واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: جزئيات ۲ جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد و چگونگي انتخاب فرهاد دانشجو
وزير علوم جزئيات ۲ جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد و چگونگي انتخاب فرهاد دانشجو را تشريح كرد.
به گزارش بازتاب آنلاين ٰ كامران دانشجو وزير علوم، تحقيقات و فناوري در حاشيه پنجاهمين گردهمايي مشترك معاونان دانشجويي، فرهنگي و اجتماعي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي با اشاره به مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در شهريورماه گفت: در مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در شهريورماه به بنده به عنوان مسئول آموزش عالي ابلاغ شد كه نخستين جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد را برگزار كنم و اين جلسه با مسئوليت بنده براي انتخاب رئيس پيشنهادي دانشگاه آزاد برگزار شود.
وي با بيان اينكه ابهاماتي در ابلاغيه شوراي عالي انقلاب فرهنگي وجود داشت، گفت: طي نامهاي ابهامات اين موضوع را از شوراي عالي انقلاب فرهنگي پرسيدم و پاسخهايي از اين شورا آمد اما مجدد شبهاتي ايجاد شد. بر همين اساس قرار شد جلسهاي براي رفع ابهام در شوراي عالي انقلاب فرهنگي برگزار شود.
به گفته وزير علوم مكان برگزاري جلسه و افراد صاحب رأي از شبهات ابلاغيه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بود. در نتيجه در جلسه 701 ضمن تأكيد بر مسئوليت اداره جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد توسط وزير علوم تبصرهاي نيز به اساسنامه دانشگاه آزاد مبني بر اينكه رئيس وقت اين دانشگاه درباره بررسي و تائيد رئيس پيشنهادي جديد حق رأي نخواهد داشت، اضافه شد.
وي با اشاره اقدامات جاسبي رئيس سابق دانشگاه آزاد گفت: از لحظه ورودم به وزارت علوم تأكيد كردم كه دانشگاه آزاد بال ديگري از آموزش عالي است و شخص جاسبي به عنوان شخصي كه 30 سال زحمت كشيده بار سنگيني از آموزش عالي كشور را به دوش كشيده و بايد از زحمات وي قدرداني شود.
دانشجو با قرائت دعوتنامه جلسه اول هيئت امناي دانشگاه آزاد گفت: در دعوتنامه هيئت امناي دانشگاه آزاد تأكيد شده است كه اين جلسه به منظور انتخاب و معرفي رئيس جديد دانشگاه آزاد و پيشنهاد آن به شوراي عالي انقلاب فرهنگي برگزار ميشود. دعوتنامه به امضاي بنده بوده و بيانگر اين بود كه مسئوليت برگزاري اين جلسه با بنده است.
وزير علوم ادامه داد: در جلسه 30 آذر عليرغم اينكه دستور جلسه انتخاب رئيس دانشگاه بود، براي اينكه همراهي خودمان را نشان دهيم، رئيس انتخاب نشد. يكي از اعضاي هيئت امنا بسته پيشنهادي با سه مؤلفه ارائه داد. انتخاب رئيس هيئت امنا در جلسه 30 آذر، برگزاري جلسه بعدي در تاريخ 21 دي و انتخاب رئيس جديد دانشگاه و مسئوليت اداره جلسه 21 دي با وزير علوم از جمله مؤلفههاي وي بود. اين بسته پيشنهادي با رأي اكثريت اعضا تصويب شد. هر چند كه 4 نفر از اعضاي هيئت امنا مخالف بودند اما در نهايت آنان نيز همراهي كردند. در آن جلسه بنده اعلام رأي نكردم اما ساير اعضا رأي خود را دادند.
وي درباره پيشنهاداتي كه در جلسه اول ارائه شد اما توسط اكثريت اعضاي هيئت امنا رد شد، گفت: يكي از پيشنهادات اين بود كه كميته سه نفره ايجاد شود و اين كميته با كانديداها مصاحبه كند و اگر كانديداها توسط اين افراد تائيد شدند، در هيئت امنا مطرح شوند. يكي ديگر از پيشنهادها اين بود كه تمام افراد كانديد شده تا 10 دي ماه در جلسه اعضاي هيئت امنا برنامه خود را ارائه كنند و پيشنهاد ديگر ايجاد آئيننامه براي اداره جلسات بود.
