واضح آرشیو وب فارسی:پرتال دانشگاهی کشور: تاسیس رشته "نمک زدایی" در سطح کارشناسی ارشد
در بیست و چهارمین جلسه شورای راهبردی مرکز علوم و فن آوریهای پیشرفته مصوب شد رشته " نمک زدایی" در سطح کارشناسی ارشد تاسیس و انستیتو تحقیقاتی و طراحی انرژی های تجدید پذیر با همکاری دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری بر اساس توافق صورت گرفته انجام پذیرد و نیز بکارگیری انرژی های تجدید پذیر نظیر باد ، خورشید ، فتو ولتائیک در واحدهای دانشگاه با جدیت تعقیب شود.
به گزارش آنا، دکتر جاسبی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و رییس شورا گفت: تهیه و نصب آب شیرین کنها نباید منحصر به بندرعباس و قشم باشد، بلکه میبایستی این کار در تمام واحدهای ساحلی و جزیره ای مانند بندر لنگه، بندر انزلی، بندر دیلم، چابهار، جویبار، ساری انجام شود.
وی ادامه داد: واحدها برای اجرای این طرحها می توانند از بودجه پژوهشی سنواتی هم استفاده کنند.
دکتر جاسبی افزود: بهتر است آزمایشگاه مرجع آب شیرین کنها در یکی از واحدهای ساحلی تاسیس شود و واحد علوم و تحقیقات روی آن نظارت داشته باشد.
دکتر جاسبی گفت: با توجه به وجود 110 شرکت خصوصی در رشته هوا و فضا میبایستی دانشگاه آزاد هم در این زمینه وارد شود و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته هوا و فضا در شرکت های خصوصی فعال شوند.
وی در مورد ظرفیت بالای پذیرش دانشجویان دکترا در دانشگاه های برزیل گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بدلیل داشتن 8000 مربی این آمادگی را جهت اعزام مربیان به دانشگاههای برزیل دارد.
دکتر جاسبی گفت: در نشستی که با نماینده واحد ورامین داشته ایم ، ایشان احداث نیروگاههای بادی کوچک و قابل حمل و نقل را که در بعضی از کشورها وجود دارد برای ساخت و توسعه پیشنهاد کرده اند.
دکتر جاسبی در رابطه با همکاری با کشور روسیه سفید ( بلاروس) گفت: در این سفر مقرر شد که 100 نفر بورسیه از مربیان دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاههای آن کشور اعزام شوند و این همکاری دارای دو مزیت تدریس زبان انگلیسی در این دانشگاهها و اقتصادی بودن هزینه های جاری زندگی خواهد بود.
وی افزود: علوم و تکنولوژی دانشگاههای روسیه سفید در سطح نسبتا بالایی است و باید از این پتانسیل استفاده بعمل آید.
دکتر عباسپور نیز در این جلسه در مورد محل آزمایشگاه مرجع آب شیرین کنها نظر خواهی کرده و گفت: هدف فقط تامین آب مورد نیاز واحدهای ساحلی و جزایر نیست بلکه تجاری سازی هم از اهداف این طرح است.
وی ادامه داد: در جلسه ای که با دکتر کمال محمدی معاونت صنایع دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری و ناصر باقری مقدم مشاور دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری درمورد فناوری باد برگزار شد توافقاتی چون تاسیس یک انستیتو در زمینه طراحی و توسعه تکنولوژی انرژی باد که متشکل از دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری و مرکز علوم و فن آوریهای پیشرفته خواهد بود، حاصل شد.
دکتر عباسپورگفت: هفته گذشته هیاتی در زمینه انرژی تجدید پذیر باد مرکب از کارشناس سازمان انرژیهای تجدید پذیر (سانا) و مسئول کمیته علمی تخصصی انرژی CAST و نماینده ای از دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری عازم چین شدند ، برنامه آنها انتقال دانش فنی، بررسی و نحوه سرمایه گذاری چینی ها در پروژه نیروگاه 100 مگاواتی منجیل است و گزارش آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
دکتر عباسپور با بیان این مطلب که تامین انرژی الکتریسیته از انرژی خورشید گران تمام می شود گفت: بنظر می رسد با تحقیقاتی که در حال انجام است تا سال 2025 تامین انرژی الکتریسیته از انرژی خورشید مقرون به صرفه خواهد شد .
مهندس امیری نیا رئیس دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری و عضو شورای راهبردی CAST گفت: انرژیهای نو یک ضرورت به شمار می آید نه یک انتخاب ، بنابراین یک انستیتو تحقیقاتی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر ( مانند باد ، خورشید ، زمین گرمایی و ... ) مورد نیاز است که بتوان فناوری تولید این انرژیها را در یک موسسه طراحی نمود، ضمنا در این انستیتو دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری می توانند بر روی پروژه ها مطالعه کرده تا در نهایت تحقیقات مربوطه منجر به تولید انرژی های تجدید پذیر از فناوریهای نوین گردد و در این زمینه دانشگاه آزاد اسلامی می تواند بوسیله اساتید متخصص و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بصورت اهرم اصلی کمک و مشارکت کند .
وی اظهار داشت : دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری در آینده نزدیک نماینده ای در روسیه سفید مستقر خواهد نمود، و دانشجویان و بورسیه های اعزامی از ایران می توانند با مرکز همکاریها در آنجا همکاری و تعامل داشته باشند.
