واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛بيژن مير باقري:سرقت ادبي نكرده ام
«من فيلم متفاوتي ساخته ام كه به لحاظ پرداخت سينمايي، چندان با مخاطب عام ارتباط برقرار نمي كند. زيرا تمامي قواعد سينماي كلاسيك و داستان گو را در اين اثر، ناديده گرفته ام.» بيژن ميرباقري كه پيش از اين ساخت دو فيلم «ما همه خوبيم» و «روز برمي آيد» را، در كارنامه كارگرداني خويش ثبت كرده است، با بيان اين مطلب، در نشست مطبوعاتي جديدترين فيلمش با عنوان «دوزخ، برزخ، بهشت» در سينماي مطبوعات گفت: من به لحاظ نگارش فيلم نامه به كار گروهي عقيده دارم و به همين سبب، فيلم نامه اثر جديدم را با «سعيد شاهسواري» نوشتم. ميرباقري كه در جمع اهالي مطبوعات و رسانه هاي گروهي، به پرسش حاضران درباره فيلمش پاسخ مي داد، اظهار داشت: دوست داشتم به جاي اين كه من و گروه سازنده فيلم، روي سن مي نشستيم و به پرسش ها پاسخ مي گفتيم، نمايندگان رسانه هاي گروهي جايشان را با ما عوض مي كردند و آزادانه، نظرهايشان را درباره اثر جديد من ابراز مي كردند. وي افزود: من فيلم قبلي ام يعني «روز برمي آيد» را براساس يك اثر ادبي ساختم و نام نويسنده اثر را در تيتراژ آوردم. حال اگر شما منتقدان معتقديد كه من در اپيزودهاي مختلف، يكي از داستان هاي «ميلان كوندرا» يا نمايش «هارولد پينتر» را، به تصوير كشيده ام تصور كاملا اشتباهي است. البته من هنگام نگارش فيلم نامه، ذهنم درگير برخي داستان ها و متن هاي ادبي بود اما به هيچ وجه كاملا از آن ها برداشت نكرده ام و با نگاهي به آن ها «دوزخ، برزخ، بهشت» را ساختم. وي اضافه كرد: به نظر من، اين فيلم «سرقت ادبي» نيست، زيرا من فقط به موقعيت و شرايط دراماتيك آثار ادبي، نگاهي البته نه به معناي تقليد داشته ام. ميرباقري درباره نام فيلم جديدش گفت: احساس من در قبال شخصيت هاي اين فيلم، سبب شد اسم آن را «دوزخ، برزخ، بهشت» بگذارم. در حقيقت اسم يك فيلم همواره از احساس دروني كارگردان، نسبت به اثر ناشي مي شود. وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه اپيزود نخست فيلم، قالب يك نمايش نامه راديويي را دارد، گفت: تمامي اپيزودهاي فيلم من، سينمايي است و براي مديوم سينما ساخته شده است. مهتاب كرامتي بازيگر فيلم هم گفت: چون فيلم هاي قبلي ميرباقري را ديده بودم، تمايل زيادي به همكاري با ايشان داشتم. از طرفي هم بازي بودن با «علي مصفا» برايم تجربه تازه اي بود. در ادامه جلسه «آتيلا پسياني» ديگر بازيگر اين فيلم اظهار داشت: وقتي فيلم نامه را خواندم، احساس كردم متن آن خيلي خاص و ويژه است. از نظر من اين فيلم نامه همانند آب يك بركه ساكن و لبريز از آرامش بود. به همين سبب تمام تلاش خود را كردم تا با نوع بازي ام اين آرامش نهفته در اثر را، از ميان نبرم. سپس «مسعود رايگان» بازيگر اپيزود «برزخ» در اين جلسه مطبوعاتي اظهار داشت: من هم وقتي فيلم نامه را خواندم، بيشتر سبك آثار «هارولد پينتر» به خاطرم آمد. به همين سبب از خواندن آن، لذت بردم و انگيزه مشاركت و بازي در اين فيلم، برايم بيشتر شد.
حاشيه پررنگ تر از متن
"هنگام نمايش فيلم «دوزخ، برزخ،بهشت»،به سبب كيفيت نامناسب صدا و تصوير، چند بار نمايش فيلم به وقفه افتاد.
" مهتاب كرامتي در جلسه مطبوعاتي فيلم «دوزخ، برزخ، بهشت» گفت: امسال چون بازيگر پركار جشنواره هستم، فكر مي كنم يكي از صندلي هاي اين جلسه را به نام من سند زده اند.
" امسال برخلاف سال هاي گذشته، از نظرسنجي تماشاگران و مردم و نتيجه اين نظرسنجي درباره فيلم هاي جشنواره، خبري نيست.
" جعفري جلوه (معاونت سينمايي)، در نشست پرسش و پاسخ فيلم «پستچي سه بار درنمي زند» حضور يافت.
" «سيامك شايقي» كارگردان فيلم «نخلستان صابر» به عنوان كارگردان اين فيلم گفت: مي خواستم با ساخت اين فيلم به جريان هاي اتفاق افتاده در هشت سال دفاع مقدس اداي دين كنم.
" «پرند زاهدي» كارگردان فيلم «آبي، گاهي آسمان» در جلسه نقد و بررسي اين فيلم گفت: با اين كه فيلم من درباره دفاع مقدس است اما متاسفانه در اطرافيان و آشنايان آدمي ندارم كه به جنگ رفته باشد.
" «نسرين مقانلو» نيز در همين جلسه اظهار داشت: برخلاف كارگردان، من نسبت به آدم هاي جنگ آشنايي كامل دارم. به همين سبب بازي در اين فيلم را پذيرفتم.
" گروه سازنده فيلم «شبانه روز»، پس از پايان جلسه مطبوعاتي اين فيلم، دسته جمعي با هم عكس يادگاري گرفتند.
" سيدمسعود اطيابي كارگردان فيلم «خروس جنگي» در نشست مطبوعاتي اين فيلم اظهار داشت: متاسفانه امروزه فيلم هايي كه به نام طنز، به ابتذال و هجو مي رسد و با انجام حركاتي مضحك، تماشاگر را مي خنداند، زياد ساخته مي شود. اما من خواستم فيلمي طنز بسازم كه سطحش از سطح فيلم هاي طنز مرسوم بالاتر باشد.
" جلسه نقد و بررسي فيلم «ترديد» به كارگرداني «واروژ كريم مسيحي»، به سبب كسالت و بيماري وي برگزار نشد.
" رويا تيموريان در جلسه مطبوعاتي فيلم «پستچي سه بار در نمي زند»، از يكي از منتقدان گله كرد كه سخنان بي ربط را به نقل از وي در نشريه اش نوشته است.
" «عباس احمدي مطلق» كارگردان فيلم «آن سوي رودخانه» در جلسه نقد و بررسي اين فيلم گفت: من با ساخت اين فيلم خودم را در آن پيدا كردم!
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]