واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: پاي صحبتهاي نايب رئيس بانوان فدراسيون دوچرخهسواري حجاب موجب غرورمان در مسابقات تايلند شد
جام جم آنلاين: دوچرخهسواري هرچند دير به جمع رشتههاي فعال بانوان پيوست؛ اما قدم اول را با تمام قدرت برداشت و در حال حاضر راه طولاني و پر فراز و نشيبش را آرام و محافظهكارانه مي پيمايد، چرا كه اين رشته نيز مانند برخي رشتههاي بانوان از محدوديتهايي برخوردار است كه كمي شرايط را براي دوچرخهسواران سخت كرده است.
البته مسوولان دوچرخهسواري سعي دارند تمام تلاش خود را خرج فرهنگسازي اين رشته پر مخاطب كنند، بلكه دوچرخهسواري هم به سهم خود در ورزش بانوان ايران برسد.
حضور مقتدرانه بانوان محجبه دوچرخهسواري كشورمان در مسابقات قهرماني آسيا هرچند از نظر فني پربار نبود، ولي پيروزي فرهنگي بزرگي را به دنبال داشت كه هنوز هم جامعه بانوان دوچرخهسوار ايران از كسب آن برخود ميبالد.
فريده نيسيان ، نايب رئيس فدراسيون دوچرخهسواري 2 سال است با تمام قوا به مدد دوچرخهسواري بانوان آمده و كار خود را آغاز كرده است. او با دلي پردرد از موانع موجود بر سر راه دوچرخهسواري سخن ميگويد، اما با تمام اين تفاسير اميدوار است روزي برسد كه همه با ديد بازتري به ورزش بانوان بخصوص دوچرخهسواري نگاه كنند. ماحصل گفتگوي ما با نيسيان از نظرتان ميگذرد.
فدراسيون دوچرخه سواري بسيار دير كار خود را در بخش بانوان آغاز كرد، چرا؟
صادقانه ميگويم بزرگترين مشكلي كه شروع كار ما را به تاخير انداخت مشكلات فرهنگي بود كه متاسفانه هنوز هم وجود دارد، ولي گاه كم و زياد ميشود و درصدد هستيم به طور كامل اين مشكل را از پيش رو برداريم.
در اين خصوص چه تدابيري انديشيدهايد؟
به نظر من تبليغات بهترين راه ترويج فرهنگ دوچرخهسواري است. بايد آنقدر روي بانوان دوچرخهسوار و مسابقههايشان مانور داده شود تا اگر روزي كسي بانوي دوچرخهسواري ديد، تعجبزده به آن زل نزند. به همين منظور سعي كرديم دوچرخهسواري را در تمام شهرستانها، فعال كنيم. در 24 استان مربي و داور آموزش داديم و همين موضوع نويدبخش آغازي هدفمند براي دوچرخهسواري بود.
پس از چند ماه يك دوره مسابقات قهرماني كشور برگزار كرديم كه اين 24 استان داشتههاي خود را روي دايره بريزند. جالب اينجا بود كه پس از برگزاري قهرماني كشور ما با سيل دختران جوان علاقهمندي مواجه شديم كه در پي آموزش و يادگيري حرفهاي دوچرخهسواري بودند، به طوري كه من به جرات ميگويم تعداد مخاطبان زن خيلي بيشتر از آقايان است.
تيم ملي دوچرخهسواري از چه زماني تشكيل شد؟
سال 85 ما نياز جامعه دوچرخهسواري بانوان را به وجود تيم ملي احساس كرديم و همين زمينه تشكيل تيم ملي را فراهم كرد. پس از برگزاري اردوهاي انتخابي تيم ملي 7 نفر كه 4 نفر آن بزرگسال و 3 نفر در رده سني جوانان بودند اعضاي اصلي تيم ملي دوچرخهسواري را تشكيل دادند.يكي از معيارهاي انتخاب اعضاي تيم ملي داشتن دوچرخه حرفهاي است.
اين قضيه تا چه حد صحت دارد؟
اينطور نيست. نتايج آخرين مسابقات يا انتخابيهاي تيم ملي مهمترين ملاك ما براي انتخاب اعضاست. معمولا ما 3 يا 4 برابر نفرات اصلي، دوچرخه سوار به اردو دعوت و پس از عبور آنان از فيلترهاي مختلف، نفرات اصلي را اعلام ميكنيم.
آنوقت تكليف دوچرخه اين اعضا چه ميشود؟
به هر حال دوچرخه سوار بايد دوچرخه داشته باشد تا بتواند مسابقه بدهد. ما اگر بخواهيم به هر دوچرخه سوار يك دوچرخه بدهيم، بايد تمام بودجه فدراسيون را به اين امر اختصاص بدهيم.
يعني فدراسيون هيچ كمكي نميكند؟
چرا، ولي مقدار آن ناچيز است. بيشتر دوچرخهسواران دوچرخههايشان را قسطي ميخرند.
قيمت يك دوچرخه ايدهآل و حرفهاي چقدر است؟
11 تا 12 ميليون تومان .
پس در واقع دوچرخهسواري ورزش پولدارهاست؟
(سر را به علامت تاييد و تاسف تكان ميدهد) .
دختران دوچرخهسوار ما به لحاظ حجاباسلامي در عرصه مسابقات مشكلي ندارند؟
نميشود گفت نه، به هر حال پوشيدن لباس بلند و گشاد در مقابل رقبايي كه لباس مخصوص و چسبان دوچرخهسواري ميپوشند شرايط را كلي تغيير ميدهد. ولي بچهها با تلاش فراوان و تمرينات زياد سعي كردند با اين لباس اخت بشوند.