وزير علوم خاطرنشان كرد: در جلسه اول چند تصميم نيز گرفته شد. يكي از تصميمات اين بود كه به جاي اينكه افراد بيايند كميتهاي تشكيل دهند و سوابق كانديداهاي مورد نظر مطرح شود، اين كار توسط وزير علوم انجام شود و به اعضاي هيئت امنا ارسال شود. اين مورد مختص افرادي بود كه كانديدايي را قبول كرده بودند. تصميم ديگر اين بود كه اگر نياز به تحقيق و تفحص بود، تك تك افراد از كانديداها دعوت كرده و با آنها صحبت كنند.
وي با تأكيد بر اينكه نوار صوتي جلسه اول هيئت امناي دانشگاه آزاد موجود است، گفت: در جلسه اول قرار بر اين شد كه تا 21 دي ماه يك يك اعضاي هيئت امنا به هر نحوي كه شده به جمعبندي برسند و در اين جلسه تصميم نهايي براي انتخاب رئيس دانشگاه آزاد گرفته شود.
دانشجو با اشاره به اينكه در جلسه 21 دي عليرغم اينكه دستور كار كاملاً مشخص بود اما عدهاي در مصوبات قبلي شبهههايي ايجاد كردند، با اين حال با هيچ كدام از پيشنهادهاي ارائه شده آنها مخالفت نشد و تأكيد شد كه پيشنهادهاي آنها به رأي گذاشته شود.
وي با بيان اينكه در جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد 6 نفر استاد تمام و 3 نفر روحاني حضور داشتند، خاطرنشان كرد: در اين جلسه به هيچوجه نميشد دستوري عمل كرد لذا تمام پيشنهادهاي ارائه شده به رأي گذاشته شد.
وزير علوم با بيان اينكه قرار نبود به غير از اعضاي هيئت امنا كسي در آن جلسه حضور داشته باشد، گفت: آقايان زنگ زده بودند و تعدادي از كانديداها را دعوت كرده بودند. مواردي داشتيم كه سه ساعت مانده به برگزاري جلسه به كانديداي مورد نظر زنگ زده و از وي خواسته بودند در جلسه حضور يابد و برنامه كاري ارائه دهد. متأسفانه تعدادي به رأي جلسه قبلي هيئت امنا احترام نگذاشتند.
به گفته دانشجو در جلسه دوم اعلام شد كه گزينههاي رياست دانشگاه آزاد بيايند و برنامه كاري خود را ارائه دهند و با اين پيشنهاد به سه دليل مخالفت شد، اول اينكه اين موضوع در جلسه قبل مطرح و به تصويب نرسيده بود. دوم اينكه ارائه برنامه نيازمند اشراف به مسئله است و سوم اينكه ارائه برنامه نيازمند دانستن سياستهاي هيئت امنا است.
وي افزود: با اين حال به علت اصرار عدهاي اين موضوع به رأي گذاشته شد اما رأي نياورد. قرار شد تا قبل از اذان مغرب و عشا افراد در برگههاي اخذ رأي كانديد مورد نظر خود را معرفي كنند اما گفتند همه افراد بايد بيايند و برنامههاي خود را ارائه كنند. اگر كسي نيايد، معذوريتي دارد.
دانشجو اظهار داشت: با اين موضوع نيز موافقت كرديم فقط به خاطر اينكه احترام حفظ شود و جلسه به چالش كشيده نشود لذا گفتيم با كانديداهايي كه نيامدهاند تماس بگيرند تا زماني كه افراد حاضر دارند ارائه گزارش ميدهند آنها نيز برسند كه گفتند طول ميكشد. ما تأكيد كرديم اين جلسه، جلسه نهايي است اما گفتند نه و در اين جلسه رئيس نبايد انتخاب شود.
وي ادامه داد: ديديم استدلالها به نتيجه نميرسد لذا اين موضوع را به رأي گذاشتيم كه آنها قبول نكردند و گفتند اجازه رأيگيري نداريد. اين دستور است و بايد اجرا شود. ما نيز قبول نكرديم و بنده تأكيد كردم تا نماز مغرب و عشا بايد رئيس دانشگاه آزاد انتخاب شود لذا رأيگيري صورت پذيرفت. 5 نفر رأي را تحويل دادند. تأكيد كردم كه مابقي افراد نيز رأي خود را ارائه دهند اما فقط همين 5 نفر رأي دادند و فرهاد دانشجو با رأي اكثريت به عنوان رئيس دانشگاه آزاد به شوراي عالي انقلاب فرهنگي معرفي شد.
