واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: شايد دولتي ها مي خواهند با خواهش و تمنا انگليسي ها را به ايران بازگرداننددولت: مقصر بازار دلار و سكه معترضان به سفارت انگليس هستند!
حال اقتصاد ايران اين روزها مساعد نيست. دلار و سكه ركود تاريخي ثبت كردهاند و نوسانات بازار سكه و ارز ادامه دارد. دلار ۱۸۰۰ توماني شده است و سكه ۷۰۰ هزار توماني تا كابوس سكه ميليوني و دلار ۲۰۰۰ توماني به حقيقت نزديكتر شود. تحريمهاي نفتي ايران توسط غربيها نيز در اين ميان بيتاثير نيست و هر چند اولين باري نيست كه كشور توسط غرب تحريم ميشود و هميشه از اين تحريمها سربلند بيرون آمده اما در حال نميتوان تاثير آن را روي اقتصاد كشور ناديده گرفت. در اين ميان اما در حالي كه به گواه ...
آفتاب: حال اقتصاد ايران اين روزها مساعد نيست. دلار و سكه ركود تاريخي ثبت كردهاند و نوسانات بازار سكه و ارز ادامه دارد. دلار ۱۸۰۰ توماني شده است و سكه ۷۰۰ هزار توماني تا كابوس سكه ميليوني و دلار ۲۰۰۰ توماني به حقيقت نزديكتر شود. تحريمهاي نفتي ايران توسط غربيها نيز در اين ميان بيتاثير نيست و هر چند اولين باري نيست كه كشور توسط غرب تحريم ميشود و هميشه از اين تحريمها سربلند بيرون آمده اما در حال نميتوان تاثير آن را روي اقتصاد كشور ناديده گرفت. در اين ميان اما در حالي كه به گواه ...
حال اقتصاد ايران اين روزها مساعد نيست. دلار و سكه ركود تاريخي ثبت كردهاند و نوسانات بازار سكه و ارز ادامه دارد. دلار ۱۸۰۰ توماني شده است و سكه ۷۰۰ هزار توماني تا كابوس سكه ميليوني و دلار ۲۰۰۰ توماني به حقيقت نزديكتر شود. تحريمهاي نفتي ايران توسط غربيها نيز در اين ميان بيتاثير نيست و هر چند اولين باري نيست كه كشور توسط غرب تحريم ميشود و هميشه از اين تحريمها سربلند بيرون آمده اما در حال نميتوان تاثير آن را روي اقتصاد كشور ناديده گرفت.
در اين ميان اما در حالي كه به گواه كارشناسان اقتصادي و سياسيون، دولت و سياستهاي آزمون و خطايي بانك مركزي، مقصر اصلي آشفته بازار ارز است، روزنامه ايران، تريبون جريان انحرافي از مقصرين اصلي اين ماجرا رونمايي كرد و مردمي كه در مقابل سفارت انگليس و باغ قلهك فرياد حق طلبانه سردادند را مقصر آشفته بازار ارز و سكه دانست!
البته اين روزنامه به همين بسنده نكرده است و مقصر تحريمهاي نفتي آمريكا را هم رسانههايي قلمداد كرده كه درباره تحريمها و اثرات آن تحليل ارائه كردهاند تا به اين ترتيب دولت از تمام اشتباهات و سياستهاي غلط خود تبرئه شود!
به اين ترتيب، تريبون جريان انحرافي در ادامه جريان سازيهاي خود، توپ تمامي اشتباهات دولت را به زمين بهارستان نشينها، مردم و «جريانات خاص» انداخت و آنها را مقصر اوضاع اقتصادي فعلي كشور معرفي كرد.
همين چند روز پيش بود كه احمد توكلي به همراه الياس نادران ديگر نماينده تهران در نامهاي خطاب به علي لاريجاني خواستار تشكيل جلسه اضطراري براي بررسي «بازار نابسامان ارزي» شدند اما انتقادات آنها بيفايده بود تا يكبار ديگر توكلي، رئيس مركز پژوهشهاي مجلس، طي يادداشتي در سايت رسمي خود «الف» ناتواني بانك مركزي در ساماندهي بازار طلا و ارز را در يادداشتي به نقد بگذارد.
