واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: برپايي 3 نشست تخصصي پزشكي قانوني در كنگره مديريت بحران
سازمان پزشكي قانوني كشور با ارايه سه پانل تخصصي در پنجمين كنگره بينالمللي بهداشت، درمان و مديريت بحران كه به همت بسيج جامعه پزشكي پنجم تا هفتم بهمن ماه در سالن همايش هاي رازي برگزار مي شود، شركت مي كند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره كل روابط عمومي و امور بينالملل سازمان پزشكي قانوني كشور، دكتر محمد كاظميان مديركل امور پژوهشي و نشر منابع علمي سازمان با اشاره به برگزاري پنجمين كنگره بينالمللي بهداشت، درمان و مديريت بحران به همت بسيج جامعه پزشكي و با همكاري وزارت بهداشت، مراكز تحقيقاتي و دستگاه هاي اجرايي گفت: هشت كارگروه تخصصي موضوعات مربوط به اين كنگره را در كميته هاي علمي بررسي كرده اند، كارگروه پزشكي قانوني نيز مباحث مرتبط را در 17 محور در كميته هاي علمي مورد بررسي قرار داده است.
وي افزود: پزشكي قانوني در اين كنگره محورهاي مورد بحث را در قالب سه پانل تخصصي با موضوعات "تروماتولوژي قانوني در حوادث و بلايا" به مسووليت دكتر قادي پاشا، "نقش پزشكي قانوني در جمع آوري علمي اجساد" به مسووليت دكتر حجازي و "آزمايش هاي علوم قانوني در حوادث و بلايا" به مسووليت دكتر مهدوي ارايه مي كند.
به گفته وي ارايه سه سخنراني جامع با عناوين "تبيين جايگاه سازمان پزشكي قانوني كشور در حوادث و بلايا" (دكتر شجاعي)، "عملكرد تيم هاي پزشكي قانوني در حوادث و بلاياي دهه اخير در ايران" (دكتر برزگر) و "بانك هويت ژنتيك و كاربرد آن در حوادث و بلايا" ( دكتر علاءالديني) از ديگر برنامه هاي پزشكي قانوني در اين كنگره است.
مديركل امور پژوهشي و نشر منابع علمي سازمان خاطر نشان كرد: در پنجمين كنگره بينالمللي بهداشت، درمان و مديريت بحران همچنين شش مقاله به شكل سخنراني و شش مقاله به شكل پوستر ارايه مي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به جايگاه پزشكي قانوني در حوادث و بلاياي طبيعي اشاره كرد و افزود: حوادث و بلايا از پديده هاي غير قابل اجتناب در زندگي بشر است، به ويژه در قرن اخير با پيشرفت تكنولوژي و مداخلات انسان در به هم زدن اكوسيستم طبيعي زمين، بروز بلاياي طبيعي با خسارات و تخريب وسيع تر افزايش تعداد قربانيان را به دنبال داشته است.
دكتر كاظميان افزود: قرار گرفتن ايران روي كمربند زلزله و نيز شرايط خاص اجنماعي و سياسي و موقعيت استراتژيك كشور پيش بيني بروز حوادث و بلايا را در ايران به طور جدي تر مطرح مي كند به نحوي كه از مجموع 40 بلاي طبيعي شناخته شده در جهان، 31 مورد در ايران احتمال وقوع دارد.
وي با تاكيد بر اينكه سيل و زلزله به عنوان عامل مرگ و مير 85 درصد قربانيان بلايا در راس اين حوادث قرار مي گيرند ادامه داد: علاوه بر اين وجود 23 هزار و 249 مرگ و 312 هزار و 745 مورد مصدوم ناشي از حوادث رانندگي در سال 1389 (ارجاعي به پزشكي قانوني) به عنوان يك نمونه از حوادث شايع در كشور، وظيفه سازمان ها و دستگاه هاي مرتبط را براي مديريت بحران ها جدي تر مي كند.
