واضح آرشیو وب فارسی:الف: "ايران به اوباما جهت تغيير فرصت ميدهد"
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان با بيان اينكه در مورد موضوع گفتگو با آمريكا اختلافي بين مسئولان نظام نيست، تاكيد كرد: ايران مايل است در راستاي شعار "تغيير" فرصتي در اختيار اوباما قرار دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان صبح امروز در نشست هفتگي خود با خبرنگاران با تبريك سي امين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي و حضور گسترده مردم در راهپيمايي 22 بهمن به بيان آخرين مواضع دستگاه ديپلماسي كشور پرداخت.
خبرنگار مهر از قشقاوي پرسيد در ماههاي اخير روابط جمهوري اسلامي ايران و پادشاهي عربستان سعودي مخدوش و تيره شده است. آيا در وزارت خارجه دغدغه و فرايندي و براي ترميم اين روابط وجود دارد، سخنگوي دستگاه سياست خارجي پاسخ داد: ما روابط خوبي با عربستان داريم و همين سه چهار روز قبل سفير عربستان ديدار خوبي را با وزير امور خارجه ما داشت. البته اين به آن معنا نيست كه همه مواضع و رويكردها مشابهت دارد. طبيعي است هر كشوري رويكرد خاص خود را دارد.
وي افزود: اما انتظار طبيعي ملتها از دولتها اين است كه به عنوان دو دولت مسلمان بيش از پيش مناسبات خود را تقويت كنند.
قشقاوي تصريح كرد: ما در اين جهت در حال حركت هستيم.
وي در مورد گفتگوي ايران و آمريكا گفت: رئيس جمهور در مراسم بيست و دوم بهمن مواضع جمهوري اسلامي را بيان كرد و براي گفتگويي توام با احترام متقابل اعلام آمادگي شد؛ البته بايد آداب گفتگو مثل عدم تكرار اتهامات بي اساس سابق رعايت شود.
قشقاوي تصريح كرد: ما در اين مورد پيش داوري نمي كنيم و مايل هستيم فرصت تغيير اساسي به اوباما داده شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين خواستار محو گفتمان چماق و هويج و تهديد از ادبيات غرب نسبت به ايران شد.
قشقاوي همچنين در مورد شرايط و پيش شرط هاي گفتگوي ايران و آمريكا، گفت: گفتگو نبايد با تهديد توام باشد و بايد غرور و عزت ملي طرفين در آن رعايت شود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سئوالي در مورد مذاكره آتي ايران و آمريكا مجددا تاكيد كرد: موضع ما همان است كه رئيس جمهور بيان داشتند ما اهل گفتگو هستيم و براي گفتگو هم آمادگي داريم و قبلا هم داشته ايم البته همانطور كه گفته شد بايد شرايط گفتگو رعايت شود.
خبرنگاري از قشقاوي پرسيد: آيا سخنان ديروز آقاي احمدي نژاد در مورد رابطه با آمريكا با مجوز رهبري بوده است، كه وي پاسخ داد: موضوع مهمي مثل مسائل ايران و آمريكا كه ريشه 30 ساله دارد موضوعي است كه فرآيند آن بر اساس قانون اساسي مشخص شده است و مكانيزم تصميم گيري آن نيز معلوم است ، هر موضعي كه از سوي رئيس جمهور مطرح مي شود قطعا در چارچوب همين فرآيند است.
وي افزود: البته برخي ها به غلط اين فرآيند قانوني را به انتخابات آينده ايران پيوند مي زنند كه اين ناشي از عدم درك واقعيت هاي سياسي ايران است. موضوع انتخابات يك فرآيند ملي است و نتيجه آن نيز قابل احترام است اما فرآيندي كه مربوط به موضوع آمريكاست يك فرآيند خاص مي باشد.
قشقاوي در پاسخ به اين سئوال كه آيا اظهارات لاريجاني در كنفرانس مونيخ آغازي براي اظهار نظرها درباره رابطه با آمريكا بود، گفت: البته خبرنگاران مي توانند هر برداشتي را داشته باشند اما ما تفاوتي بين اظهارات لاريجاني و بقيه مسئولان نمي بينيم و اين حوزه اي نيست كه كسي موضع خاصي داشته باشد.
وي تصريح كرد: واقعيت اين است كه مسائل ايران و آمريكا از موضعي واحد از سوي مسئولان سرچشمه مي گيرد و هيچ اختلافي در اين موضوع وجود ندارد.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين شائبه كاهش شعار مرگ بر آمريكا و پلاكاردهايي از اين دست در راهپيمايي 22 بهمن را تكذيب كرد و گفت: آنچه ما ديديم تفاوت هايي با گذشته نداشت و شعارهاي انقلاب نيز همان بوده، نبايد كسي تصور كند كه تغييري در شعارها ايجاد شده است.
قشقاوي سه ويژگي مهم راهپيمايي 22 بهمن را وسعت و فراگيري حضور مردم، شادي و نشاط مردم و ابتكار خلاقيت براي ابراز احساسات توصيف كرد.
وي همچنين سياست تحريم ها را بي اثر توصيف كرد و گفت: آمار روابط اقتصادي امروز چيز پنهاني نيست و همان چيزي كه اينها به آن تحريم يا چماق مي گويند بي تاثير بوده است حتي روابط اقتصادي ما در دوران تحريم بيشتر گسترش يافته است.
