تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838153776
گزارش سفر لاريجاني به آلمانكنفرانس مونيخ و فرصتي كه رئيس مجلس براي ايران رقم زد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش سفر لاريجاني به آلمانكنفرانس مونيخ و فرصتي كه رئيس مجلس براي ايران رقم زد
هيات پارلماني جمهوري اسلامي ايران به رياست علي لاريجاني با كارنامه در خشاني كه طي پايي اجلاس امنيتي مونيخ به نمايش گذاشت ايران را به كانون توجه جها نيان تبديل كرد.
اين حضور ايران را ،از مجموع كشورهاي شركت كننده در اين اجلاس به يك بازيگر كه توانست محوريت كنفرانس را به عهده بگيرد تبديل كند به نحوي كه اين اعتراف در اظهارات «اشتان ماير»، وزير خارجه آلمان كه به عنوان سخنران افتتاحيه اين نشست ايراد كرد، نيز مشخص بود.
«فرانك والتر اشتاين ماير» وزير امور خارجه آلمان در سخنان افتتاحيه چهل و پنجمين كنفرانس امنيتي مونيخ گفت: ما نميخواهيم حق استفاده مسالمتآميز انرژي اتمي را از ايران بگيريم.
وي كه بعدازظهر جمعه در حضور بيش از چهارصد نفر از سران، شخصيتها و سياستمداران بينالمللي پيرامون خلع سلاح و كنترل تسليحاتي سخن ميگفت، افزود: ما هماكنون بايد به گسترش سلاحهاي اتمي از جمله به موضوع ايران نيز توجه كنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي طي دو روز حضور در اجلاس امنيتي مونيخ با چهر ها و مقامات برجسته سياس حاظر در اين اجلاس ديدار كرد
رئيس مجلس در اين فرصت با محمد البرادعي مدير كل آژانس بين االملي انرژي هسته اي ،خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، نماينده پارلمان اروپا وزراي امور خارجه فرانسه آلمان ، انگلستان ،پاكستان و بلغارستان، ايگور ايوانف وزير دفاع روسيه ، حامد كرزاي رئيس جمهور افغانستان ديدار وگفتگو كرد.
البرادعي و در خواست تداوم مذاكرات
لاريجاني در ديدار با البرادعي خاطر نشان كرد:مسير طي شده در فعاليت هسته اي جمهوري اسلامي را بر مبناي مداليته طراحي و مرور شده است .
وي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران در اين مسير همكاري سازنده اي داشته و آژانس بين المللي انرژي اتمي مي تواند براين اساس نظر خود را درباره حق ايران در استفاده از فناوري هسته اي اعلام نمايد .
لاريجاني در مورد مذاكرات خود با البرادعي تصريح كرد: آقاي البرادعي معتقد است كه موضوع هسته اي ايران بايد بر اساس مسائل سياسي و مذاكرات مستقيم حل شود.
محمدالبرادعي نيز در اين ديدار گفتگوهاي سياسي را كمك كننده به حل تمامي مسائل مربوطه اعلام كرد و تداوم اين مذاكرات را در اين مقطع بسيار مفيد دانست.
بررسي ايده هاي جديد
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با مسول سياست خارجي اتحاديه اروپا با تاكيد بر آمادگي ايران براي تداوم گفتگوهاي سازنده در بحث هسته اي گفت: اگر ايده هاي جديد و سازنده مطرح شود ايران آماده بررسي آن است.
وي با بيان اينكه شرايط نويني در عرصه بين المللي بوجود آمده است تصريح كرد:نبايد در بحث هسته اي ايران موضوعاتي مانند گذشته مطرح شود.
در اين ديدار خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز به اهميت نقش ايران در صحنه بين الملل صحه گذارد و بر تداوم تعاملات كاري بين اتحاديه اروپا و ايران تاكيد كرد.
سولانا با تاكيد بر آمادگي براي استمرار گفتگوها در موضوع هسته اي ايران اظهار داشت: اتحاديه اروپا مايل است در موضوعات منطقه اي مانند افغانستان و غيره از همكاري ايران استفاده كند.