در اولين حضورتان با حجاب اسلامي شرايط را چه طور ارزيابي كرديد؟
در مسابقات آسيايي تايلند با اينكه لباسها روي ركوردهاي بچهها تاثير گذاشته بود و ما ششم شديم، ولي دختران ما يك پيروزي فرهنگي ارزشمند به دست آوردند؛ به طوري كه خارجيها در عوض توجه و تماشاي قهرمانان مسابقه با بهت و حيرت به بچههاي ما نگاه ميكردند و آنها را مورد تمجيد قرار ميدادند.
در مسابقات آسيايي تايلند ما ششم شديم ولي يك پيروزي فرهنگي ارزشمند را به دست آورديم
جالب اينجا بود كه رئيس اتحاديه جهاني دوچرخهسواري ضمن برخورد خوب و صميمي با بانوان دوچرخهسوار ايراني با آنها عكس يادگاري گرفت و مرتب ميگفت: براي من بسيار جالب است كه نايب رئيس يك فدراسيون خانم است و همانجا از من خواست تا جوايز نفرات اول تا سوم را اهدا كنم. باور كنيد آنجا با تمام وجود احساس كردم حجاب اين عزت و احترام را براي ما به ارمغان آورده است و به عنوان بانوي محجبه ايراني به خود باليدم.
فروردين امسال براي دومين بار به مسابقات آسيايي اعزام شديد ولي كيفيت ركوردزنيها در مقايسه با بار اول خيلي بهتر شده، فكر ميكنيد علت آن چيست؟
مطمئنا يكي از دلايلش اين بود كه پوشش بچهها ورزشيتر شده بود و به موازات آن برگزاري ليگ و مسابقات متعدد و اردوهاي طولاني مدت، بچهها را از نظر بدني در وضعيت بهتري قرار داده بود.
چند دوره ليگ باشگاهي برگزار كرديد؟
يك دوره. متاسفانه هنوز هم مشكلات فرهنگي دست از سر ما برنميدارد. دور رفت ليگ بدون هيچ مشكلي در قزوين برگزار شد، ولي دور برگشت كه قرار بود در خوزستان برگزار شود، به علت ممانعت مسوولان استان به بهانه مشكلات فرهنگي كنسل شد. ولي درصدد هستيم اين مسابقات را با قواي بيشتري در تهران برگزار كنيم.
مسابقات فقط به صورت پيستي انجام ميشود؟
بله، فعلا مسابقات را در مسافتهاي كوتاه برگزار ميكنيم.
چرا؟
چون تورهاي مسافت بالا مستلزم قدرت بدني كافي است. بچههاي ما استيل بدني لازم را ندارند و از طرفي تور در جاده برگزار ميشود و جادههاي ما امنيت كافي را براي اين كار ندارند.
ولي با تمام اين مشكلات ما ميخواهيم سال آينده در قزوين تور بينجادهاي برگزار كنيم.
آيا از امكانات موجود راضي هستيد؟
اصلا. قرار بود تا پايان امسال 7 پيست مخصوص دوچرخهسواري ساخته و تحويل داده شود كه متاسفانه هيچ كدام آماده نيست. اگر از لحاظ سختافزاري تامين شويم، ميتوانم بگويم نيمي از مشكلات بانوان دوچرخهسوار مرتفع ميشود.
بچههاي تيم ملي كجا تمرين ميكنند؟
پيست آزادي. چون تنها پيستي است كه استانداردهاي دوچرخهسواري در آن لحاظ شده است و با مشكل خاصي نيز مواجه نيستيم.
پيستهاي پاركهاي جنگلي مانند چيتگر هم زير نظر شماست؟
خير. آنها زير نظر هياتهاي دوچرخهسواري كار ميكنند، البته فدراسيون دورادور نظارتي بر آنها دارد.
در ردهبندي دوچرخهسواري آسيا رنكينگ ايران چندم است؟
متاسفانه چون در تورهاي بزرگ آسيا و دنيا حضور نداريم بالطبع در ردهبندي آسيا هم قرار نميگيريم.
مگر دوچرخهسواري ما چقدر با آسيا فاصله دارد؟
متاسفم از اين كه بگويم ما فعلا در آسيا حرفي براي گفتن نداريم، ولي تمام سعيمان را ميكنيم تا چند سال آينده به جمع مدعيان آسيا بپيونديم.
دوچرخهسواري با قدمت كوتاهش نياز به پشتوانه قوي دارد. آيا استعداديابي ميكنيد؟
البته، به همين منظور به كمك اعضاي فدراسيون طرحي را تهيه كرديم كه در حال تكميل است و تا اواخر سال آينده اجرا خواهد شد.
شرط فدراسيون براي كساني كه ميخواهند وارد رشته دوچرخهسواري شوند چيست؟
داشتن استيل مناسب، متاسفانه نوجوانان ما موقع انتخاب رشته ورزشيشان فقط علاقه را در نظر ميگيرند، در صورتي كه اين كاملا اشتباه است البته من مخالف علاقهمندي نيستم، ولي اولين شرط براي وارد شدن به هر رشته ورزشي استيل مناسب آن رشته است.
اين كه ورزشكار پاهاي بلند و قدرتمندي داشته باشد و از سيستم قلب و عروق و همچنين تنفس بالايي برخوردار باشد، از فاكتورهاي مهمي است كه بايد براي هر دوچرخهسوار كه ميخواهد به صورت حرفهاي به دوچرخهسواري نگاه كند، لحاظ شود. من همين جا از تمام عزيزاني كه درصدد هستند رشته ورزشي انتخاب كنند، ميخواهم كه با مراجعه به مشاوران ورزشي راه درست را براي قهرماني انتخاب كنند.
منيره جامي
پنجشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]