واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزارت جهادكشاورزي اعلام كرد:بررسي چالشهاي توليد گياهان دارويي در كشور
مديركل دفتر گل و گياهان زينتي، دارويي و قارچهاي خوراكي وزارت جهاد كشاورزي گفت: در حال حاضر به دليل نوپايي كشت گياهان دارويي، اطلاعات در زمينه توليد و فرآوري آنها كافي نيست.
بهروز غيبي در گفتگو با مهر درباره چالشها و تنگناهاي موجود در بخش گياهان دارويي گفت: در شرايط كنوني گسست فرهنگي در ارتباط با مصرف گياهان دارويي به دليل نفوذ دانش پزشكي مدرن و بي اطلاعي از گرايش مجدد كشورهاي توسعه يافته به مصرف اين گياهان و استفاده از طب سنتي همچنين عدم شناخت كافي پزشكان، داروسازان و كادردرماني كشور با خواص اينگونه از گياهان از تنگناهاي موجود در بخش گياهان دارويي است.
مديركل دفتر گل و گياهان زينتي، دارويي و قارچهاي خوراكي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به كمبود داروهاي گياهي موثردرسيستم دارويي كشور عنوان كرد: درحال حاضرنبود نظارت دقيق بر نحوه عرضه گياهان دارويي در سطح عطاريها مشكلاتي را براي توليدكنندگان داروهاي گياهي ايجاد كرده است.
وي اطلاعات در زمينه توليد و فرآوري گياهان دارويي دركشوررا به دليل نوپا بودن كشت اين گياهان ناكافي خواند و افزود: به منظور توليد اسانسهاي گياهي و مواد معطربا كمبود كارخانجات روبرو هستيم، ضمن اينكه نظارت كافي بر ورود اسانسهاي شيميايي و عرضه آنها تحت عنوان اسانسهاي طبيعي وجود ندارد و اين امرمنجربه انجام تقلبات در اين زمينه شده است.
غيبي با اشاره به عدم نظارت بر ورود اسانسهاي طبيعي كه در كشور توليد مي شود تصريح كرد: در شرايط حاضر در خصوص برداشت بي رويه ازمراتع نظارت لازم و كافي وجود ندارد.
راهكارهاي ارتقاي بخش گياهان دارويي
وي خاطرنشان كرد: با توجه به نيازاستانها بايد نيروي انساني متخصص تامين شود، ضمن اينكه تامين مواد اوليه مورد استفاده در صنايع دارويي از توليدات حاصل از كشت بذور اصلاح شده بايد قانونمند شود.
مديركل دفتر گل و گياهان زينتي، دارويي و قارچهاي خوراكي وزارت جهاد كشاورزي با تاكيد بر انجام تحقيقات كاربردي جهت كشت گياهان دارويي بومي دركشوراظهارداشت: به منظور جلوگيري از برداشت بي رويه گياهان از عرصه هاي طبيعي جهت تشويق و ترغيب كشاورزان به كشت و توليد گياهان دارويي بومي ايران بايد اقدامات لازم انجام شود.
وي بيان كرد: از راهكارهاي ارتقاي بخش گياهان دارويي در كشور توسعه پايدار با بهره برداري بهينه از مناطق كوهپايه اي بلاكشت و تخصيص اينگونه اراضي به كشت اين گياهان در قالب طرح ملي است، ضمن اينكه حضور در بازارهاي منطقه اي و بين المللي محصولات كشاورزي و توسعه صادرات اين گياهان بايد در دستور كار قرار گيرد.
غيبي تصريح كرد: در راستاي برون رفت از چالشهاي مربوط به گياهان دارويي مكانيزه كردن كشت، بهبود وضعيت پس از برداشت و نيزبهبود وضعيت بازرگاني گياهان دارويي ضروري است، ضمن اينكه بايد نظارت دقيق بر اسانسهاي تقلبي داخلي و خارجي جهت جلوگيري از متضرر شدن توليدكندگان كشور صورت گيرد.
اهم اقدامات انجام شده در زمينه گياهان دارويي
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در زمينه گياهان دارويي عنوان كرد: در حال حاضر طرح جامع گياهان دارويي به منظور افزايش 100 هزار تني توليدات اين گياهان به اتمام رسيده است، ضمن اينكه طرح كشت ديم، طرح جايگزيني كشت گياهان دارويي مقاوم به خشكي ، طرح آرماني زيره سبز و گل محمدي در كشورتهيه شده است.
مديركل دفتر گل و گياهان زينتي، دارويي و قارچهاي خوراكي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به شناسايي گياهان دارويي قابل توسعه در كشورافزود: در حال حاضر زمينه بيمه كردن گياهان دارويي و گل محمدي ايجاد شده، ضمن اينكه كميته هاي فني اين گياهان تشكيل شده و براي توسعه مكانيزاسيون گياهان دارويي اقدامات لازم به عمل آمده است.
چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 425]