واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جانشين نماينده وليفقيه در سپاه در گفتوگوي تفصيلي با فارس:
خبرگزاري فارس: جانشين نماينده وليفقيه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي معتقد است كساني كه در فتنه 88 امتحان خوبي پس نداده و با دشمن همراهي كردهاند، شايستگي حضور در مجلس و مديريت بر اين امت شهيدپرور را ندارند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، انتخابات نهم مجلس شوراي اسلامي مانند هر انتخابات ديگري با حساسيتها و ويژگيهاي مخصوص به خود همراه است كه شايد يكي از مهمترين اين ويژگيها، شكلگيري حكومتهاي نوپاي خاورميانه و وضعيت فعلي ديكتاتورهاي وابسته به غرب در جهان اسلام باشد.
ميتوان گفت انتخابات نهم مجلس شوراي اسلامي علاوه بر اينكه مانند هر انتخابات ديگر با تجربيات خاص خود، موجب رشد اجتماعي جامعه ايراني ميشود، با حضور حداكثري ميتواند كشور ايران را به عنوان الگوي عملي براي كشورهاي استعمارزده و استكبار زده معرفي كند و تشويقي براي مردم مسلمان در مبارزه براي منافع خود باشد.
حجتالاسلام والمسلمين عبدالله حاجي صادقي يك چهره حوزوي و دانشگاهي است كه علاوه بر تحصيل در دروس فقه و اصول در حوزه علميه در رشته علوم قرآن و حديث نيز مدرك دكتراي دانشگاهي خود را اخذ كرده و سالها عضو هيئت علمي دانشكده شهيد محلاتي نيز بوده است.
وي كه اكنون جانشين نماينده وليفقيه در سپاه پاسداران است، داراي تاليفاتي در زمينه مسائل سياسي است كه كتاب « آسيب شناسي اركان انقلاب» از جمله آنهاست. با توجه به نزديكي آغاز نهمين رقابت بزرگ براي نمايندگي مجلس شوراي اسلامي به گفتوگو با وي پرداختهايم و برخي از مسائل كلي مربوط به انتخابات و مشاركت مردم را مورد پرسش قرار دادهايم.
فارس: با توجه به اهميت انتخابات در نظام سياسي كشور ما، حضور و مشاركت مردمي را در انتخابات نهم مجلس شوراي اسلامي چگونه ارزيابي ميكنيد؟
در كشور ما حضور در انتخابات هم تكليف مردم است و هم حق آنان و اين تلازم حق و تكليف اقتضا ميكند، در اين شرايط مردم با مشاركت حداكثري خود در انتخابات به پيشبرد اهداف جمهوري اسلامي كمك كنند. در شرايط كنوني جبههگيري استكبار در برابر اسلام ناب و انقلاب اسلامي بسيار شفافتر شده است و وظيفه ما نسبت به شهداي انقلاب اسلامي و امام خميني(ره) ايجاب ميكند كه در اين انتخابات حضور حداكثري داشته باشيم.
البته ملت ايران هوشيار و قدردان خون شهدا هستند و بايد بدانند كه بهترين راه استيفاي حقوقشان در شرايطي كه استكبار دشمني خود را آشكار كرده و تمام توانش را براي ضربه زدن به اين ملت بكار برده است، رقم زدن يك انتخابات پرشور و دشمن شكن است.
استكبار در بعد ميزان مشاركت مردمي حساسيت ويژهاي دارد و به اقداماتي مانند شايعه پراكني و تبليغات سوء دست زده كه در چنين شرايطي حضور حداكثري مردم ميتواند پاياني بر همه اين دشمنيها باشد.
شايد در هيچ انتخاباتي مانند اين انتخابات دشمن قصد نداشته فضاي كشور را امنيتي و چالشي نشان دهد. مخصوصا پس از انتخابات 88 كه مردم به حضور 40 ميليوني خود مشتي به دهان استكبار زدند، دشمن ميخواهد اينطور القا كند كه ديگر آن شور و اشتياق در مردم وجود ندارد.
مردم به خوبي بر اين امر واقف هستند كه دشمن در آن شرايط نيز هرچه ميتوانست انجام داد تا اين حضور 40 ميليوني سكوي پرتاب نظام براي صعود به قلههاي بعدي نشود.
فارس: لازمه برگزاري يك انتخابات پرشور و با تاثير پايدار بر اقتدار كشور اسلامي ما چيست؟
اساس حضور حداكثري مردم در انتخابات، عامل تثبيت انقلاب، ناكام ماندن دشمنان، تقويت اركان انقلاب و زمينه ساز نزول امدادهاي الهي است اما نكته ديگري نيز در اين ميان قابل طرح شدن است و آن اينكه اگر قرار شد حضور در انتخابات براي همه ما تكليف باشد (همانگونه كه حق نيز هست) بايد بدانيم كه اداي تكليف نيز شرايط و لوازمي دارد.