در واكنش به اين يادداشت و انتقادات مطرح شده عليه دولت، سايت روزنامه دولتي ايران تلاش كرده است در گزارشي سست با مقصر جلوه دادن برخي عوامل عنوان كند، دولت نقشي در اين وقايع نداشته و اين اوضاع نابسامان اقتصادي به دولت از سوي برخي نهادهاي ديگر تحميل شده است.
براساس ادعاي اين روزنامه، محمود احمدينژاد از سال قبل افزايش قيمت دلار را پيشبيني كرده بود. در اين گزارش آمده است كه «نخستين نشانههاي رشد قيمت ارز در بازار مهرماه سال ۸۹ آشكار شد بهطوري كه در آبانماه نرخ دلار به ۱۲ هزار و ۵۰۰ ريال هم رسيد. اين در حالي بود كه جوسازي برخي افراد و جريانها در ارتباط با آغاز طرح هدفمندي يارانهها در اين افزايش قيمت بيتاثير نبود.»
در ادامه تاكيد شده است: «اگر به مقطع زماني هشدارهاي متعدد رييسجمهور درباره اخلالگري برخي جريانها در بازارهاي ارز و طلا توجه كنيم، درمييابيم كه چرا برخي افراد با سياسيخواندن مواضع رييسجمهور سعي داشتند جامعه را نسبت به هشدارهاي متعدد ايشان نسبت به اخلالگريهاي برنامهريزي شده در بازارها بيتوجه سازند و افكار عمومي را از واقعيتهاي پشت پرده اقتصاد كشور منحرف كنند.»
نكته جالب توجه اينجاست كه با وجود اين ادعا كه دولتيها درباره بازار ارز اطلاعات كامل داشتهاند و با وجود هشدارهاي رئيس جمهور، چگونه است كه دولتيها نتوانستهاند بازار را كنترل كنند و بنا بر ادعاي خود، جلوي اخلالگريها در بازار ارز را از همان ابتدا بگيرند؟
چگونه است كه با اشراف كامل بر بازار ارز وپيش بيني و شناسايي اخلالگريها، سياستهاي آزمون خطا يي و مقطعي از سوي بانك مركزي اجرايي ميشود وهمه به در بسته ميخورد؟ دو نرخي كردن ارز در ميان اعتراض اقتصاديها و بعد تلاش براي تك نرخي كرن آن، كاهش سود سپرده بانكي با وجود انتقادات فراوان و بعددادن طرحي براي افزايش سود سپردها بنا بر نرخ تورم، پيش فروش سكه در بانك ملي ودستور توقف آن از فردا تنها نمونههايي از برگشت به عقبهاي دولتيها و سياست آزمون و خطا در اقتصاد كشور است.
تريبون جريان انحرافي امانه تنها پاسخي به اين سوالات نداده است بلكه به حركت انقلابي و استعمار ستيزانه مردم تهران در برابر سفارت انگليس اعتراض كرده و مجلس و مردم را مقصر نوسانات ارز و سكه معرفي كرده است.
در گزارش سايت روزنامه ايران آمده است: «عدهاي با يك برنامهريزي كاملا انگليسي و سوءاستفاده از روحيه ضداستعماري جوانان و دانشجويان كشور از ديوار سفارت انگليس بالا رفتند. اين افراد و عقبههاي سياسي آنها كه تا چنديپيش عملكرد درخشان احمدينژاد در عرصه بينالملل را كه زمينگير شدن رژيم غاصب صهيونيستي يكي از نتايج پر بركت آن بود ماجراجويي در سياست خارجي معني ميكردند، خود چنان ماجرايي در سفارت انگليس بهراهانداختند كه هرچند در روزهاي اول آن برخي دلسوزان نظام و معدودي از عوام و خواص را فريب داد، اما برخورد حكيمانه و هوشمندانه مقام معظم رهبري، دست طراحان پشت صحنه اين ماجرا را براي همگان رو كرد. به اين ترتيب و با فراهم شدن بهانه براي اعمال برخي تحريمهاي هرچند ظاهري و صوري عليه كشورمان توسط برخي جريانهاي سياسي- اقتصادي داخلي كه ارتباط آنها با دشمنان غربي كشورمان براي همگان مشخص شده است، اثر رواني خود را بر بازار گذاشت و نرخ دلار را تا مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ ريال افزايش داد.»
اما اين گزارش معلوم نكرده است كه اگر مقصر مساله سفارت انگليس و باغ قلهك است، چرا در فروردين ماه ۹۰ نوسنات بازار ارز آغاز شد و دلار ۱۰۲۰ توماني ۱۲۰۰ تومان شد در خرداد ماه قيمت دلار به ۱۳۰۰ تومان رسيد؟ چرا در همان زمان كه محمود بهمني اعلام كرد، ظرف مدت دو روز دلار را ۱۱۰۰ توماني خواهد كرد و هنوز نه ماجراي سفارت انگليسي بود و نه تحريمهاي نفتي، بانك مركزي موفق به كنترل بازار ارز نشد تا امروز دلار ازمرز ۱۸۰۰ تومان گذر نكند چرا كه نيمه آبان ماه بود كه تازه مساله شكايت از سفارت انگليس روي خط رسانهها قرار گرفت و بسيار بعد از آن تسخير موقت سفارت انگليس اتفاق افتاد. شايدهم دولتي ها مي خواهند با خواهش و تمنا انگليسي ها را به ايران بازگردانند!
در اين گزارش همچنين ادعا شده است: «پس از مطرح شدن ادعاي تحريم بانك مركزي از طرف دولت انگليس، آمريكاييها نيز به تكاپو افتادند تا تحريم عليه بانك مركزي كشور را با مواضع سوالانگيز برخي جريانهاي داخلي در دستور كار خود قرار دهند. اين جريانهاي داخلي در ماههاي گذشته سعي كردند با استفاده از تريبونهاي رسمي و غيررسمي و مطرح كردنگاه و بيگاه پولشويي و اتهام بستن به دولت در اين زمينه گزينه تحريم بانك مركزي را با استفاده از اهرمهاي فشار دشمنان كشورمان روي ميز نهادهاي بينالمللي قرار دهند.»
ارگان رسمي جريان انحرافي ادامه داده است: «رايزنيهاي دولت و به ويژه وزير اقتصاد و رييس كل بانك مركزي توانست اين دسيسه را خنثيكند، اما پس از منتفي شدن بحث تحريم بانك مركزي توسط نهادهاي بينالمللي برخي رسانهها همچنان با مطرح كردن آن در پي انتقال بار رواني اين ماجرا به بازارهاي داخلي بودند تا اينكه دولت آمريكا به تنهايي تحريم عليه بانك مركزي را با اما و اگرهاي فراوان امضا كرد.»
به اين ترتيب بنا بر اين ادعاي روزنامه ايران، غربيها تحت تاثير رسانههاي منتقد دولت قرار دارند و سياستهايشان را با اين رسانهها تغييرمي دهد و دولتيها اينجا هستند كه اين دسيسههاي رسانههاي منتقد و غرب را خنثي كنند!
به نظر ميرسد دولتيها خود را تنها ارگاني ميدانند كه دلسوز كشور است و هر كس دولتي نباشد و به سياستهاي غلط دولت اعتراض كند با غربيها براي تحريم كشور هم پيمان است و مقصر آشفته بازار ارز و سكه! در اين ميان تمامي سياستهاي دولت صحيح و بدون ايراد بوده است و اگر رساههاي داخلي سد راه دولت نبودند لابد الان دلار ۹۰۰ تومان بود!!
اين در حالي است كه اگر دلسوزي براي كشور و تلاش براي روند توسعه اقتصادي كشور نبود، اصلا انتقادي مطرح نميشد و به سياستهاي غلط دولتيها اعتراض نميشد.
به گزارش شفاف،بيترديد افكار عمومي آگاهتر و هوشيارتر از تصور دولتيها است و تحت تاثير اين گونه تبليغات دولتيها قرار نخواهد گرفت و بهتر است دولتيها راه حلي براي مشكلات پيش رو بيابند نه مقصر چرا كه مقصر هر كه هست، وظيفه دولت حل اشكلات است نه معرفي مقصر.
كد مطلب : 143515
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]