سخنگوي وزارت خارجه حضور پرشور مردم در راهپيمايي 22 بهمن را نقطه عطفي در تاريخ انقلاب اسلامي دانست و آن را نشانه دوست داشتن انقلاب از سوي مردم برشمرد .
وي در مورد سياست ايران در قبال تحولات فلسطين گفت: ايران همواره پيشتاز وحدت فلسطيني ها بوده است و فلسطين آرمان بلند جهان اسلام است، نگاه ايران به آن بنيادي است و ما اميدواريم همگي بتوانند در مورد موضوع فلسطين با وحدت همگامي داشته باشند.
قشقاوي در مورد پيگيري سرنوشت 4 ديپلمات ايراني در لبنان، گفت: اخيرا آقاي شيباني سفير ايران در لبنان ملاقات هايي در زمينه د اشته اند و اظهارات ميشل سليمان رئيس جمهور لبنان در اين خصوص دلگرم كننده بوده است. اميدواريم افق هايي كه در حال روشن شدن است زمينه بازگشت اين عزيزان را به آغوش خانواده هايشان فراهم كند.
سخنگوي وزارت خارجه از سمير جعجع خواست تا براي روشن شدن سرنوشت 4 ديپلمات كمك كند.
خبرنگاري از قشقاوي در مورد موضع ايران در خصوص انتخابات اسرائيل سئوال كرد و گفت: موضع ما در مورد عدم مشروعيت رژيم صهيونيستي روشن و تغيير ناپذير است. اسرائيلي ها مي خواستند يك دموكراسي خونين در انتخاباتشان از طريق اشغال غزه ايجاد كنند و واقعيت اين است كه رقابت هاي آنان بيشتر بر سر نوع و شيوه سركوب فلسطيني ها است ، ولي معادلات جديدي در عرصه خاورميانه بروز كرده كه اين قابل انكار نيست مثلا هدف جنگ 33 روزه نابودي حزب الله بود اما آيا اين هدف محقق شد در بحث حماس نيز اين اتفاق افتاد ما به دولت جديد آمريكا توصيه مي كنيم كه اين معادلات جديد را مورد توجه قرار دهد و واقعيت ها را گوش كند چرا كه تحليل هاي سنتي و قديمي در مورد بافت قدرت خاورميانه از ميان رفته است.
وي همچنين در مورد تاثير نتيجه انتخابات رژيم صهيونيستي و گفتگوهاي ايران و آمريكا، گفت: البته در اينكه آمريكا روابط ويژه اي با اسرائيل دارد بحثي نيست اما بحث رابطه ايران و آمريكا بحثي است كه در كليات خاورميانه مطرح است ، البته باعث تاسف است كه نوع تبليغات احزاب اسرائيلي در جهت نشان دادن وجهه اي خشن تر و اشغالگرايانه تر نسبت به فلسطين ها است.
سخنگوي وزارت خارجه در مورد جزئيات سفر گرهارد شرودر صدر اعظم سابق آلمان به ايران، گفت: آقاي شرودر براي سفر به ايران ابراز تمايل كرده بود و ما هم استقبال كرديم و جزئيات سفر در صورت تحقق آن به اطلاع خواهد رسيد.
وي در پاسخ به سئوالي در مورد درخواست مجدد خاوير سولانا از لاريجاني در سفر اخير به آلمان مبني بر توقف غني سازي، گفت: اين درخواست از قبل هم مطرح بوده و ما هم موضع خود را مطرح كرديم و اين درخواست را غير قانوني و بر خلاف قواعد بين المللي مي دانيم.
سخنگوي وزارت خارجه گفت: اگر روند حقوقي باشد با تداوم شفاف سازي ها موضوع حل مي شود، اما سياسي كردن موضوع غلط است.
وي همچنين در مورد احتمال كمك ايران به ناتو در مورد مسائل افغانستان گفت: ما از هر راهكاري كه منجر به صلح و ثبات در افغانستان شود ، حمايت مي كنيم اما تا كنون درخواستي رسمي به ما نرسيده است.
قشقاوي در پاسخ به سئوالي در مورد تعاملات ايران با كشورهاي حاشيه خزر درباره انرژي گفت: ما حضوري فعال در عرصه انرژي داريم، بر اساس سوآپ در اين مورد عمل مي كنيم و اعتقاد داريم كه ايران بهترين راه انتقال انرژي در منطقه مي باشد.
قشقاوي سفر وزير خارجه كشورمان به عراق را نيز در چارچوب رايزني هاي مداوم ايران با مقامات عراقي توصيف كرد و گفت: اين سفر در راستاي تحكيم دوستي و رابطه ما با كشورهاي همسايه به خصوص عراق است ، روابط رو به گسترش ما با عراق موضوعي نيست كه نياز به توضيح داشته باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد فتواي امام خميني (ره) در مورد سلمان رشدي نيز گفت: مكانيزم فتواي شرعي مثل مكانيزم تصميم گيري هاي سياسي نيست كه يك عده اي بنشينند و در مورد آن تصميم بگيرند مكانيزم فتوا خاص خودش است و تا زماني كه لغو نشود پابرجاست.
چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]