مهندس امیری نیا گفت: اتحادیه صنایع هوا و فضای ایران دارای 110 شرکت است و با توجه به هزینه های سنگین تاسیس آزمایشگاههای تخصصی مانند کامپوزیت و تونل باد در دانشگاه آزاد اسلامی ، دانشجویان و محققین دانشگاه آزاد می توانند از این آزمایشگاهها که در سایر دانشگاه های دولتی بصورت مجهز وجود دارد استفاده بعمل آورند.
مهندس امیری نیا افزود: مرکز همکاریهای فناوری ریاست جمهوری قرار دادهایی با کشور برزیل در زمینه همکاری در رشته های نانوتکنولوژی ، بیوتکنولوژی ، نفت و گاز ، فیزیک و ... امضاء کرده ، ضمنا تعداد دانشجویانی که در دانشگاه های برزیل در مقطع دکترا پذیرش می شوند قابل ملاحظه است بنابراین دانشگاه آزاد می تواند برای ادامه تحصیل مربیان خود از این دانشگاه ها استفاده کند.
دکتر طیبی مسوول کمیته علمی تخصصی هواوفضای مرکز علوم و فناوریهای پیشرفته گزارشی از نقشه راه کمیته علمی تخصصی هوا و فضا ارائه کرد و گفت: رشته هواوفضا در واحد علوم و تحقیقات دارای مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و در کمیته علمی تخصصی هوا و فضا با بخش خصوصی مانند شرکت هواپیمایی درنا هم در ارتباط هستیم .
مهندس انتصاری مدیر شرکت هواپیمایی درنا اطلاعاتی در مورد شرکت و سوابق اجرایی خود ارائه کرده و گفت: شرکت درنا زمینه خوبی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا را دارا است و بهترین شرکت از نظر شرکت های دانش بنیان بوده و این شرکت با دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری ارتباط و تعامل دارد.
وی ادامه داد: شرکت درنا با وزارتخانه های نفت و دفاع مذاکراتی داشته است و این شرکت با توان علمی دانشگاه آزاد اسلامی می تواند نسبت به جذب پروژه های خوش آتیه بصورت مشارکت اقدام کند، و می توان از وجود دانشجویان دکترا و فوق لیسانس برای اجرای پروژه ها بهره گیری کرد.
مهندس انتصاری اظهار داشت : اخیرا بخش خصوصی در زمینه هواوفضا فعال شده و بستر خوبی هم اکنون در بخش خصوصی بوجود آمده است اگر دانشگاه آزاد در این زمینه ورود پیدا کند و با بخش خصوصی مشارکت داشته باشد، برای فارغ التحصیلان رشته هوا و فضا ایجاد کار خواهد شد، و این همکاری با بخش خصوصی در سه زمینه پروژه های استراتژیک، پروژه های حمل و نقل هوائی و پروژه های تفریحی، می تواند وجود داشته باشد.
بر اساس این گزارش در این نشست شوراي راهبردي مقرر شد آزمایشگاه نمک زدایی ( شیرین کردن آب شور ) در مرکز علوم و فنون دریایی واقع در دلوار بوشهر تحت نظر واحد علوم و تحقیقات تشکیل شود و کلیه واحد های ساحلی در شمال و جنوب کشور نسبت به نصب و بکارگیری آب شیرین کن با تکیه بر آخرین فناوریها و اقتصادی ترین سیستم جهت تامین آب شیرین برای مصارف خود اقدام کرده و در صورت لزوم با هماهنگی و مجوز معاونت پژوهشی از اعتبارات پژوهشی خود نیز استفاده کنند.
همچنین مصوب شد رشته "نمک زدایی" در سطح کارشناسی ارشد هرچه سریعتر تاسیس و انستیتو تحقیقاتی و طراحی انرژی های تجدید پذیر با همکاری دفتر همکاریهای فناوری ریاست جمهوری بر اساس توافق صورت گرفته تاسیس شود همچنین بکارگیری انرژی های تجدید پذیر نظیر باد ، خورشید ، فتو ولتائیک در واحدهای دانشگاه با جدیت تعقیب شود.
لازم به ذکر است بیست و چهارمین شورای راهبردی مرکز علوم و فن آوريهای پيشرفته CAST با حضور دکتر جاسبی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و رییس شورای راهبردی ، دکتر عباسپور مشاور رییس دانشگاه آزاد اسلامی ، دكتر توفیقی ، مهندس ترکان ، مهندس امیری نیا ، دکتر ضرغام ، دکتر بازارگان ، دکتر رهنمای رود پشتی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی ، دکتر حسین زاده معاون پژوهشی واحد علوم و تحقیقات ، دکتر نیکو مرام مشاور شورای راهبردی، مهندس عسکری مسئول کمیته علمی تخصصی آب شیرین کنها ، دکتر جعفریان دبیر کمیته علمی تخصصی آب شیرین کنها ، دکتر طیبی رهنی مسئول کمیته علمی تخصصی هوا فضا ، مهندس انتصاری مدیر عامل شرکت هواپیمایی درنا ، دکتر پازوکی عضو کمیته علمی تخصصی هوا فضا ، دكتر كاشفي الاصل معاون پشتيباني مركز ، مهندس غفاری و مهندس سیدصدر کارشناسان مرکز تشکیل شد.
1389/05/22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پرتال دانشگاهی کشور]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]