مديركل امور پژوهشي و نشر منابع علمي سازمان با ارايه تعريفي از حوادث دسته جمعي گفت: از نظر پزشكي قانوني هر حادثه اي كه بيش از 12 متوفي داشته باشد حادثه دسته جمعي است كه آسيبها و معلوليت هاي جدي به دنبال دارد. بنابراين مديريت بحران در حوادث و نگاه حقوقي و قضايي به آنها نيازمند كارگروهي و سازماندهي شده است كه اين امر قطعا به آمادگي قبلي نياز دارد.
وي يادآور شد: پزشكي قانوني در زمان بروز حوادث در دو محور "معاينه مصدومان،ارزيابي نقص عضوي احتمالي و تعيين ميزان خسارت، " و "معاينه متوفي، تعيين هويت، تعيين علت مرگ و نحوه حدوث با حضور در صحنه فوت" وظايف ذاتي خود را در زمان بروز حوادث انجام مي دهد.
دكتر كاظميان با اشاره به اينكه مديريت بحران در حوادث غير مترقبه در پزشكي قانوني در چهار مرحله صورت مي گيرد، افزود: مرحله "آمادگي پيش از بحران" ( تشكيل تيم هاي صحنه و پشت صحنه، آموزش كارشناسان، تعيين و آمادگي مكان مناسب و سردخانه و...)، "مرحله آغاز بحران" ( مشخص كردن وسعت بحران، دسترسي به افراد و كارشناسان و فراخوان آنان، تقسيم بندي وظايف و ....)، "مرحله حين بحران" ( سرعت و دقت در انجام معاينات، مديريت بر نحوه معاينات، انجام نمونه برداري هاي لازم، به كارگيري نيروهاي تخصصي مانند دندانپزشك قانوني، متخصص ژنتيك قانوني و...) و "مرحله پس از بحران" ( جمع بندي نحوه عملكرد، انجام تحقيق و مطالعه براي دستيابي به نقاط قوت و ضعف، بازسازي و ارتقاي تيم هاي حاضر در حوادث و ..) مراحل مديريت بحران در پزشكي قانوني است.
مديركل امور پژوهشي و نشر منابع علمي سازمان يادآور شد: اطلاع رساني به بستگان قربانيان حادثه در حداقل زمان ممكن مي تواند مقاوت آنان را در تحمل فقدان عزيزانشان فراهم كند و هر فرايندي كه بتواند نياز به تعيين هويت متوفي را از طريق مشاهده بازماندگان حذف كند، از استرس ها و فشارهاي رواني مي كاهد.
وي در خصوص رسيدگي به مسائل پزشكي قانوني مصدومان در حوادث گفت: اهميت اين موضوع به دليل افتراق ضايعات ناشي از حادثه و صدمات مشابه غير مرتبط، تعيين نحوه ايجاد صدمات، تعيين زمان حدوث آنها، تعيين عوارض ناشي از حادثه و نقص عضوي احتمالي مورد توجه است از سويي ادعاي حقوقي مصدوم پس از فروكش كردن بحران براي دريافت خسارت از بيمه يا كارفرما وظيفه سيستم قضايي را دو چندان كرده است و پزشكي قانوني برنامه ريزي لازم را براي پاسخگويي به اين مطالبات در نظرگرفته است.
با عنايت به تجارب قبلي در حوادث و بلاياي پيش آمده در كشور و بويژه در مواردي كه نقش پررنگ و مؤثر سازمان پزشكي قانوني در انجام وظايف محوله، پاسخگويي به مردم و مسئولين قضايي و امنيتي را بهمراه داشته است، ميتواند جايگاه مهم پزشكي قانوني را مشابه آنچه كه در ديگر كشورها نيز رخ ميدهد، نشان دهد و لذا تبيين جايگاه مهم اين سازمان در كار گروههاي مرتبط در سازمان مديريت بحران كشور و حمايت مادي و معنوي از آن، سبب دلگرمي بيشتر كارشناسان و متخصصين سازمان براي ايفاي نقش مؤثر خود خواهد شد./ع
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]