واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مروري بر اهميت امتحان و عمل از منظر قرآن كريم
گروه خبرنگاران افتخاري / حسين دهقانيارزوئي: خداوند ضمـن اينكه به مؤمنيـن بشارت مـىدهد كه دشمنان شما را نابود خواهم كرد و شما را جانشين آنان در زميـن خواهـم كرد و حكومت را به دست شما خواهـم داد، ولـى هـم نيـاز به استقـامت و پايدارى دارد و هـم بايد در بوته آزمايـش قرار بگيريد.
اصحاب حضرت موسى(ع) گفتند: پيـش از آنكه تـو به سوى ما بيايى و پس از آمدنت، اذيت و آزار ديده و مىبينيـم. موسى گفت: اميد است كه پروردگارتان دشمنتان را به هلاكت بـرسانـد و شما را در زميـن جانشيـن آنها كند تا ببينند چگـونه عمل مـىكنيد؟! پيروان حضرت موسـى(ع) به آن حضرت همـواره اعتراض مـىكردند كه پيـش از آمـدن تـو ما تحت فشار و شكنجه بـوديـم و پيـوسته از فرعونيان اذيت و آزار مىديديـم و اكنـون نيز كه تـو آمـدهاى و ما را رهبـرى مـىكنـى، همـان اذيتها و شكنجهها ادامه دارد و گـويـا پيشـرفتـى حـاصل نشـده است. (سوره اعراف/ آيه129)
آنها تـوقع داشتند تا حضرت موسى(ع) قيام كرد و بدون درنگ فرعون و فرعونيان نابـود شـونـد و حكـومت بهدست آنها بيفتـد و تمام آزارها برطرف گردد و زندگى روى خـوش نشان دهد و رويدادهاى تلخ پايان پذيرد و تنگدستـى و فقر از بين برود! ولى هرگز چنيـن نيست.
انسان بايد در تمام مواقع زندگى منتظر بلايا و حـوادث نابههنگام و رخدادهاى تلخ و ناهمـوار باشد و با صبر و شكيبايى و مقاومت و استقامت و پايدارى بر آنها فايق آيد، نه اينكه چنيـن پنـدارد كه پـس از برطرف شدن سايه شوم فرعون و شاه ستمكار. ديگر خطرى و حادثهاى رخ نخواهد داد. حكومت حق بايد با بلاها و حـوادث همواره دست و پنجه نرم كند و هر آن منتظر باشـد كه دشمـن ترسـو و بزدل كه در كميـن نشسته و منتظر فـرصت است. يـورش بـرد و يـا دزدانه صيادى را صيد كند، ولـى صيادان بايد مراقب باشند و هرگز ديدگان دشمـن را به خواب نبينند، اما اگر روزى شهادت به آنان روى آورد نهراسند و نتـرسند و خـود را به دوست بفـروشنـد و با او معامله كنند.
به هر حال مردم دلير و شجاع ايران زميـن هرگز مانند بنىاسرائيل نبـودند و چنان حالتـى نـداشتنـد و دانستنـد كه پـس از پيـروزى انقلاب مانند پيش از آن بايد دست از پيكار با دشمـن برندارند و هر آن منتظر حـوادث باشند و با استقامت پيروزى را ادامه دهنـد. بايد هميشه استقامت و شكيبايـى را حفظ كرد و از مصيبتهاى وارده نهراسيد و در برابر مشكلات هرچند چـون كوهى انباشته شده ـ خـم به ابرو نياورند، بلكه تلاش در برطرف سازى آنها داشته باشنـد و با تـوكل بر خـدا به پيـش تازنـد. هشـدار ديگرى كه در ايـن آيه شريفه به چشـم مىخورد مربوط به مسئولان امر و پيشكسوتان امت و حكمفرمايان است.
خداوند ضمـن اين كه به مؤمنيـن بشارت مـىدهد كه دشمنان شما را نابود خواهم كرد و شما را جانشين آنان در زميـن خواهـم كرد و حكومت را به دست شما خواهـم داد و ايـن پيروزى ـ طبق سنت بىچون و چـراى الهى ـ محقق خـواهـد شـد، ولـى هـم نيـاز به استقـامت و پايدارى دارد و هـم بايد در بوته آزمايـش قرار بگيريد، نكند كه فردا حكـومت به دست شما بيافتـد و شما پـس از به قـدرت رسيـدن كارهاى خلاف ستمگران پيشيـن را تكرار كنيد و دست به ظلم و تباهى بزنيد.
خـداونـد بـا كلمه «عسـى» در آيه شـريفه به ما مـىفهمانـد كه پيروزى امكانپذير است، ولـى شـرايطـى دارد. قطعا پيـروزى به دست خواهد آمد و از زير يـوغ ظلـم و ستـم فرعونيان آزاد خـواهيد شد ولـى مـواظب باشيد كه ايـن نعمت الهى آسان به دست نيامـده و در سـايه پيكـار و تلاش و ايثـار و شهادتهـا و شهامتهـا و از خــودگذشتگـىها به شما رسيـده است.
پـس ضمـن محـافظت و نگهدارى آن بايد مـواظب باشيد كه ملت را چنان گذشته تحت فشار قرار نـدهيد، البته مردم نيز نبايـد چـون بنـىاسـرائيل از هر كمبـودى فـرياد برآورند و صبر خود را از دست بدهند. همه با هـم بايد با وحدت و استقامت و توكل بر خدا، پيروزى بهدست آمده را نگهداريـم و راز پيروزى را هرگز فرامـوش نكنيـم تا سرنـوشت بنـىاسرائيل نصيبمان نشود و در زمـره كـافـران نعمت قـرار نگيـريم.
منبع: پايگاه اطلاعرساني شارح
چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]