خروج منافقين از ليست تروريستها يك اقدام نابجا
علي لاريجاني در حاشيه چهل و پنجمين اجلاس امنيتي مونيخ همچنين در ديدار با "آنجليكا بر"، نماينده پارلمان اروپا با استقبال از تقويت مكانيزمهاي كاري بين مجلس ايران با پارلمان اروپا بر لزوم ايفاي نقش سازندهتر و واقعبينانه پارلمان اروپا در قبال مسائل مهم بينالمللي بويژه تحولات خاورميانه تاكيد كرد.
وي با اشاره به اقدام نابجاي اتحاديه اروپا در خصوص خروج نام گروهك تروريستي منافقين از ليست تروريستهاي اروپا گفت: اتحاديه اروپا نبايد با اتخاذ گامهاي نادرست به جايگاه خود لطمه بزند.
در اين گفتوگو خانم "بر" نيز با اشاره به موضوع تقويت همكاريهاي مشترك ميان پارلمان اروپا با مجلس شوراي اسلامي خواستار تقويت مكانيزمهاي كاري براي تبادل نظر و همكاريهاي بيشتر ميان طرفين شد.
پيام سازنده لاريجاني به دنيا
علي لاريجاني در ديدار با با والتر فرانك اشتاين ماير، وزير امور خارجه آلمان اشاره به نقش فعال آلمان در مسائل بينالمللي بر لزوم نقشآفريني بيشتر اين كشور براي حل و فصل مسائل مورد علاقه طرفهاي مقابل با جمهوري اسلامي تاكيد كرد.
اشتاين ماير نيز با اشاره به نقش و اهميت سازنده ايران در صحنههاي بينالمللي و با اشاره به سخنراني روز گذشته لاريجاني در اجلاس مونيخ، ابراز اميدواري كرد تا ديگر اعضاي جامعه بينالملل نيز پيام سازنده اين سخنراني را دريافت كرده باشند.
بدون ايران صلحي در افغانستان متحقق نمي شود
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با برنارد كوشنر وزير خارجه فرانسه حول محورهاي افغانستان، فجايع انساني در غزه و مسائل مرتبط با برنامه هستهاي ايران، ديدار و گفتوگو كرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص ابراز حساسيت در مورد پرتاب ماهواره اميد گفت: اين يك كار علمي و تحقيقاتي است كه مجلس آن را با جديت پيگيري ميكند.
وزير امور خارجه فرانسه نيز در اين ديدار با تاكيد بر اهميت نقش آفريني ايران در منطقه به همكاري با كشورمان درباره مساله افغانستان و فلسطين ابراز علاقه كرد.
برنارد كوشنر با بيان اينكه بدون حضور ايران، صلحي در افغانستان تحقق پيدا نخواهد كرد، بر تداوم همكاري ايران با آزانس و ادامه گفتوگوها به عنوان تنها راه حل اين مساله تاكيد كرد.
برخورد جدي با تروريستها
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با شاه محمود قريشي با اشاره به تحركات تروريستي در خطوط مرزهاي شرقي ايران و نيز وقوع و قايع دلخراش در منطقه "پاراچنار" پاكستان بر ضرورت برخورد جدي دولت پاكستان با تحركات برخي گروههاي تروريستي تاكيد كرد.
قريشي هم خواستار پيگيري اجراي خط لوله صلح و انتقال گاز ايران به پاكستان در اين ديدار شد.
موفقيت لاريجاني در مونيخ
حضور شخصيتهايي همچون لاريجاني و «جو بايدن» معاون اول اوباما در اين نشست، انتظار ايراد سخنان مهم و تأثيرگذار را در اذهان كارشناسان پديد آورده بود.
