واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اخلاق امام حسن (ع) بهترين الگوي رفتاري براي تربيت فرزندان است
تهران - يك پژوهشگر ديني گفت: يكي از بهترين الگوهاي رفتاري كه پدران و مادران براي تربيت فرزندان خود لازم است درنظر بگيرند، اخلاق بزرگوارانه امام حسن مجتبي (ع) است.
حجت الاسلام "محمد اخوان" به مناسبت سالروز شهادت امام حسن مجتبي (ع) به خبرنگار معارف ايرنا افزود: لازمه تربيت، صبر است و متاسفانه بسياري از پدر و مادرها در مسائل خانوادگي تحمل ندارند و زود عصباني مي شوند، در حالي كه براي تربيت فرزندان بايد بسيار صبر و حوصله داشت و توجه به اخلاق امام حسن (ع) در اين زمينه براي همه درس آموز است.
وي ادامه داد: خداوند در قرآن از پيامبر (ص) به عنوان الگوي حسنه ياد كرده و ائمه معصومين (ع) نيز بهترين اسوه و الگوي رفتاري براي ما هستند. ائمه معصومين (ع) نيز همانند ديگران در زندگي با مشكلاتي روبرو مي شدند ولي برخورد كريمانه آنان نشانگر گذشت و صبر اين امامان حتي در مقابل دشمنان بود.
اين استاد حوزه با بيان اين كه اخلاق امام حسن (ع) به ويژه با دشمنان، بسيار درس آموز است، افزود: در زمان آن حضرت بني اميه با تبليغات خود اذهان مردم را مسموم كرده بود، به گونه اي كه برخي افراد به نيت ترور شخصيتي آن حضرت از شام به مدينه مي آمدند و با كينه و عصبانيت به امام توهين مي كردند ولي امام مجتبي (ع) با گشاده رويي از آنان مهمان نوازي و غريب نوازي مي كردند و به اين صورت اخلاق عملي اسلام را به مردم نشان مي دادند.
وي افزود: امام حسن مجتبي (ع) در آن محيط مسمومي كه معاويه درست كرده بود، بايد دارويي تجويز مي كردند تا آن فضا را سم زدايي كنند و لذا آن حضرت در ابتدا با اخلاق كريمانه خود اين فضاي مسموم را از بين برده و سپس پاسخ افراد را مي دادند.
مسوول دفتر پاسخگويي آستان مقدس حضرت عبدالعظيم (ع) اظهار داشت: اجرا كردن اين گونه مسائل در عمل بسيار سخت است و ديده شده كه گاهي يك سخن از روي بي احترامي يا شماتت باعث از هم پاشيدن يك خانواده شده و يا يك زن و شوهر را تا مرز طلاق كشانده است درحالي كه مقداري صبر و تحمل مي توانست از بروز چنين مشكلاتي جلوگيري كند.
وي گفت: ائمه معصومين (ع) به صورت عملي به ما ياد داده اند كه در مقابل نظرات و سخنان ديگران تحمل داشته باشيم.
اخوان افزود: در بعضي روايات اين گونه آمده است كه شخصي از شام آمده بود و بر اثر تبليغات معاويه، به محض اين كه امام مجتبي(ع) را ديد، به او گفت "هم به تو و هم به پدرت ناسزا مي گويم" و اين نوع بي احترامي در عرب آن روز بسيار توهين آميز بود و در چنين مواقعي طبيعي بود كه براي مقابله با چنين توهينهايي، شمشير بركشند و آتش فتنه را برپا كنند، ولي امام با حوصله و اخلاق بزرگوارانه خود توطئه هاي دشمنان را خنثي مي كردند.
وي همچنين درباره رفتار امام حسن (ع) با همسر خود گفت: رفتار امام با همسر خود نيز بر مبناي مدارا استوار بود و آن حضرت تلاش مي كرد تا او را هدايت كند ولي همسر امام لياقت چنين هدايتي را از خود نشان نداد و سرانجام با نقشه معاويه، امام مجتبي (ع) را به شهادت رساند.
امام حسن مجتبي (ع) در 28 صفر سال 50 هجري در سن 47 سالگي به شهادت رسيدند و پيكر مطهر آن امام را در قبرستان بقيع به خاك سپردند.
فراهنگ**1003**1588
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30776196
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]