واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: 7 شرط بورس در عرضه سهام بانك ملت

جزئيات پذيرش بانك ملت با يك روز تاخير اعلام و مقرر شد براي حضور اولين بانك دولتي در بورس 7شرط رعايت شود.
به گزارش فارس، هيات پذيرش اوراق بهادار درحالي جلسه ويژهاي را براي تعيين تكليف پذيرش و عرضه سهام بانك ملت برگزار كرده بود كه با يك تاخير جزئيات تصميمات هيات پذيرش دراين خصوص اعلام شد.
براين اساس بعد از پذيرش مجدد سهام بانك ملت را در تابلوي اصلي بازار اول بورس اوراق بهادار تهران، مقررشد حضورو درج نام اولين بانك دولتي در بورس و عرضه سهام آن با رعايت 7 شرط انجام شود.
براساس اولين شرط، بايد پس از درج بانك ملت، نسبت به عرضه حداقل 20 درصد از سهام شركت در عرضه اوليه، طبق نظر شركت بورس و با توجه به شرايط بازار اقدام شود. در صورت عرضه سهام به ميزان كمتر از درصد فوق، بورس پذيرش سهام بانك را در تابلوي مربوطه انجام خواهد داد.
هيات پذيرش در در دومين شرط نيز تاكيد كرده تعهد شركت مبني بر اخذ تاييديه بانك مركزي در خصوص رعايت ضوابط و استانداردهاي تعيين شده از جمله ساختار مناسب صنعت بانكداري حتيالامكان قبل از درج و در
غير اينصورت حداكثر تا پايان سال87 به بورس ارائه شود. در صورت درج نام بانك قبل از پايان سالجاري، بخشهاي مهم گزارش بازرس قانوني در خصوص عدم رعايت ضوابط و مقررات بانك مركزي به همراه پاسخ شركت در اين خصوص توسط بورس بررسي و در صورت نياز در اميدنامه افشا شود.
اين در حالي است كه بر مبناي شرط سوم، بايد تعهد شركت مبني بر اخذ اظهارنظر حسابرس مستقل بانك در خصوص مطلوب بودن سيستم اطلاعات حسابداري و كفايت سيستم كنترل داخلي (موضوع بند 12 ماده 6 و بند 15 ماده 25 دستورالعمل پذيرش اوراق بهادار) حتيالامكان قبل از درج و حداكثر تا پايان سالجاري به بورس ارائه شود. در صورت درج نام بانك قبل از پايان سال 87 در صورت نياز بخشهاي مهم آخرين نامه مديريت بانك در اميدنامه افشا شود.
اين در حالي است كه براساس شرطهاي چهارم و پنجم، بايد اطلاعات مربوط به اجراي برنامه جامع عملياتي ارائه شده به بورس در يك سال گذشته بهنحو مقتضي در اميدنامه بانك افشا شود و اقدامات لازم بهمنظور بهروز رساني اميدنامه پذيرش و درج از جمله اطلاعات مربوط به تطابق متوسط عمر تسهيلات و منابع، درصد مطالبات معوق و سررسيدگذشته به تسهيلات اعطايي، نرخ هزينه پول و حاشيه سود سپردهها و تسهيلات اعطايي و درصد سپردههاي اشخاص حقيقي و حقوقي به تفكيك انجام و در اميدنامه افشا شود.
بر اساس اين گزارش در شرط ششم نيز آمده است اقدامات انجام شده و برنامههاي اجمالي بانك در خصوص رفع تكاليف مجمع عمومي عادي سالانه شركت براي تصويب حسابهاي سال 1386 بانك در اميدنامه افشا شود .
در آخرين بند اين شروط 7 گانه نيز عنوان شده هرگونه اطلاعاتي كه با توجه به دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات تا زمان عرضه سهام بانك ملت ضرورت دارد بايد به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شود.
همچنين توصيه شده اقدامات لازم بهمنظور استقرار ساختار نظاممند روابط سرمايهگذاران بهمنظور پاسخگويي و اطلاعرساني به سهامداران دربانك انجام شود.
2 شاخص اصلي بورس
از زمان به كارگيري سامانه جديد معاملاتي، دو شاخص از سه شاخص اصلي بورس محاسبه نميشوند و از سوي ديگر شاخص كل نيز بر اساس متدلوژي شاخص بازده نقدي و قيمت محاسبه ميشود كه جاي اشكال دارد و عملا ادامه شاخص قبلي نيست.
به گزارش فارس، سامانه جديد معاملاتي بورس درحالي از 18 آذر به كار گرفته شد كه علاوه بر مشكلات به وجود آمده براي كارگزاران و سهامداران (كه بخشهايي از آن حل شده) موجب شده تا شاخصهاي بورس نيز با اشكالات عمدهاي مواجه شوند.
بر اساس اين گزارش، بررسيهاي فارس از وضعيت به كارگيري شاخصهاي بورس حكايت از آن دارد كه بعد از به كارگيري سامانه جديد معاملاتي (موسوم به جم) مقرر شده بود شركت مديريت فناوري بورس تهران نسبت به كارگيري شاخصهاي كنوني بورس در سامانه جديد اقدام كند اما نه تنها تاكنون اين وعده محقق نشده بلكه از اواسط آذر ماه تاكنون مشكلاتي در نحوه بكارگيري شاخصها به وجود آمده است.