به گفته وزير علوم با پيشنهاد دستوري يكي از اعضاي هيئت امنا در جلسه دوم مخالفت شد چرا كه اين پيشنهاد حق وتو براي يك نفر بود و ما براي يك نفر حق وتو قائل نيستيم و قبول نداريم كه اقليت حرف خود را به اكثريت تحميل كنند لذا مخالفت كرديم. مخالفت كرديم چرا كه نميخواستيم سنگ بناي اين هيئت امنا دستوري باشد. همه بايد ميدانستند در اين موضوع تصميم با جمع است.
وي با بيان اينكه صورتجلسه دوم هيئت امنا توسط آقاي مخبردزفولي دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در همان جلسه نوشته شد و به امضاي اعضا رسيد، گفت: در جلسه دوم هيئت امنا، رئيس دانشگاه آزاد انتخاب شد و به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه شد. اگر شوراي عالي انقلاب فرهنگي وي را انتخاب كند، فرهاد دانشجو رئيس دانشگاه آزاد است.
دانشجو در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: اگر شبههاي وجود داشته باشد درباره رئيس پيشنهادي دانشگاه نيست چرا كه انتخاب وي در دستور جلسه مشخص بوده و اكثريت به وي رأي داده بودند. اگر شبهه باشد در انتخاب رئيس هيئت امناست چرا كه يكي از اعضاي هيئت امنا در جلسه 30 آذر رأي خود را به صورت مشروط ارائه داد. شرط اين بود كه در جلسه 21 دي رئيس دانشگاه انتخاب شود و دو مصوبه ديگر جلسه اول نيز اجرايي شود. چون اين مصوبات رعايت نشد، اين عضو هيئت امنا نيز ميتوانست رأي خود را پس بگيرد. اگر وي رأي خود را پس بگيرد، رئيس هيئت امنا رأي اكثريت را ندارد.
وي تأكيد كرد كه در جلسه هيئت امناي دانشگاه آزاد كسي جلسه را ترك نكرده است و اين جلسه تا پايان با حضور تمام اعضا برگزار شده است و تمام افراد حرفهاي خودشان چه موافق و چه مخالف مطرح كردند. ضمن اينكه اجازه خدشه وارد كردن به تصميم جمعي داده نشد تا در آينده نيز اين اتفاق نيفتد. اجازه داده نشد كه فردي نظر خود را به جمع تحميل كند.
وزير علوم در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: واقعيت اين است كه هيئت امناي دانشگاه آزاد بيانيهاي صادر نكرده است چرا كه بنده عضو هيئت امنا هستم و تاكنون هيچ بيانيهاي در اين زمينه نديدهام و بيانيهاي كه صادر شد از سوي اقليت اعضاي هيئت امنا است و حق ندارند از طرف هيئت امنا اين موضوع را مطرح كنند.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه شبهاتي وجود دارد كه رئيس جمهور انتخاب فرهاد دانشجو به عنوان رئيس دانشگاه آزاد را به بعد موكول كرده است، گفت: ولله قسم ميخورم كه رئيس جمهور در طول اين مدت كوچكترين اعمال نظري به بنده نداشته است ضمن اينكه بنده گزارش جلسه اول را به وي ارائه ندادم.
به گفته وزير علوم فردا جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي برگزار ميشود و گزارش وي از جلسه دوم هيئت امنا نيز مطرح ميشود.
وي درباره فرهاد دانشجو گفت: آقاي دانشجو به من اجازه داد سوابق كاريش را ارسال كنم اما چند روز مانده به جلسه دوم شوراي عالي انقلاب فرهنگي به نوعي انصراف دادند و گفتند نميخواهند به راي گذاشته شود. البته پس از جلسات متعددي كه با ايشان توسط هيئت امنا گذاشته شد، يك روز مانده به جلسه دوم هيئت امنا به بنده اعلام كرد كه احساس تكليف ميكند و اگر اعضاي هيئت امنا به وي راي دهند به نحو احسن اين مسئوليت را انجام ميدهد.
وزير علوم گفت: يكي از گزينههاي انتخابي آقاي جاسبي فرهاد دانشجو بود ضمن اينكه آقاي هاشمي نيز مخالفتي با انتخاب ايشان نداشتند.
نظر شما:
------------
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]