بايد دانشي بهدست بياورم تا بدانيم براي انجام اين تكليف چه لوازمي مورد نياز ما است، مانند تكاليف ديگر اسلامي كه اگر بخواهيم آنها را درست انجام دهيم به دانش چگونگي انجام آنها نيازمنديم. در جريان اداي تكليف الهي نميتوانيم به خواسته دل توجه كنيم بلكه بايد تلاش كنيم اصلح را انتخاب كرده و در مسند قدرت قرار دهيم. كسي كه براي نظام، كشور و اين مجلس ميتواند تاثيرگذارتر باشد بايد انتخاب شود.
فارس: به انتخاب اصلح اشاره كرديد، بد نيست توضيحي راجع به چگونگي انجام يك انتخاب درست و اصلح بفرماييد.
در اين رابطه من چند ويژگي را عرض ميكنم كه مردم شريف ما با آن بصيرت و آگاهي كه دارند، به اين ويژگيها توجه كنند و مجلسي در شان و طراز انقلاب اسلامي و قويتر از مجلس فعلي رقم بزنند.
نخستين ويژگي مهم براي يك نماينده مجلس، ولايت مداري است. ما به نمايندگاني در مجلس نهم نياز داريم كه فراموش نكنند مشروعيت اين نظام به ولايت است و محوريت تمام اركان نظام را اصل ولايت فقيه تشكيل ميدهد.
ما نمايندگاني ميخواهيم كه نه تنها از دستورات مقام معظم رهبري فرمان ببرند، بلكه منويات ايشان را اجرا كنند. نماينده مجلس هنگامي كه سخني از رهبري را ميشنود نبايد در اين موضوع توقف كند كه اين حكم مولوي است يا مثلا ارشادي، بلكه با تمام توان امر رهبر انقلاب را اجرا كند.
انسان ولايت مدار نه به امر نيازي دارد و نه به اشارت، بلكه به دست آوردن نيت و فكر رهبر براي او كفايت ميكند. نمايندگان مجلس نهم بايد افرادي باشند كه صرفا به دنبال حكم و امر مقام معظم رهبري نباشند بلكه به دنبال پياده كردن اراده رهبر معظم انقلاب باشند.
اگر اين ويژگي محقق شود ميتوان به داشتن مجلسي توانمند اميدوار بود و تا امروز هم اگر ضربه اي از جانب نماينده اي از مردم ديده ايم، در نمايندگاني بوده كه در اين بعد ضعيف بودهاند. اين موضوع مربوط به تنها انتخابات مجلس هم نيست، بلكه در تمام انتخابهاي حياتي كشور اعم از رئيس جمهور، نماينده مجلس و نماينده شوراها اين موضوع مهم به عنوان يك شاخص اساسي مطرح است.
تاكيد ما بر مسئله ولايتمداري به اين علت است كه معتقديم ولايت تجلي توحيد ربوبي است و ولايتمحوري، يگانه راه خدا محوري و حركت در صراط مستقيم اسلام ناب است. اين موضوع شاخص خوبي است و بايد به اين نكته نيز توجه كرد افرادي كه ميخواهند انتخاب شوند، نبايد فقط در قول و سخن ولايت محور باشند، مانند افرادي كه به ولايت دعوت ميكنند اما ولايت را براي خود ميخواهند نه خود را براي ولايت. كساني كه حقيقتا به دنبال پيروي از ولايت باشند بايد به مجلس نهم راه پيدا كنند.
شاخص مهم ديگر اين است كه كساني را براي نمايندگي مردم در مجلس شوراي اسلامي انتخاب كرد كه مسئوليت خطير نمايندگي مجلس را طعمهاي براي بهرهگيري مادي خود نبينند. كساني كه با برخي از اقدامات تبليغي و هزينه از اموال شخصي يا بيتالمال ميخواهند به هر قيمت به صندلي مجلس دست پيدا كنند، نميتوانند انتخاب شايسته اي براي ملت ايران باشند.
براساس فرهنگ اسلام و تجربه 30 ساله انقلاب اسلامي، كسي كه به هر قيمتي بخواهد به نمايندگي مجلس يا هر پست ديگر دست پيدا كند، مطمئنا به فكر خدمت به مردم نيست و پست و مقام را وسيلهاي براي منافع خود ميداند. طبق فرهنگ اسلام و روش اهل بيت(ع) مسئوليت در يك نظام اسلامي فرصتي براي خدمت به مردم است و چيزي نيست كه كسي بخواهد براي رسيدن به آن خود را به آب و آتش بزند.
محور ديگر در انتخاب اصلح، باور داشتن مردم است. مقام معظم رهبري با صراحت به مسئولان اين نكته را گوشزد كردند كه فراموش نكنيد شما نسبت به مردم نوكر هستيد و بايد خدمت گذار و پاسخگوي مردم باشيد.
صاحبان اصلي اين انقلاب مردم هستند و حق مطالبه از تمام مسئولان كشور را دارند. متاسفانه مشاهده ميشود كه برخي افراد شعار مردم را ميدهند اما باز مردم را براي رسيدن به مقصد، سكوي پرتاب خود قرار دادهاند و اينطور نيست كه در حقيقت به مردم اعتقاد داشته باشند.
نمايندگان مجلس بايد كساني باشند كه مردم را ارباب خود بدانند و كساني كه وامدار جريانها و افراد هستند، نميتوانند خدمت گذار خوبي براي مردم باشند. كساني كه اهل معامله هستند و در جريان رسيدن به اهداف خود، هر وسيلهاي را توجيه ميكنند، نميتوانند شايسته اعتماد مردم باشند.
انحراف از ديگر مواردي است كه بايد مورد توجه مردم در جريان انتخاب اصلح قرار بگيرد. در حال حاضر مشاهده ميشود انحراف به شكلهاي گوناگون وارد صحنه شده است. تحجر و انفعال دو نمونه از انحراف هستند كه امروز در برخي سياسيون ما وجود دارد و هر دو ميتواند در اندازه خود خطرناك باشد. در واقع تحجر و انفعال دو لبه يك قيچي است.
فارس: با توجه به ملاكهاي موجود در فرهنگ و متون اسلامي، انتخاب اصلح از ديدگاه اسلام را چگونه تبيين ميكنيد؟
اگر بخواهيم معيار انتخاب شايسته را از بطن فرهنگ اسلامي استخراج كنيم بايد به سراغ قرآن برويم و شاخصهاي اصلي را از خدا بخواهيم. خداوند در آيات قرآن فراوان شايستگيهاي لازم براي رهبري و مسئوليت را عنوان كرده است.
به عنوان مثال قرآن انسانهايي را كه صادق نيستند يا آنهايي را كه فاسق هستند و انسانهاي غيرآگاه را از كساني ميداند كه شايستگي مديريت بر مجموعهها را ندارند. از طرف ديگر ايمان واقعي، خدا محوري، دانا بودن و امين بودن را از ملاكهاي افرادي كه رهبري جامعه براي آنان شايسته است ميداند و فراتر از اين به چنين افرادي دستور ميدهد تا در عرصه اداره جامعه و حكومت وارد شوند.
فارس: با توجه به رد صلاحيت عدهاي از نمايندگان فعلي مجلس و برخي ديگر از سياسيون كه براي خود در فضاي سياسي كشور وزني قائل بودند، يك سري مخالفتها با اين رد صلاحيتها مشاهده ميشود و بعضا افراد به نوشتن نامههاي سرگشاده روي آوردهاند، نظر جنابعالي در اين باره چيست؟
بايد توجه داشت كه يكي از شاخصهايي پراهميت براي مسئوليت دادن به افراد، نگاه به گذشته آنان است. اينكه نامزدهاي انتخابات در گذشته در بزنگاههاي حساس نظام چه عكسالعملي نشان دادهاند ميتواند يك معيار مهم براي تشخيص شايستگي آنان باشد. كساني كه در فتنه 88 امتحان خوبي پس نداده و با دشمن همراهي كردهاند، شايستگي حضور در مجلس و مديريت بر اين امت شهيد پرور و حماسي را ندارند. البته با اين اعتراضات هم بايد برخورد منطقي كرد و با كار اقناعي جامعه و خود، افراد رد صلاحيت شده را توجيه كرد.
فارس: همواره در آستانه انتخابات برخي چالشهاي سياسي پررنگتر خود را نشان ميدهند، در چند روز گذشته نيز در سالروز حماسه 19 دي يك مقاله توسط يكي از سرداران سپاه پاسداران نوشته شد كه با واكنش همرزمان و دوستانش همراه بود، رسانههاي خارجي نيز طبق روال گذشته از اين آب گلآلود ماهي گرفتند، به نظر شما ريشه اينگونه اظهارات چه ميتواند باشد؟
آقاي علايي مقاله بسيار بدي نوشته است. در واقع كاري كه ايشان انجام داده يك اشتباه بزرگ و انحراف است. من نميدانم ايشان مورد تاثير چه القائاتي اين مقاله را نوشته است. اين حق دوستان و همكاران ديروز آقاي علايي است كه دلسوزانه به ايشان نامه بنويسند و تلاش كنند برادري را كه تا ديروز در صحنههاي دفاع مقدس از فرماندهان خوب ما بود نگذارند گرفتار آسيب و لغزش شود.
البته ايشان در نامه بعدي اين موضوع را اصلاح كردند. ما اميدواريم برادر خوبمان هر چه زودتر با اصلاح رويه محكمتر از قبل، به صف مدافعان انقلاب اسلامي برگردد و من به عنوان كسي كه با وي سابقه همكاري داشتهام عرض ميكنم كه تاريخ اثبات كرده است نخستين لغزشي كه بزرگترين سقوطها را براي ما ايجاد ميكند، لغزش از ولايت محوري است.
اين انقلاب اگر در برابر همه تهاجمات و فشارهاي دشمنان بزرگ و كوچك خود توانسته مقاومت كند، به بركت ولايت محوري بوده و از اشخاصي مانند ايشان به عنوان يك سرباز انقلاب انتظار ميرود براي تقويت ولايتمحوري تلاش كنند نه براي تضعيف آن.
===============
گفتوگو از زينب آخوندي
===============
انتهاي پيام/ش10
چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]