واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: تزريق روزانه 80 ميليون مترمكعب گاز به ميادين نفت
وزير نفت متوسط تزريق گاز به ميادين نفتي را نزديك به 80 ميليون متر مكعب در روز اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا، "غلام حسين نوذري" در جمع خبرنگاران با تاكيد بر اين موضوع كه امسال متوسط تزريق گاز به ميادين نفتي روزانه نزديك به 80 ميليون متر مكعب بوده است، گفت:به طوري كه امسال استفاده كمتري از گاز مربوط به تزريق در روزهاي سرد زمستان جهت تامين گاز بخش خانگي شده است.
به گفته وي، با برنامه ريزي هاي به عمل آمده در شركت ملي نفت ايران پيش بيني مي شود تا پايان سال به طور متوسط روزانه بيش از 5 ميليون متر مكعب گاز نسبت به سال گذشته به ميادين نفتي كشور تزريق شود.
آغاز حفاري در خزر تا پايان اسفند
رييس هيات مديره شركت ملي نفت ايران در پاسخ به سوالي مبني بر راه اندازي سكوي نيمه شناور حفاري ايران البرز، اظهار كرد: زمان راهاندازي سكوي نيمه شناور ايران-البرز تا پايان سال انجام مي گيرد و در اين زمان هم حفاري هاي ايران در درياي خزر هم شروع خواهد شد.
ارائه لايحه بودجه واردات بنزين به دولت
نوذري در ادامه از ارائه لايحه بودجه واردات بنزين از وزارت نفت به دولت با احتساب 2 ماه پاياني سال خبر داد و گفت:رقم درنظر گرفته شده در اين لايحه با احتساب نياز واردات سوخت در دو ماه پاياني سال محاسبه شده است.
اين مقام مسئول در شركت ملي نفت ايران ادامه داد: در هر صورت تامين بنزين مردم و گازوئيل نيروگاهها يك امر اجتناب ناپذير است و معمولا روال اين بوده كه بنا به ضرورت واردات انجام مي گرفت و مجوزهاي لازم هم گرفته ميشد.
افزايش توليد نفت آزادگان به 50 هزار بشكه
وزير نفت در خصوص زمان شروع توليد زودهنگام نفت از ميدان آزادگان، توضيح داد: با توجه به بزرگي ميدان آزادگان امكان حفر چاه در محل اشتباه وجود ندارد اما تلاش ميشود تا پايان سال توليد زودهنگام 50 هزار بشكهاي نفت از اين ميدان محقق شود.
نوذري در رابطه با طرح توليد روزانه 20 ميليون متر مكعب گاز از ميدانهاي مربوط به شركت نفت مناطق مركزي، بيان كرد: اين طرح در حدود 10 ماه به نتيجه رسيده است، از سوي ديگر اين پروژه از جمله طرحهايي است كه مصداق عيني فرمايشات مقام معظم رهبري دربارهي نوآوري و شكوفايي محسوب ميشود زيرا با ساختن محلهاي حفاري، تامين دكلهاي حفاري و تامين كالاي مورد نياز نهايي و راهاندازي شده است.
وزير نفت با بيان اينكه اين پروژه افزايش توليد گاز توانسته در زمان بيشترين مصرف در زمستان حدود 20 ميليون متر مكعب گاز در روز به شبكه سراسري تزريق كند، اظهار كرد: به طوري كه امروز اين اطمينان وجود دارد كه ميتوانيم گاز مورد نياز بخشهاي خانگي، تجاري، نيروگاهها و صنايع را به همراه صادرات بدون محدوديت تامين كنيم.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه هم اكنون از مجموع 530 ميليون متر مكعب ظرفيت توليد گاز در كشور 330 ميليون متر مكعب توليد از ميادين مناطق مركزي انجام ميشود، گفت: در حال حاضر اين شركت در 9 استان كشور برنامههاي توسعهاي ميادين نفت و گاز دارد؛ به طوري كه اجراي كل پروژههاي توسعهاي ميادين مستقل گازي در بخش خشكي بر عهده شركت نفت مناطق مركزي است.
بهره برداري از فاز 15 و 16 پس از 9 و10
وزير نفت با بيان اين كه برآوردهاي ما نشان مي دهد فاز بعدي كه از مجموعه فازهاي پارس جنوبي وارد مدار توليد گاز خواهد شد فازهاي 15 و 16 پارس جنوبي است، تصريح كرد: قطعا بايد توسعه در ميدان پارس جنوبي سرعت بيشتري پيدا كند و پروژههاي آن را در اولويت قرار دهيم.
وي تصريح كرد: با توجه به حجم كار در پارس جنوبي كه بخشي از آن مربوط به توسعه بخش دريا و بخشي ساخت پالايشگاههاي گازي است و با توجه به بالا بودن حجم سرمايه گذاري هاي توسعه پروژههاي پارس جنوبي به نظر ميرسد اجراي عمليات در اين ميدان براي هر فاز آن 4 ـ 5 سال زمان نياز دارد.
وزير نفت ، يكي از برنامه هاي اين وزارتخانه را تلاش براي توليد گاز از مناطق مرزي ميدان پارس جنوبي اعلام كرد و افزود: از اين رو توليد گاز را به سمت مرز مشترك در اين ميدان گازي خواهيم برد.
نوذري در رابطه با آخرين وضعيت توليد گاز از فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي، گفت: درحال حاضر از دو فاز از مجموع فازهاي 6 تا 8 پارس جنوبي روزانه 54 ميليون متر مكعب گاز توليد ميشود.
وي در مورد فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي اظهار كرد: همچنين طي يك سال گذشته عمليات ساخت فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي حدود 28 درصد پيشرفت فيزيكي داشته كه بخش پالايشگاه اين دو در اسفند ماه به طور رسمي افتتاح خواهد شد.
سه|ا|شنبه|ا|22|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]