واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سازمان ملل از تجربه مبارزه با مواد مخدر ايران در افغانستان استفاده كند
كابل - سفير جمهوري اسلامي ايران در كابل اعلام كرد: كشورمان آماده انتقال تجارب خود در زمينه مبارزه با مواد مخدر به سازمان ملل متحد در افغانستان است .
به گزارش روز دوشنبه ايرنا، فداحسين مالكي به مناسبت دهه مبارك فجر عصر يكشنبه در پايتخت افغانستان به خبرنگاران گفت: بر اساس گزارش سازمان ملل 95 درصد مواد مخدر جهان در افغانستان توليد مي شود، در حاليكه 93 درصد كشفيات مربوط به ايران است .
وي تعداد شهداي مبارزه با مواد مخدر ايران را بيش از سه هزار و 500 نفر و زخمي ها را 12 هزار نفر اعلام كرد و از جامعه جهاني خواست در افغانستان با پديده مواد مخدر مبارزه كنند.
مالكي يادآور شد: افغانستان را نبايد در توليد مواد مخدر وايران و پاكستان را در مبارزه با اين معضل مقصر دانست ، بلكه مبارزه با اين پديده مربوط به همه كشورها است .
وي ادامه داد: احساس مي شود، در سايه مبارزه با تروريسم در افغانستان مواد مخدر در حاشيه قرار گرفته، كه به اعتقاد ما خطر مواد مخدر از خطر تروريسم در جهان بيشتر است .
مالكي خواهان مشاركت فعال غرب در مبارزه با مواد مخدر شد و گفت : اراده بسيار خوبي در وزارتخانه هاي كشور و مبارزه با مواد مخدر افغانستان در اين رابطه وجود دارد.
وي در ادامه از آمادگي ايران براي ساخت و تجهيز پاسگاه ها و كنترل مرز با افغانستان خبر داد و گفت : جامعه جهاني بايد در كنار ايران و افغانستان در مبارزه با مواد مخدر قرار گيرد.
مالكي همچنين از گسترش همكاري هاي اقتصادي ميان دو كشور خبر داد و گفت در آينده نزديك يك هيات اقتصادي و فرهنگي ايران به افغانستان سفر مي كند.
وي با اشاره به دستيابي افغانستان به امكانات منطقه آزاد چابهار گفت : اين امر موقعيت ممتازي را در اختيار اين كشور قرار داده است .
سفير كشورمان تاكيد كرد: كشورهاي آسياي ميانه و جمهوري خلق چين مي توانند از طريق افغانستان از امكانات بندري چابهار استفاده كنند.
به گفته وي ارتباطات خوبي در مسايل فرهنگي و سياسي ميان دو كشور وجود دارد و ايران و افغانستان از معدود كشورهايي هستند كه اشتراكات زيادي با هم دارند.
مالكي نسبت به آينده افغانستان ابراز خوشبيني كرد و گفت هر قدر ثبات و امنيت در اين كشور افزايش يابد، ايران احساس آرامش مي كند.
سفير ايران در مورد تحصيل فرزندان مهاجران افغان در كشومان گفت :فرزندان كساني كه قانوني در ايران حضور دارند، از نظر تحصيل مشكل ندارند، مساله تحصيل فرزندان مهاجران غيرقانوني در حال رفع شدن است .
وي در مورد نحوه بازگشت مهاجرين افغان گفت : اين مساله در كميسيون سه جانبه ايران ، افغانستان و سازمان ملل بررسي مي شود.
مالكي يادآور شد: مهاجران افغان بويژه آنهايي كه در ايران و پاكستان حضور دارند، بهترين تجربه و دانش را در اختيار دارند،اكنون بهترين زمان براي استفاده از تجارب آنان است .
وي گفت :در اين زمينه ايران تاسيس صندوق كمك به جوانان تحصيل كرده افغان را پيشنهاد كرده است .
مالكي با اشاره به پيشرفت تحصيلي فرزندان مهاجران افغان در كشورمان گفت : بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ، 15 هزار نفر از جوانان افغان در دانشگاه هاي ايران تحصيل كردند و دو هزار و 900 نفر هم مشغول به تحصيل هستند.
وي افزود: ميزان با سوادي در ميان مهاجران قانوني افغان در ايران كه هفت درصد بود، اكنون به بيش از 60 درصد رسيده است.
سفير ايران با اشاره به نقش ايران در بازسازي افغانستان ، از راه اندازي بزرگترين مركز تحقيقات آب خاورميانه بعد از ايران در افغانستان در آينده نزديك خبر داد.
آساق **332**1443**1366
دوشنبه|ا|21|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]