لاريجاني كه تنها سخنران مهم روز افتتاحيه بود در ابتدا گفت: همه شما ميدانيد كه آمريكا تنها كشوري است كه از سلاح هستهاي در هيروشيما و ناكازاكي ژاپن استفاده كرد و همچنين در سالهاي اخير با موضوع هستهاي اسرائيل غاصب مشكلي ندارد؛ حال چگونه ميشود خلع سلاح كشورها را از زبان آمريكا باور كرد؟
وي افزود: آمريكا كشورهايي را كه آزمايش هستهاي انجام دادند، تحريم نكرد؛ دولت هند سلاح هستهاي خود را آزمايش كرد، اما آمريكا نه تنها اين كشور را تحريم نكرد، بلكه بيشترين قراردادها را با آن بست.
لاريجاني سپس با اشاره به حمايت غرب از حمله عراق به ايران، حمايت از اسرائيل در تهاجماتش به مردم فلسطين و عملياتهايي عليه مردم عراق و افغانستان ـ كه هر كدام تلفات بسياري به همراه داشت ـ افزود: تنها كشور ما 250 هزار شهيد در دفاع مقدس داد.
لاريجاني پرسيد: امروز با همه اين دخالتها، آيا امنيت منطقه بهتر شده است؟ آيا تروريسم كاهش يافت؟ توليد مواد مخدر در افغانستان كاهش يافت؟ اين در حالي است كه رهبران تروريستها هنوز بر سر جايشان هستند؛ پس كدام هدف محقق شده است؟
وي آنگاه با ارايه نگاهي مثبت به اقدام اخير اوباما و با اشاره به اينكه رئيسجمهور جديد آمريكا با فرستادن نمايندهاش به خاورميانه اعلام كرده: «او را براي شنيدن حرفها اعزام كردم نه دستور دادن» گفت: اين رويكرد، نشانه اوليه مثبتي است كه نادرست بودن استراتژي گذشته را نشان ميدهد؛ بايد مشخصات فرهنگي مناطق و مصايب آنها را دقيقتر ديد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي، سپس ده مورد از بلاهايي را كه دخالتهاي حاكمان پيشين آمريكا بر سر مردم ايران آوردهاند را شمرده و پرسيد حال توقع داريد با تغيير ادبيات و ژست مصاحبهاي، اين آلام رفع شود؟ يا روش آن پذيرش اشتباهات و يك تغيير استراتژيك است؟
او با اشاره به اينكه ديگر شرايط يكجانبهگرايي پايان يافته و بيداري ملل اسلامي را نميتوان انكار كرد، افزود: امروز نيازمند يك تئوري معقول، عادلانه و واقعگرايانه هستيم.
دوستان بدانيد كه سلطهطلبي و تروريسم، دو روي يك سكه هستند و استراتژي برخورد با تروريسم اشتباه بوده است.
مگر ميتوان پذيرفت كه كسي دويست كلاهك هستهاي همراه با موشكها و هواپيماهاي پيشرفته در اختيار اسرائيل با جمعيت دو ـ سه ميليوني قرار دهد و به بيش از 5 / 1 ميليارد مسلمان بگويد، حق نداريد دانش هستهاي براي توليد برق و ديگر مصارف صلحآميز داشته باشيد؟ مگر كسي ميپذيرد كه پنج ميليون مسلمان فلسطيني از وطنشان بيرون و آواره جهان شوند و كساني را از ديگر نقاط جهان جمع كرده و در سرزمين فلسطين اسكان دهند؟
وي همچنين اظهار داشت: با تهمت تروريست خواندن حماس هم واقعيت را نميتوان تغيير داد. حماس با رأي مردم و با نظارت ناظران بينالمللي در انتخابات پيروز، اما با رفتار غيرعقلاني برخي از كشورهاي غربي مواجه شد؛ آنها حتي در برابر دستگيري رئيس مجلس و تعدادي از نمايندگان دولت فلسطين سكوت كردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: ايران نه سلاح اتمي را در دكترين دفاع خود دارد و نه در پي به دست آوردن آن است. ما از زندگي زير سايه سلاحهاي كشتار جمعي بيزاريم، چه هنوز با نتايج اين سلاحها در مصدومان شيميايي جنگ صدام پس از بيست سال مواجه هستيم كه غالباً كشورهاي غربي به صدام داده ميشد. من با صراحت اعلام ميكنم ايران ساخت و استفاده از هرگونه سلاح هستهاي را مخالف آيين اسلام ميداند.
لاريجاني گفت: در مذاكرات هستهاي چندين بار اعلام كرديم كه ايران براي رفع نگراني ادعايي، آمادگي دارد فعاليتهاي هستهاي خود را در درون كنسرسيومي با مشاركت ساير كشورها سامان دهد. اگر كشوري دنبال سلاح باشد نه چنين پيشنهادهايي را مطرح ميكند و نه NPT را ميپذيرد؛ آنگونه كه اسرائيل عمل كرده و اتفاقاً رفتار دوگانه غرب در اين زمينه بدبيني را دامن زده است.
وي افزود: در بمبارانهاي وحشيانه اسرائيل عليه كودكان، آقاي پرز در داووس اعلام نمود؛ ما پيشتر به خانهها تلفن ميزديم كه ميخواهيم حمله كنيم! كسي اين حرفها را باور ميكند؟ لابد اين كودك در منزل نبود كه صداي آقاي پرز را بشنود! اما در مقابل اين اقدامات ضد حقوق انسان موضعي گرفته نشد.
لاريجاني اظهار داشت: سياست چماق و هويج منسوخ بوده و هست و هيچ كس توجهي بدان ندارد و از اساس نظريهاي غير عاقلانه بوده و ادامه چنين روشي، گام زدن در راه نادرست است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: آمريكا در سالهاي گذشته، پلهاي زيادي را تخريب كرده است كه مسئولان جديد كاخ سفيد ميتوانند آنها را بازسازي كنند، اما ساخت پلهاي جديد، نيازمند استراتژي نوين و عملگرا مبتني بر احترام متقابل و رفتار عادلانه است، نه سخنان تكراري چماق و هويج گذشته!
كنفرانس مطبوعاتي لاريجاني در مونيخ
علي لاريجاني به همراه محمد البرادعي دبير كل آژانس، هنري كسينجر، وزير امور خارجه اسبق آمريكا،سرگئي ايوانف،معاون نخست وزير روسيه در يك كنفرانس مطبوعاتي شركت كرد و به سوالات شركت كنندگان در اين اجلاس پاسخ داد.
موضوع پرونده هستهاي ايران، حمايت ايران از حماس و همچنين موضع ايران در قبال هولوكاست از مهمترين سوالاتي بود كه در اين نشست رئيس مجلس به آنها پاسخ داد.
وي در پاسخ به سوالاتي كه به حمايت ايران از فلسطين اشاره داشت،گفت: به نظر ميرسد زمان آن فرا رسيده تا نگاهي دموكراتيك به حل مسئله فلسطين داشته باشيم به گونهاي كه مردم فلسطين در يك رفراندوم حكومت خود را انتخاب كند،
لاريجاني با اشاره به اينكه در جنگ اخير نيز اسرائيل شروع كننده بود و مرزهاي فلسطين را مسدود كرد، ادامه داد: آنها حتي اجازه ورود غذا به فلسطين هم نميدادند.
وي خاطرنشان كرد: شما گفتيدكه حماس به اسرائيل موشك زد، اما نگفتيد اسرائيل چه تخلفاتي و چه تخريبهايي داشته و چه رفتار غير انساني از خود نشان داده است.آنها به گفته خودشان فقط 40 تا 50 كشته داشتهاند،اما 20 هزار خانه فلسطينيها را تخريب كرده و بيش از 1200 نفر را به شهادت رساندند، آن وقت شما به چهار موشك كوچك حماس اشاره ميكنيد.
لاريجاني با تاكيد بر اينكه حمايت ايران از حماس مخفي نيست، گفت: ما افتخار ميكنيم چون حماس مظلوم واقع شده است. اما كساني كه از اسرائيل حمايت ميكنند بايد بگويند چرا اينكار را ميكنند.
لاريجاني در پاسخ به يكي ديگر از حاضران در كنفرانس در خصوص تامين سوخت كشورها از طريق بينالمللي نيزگفت: اين تئوري كه ما در نظام چندجانبه بتوانيم سوخت را براي همه كشورها تامين كنيم، امر مثبتي است و ما مخالفتي با آن نداريم به شرط اينكه كشورهاي درجه يك و درجه 2 ايجاد نشود و همه كشورها به اين نظام پايبند باشند،اينگونه نباشد كه كشوري 27 هزار كلاهك هستهاي داشته باشد و بخواهد براي ديگران نسخه بپيچد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: اينكه براساس نسخه البرادعي اصل بر محدود كردن چرخه سوخت باشد، ما مخالفتي نداريم ولي بايد توجه داشت هيچ تضمين بينالمللي براي اينكه سوخت محصول استراتژيك است، تا امروز وجود ندارد. در عين حال ما يك تجربه تلخ داريم و آن اين است كه كشورهاي اروپايي و امريكايي در زمان رژيم پهلوي با ايران قرارداد داشتند تا سوخت هستهاي ايران را تامين كنند، اما وقتي ديكتاتور از ايران بيرون رانده شد آنها قراردادها را لغو كردند.
رئيس مجلس سپس در خصوص موضوع هولوكاست با بيان اينكه من يك سياستمدار هستم و مورخ نيستم ،گفت: لازم نميبينم راجع به اين مسائل بحث كنيم مسائل مهمتري وجود دارد من نظري ندارم چون مورخ نيستم.
رئيس مجلس در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه رفتار دو گانه با ايران به خاطر بحث هولوكاست است ،گفت: اينكه گفته شد تفاوت رفتار با ايران نسبت با رفتار با هند و پاكستان كه داراي سلاحهاي هستهاي هستند در اين است كه رئيس جمهور ايران بحث هولوكاست را مطرح ميكند، بايد توجه داشته باشيم كه آن زماني كه غربيها و آژانس نسبت به برنامه هستهاي ايران مشكل ايجاد كردند زماني بود كه سيد محمدخاتمي در ايران رئيسجمهور بود، در آن زمان اصلا بحث هوكاست مطرح نبود. زماني كه 3 وزيرخارجه كشورهاي اروپايي به ايران آمدند و بحث تعليق فعاليت هستهاي را مطرح كردند اصلا بحث هولوكاست مطرح نبود.
وي افزود: اينكه در فرانسه قانوني وجود دارد كه منكر هولوكاست را مجازات ميكنند در فرانسه محترم است اما ما در ايران چنين قانوني نداريم، ما تعجب ميكنيم چرا اينقدر نسبت به اين موضوع حساسيت وجود دارد.
رئيس قوه مقننه افزود: در غربي كه راجع به پيامبران توهين هم ميشود چنين حساسيت نيست اما در اين مورد حساسيت وجود دارد.
لاريجاني در ادامه در پاسخ به سوال ديگري درخصوص امنيت منطقه خاورميانه با بيان اينكه در شرايط فعلي چند مدل براي امنيت منطقه تعريف شد،گفت: مسئله سلطه نظامي و تروريسم دو روي يك سكه هستند و بسياري از كشورهاي منطقه كه از آن تروريسم بيرون ميآيد با آمريكا رفاقت دارند اين رفتارها باعث شده تا تروريسم پرورش يابد.
وي با بيان اينكه اكنون رفتار بهتري در آمريكا بوجود آمده است تصريح كرد: مطمئن باشيد اگر سربازان آمريكايي از عراق خارج شوند عراق مشكل تروريستي نخواهد داشت.
رئيس مجلس با تاكيد بر اينكه ما نيازمند بوميسازي در امنيت منطقه خاورميانه هستيم، خاطرنشان كرد: بايد اعتماد كنيم تا كشورهاي منطقه امنيت پايدار را خود به وجود آورند و ايران به عنوان يك كشور مهم در منطقه آماده است تا در اين زمينه نقش خود را ايفا كند.
لاريجاني افزود: نميشود آمريكا در منطقه حضور داشته باشد و در يك كشور پايگاه هوايي، در كشور ديگر پايگاه دريايي و در يك كشور ديگر پايگاه زميني احداث كند و بعد از امنيت منطقه صحبت كنيم حضور آمريكا هم به ضرر منطقه است و هم به ضرر آمريكاييها.
وي خاطرنشان كرد: اگر آنها فكر ميكنند با اين كارها بر انرژي منطقه تسلط مييابند سخت اشتباه ميكنند چرا كه شرايط كشورها اينگونه نيست كه با سلطه نظامي بتوان بر انرژي آن كنترل داشت.
الفاظ چماق بزرگ و هويج بزرگ، به درد نظام امنيتي در دنيا نميخورد
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر در عرصه بينالمللي دنيا نسبت به تغييرات بر رفتار آمريكا يك نگاه مثبت محتاطانه دارد برخي ايدهها متفاوت از قبل است اما برخي از مشاوران رئيس جمهور جديد آمريكا سياست چماق بزرگ و هويج بزرگ را مطرح كردند كه البرادعي گفت: اين الفاظ به درد الاغ ميخورد نه به درد نظام امنيتي در دنيا.
رئيس مجلس شوراي اسلامي سپس در پاسخ به سوالي مبني بر برنامه بازيافت پلوتونيوم از سوي ايران اظهارداشت: ما برنامهاي براي بازيافت پلوتونيوم نداريم و آقاي البرادعي دبيركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي هم در گزارش خود اين موضوع را ذكر كرد و جمهوري اسلامي ايران در اين رابطه برنامهاي ندارد. اما اينكه5 هزار سانترفيوژ در حال كار كردن است و شايد الان هم بيشتر شده باشد وجود دارد و زير نظر آژانس هم در حال كار كردن است و دوربينهاي آژانس به طول كامل بر فعاليت ايران نظارت دارند.
لاريجاني تاكيد كرد: اينكه نظامات آژانس بر برنامه هستهاي ايران نظارت داشته باشند آن را قبول داري و كل كارخانه غنيسازي ما زير نظر آژانس كار ميكند و در حال حاضر نيز مسئولين آژانس ميآيند و ميروند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه رفتاري كه با جمهوري اسلامي ايران در شوراي امنيت شده كار بسيار غلطي بود،گفت: اينكه ميگويند ايران بايد شفاف عمل كند بايد توجه داشته باشند كه ما شفاف عمل ميكنيم.
تغيير استراتژيك به جاي تغيير تاكتيك
رئيس مجلس با تاكيد بر اينكه " آمريكا به جاي كرشمه سياسي استراتژي اش را اصلاح كند" تاكيد كرد: شرايط امروز جهان نيازمند اين است كه آمريكا تغييرات استراتژيك در رفتار خود نشان دهد، نه تغييرات تاكتيكي و آمريكا بايد بپذيرد كه بازي دنيا بازي شطرنج است نه بوكس.
علي لاريجاني كه پس از سخنراني خود در اجلاس امنيتي مونيخ در جمع خبرنگاران حضور يافت و درپاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران خارجي كه پرتاب موشك ماهواره بر ازسوي ايران را غير قانوني مطرح كرده بود، يادآور شد: كجاي اين اقدام غير قانوني است در دنيا اين همه ماهواره وجود دارد ، چرا در مورد ايران اظهار نگراني مي شود ، نبايد با تكنولوژي دشمني كرد.
لاريجاني در پاسخ به سئوال ديگري درباره اجلاس امنيتي مونيخ با اشاره به موضوعات مطرح شده در اين اجلاس يادآور شد: خيلي صحبت مي شود اما كم عمل مي شود. در همين جا آقاي البرادعي گفت 27 هزار كلاهك هسته اي در دنيا وجود دارد اما عليرغم صحبت هايي كه مي شود هيچ تغييري در اين روند ايجاد نشده است.
رئيس مجلس كشورمان درباره علت حضور خود در اجلاس امنيتي مونيخ تاكيد كرد: اينگونه جلسات براي روشن شدن مواضع ضروري است وبه عنوان مثال بايد منطق ما براي حمايت ازحماس روشن شود ويا اينكه شايد تصور مي شد 5 هزار سانتريفيوژ ايران زير نظر آژانس نيست ، اينگونه مسائل بايد در اين مجالس مطرح شود و توضيحات ما در مجامع بين المللي مي تواند مفيد باشد.
وي درپاسخ به سئوال ديگري درباره زياد بودن اعضاي هيئت آمريكايي دراين اجلاس گفت: اينكه تعدادشان زياد باشد مهم نيست اگر مشاهده كرده باشيد كشورهاي اروپايي اعضاي ناتو، روسيه، هند و ... هم در اين اجلاس هستند.
لاريجاني اضافه كرد: براي حل بسياري از مسائل بايد استراتژي ها اصلاح شود و با كرشمه هاي سياسي و رسانه اي مشكلي حل نخواهد شد و بايد استراتژي تغيير كند.
وي در پاسخ به سئوال ديگري مبني بر اينكه شما در سخنراني خود گفتيد اگر سوخت بين المللي به ايران داده شود ايران برنامه هاي خود را متوقف مي كند، خاطر نشان كرد: من چنين چيزي نگفتم. من گفتم اگر پيشنهاد شود به همه كشورها به صورت بين المللي سوخت داده شود ما مخالف نيستيم، اما اين رويايي است هر چند اميدواريم كه بشود.
حواشي حضور در مونيخ
مظلوميت غزه
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخشي از سخنان خود در اجلاس امنيتي مونيخ با تاكيد بر مظلوميت مردم غزه در جنگ نا برابر با رژيم اشغالگر صهيونيستي اظهار داشت:در بمبارانهاي وحشيانه اسرائيل عليه كودكان، آقاي پرز در داووس اعلام نمود؛ ما پيشتر به خانهها تلفن ميزديم كه ميخواهيم حمله كنيم! كسي اين حرفها را باور ميكند؟ لابد اين كودك در منزل نبود كه صداي آقاي پرز را بشنود! اما در مقابل اين اقدامات ضد حقوق انسان موضعي گرفته نشد. لاريجاني، سپس ده مورد از بلاهايي را كه دخالتهاي حاكمان پيشين آمريكا بر سر مردم ايران آوردهاند را شمرده و پرسيد حال توقع داريد با تغيير ادبيات و ژست مصاحبهاي، اين آلام رفع شود؟
ديدار با ايرانيان مقيم آلمان
رئيس مجلس شوراي اسلامي پس از حضوردر اجلاس مونيخ با جمعي از ايرانيان مقيم مونيخ ديدار و گفتگو كرد.
يكي از ايرانيان مقيم مونيخ از رئيس مجلس شوراي اسلامي سئوال كرد كه چرا زمينه سرمايه گذاري ايرانيان مقيم خارج در ايران فراهم نمي شود كه لاريجاني در اين رابطه گفت: سياست ما همين است و بخصوص با اجرايي شدن سياست هاي اصل 44 به اين سمت حركت مي كنيم ، اما قبول داريم بوروكراسي طولاني باعث ايجاد موانعي شده است كه بايد آرام آرام و به مرور اين اشكالات سامان داده شود.
لاريجاني همچنين در پاسخ به سئوال ديگري در مورد ظرفيت تحصيل كرده هاي ايراني خارج از كشور گفت: دليلي ندارد ما از اين ظرفيت استفاده نكنيم و در مجلس نيز هم اگر پيگيري لازم باشد انجام مي دهيم.
يكي ديگر از ايرانيان مقيم مونيخ از نبودن پرواز مستقيم ميان ايران و مونيخ انتقاد كرد و بعد از پايان سوال او حاضران به شدت اين اظهار نظرش را مورد تشويق قرار دادند كه لاريجاني در اين باره گفت: گويي دست بر دل همه گذاشته ايد.
لاريجاني ازعليرضا شيخ عطار سفيرايران درآلمان خواست در اين رابطه توضيح دهد كه شيخ عطار بيان داشت: ايران اير اعلام كرده كه پرواز مستقيم از مونيخ به تهران مقرون به صرفه نيست ؛ اما ما با استدلال اين نظر را رد كرده ايم؛ چون به قدر كافي ايراني درمونيخ حضور دارد و اگر ايران اير اعلام كند كه اين پرواز را برپا نمي كند، ماهان اين ظرفيت را دارد كه پرواز مستقيم ازمونيخ به تهران و بالعكس بر قرار كند.
لاريجاني از حميد رضا حاجي بابايي عضو هيئت رئيسه مجلس كه در اين سفر او را همراهي مي كند خواست اين موضوع در مجلس پيگيري شود.
يكي ديگراز حاضران كه به زبان فارسي صحبت مي كرد خطاب به لاريجاني گفت اگر شما قصدتان از دستيابي به انرژي هسته اي برق و انرژي است چرا به سمت انرژي هاي پاك نمي رويد كه هيچ نگراني هم در مورد احتمال ساخت سلاح هسته اي در آن وجود ندارد.
لاريجاني درپاسخ به اين سئوال با بيان اينكه سئوال درست ودقيقي است بيان داشت: براي دستيابي به ديگر انرژي ها مانند بادي وخورشيدي كار شده است، اما توجه داشته باشيد كه ايران 70 ميليون نفر جمعيت دارد رشد ما هم كم نيست بر اساس محاسبات اوليه ما به 20 هزارمگاوات برق نياز داريم و اگر از برق هسته اي خود را محروم كنيم با آن انرژي هاي ديگر هم نمي توانيم نياز كشور را بر طرف كنيم.
رئيس مجلس كشورمان خطاب به فرد سئوال كننده ياد آور شد : اگر انرژي هسته اي خيلي بد است چرا فرانسوي ها 80 درصد برقش از طريق هسته اي تامين مي شود.
در اين هنگام فرد سئوال كننده مجددا از بين جمعيت گفت: درباره احتمال حركت ايران به سمت سلاح هسته اي چه جوابي به غربي ها مي دهيد كه لاريجاني گفت: جواب كه مي دهيم .
وي اضافه كرد: ما روي پلوتونيوم كار نمي كنيم و خود غربي ها هم مي دانند و بازرسانشان هم به ايران سركشي مي كنند ، ضمن اينكه درصد غني سازي ما 4 درصد است و بيش از آن نياز نداريم در حالي كه براي سلاح هسته اي به اورانيوم با غناي 90 درصد نياز است.
لاريجاني ادامه داد: غربي ها حرف زور به ما مي زنند و كساني به ما مي گويند كه نبايد انرژي هسته اي داشته باشيد كه خودشان بمب هسته اي دارند.
لاريجاني تاكيد كرد: ما به سمت سلاح اتمي نمي رويم و اين را هم قبول نداريم و معتقديم اين سلاحها در عرصه امروزي قابل استفاده نيست و بازدارندگي هم ندارد.
درادامه اين مراسم يكي ديگر از زنان ايراني مقيم مونيخ كه خود را از فعالان اجتماعي زنان معرفي كرد با هيجان خاصي خطاب به لاريجاني گفت: چرا ما در پارلماني ايران نتوانسته ايم به جايي برسيم كه نصف خانم ها و نصف آقايان باشند. وي همچنين گفت: آقاي لاريجاني ما از شما مي خواهيم كه آزادي و حقوق زنان را در ايران بيشتر رعايت كنيد .
لاريجاني در اين باره با خنده گفت: الان در كشور ما وضع طوري است كه خانم ها بايد رعايت حقوق آقايان را بكنند كه اين گفته با خنده حضار و تشويق آنان مواجه شد.
لاريجاني اضافه كرد: 60 درصد دانشگاهها را خانمها گرفته اند و براي حضور خانم ها در مجلس هم مشكلي وجود ندارد و اگر تعداد نماينده هاي زن بيشتر باشد، خوب است اما نمي توانيم دستوربدهيم كه خانم ها در مجلس عضو شوند؛ بلكه بايد راي بياورند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي و هيات همراه پس از حضور موفق خود در آلمان از امروز سفر خود را در اسپانيا در ديدار و مذاكراتي كه با سران اين كشور دارد پي مي گيرد و پس از آن براي حضور در راهپيمايي 22 بهمن به اصفهان باز خواهد گشت.
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]
-
گوناگون
پربازدیدترینها