واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: اينبار وزير بهداشت شعار فرزند كمتر، زندگي بهتر را نقض كرد؛ مردم با كدام امكانات بچهدار شوند؟
طرح تشويقي 1ميليون براي هر نوزاد، برنامه رئيسجمهور براي افزايش مواليد در كشور بود و چند ماهي هم اجرايي شد تا آمار زاد ولد تا مرز 1 ميليون افزايش پيدا كند و فرياد كارشناسان اجتماعي و اقتصادي را بلند كند. هرچند اين طرح در ميانه راه متوقف و گفته شد كه به دليل كسري بودجه، دولت قادر به تامين هزينههاي اضافي اين طرح نيست؛ اما امروز بعد از گذشت بيش از 1 سال از اين سخنان و طرحهاي همسو با افزايش جمعيتي كه بر اساس آخرين آمارهماكنون از مرز 75 ميليون گذشته است، وزير بهداشت به خانوادههاي كمجمعيت توصيه ميكند كه بچهدار شوند.
به گزارش شفاف، هنوز از يادها نرفته است كه محمود احمدينژاد در ارديبهشت ماه سال 89 گفت:"معتقديم كه خداوند روزيرسان است و معني دو بچه كافي است؛ يعني اينكه 40 سال ديگر نامي از ايران وجود ندارد." تا به اين ترتيب افكار عمومي را به افزايش مواليد در خانوادهها تشويق كند.
همان روزها اين اظهارات رئيسجمهور كه چندين و چندبار از تريبونهاي مختلف تكرار شد، مورد انتقاد بسياري از جامعهشناسان و اقتصادداناني قرار گرفت كه وضعيت خدماتدهي در كشور را، چه از لحاظ اجتماعي و فرهنگي و چه از لحاظ اقتصادي، مناسب نميدانستند؛ اما اين سخنان بار ديگر با يك جايزه تشويقي ازسوي رئيس دولت دهم تكرار شد؛ بدون اينكه عواقب آن مورد كار كارشناسي قرار گيرد.
طرح تشويقي 1ميليون براي هر نوزاد، برنامه رئيسجمهور براي افزايش مواليد در كشور بود و چند ماهي هم اجرايي شد تا آمار زاد ولد تا مرز 1 ميليون افزايش پيدا كند و فرياد كارشناسان اجتماعي و اقتصادي را بلند كند.
هر چند اين طرح در ميانه راه متوقف شد و گفته شد به دليل كسري بودجه، دولت قادر به تامين هزينههاي اضافي اين طرح نيست، اما امروز بعد از گذشت بيش از 1 سال از اين سخنان و طرح هاي همسو با افزايش جمعيتي كه بر اساس آخرين آمارهم اكنون از مرز 75 ميليون گذشته است، وزير بهداشت به خانواده هاي كم جمعيت توصيه ميكند كه بچه دار شوند.
دكتر مرضيه وحيد دستجردي ميگويد: نرخ رشد جمعيت در ايران زماني خيلي بالا بود، ولي هماكنون به يك و چهار دهم درصد رسيده است. بنابراين براي خانوادههايي كه از جمعيت زيادي برخوردارند، توصيه ما اين است كه بچهدار نشوند و به خانوادههايي كه فرزند كمي دارند و يا دير ازدواج كردهاند، توصيه ما اين است كه بچهدار شوند يا تعداد فرزندانشان را بيشتر كنند.
اين در حالي است كه براساس آخرين آمارهاي سازمان ثبت احوال كشور در سال 1389، يك ميليون و 368 هزار و 441 نوزاد در كشور به دنيا آمدهاند كه از اين تعداد 700 هزار و 70 نفر دختر و 668 هزار و 371 نفر پسر هستند و به عبارت ديگر در سال 89 در هر ساعت 156 نوزاد متولد شده است كه 80 نفر مرد و 76 نفر زن هستند.
وزير بهداشت در حالي اين توصيه را براي خانوادههاي كمجمعيت دارد كه وضعيت بهداشت و درمان در كشور در حد مطلوب نيست و معلوم نيست خانم وزير براي اين جمعيتي كه توصيه ميكنند، اضافه شوند، چگونه خدمات درماني ارائه خواهند كرد؟
مشكلات بهداشت و درمان، مانند كمبود درمانگاه و بيمارستان در مناطق محروم، مجهز نبودن بيمارستانها در استانهاي مختلف كشور، مسائل مربوط به بيمه، گراني دارو و درمان و... سالهاست كه بيماران و خانوادههايشان را با مشكلات جدي مواجه كرده است و با افزايش جمعيت، وضعيت بهداشت و درمان به خصوص در استانهاي كمبضاعت مشكلتر خواهد شد.
طرحهاي ناتمام وزارت بهداشت، مانند بيمه خانواده و به طور كلي مشكلات مربوط به بيمه و خدمات درماني، كمبود و گراني داروهاي خاص، همه و همه از جمله مواردي است كه پيش از توصيه به افزايش جمعيت، بايد مورد توجه دولتيها قرار بگيرد. امري كه دولتيها تا به امروز نسبت به آن بيتوجه بودهاند.
از سوي ديگر با نوسانات دائمي نرخ دلار و وضعيت نابهسامان بازار طلا و سكه و به تبع آن بالا رفتن ساعتي هزينهها، گذران زندگي براي بسياري از خانوارهاي ايراني مشكل شده است. هزينهها آنقدر بالاست كه خانوادهها بعضا با يك فرزند هم نميتوانند وسايل رفاهي –بهداشتي را به طور كامل براي فرزندشان فراهم كنند.
ارائه خدمات آموزشي براي فرزندان هم از مشكلات ديگري است كه دولتيها نسبت به آن بيتوجه هستند. علاوه بر اينكه هزينه تحصيل در كشور روز به روز بالا ميرود، فراهم آوردن امكانات براي آموزش كودكان نيز براي دولت مشكلاتي را ايجاد كرده است. چه بسيارند مناطقي از كشور كه هنوز يك اتاق استاندارد براي مدرسه در اختيار ندارند و همين نبود امكانات، باعث رخ دادن فجايعي چون حادسه مدرسه درودگر و سوختن كودكان در حال تحصيل به دليل نداشت وسايل گرمايشي استاندارد ميشود.
درهرحال اين موارد تنها گوشهاي از مشكلاتي است كه افزايش جمعيت براي كشور در پي خواهد داشت. در چنين شرايطي، آيا توصيه به افزايش مواليد به كشور كمك خواهد كرد يا تنها به حجم مشكلات خواهد افزود؟ اين پرسشي است كه دولتيها و خانم وزير بايد درباره آن پاسخگو باشند.
ارسال نظر
پنجشنبه|ا|29|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]