بر اين اساس، دو شاخص بازده نقدي و قيمت شاخص بازده نقدي طي دوماه اخير محاسبه نميشوند .
از سوي ديگر شاخص كل نيز بر اساس متدلوژي شاخص بازده نقدي و قيمت محاسبه ميشود كه جاي اشكال دارد و عملا ادامه شاخص قبلي نيست .
اين جريان سبب شده تا تاريخ شاخص كل از بين برود و فعالان بازار و محققان بازار سرمايه نتوانند روند واقعي شاخص كل بورس را پيگيري و در بررسيهاي خود لحاظ كنند.
در اين رابطه شركت بورس اوراق بهادار به عنوان مجري عمليات بازار از شركت مديريت فناوري بورس تهران درخواست كرده نسبت به رفع اين موارد اقدامات لازم را به عمل آورد اما تاكنون اقدامي از جانب شركت مديريت فناوري بورس تهران نشده است.
كاهش سهام فنآوران
بهمن اولين سالگرد ورود شركت پتروشيمي فنآوران به بورس است و اين شركت به عنوان اولين شركت نفتي و پنجمين شركت اصل 44 قانون اساسي و با توجه به وضعيت توليد و برنامههاي توسعهاي خود با قيمت 675 تومان به تالار شيشهاي پاگذاشت و 47هزار و500 سهم پتروشيمي فناوران به ارزش 32ميليارد تومان در همان دقايق عرضه به فروش رفت.
در اين ماه پتروشيمي فنآوران در صدر بهترين تقاضاهاي خريد قرار گرفت تا براي نخستين بار در تابلوي معاملات فرعي مورد داد و ستد قرار بگيرد و قيمت آن نيز با توجه به طرحهاي توسعهاي شركت و توليدات آن مناسب ارزيابي شد ولي با وقوع بحران جهاني و در پي كاهش قيمتها، سهام اين شركت نيز با كاهش44 درصدي مواجه شد به طوري كه بعد از گذشت يكسال هر سهم اين شركت در حال حاضر با قيمت 384 تومان در بورس معامله ميشود و از صف فروش نيز برخوردار است.
احمدرضا اشتري - مدير عامل شركت پتروشيمي فنآوران - در گفتوگو با ايسنا و با تائيد اين مطلب، وضعيت فعلي شركت را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر پتروشيمي فنآوران 810 هزار تن متانول توليد كرده است كه اين ميزان نسبت به كل سالهاي 83 تا كنون بيسابقه است و با وجود اينكه يك ماه از سال باقي مانده است ولي تاكنون توليدات شركت نسبت به سال 86، 25 در صد افزايش داشته است.
وي پيشبيني سود شركت را مورد توجه قرار داد و عنوان كرد: EPS شركت در ابتداي سال 87،153 تومان پيشبيني شده بود كه با توجه به وقوع بحران تجديد نظر شد و در حال حاضر رقم سود پيشبيني شده شركت 134 تا 137 تومان به ازاي هر سهم است كه قطعا تا پايان سال محقق ميشود.
اشتري با اشاره به اينكه قيمت جهاني متانول در ابتداي سال450 دلار بوده است كه با وقوع بحران به 180 دلار رسيده است عنوان كرد: با اين حال شركت فنآوران ميتواند 90 در صد EPS سال 87 را پوشش دهد.
وي در ادامه قوع بحران را مورد توجه قرار داد و اظهار كرد: با وقوع بحران جهاني و ركودي كه در تمام اقتصادهاي دنيا ايجاد شده است، وضعيت شركتها را در بورس تحت تاثير خود قرار داده است و همه شركتها با كاهش قيمت مواجه شدند ولي ما تلاش كرديم كه پيشبيني سود خود را محقق كنيم كه تا 10 ماهه ابتداي سال هم اين ميزان محقق شد.
اشتري در ادامه در مورد رقم بودجه شركت در سال آينده گفت: ميزان بودجه شركت تا كنون در هيات مديره مصوب نشده است و زماني كه قيمت حاملهاي انرژي مانند گاز مشخص شود، ميتوانيم رقم بودجه خود را اعلام كنيم.
مدير عامل فنآوران با اشاره به اينكه با توجه به قيمتهاي انرژي رقم توليدات مشخص ميشود اعلام كرد: پيشبيني شده است كه در سال 88، 900 هزار تن متانول توليد شود اما قيمت انرژي هنوز مشخص نشده است كه در بودجه اعلام شود ولي درآمد شركت و وضعيت كنوني تا قبل از سال تصويب ميشود.
اشتري به كاهش قيمت سهام شركت در بورس اشاره كرد و گفت: اين كاهش به دليل بحران جهاني بوده است كه اميدواريم مجددا قيمتهاي متانول سريعتر افزايش يابد و به قيمتهاي ابتداي سال نزديك شود تا شاهد افزايش قيمت سهم باشيم.
وي با بيان اينكه در حال حاضر شركت ملي صنايع پتروشيمي سهمي در پتروشيمي فنآوران ندارد به تجربه حضور در بورس اشاره كرد و گفت: فنآوران يكسال تجربه حضور در بورس را دارد و در حال حاضر نيز كه با شرايط جهاني مواجه شده است كه اميدواريم در سال آينده اوضاع بهبود يابد.
چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]