واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كشورهاي خاورميانه ، بازار هدف صنعت مبل اداري ايران است
اصفهان- بازار بزرگ كشورهاي منطقه خاورميانه از چنان اهميتي برخورداراست كه كارشناسان و فعالان اقتصادي آن را مهمترين مزيت و فرصت ايران براي صادرات مبلمان اداري مي دانند.
بيش از 50 هزار واحد توليدي در صنعت مبلمان كشور فعالند كه توانسته اند براي 120هزار نفر اشتغال مستقيم ايجاد كنند و نقش بسزايي در صادرات مبلمان داشته باشند.
بر اساس اين گزارش ارمنستان، آذربايجان، تاجيكستان، قزاقستان، گرجستان، روسيه، ازبكستان، تركمنستان، پاكستان، سوريه، عراق، افغانستان، امارات متحده عربي و الجزاير 15 كشور هدف براي صادرات مبلمان ايران محسوب مي شوند.
در ساليان اخير بازار كشورهاي حاشيه خليج فارس براي صادرات مبلمان اداري ايران از اهميت بسياري برخوردار شده و فعالان اين صنعت در كشور به دنبال جذب بازار بيشتري درا ين كشورها هستند.
رييس اتحاديه صادركنندگان مبلمان كشور مهمترين بازارهاي هدف ايران براي صادرات مبلمان را كشورهاي عراق، افغانستان و قزاقستان عنوان و تاكيد كرد: لازم است صادرات مبلمان اداري ايران روند پرشتابي را به خود بگيرد.
"علي اكبر كاشاني" با بيان اينكه بايد نمايشگاههايي براي عرضه مبلمان اداري ايران در كشورهايي مانند عراق و قزاقستان برپا شوند، تصريح كرد: صادرات مبلمان اداري از ايران در سالهاي گذشته روند رو به رشدي داشته به طوريكه در نيمه نخست سال 89 نسبت به مدت مشابه قبل آن 60 درصد افزايش را نشان مي دهد.
در حاليكه به گفته رييس اتحاديه صادركنندگان مبلمان ميزان صادرات اين صنعت در سال 88 رقمي بيش از 9 ميليون دلار بوده ، رقم صادرات پنج كشور صادركننده عمده در دنيا در سال 2008 بيش از 116 ميليارد دلار اعلام شده است.
صادركنندگان عمده جهاني مبلمان اداري كشورهاي چين، ايتاليا، هلند، آلمان و مكزيك هستند.
معاون كمك هاي تجاري سازمان توسعه تجارت كشور نيز مزيت هاي ايران براي حضور در بازار جهاني مبلمان را ارز بري پايين، نيروي كار ارزان، وجود ظرفيت خالي در واحدهاي توليدي و وجود بازارهاي بزرگ همچون كشورهاي حاشيه خليج فارس مي داند.
"كيومرث كرمانشاهي" صادرات مبلمان ايران را بيشتر به كشورهاي عراق، تاجيكستان، ازبكستان، آذربايجان و تركمنستان اعلام كرد و افزود: حمايت هايي مانند معافيت صادرات از پرداخت ماليات، برقراري حداكثر ضريب حمايت از صادرات و داير كردن برخي خطوط منظم كشتيراني در خليج فارس و درياي خزر براي توسعه صادرات مبلمان ضروريست.
وي، اهم مشكلات بخش توليد و صادرات صنعت مبلمان اداري را مشكل نقدينگي و سرمايه در گردش، تامين مواد اوليه، فرسودگي ماشين آلات، عدم تناسب سطح كيفي نيروهاي انساني، عدم سرمايه گذاري در زمينه تحقيقات، جاي خالي بخش كنترل كيفيت، واردات بي رويه و فقدان دانش و بينش صادراتي عنوان كرده است.
كاشاني، رييس اتحاديه صادركنندگان مبلمان كشور نيز ارتقاء ماشين آلات از نظر فناوري، شناخت كشورهاي هدف و مشاركت در نمايشگاه هاي خارجي را از عوامل موثر افزايش در صادرات مبلمان ايراني بر شمرد.
رييس اتحاديه صنايع مبلمان استان اصفهان نيز در حاشيه نمايشگاه مبلمان اداري و دكوراسيون داخلي به ايرنا گفت: ايران از امتيازهاي بسياري در صادرات مبلمان مانند استاد كار ماهر و درجه يك و سابقه ديرينه هنري برخوردارست .
"حجت اله پور حقاني" برخي موارد مورد نياز براي توسعه صادرات را استفاده از ابزار آلات و فناوري هاي روز دنيا دانست و افزود: مسوولين بايد در اين زمينه همكاري و كمك كنند.
وي با اشاره به موفقيت كشورهايي مانند تركيه، مالزي و چين در زمينه توليد مبلمان اداري گفت: بهره گيري از دانش و فناوري روز در توليد مبلمان منجر به كاهش هزينه ها و افزايش كيفيت محصولات و كارايي آن مي شود.
دبير اجرايي سومين نمايشگاه تخصصي مبلمان اداري و دكوراسيون داخلي نيز به ايرنا گفت: دولت بايد از توليد كننده واقعي حمايت و از صادرات بي كيفيت جلوگيري كند.
"محمد علي اكبرزاده" افزود: ايران هنوز جايگاه ويژه اي در زمينه صنعت مبلمان اداري در دنيا كسب نكرده است اما از سرعت خوبي در توسعه صادرات بخصوص به كشورهاي همسايه برخوردار است.
اين كارشناس، تركيه و مالزي را دو رقيب جدي ايران در زمينه صادرات مبلمان اداري دانست و گفت: كشورهايي مانند كويت، قطر، امارات متحده عربي ، عربستان و روسيه بازار خوبي براي مبلمان ايران هستند.
اكبرزاده با بيان اينكه اين صنعت در ايران در حال خارج شدن از حالت سنتي و حركت به سمت مدرن است، تصريح كرد: امروزه مدلهاي جديد دستگاههاي مورد نياز اين صنعت مانند CNC و برش وارد كشور شده و مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي اظهار داشت: يكي از نقاط قوت صنعت مبلمان اداري در ايران اين است كه الگو وكار را از بخش سنتي مي گيريم اما در كار از فناوري هاي نوين استفاده مي كنيم.
مدير يكي از غرفه هاي نمايشگاه مبلمان اداري ودكوراسيون داخلي اصفهان نيز تاكيد كرد: هيچ كشوري در منطقه در زمينه دكوراسيون داخلي در حد و اندازه ايران نيست.
"احسان شفايي" افزود: طراحان ايراني با الگوگيري از سنت كشورمان و منطقه و با به كارگيري فناوري هاي نوين و برتر به كار مشغولند به طوريكه برخي فناوريها مانند سراميك نانوي ايران در منطقه يكتا است.
وي با اشاره به اينكه كشورهاي آسياي شرقي در زمينه صادرات خوب عمل مي كنند تصريح كرد: ايران نيز سالهاي آينده در اين زمينه حرف زيادي براي گفتن خواهد داشت.
سومين نمايشگاه مبلمان اداري و دكوراسيون داخلي از چهارم تا هفتم آبان ماه در محل نمايشگاههاي بين المللي استان اصفهان واقع در جوار پل تاريخي شهرستان برگزار شد.
7148/1011
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30639374
دوشنبه|ا|9|ا|آبان|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1592]