تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816493672




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به بهانه سالگرد درگذشت اولين پرچمدار ايران در المپيك؛ محمود نامجو ركورددار اولين‌هاي وزنه برداري ايران


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: به بهانه سالگرد درگذشت اولين پرچمدار ايران در المپيك؛ محمود نامجو ركورددار اولين‌هاي وزنه برداري ايران
نام خانوادگي او «نامجوي» است، هرچند كه همگان اين قهرمان بزرگ و پرافتخار ورزش ايران را «نامجو» مي‌شناسند؛ محمود نامجو، متولد اول مهر ۱۲۹۷ در تكيه مستوفي رشت.


ايلنا: نام خانوادگي او «نامجوي» است، هرچند كه همگان اين قهرمان بزرگ و پرافتخار ورزش ايران را «نامجو» مي‌شناسند؛ محمود نامجو، متولد اول مهر ۱۲۹۷ در تكيه مستوفي رشت.

نامجو ورزش كردن را از زورخانه‌اي واقع در يكي از محله‌هاي ارمني نشين بيرون شهر رشت آغاز كرد و آشنايي با حركات موزون ورزش باستاني و تمرين كشتي محلي گيلك اولين آموزه‌هاي اين قهرمان بزرگ در عرصه ورزش بودند.

چندي نگذشت كه او در كشتي محلي گيلك به مقام قهرماني رسيد. در ۲۰ سالگي نامجو به تهران آمد و در يك كارگاه نجاري مشغول به كار شد. اين كارگاه نزديك باشگاه ورزشي ورزنده بود و نامجو براي تمرين شمشيربازي و ژيمناستيك در آن ثبت نام كرد. آشنايي نامجو با وزنه برداري هم از همين باشگاه بود، چراكه در‌‌ همان سال (۱۳۱۶) اولين هال‌تر ۵۰ كيلويي توسط عبدالله نادري از كلكته به ايران وارد شد و يكي از نمونه‌هاي ساخته شده از روي آن در باشگاه ورزنده مورد استفاده قرار گرفت.

بعد از ۳ سال نامجو خود را براي حضور در دومين دوره مسابقات قهرماني كشور در سال ۱۳۱۹ آماده كرد و توانست در مجموع ۳ حركت ركورد ۲۵۰ كيلوگرم را به نام خود به ثبت برساند. او با اين حدنصاب ركورددار دسته ۶۰ كيلوگرم ايران شد و اولين نشان طلاي خود را در وزنه برداري به دست آورد.

اين آغاز موفقيت‌هاي بزرگ محمود نامجو بود، چراكه او تا سال ۱۳۳۰ كه آخرين حضورش در مسابقات قهرماني كشور بود ۶ بار ديگر به سالهاي ۱۳۲۱، ۱۳۲۲، ۱۳۲۶، ۱۳۲۷، ۱۳۲۹ و ۱۳۳۰ قهرمان ايران شد و به دفعات ركوردهاي ايران و جهان را ترقي دارد.

درخشش نامجو باعث شد خيلي زود به عضويت تيم ملي وزنه برداري درآيد و در اولين حضور ورزش ايران در المپيك‌ها، يكي از ۳۷ ورزشكار اعزامي به المپيك ۱۹۴۸ لندن باشد.

نامجو در لندن و در روز مسابقه به دليل خوردن غذاي نامناسب توانست ركوردهاي قبلي‌اش را تكرار كند و در دسته ۵۶ كيلوگرم پنجم شد اما در‌‌ همان رقابت‌ها وزنه ۱۲۲/۵ كيلوگرمي را در دوضرب بالاي سر برد ركورد جهاني اين حركت را به نام خود به ثبت رساند.

يك سال بعد و در اولين حضور ورزش ايران در مسابقات جهاني يك رشته ورزشي، نامجو تيم ملي وزنه برداري را در مسابقات جهاني ۱۹۴۹ هلند همراهي كرد و توانست با ثبت ركوردهاي جديد در دسته ۵۶ كيلوگرم اولين طلاي تاريخ ورزش ايران را در مسابقات جهاني به دست آورد.

نامجو اين موفقيت بزرگ را در مسابقات جهاني ۱۹۵۰ پاريس و ۱۹۵۱ ميلان هم با كسب مدال طلا تكرار كرد.
اين قهرمان ارزنده در سال ۱۹۵۱ و همزمان با برگزاري اولين دوره مسابقات بازيهاي آسيايي در دهلي نو، بار ديگر تاريخ ساز شد و اولين طلاي بازيهاي آسيايي را براي خود و ايران به دست آورد.

نامجو اولين مدال المپيكي خود را نيز در سال ۱۹۵۲ و در المپيك هلسينكي به دست آورد. او كه با وجود آسيب ديدگي از ناحيه كمر در اين رقابت‌ها حاضر شده بود همچون المپيك قبلي نتوانست حدنصاب‌هاي جهاني خود را در صحنه المپيك تكرار كند و با ركورد مجموع ۳۰۷/۵ كيلوگرم كه پائين‌ترين ركورد او بعد از المپيك ۱۹۴۸ لندن به حساب مي‌آمد به مدال نقره بسنده كند. اين اولين نقره تاريخ ورزش ايران در رقابتهاي المپيك بود.

نامجو در المپيك هلسينكي پرچمدار كاروان ايران هم بود و اولين وزنه بردار تاريخ ورزش كشور لقب گرفت كه به چنين افتخاري نائل شده است. او در المپيك ۱۹۵۶، بار ديگر به عنوان پرچمدار كاروان ورزشي ايران برگزيده شد تا از اين حيث كه ۲ بار متوالي در رقابتهاي المپيك پرچمدار كاروان ورزشي ايران بوده، نامش در تاريخ رقابتهاي المپيك جاودانه شود.

نامجو در سومين تجربه حضور خود در رقابتهاي المپيك، اين بار به مدال برنز دسته ۵۶ كيلوگرم رقابتهاي وزنه برداري المپيك ۱۹۵۶ ملبورن دست يافت تا باز هم اولين ورزشكار ايراني باشد كه در رقابتهاي المپيك صاحب دو مدال مي‌شود. او اين نشان با ارزش را در ۳۸ سالگي به دست آورد تا از اين حيث هم جزو ركوردداران باشد.

پهلوان محمود نامجو، پس از چندسال مبارزه با بيماري سرطان، در سي‌ام دي ماه ۱۳۶۸ در بيمارستان مهر تهران ديده از جهان فروبست. روحش شاد و يادش گرامي باد.

عناوين و افتخارات بين المللي محمود نامجو:

بازيهاي المپيك
۱۹۵۲ هلسينكي، فنلاند (مدال نقره)
۱۹۵۶ ملبورن، استراليا (مدال برنز)

مسابقات جهاني وزنه برداري
۱۹۴۹ شووينينگن، هلند (مدال طلا)
۱۹۵۰ پاريس، فرانسه (مدال طلا)
۱۹۵۱ ميلان، ايتاليا (مدال طلا)
۱۹۵۴ وين، اتريش (مدال نقره)
۱۹۵۵ مونيخ، آلمان (مدال برنز)
۱۹۵۷ تهران، ايران (مدال برنز)

بازيهاي آسيايي
۱۹۵۱ دهلي نو، هندوستان (مدال طلا)
۱۹۵۸ توكيو، ژاپن (مدال نقره)

پايان پيام

جمعه|ا|30|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن