واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور قرآني: ميزان بودجه نيم درصدي دستگاههاي اجرايي كشور به 138 ميليارد تومان تقليل يافت
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور در نشست خبري امروز خود از تدوين اسناد راهبردي فعاليتهاي قرآني براي نخستينبار در كشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) حجتالاسلام محمدي ضمن اشاره به مصوبات شوراي توسعه فرهنگ قرآني در زمينه تحصيل رايگان حافظان كل قرآن كريم گفت: ضوابط تحصيل رايگان حافظان كل قرآن كريم در جلسهاي كه در 18 دي ماه سال جاري برگزار شد به تصويب رسيد و بر اين اساس حافظان كل قرآن كريم ميتوانند تا مقطع دكتري به طور كاملا رايگان در همه دانشگاهها تحصيل كنند.
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور بيان كرد: مقرر شده است مشمولان اين مصوبه كه در نيمسال اول تحصيلي هزينه تخصيل خود را پرداخت كردند، اين هزينه با آنها عودت داده شود. نفرات اول تا سوم مسابقات بينالمللي قرآن كريم، نفرات اول تا سوم مسابقات استاني اوقاف، دارندگان رتبه اول تا پنجم مسابقات قرآن در مرحله كشوري، دارندگان مدرك تخصصي حفظ قرآن در پايه 1، 2، و 3 و... از جمله مشمولان اين مصوبه هستند.
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور افزود: به منظور تكريم از فعالان قرآني كشور، تعداد 750 سهميه حج عمره به خادمان و فعالان، مربيان، حافظان و قاريان، نفرات برتر مسابقات، كارشناس قرآن و عترت ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامي، مديران مؤسسات قراني و... از سراسر كشور اختصاص يافته است.
وي بيان كرد: همچنين در شوراي توسعه فرهنگ قرآني كشور مصوب شد كه هماهنگي و پيگيري تحقق منشور توسعه فرهنگ قرآني كشور بر عهده شوراي فرهنگ عمومي در استانها است. رياست اين شوراها در استانها بر عهده نماينده ولي فقيه در استانها است و رياست كل اين شوراها بر عهده وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
حجتالاسلام محمدي عنوان كرد: براي گسترش فعاليتهاي قرآني ارتباط خوبي با مراكز حوزههاي علميه برقرار شده است كه در طي آن نزديك به 100 مركز قرآن در حوزه علميه بانوان راهاندازي ميشود كه پذيراي قرآنآموزان آن حوزه و مناطق اطراف در مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد است و امكان شركت 50 تا 300 نفر را در خود دارد.
وي گفت: بر توزيع بودجه نيم درصد قرآني كه ميزان آن به 138ميليارد تومان رسيده است و طي هفتههاي آتي اختصاص مييابد، به دقت نظارت ميشود و اين توزيع با دقت فراوان و طبق برنامههاي اعلام شده دستگاهها صورت ميگيرد كه 49 درصد آن براي آموزش عمومي قرآن، 39 درصد براي تبليغ و ترويج و 12 درصد آن براي پژوهش اختصاص يافته است.
وي ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاي مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور توضيح داد: از سال 84 تا 88، در بخشهاي مختلف اين مركز شاهد رشدهاي بسيار خوبي هستيم به عنوان مثال پيش از اين زمان 192 موسسه داراي مجوز فعاليت ميكردند كه هم اكنون تعداد موسسات فرهنگي قرآن و عترت به 1100 موسسه رسيده است كه بيش از 2000موسسه نيز در حال شناسايي هستند.
وي تصريح كرد: ما بايد به اين افق برسيم كه براي هر 10هزار نفر از جمعيت كشور يك موسسه قرآني وجود داشته باشد يعني در جميعت 75 ميليوني كشور ايران بايد 7500 موسسه قرآني فعاليت كند.
وي افزود: تحقق تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم كه در فرمايشات مقام معظم رهبري آمده است نيازمند يك برنامه دقيق و منسجم است كه نيازمند زمان است. هم اكنون آماري بين 10هزار يا 20 هزار حافظ قرآن در كشور تخمين زده ميشود كه رسيدن به مرز 2 ميليون و بعد از ان به 5 ميليون و سپس به مرحله 10 ميليون حافظ قرآن كريم امري زمانبر است.
رئيس مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني كشور گفت: ستاد ساماندهي جلسات سنتي قرآن تشكيل شده است تا ضمن توجه به حفظ اصالت مردمي و خودجوش بودن اين جلسات قرآن، سعي شود از لحاظ مالي و اعطاي تجهيزات از اين جلسات حمايت شود. تاكنون نزديك به 5هزار جلسه سنتي قرآن شناسايي شده است.
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]