فرزند کنکوری خود بیشتر همدلی داشته باشند گفت: سرکوفت زدن و مقایسه کردن فرزندمان با سایر همکلاسی ها و دوستان و آشنایانی که در کنکور شرکت داشتند تنها به افسردگی فرزندمان می افزاید درحالیکه مهمترین وظیفه والدین در این روزها امیدوار نگه داشتن فرزندان کنکوری است.

نتایج اولیه آزمون سراسری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سال ۸۹ ، یازدهم مردادماه اعلام شده و انتخاب رشته داوطلبان مجاز از ۱۶ تا ۱۸مردادماه انجام می شود. در استان سمنان ۱۰ پایگاه برای انتخاب رشته دایر شده است.


تحلیل : خبرگزارى جمهورى اسلامي (ايرنا)
1389/05/22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[مشاهده در: www.unp.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 433]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن