واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: اهميت بعُد امنيتي انتخابات 90
بخش گفتگو
موعد انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي به تدريج نزديك مي شود و در اين ميان بر اهميت اين رخداد سياسي در كشور نيز افزوده مي شود. انتخابات اسفند 90 كه اولين انتخابات پس از حوادث سال 88 به حساب مي آيد از جهات مختلفي داراي اهميت است.در بدايت امر موضوع حضور حداكثري مردم در انتخابات و تحقق مشاركت حداكثري مطمح نظر مي باشد.
از سوي ديگر برگزاري انتخابات به عنوان يك مولفه تحكيم كننده امنيت كشور نيز مد نظر قرار دارد.رهبر معظم انقلاب در خطبه هاي عيد سعيد فطر امسال در همين خصوص فرمودند: انتخابات هميشه در كشور ما تا حدودي يك حادثه چالشبرانگيز است... مردم را متوجه مي كند. مراقب باشيد اين چالش به امنيت كشور صدمه نزند. انتخابات كه مظهر حضور مردم است، ... بايد پشتوانه امنيت ما باشد.
نبايد اجازه داد كه اين چيزي كه ذخيره امنيت است... به امنيت ما صدمه وارد كند.
از اين روست كه ايجاد سازوكارهايي براي كاهش تنش ها در ورطه انتخابات و تلاش براي تحقق مشاركت حداكثري بايد مورد توجه فعالان حوزه سياسي باشد.
با اين حال تحليلگران مي گويند به دليل تجربه بالاي نيروهاي امنيتي در مهار اعتراضات در كلانشهر ها و همچنين محدوديت هايي كه براي برخي از شاخه هاي اطلاعاتي فتنه پديد آمده است نبايد انتظار داشت كه حوادث سال 88 دوباره تكرار شود بلكه همچون 32 سال گذشته در تاريخ سياسي انقلاب ، اين بار نيز بايد انتظار اتفاق تازه اي را داشته باشيم. در واقع در آستانه انتخابات نهم مجلس شوراي اسلامي با توجه به اختصاصات انتخابات مجلس پروژه انقلاب مخملي منطبق بر يكي از نوين ترين شيوه هاي شبكه سازي اجتماعي به منظور براندازي پيگيري مي شود.
اين الگو برداري از تحركات غرب گرايانه روبان سفيدها در روسيه عليه پوتين و حزب روسيه متحد صورت
مي پذيرد كه بر اساس آن به جاي متد كلاسيك، كه طبقات متوسط جديد در كلانشهرها ارتش شورشي براي انقلاب مخملي مي شوند در الگوي روسي با توجه به وسعت كشور ساكنين شهرها، روستاها و قصباتي كه در آنها پتانسيل شكاف هاي قوميتي، مذهبي و سياسي بيشتر است به درجه پياده نظامي جنگ نرم مفتخر مي شوند.
در اين الگو بر خلاف انقلاب هاي مخملي متداول سمت و سوي حركت اعتراضي از حاشيه به مركز است. در الگوي سن پترزبورگ - مسكو اعتراضات دستكم در 60 شهر روسيه رقم خورد و پيوند معناداري بين اين اعتراضات و مركز كشور برقرار شد. اين اعتراضات از شرق روسيه و از شهرهاي ‘يوژنوساخالينسك’ و ‘ولادي وستوك’ در خاور دور گرفته تا سن پترزبورگ در غرب روسيه برگزار و در نهايت به سمت پايتخت شيفت پيدا كرد.
در ايران با توجه به از هم گسيختگي شبكه هاي اجتماعي فتنه گران و از هم پاشيدگي ارتباطات مالي و سازماني آنها همچنين به منظور احياي جريان در حال احتضار موسوم به سبز بخصوص در كلانشهرهايي مثل تهران تنها راه حل باقي مانده دشمنان انقلاب تزريق يك بنزين جديد به جريان سبز و شوك رواني به اين نيروهاي فاقد انگيزه است.
از اين رو دشمن در پي آن است تا با ايجاد چالش امنيتي در شهرها و روستا ها در هنگام انتخابات مجلس و همچنين حين اعلام نتايج پيوند معناداري بين جنبش هاي پيراموني و پويش خفته اعتراض در مركز ايجاد كند . غربي ها بر اين باورند در الگوي روسي به علت سطح گسترده اعتراضات در كل كشور، امكان مهار آن براي نظام به مراتب سختتر خواهد بود.
البته سئوال معنادار در اين زمينه اينجاست كه چه عاملي مي تواند جرقه اعتراضات در شهرستان ها را بزندو به صحنه آشوب ها تبديل كند؟برخي معتقدند كه اين جرقه شايد از درون سيستم زده شود.
فرض كنيم كه در يك شهر 100 هزار نفري كه غالبا 70 درصد مردم نيز در انتخابات شركت مي كنند يك نماينده بتواند بيش از 70 درصد آرا را به خود اختصاص دهد و در عين حال فرمانداري و يا استانداري به دلايلي انتخابات را داراي مشكل بداند و اين آغازي براي شروع اعتراضات است.
ضمن آنكه موضوع قوميت ها و يا شيعه و سني نيز قابليت به تنش كشيدن انتخابات در شهرهاي كوچك را دارد.اما در ذيل و در پايان اين بخش به اختصار 10مورد از تكنيكهاي مورد استفاده آمريكا در رابطه با انتخابات پارلماني روسيه كه با كمك تئوريسين هاي انقلابهاي رنگي و جنگ نرم طراحي و اعمال شده است به اجمال ذكر مي شود:
1. همراه سازي اپوزيسيون با معترضان داخلي
2. بزرگنمايي رسانه اي تظاهرات
3. حمايت مالي از معترضين
4. تحريك افكار عمومي و فضاسازي با تشكيك در صحت انتخابات و مكانيسم آن
5. مطالبه سازي و افزايش هزينه هاي سياسي، حقوق بشري و...
6. ساختار شكني با طرح شعارهاي جسورانه در جريان اعتراضات خياباني و...
7. تلاش براي همگون سازي معترضين بارنگ مشترك (طرح روبان سفيد)
8. استفاده وسيع از ابزارهاي سايبري (فيس بوك، توئيتر،
شبكه اي از وبلاگ نويسان و...)
9. آلتر ناتيو سازي براي رهبري موجود
10. مرتبط سازي اعتراضات روسيه با بهار عربي.
جمعه|ا|30|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]