واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: برپايي نمايشگاه كتاب دانشگاهي با شركت 238 ناشر
نخستين نمايشگاه كتاب دانشگاهي با حضور 238 ناشر داخلي در تهران گشايش يافت تا حدود 17هزار عنوان كتاب را به كتابخانهها و دانشجويان عرضه كنند.
به گزارش فارس، در آيين گشايش اين نمايشگاه، دكتر غلامعلي حداد عادل، رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي؛ محسن پرويز، معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي؛ علياكبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهوري وحجت الاسلام والمسلمين دكتر احمد احمدي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي حضور داشتند.
در اين آيين محسن كفاشي، مسئول نخستين نمايشگاه كتاب دانشگاهي گفت: با حدود يك هزار كتابخانه دانشگاهي مكاتبه شده تا در اين نمايشگاه شركت كنند. اما تنها حدود 300 كتابخانه به مكاتبه آنها پاسخ دادهاند.
وي گفت: كتابخانهها ميتوانند با شرايطي كه انجمن فرهنگي ناشران كتاب دانشگاهي تعيين كرده است كتابهاي ناشران دانشگاهي را در اين نمايشگاه با تخفيف 50 درصدي تهيه كنند و دانشجويان نيز ميتوانند كتابها را با تخفيف 20 درصد بخرند.
تجهيز كتابخانههاي عمومي به كتابخانههاي دانشگاهي و بروز كردن كتابخانههاي دانشگاهي از عمدهترين اهداف برپايي اين نمايشگاه عنوان شده است.
مسئول نخستين نمايشگاه كتاب دانشگاهي همچنين گفت از سال آينده اين نمايشگاه در هفته كتاب برگزار ميشود.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمين دكتر احمد احمدي، عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: كار كتاب، كار حكومتي است و نبايد به بخش خصوصي سپرده شود.
وي گفت در كشورهاي غربي به كتاب مانند كالا نگاه ميشود. اما به كالايي مثل پرتقال ، يارانه ميدهند درحالي كه به كتاب يارانه نميدهند.
وي گفت: از ميان 1260 عنوان كتابي كه سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني (سمت) منتشر كرده است صدها عنوان در انبارهاي اين سازمان ماندهاند و ناشر بايد منتظر باشد تا به فروش بروند.
به گفته وي، بخش خصوصي نميتواند دورههاي فروش بلندمدت را تحمل كند.
محسن پرويز، معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز گفت در بخش كتاب دانشگاهي با دومعضل روبرو هستيم كه يكي از آنها به راحتي قابل حل است.
وي گفت: كتابهاي افست و ترجمهاي در بخش كتابهاي دانشگاهي دست ما را براي تصميمگيري جسورانه در زمينه كپيرايت ميبندد.
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: اين وزارتخانه در حوزه كتابهاي غيردانشگاهي كمتر با اين مشكل روبرو است.
در ادامه اين آيين دكتر غلامعلي حداد عادل گفت: فرهنگستان زبان و ادب فارسي در سالهاي اخير 20هزار واژه در برابر اصل فرنگي آنها ساخته و منتشر كرده است.
وي به رشد كتابهاي دانشگاهي در سالهاي بعد از انقلاب اسلامي اشاره كرد و آن را مرتبط به رشد كمي دانشجو و دانشگاه از يك سو و تسهيل در امر انتشار كتاب از سوي ديگر دانست.
وي همچنين با اشاره به وجود 5/3 ميليون دانشجو در ايران، خواستار افزايش كتابهاي دانشگاهي شد.
به گفته وي، ميان عرضه (كتابهاي دانشگاهي) و تقاضا (درخواستهاي استادان و دانشجويان) توازن وجود ندارد. رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي همچنين به بالا بودن كتابهاي ترجمهاي نسبت به تاليفي اشاره كرد و آن را باعث تاسف خواند.
وي گفت: بيشتر كتابهاي دانشگاهي ما ترجمه است و فعلا هم نميتوانيم بگوئيم در باب ترجمه را ببنديم.
دكتر حداد عادل، ناشران دانشگاهي را دعوت كرد كه در انتخاب كتابهاي غيرفارسي دانشگاهي دقت بيشتر و در ترجمه آنها به فارسي تحقيق كنند.
علياكبر اشعري نيز با اشاره به متهم شدن حوزه كتاب ايران در خارج از كشور به بداخلاقي خواستار رعايت قانون كپيرايت در ايران شد.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران گفت: كشوري با تمدن و فرهنگ و اخلاق جمهوري اسلامي را در حوزه كتاب در خارج از كشور بداخلاق ميخوانند.
وي گفت: وقتي با نويسندگان بزرگ در خارج از كشور صحبت ميكنم ميگويند چرا كتابها را بدون پرداخت حق و حقوق به ما در كشورتان منتشر ميكنيد.
پنجشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]