واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر؛آخرين وضعيت لايحه فرزند خواندگي/ ميراثي ديگر براي مجلس نهم!
آخرين وضعيت لايحه فرزند خواندگي/ ميراثي ديگر براي مجلس نهم!
لايحه فرزند خواندگي سال 88 در صحن علني مجلس به تصويب رسيد و براي تصويب نهايي به شوراي نگهبان ارسال شد اما به دليل برخي ايرادات شرعي مجددا به مجلس بازگردانده شد.با اين وجود از آن زمان تاكنون اين لايحه مسكوت مانده و در انتظار رفع ايراد و تصويب نهايي است.
به گزارش خبرنگار مهر، لايحه فرزند خواندگي كه با گذشت 35 سال از قانون قبلي آن تدوين و در صحن علني مجلس به تصويب نمايندگان رسيده بود انتظار مي رفت براي رفع مشكلات واگذاري كودكان بي سرپرست و بد سرپرست سازمان بهزيستي به خانواده ها به سرعت به تصويب و اجرا شود اما اينگونه نشد و با گذشت دو سال از زمان تصويب اين لايحه ايرادات آن همچنان پابرجاست.
كارشناسان معتقدند با قانون قبلي فرزند خواندگي امكان واگذاري كودكان بدسرپرست به خانوادهها وجود نداشت و همچنين شرايط براي واگذاري كودكان بي سرپرست نيز بسيار سخت بود به همين دليل تصويب قانون جديد مي تواند در جهت رفع مشكلات و موانع موجود بسيار موثر باشد.
مدير كل دفتر كودك و نوجوان سازمان بهزيستي در گفتگو با خبرنگار مهر در تشريح آخرين وضعيت لايحه فرزند خواندگي گفت: لايحه فرزند خواندگي به منظور تسهيل در شرايط واگذاري كودكان بي سرپرست و بد سرپرست تحت پوشش سازمان بهزيستي تدوين و در سال 88 درمجلس به تصويب رسيد و براي تصويب نهايي و ابلاغ به دستگاهها به شوراي نگهبان ارسال شد.
حميد رضا الوند افزود: در نهايت شوراي نگهبان ايراد شرعي به اين لايحه گرفت و قرار شد تعيين تكليف كودكان بي سرپرست از لحاظ شرعي با اذن ولي فقيه باشد به همين دليل اين مورد بايد در لايحه فرزند خواندگي مد نظر قرار گيرد.
مديركل دفتر كودك و نوجوان سازمان بهزيستي تاكيد كرد: ايراد شوراي نگهبان از طريق دفتر نهاد رهبري پيگيري و منجر به تشكيل جلسه اي ابتداي اين ماه در دفتر حقوقي نهاد رهبري شد كه در اين جلسه نمايندگاني از دفتر رياست جمهوري، مجلس و سازمان بهزيستي حضور داشتند كه در آن در خصوص سوال و ايراد شوراي نگهبان بحث و گفتگو شد.
وي در مورد ابهامات و ايرادات وارده از سوي شوراي نگهبان افزود: در نهايت قرار شد كه بخش حقوقي نهاد رهبري اين موضوع را پيگيري و سوال شوراي نگهبان را به صورت شفاف اخذ كند و پس از آن مواردي كه با قوانين شرع نيز مغايرت دارد تطبيق داده شود.
به گفته وي، البته هنگامي كه اين لايحه در صحن مجلس به تصويب رسيد به قانون تبديل شد و بنابراين ديگر لايحه نبوده و قانون است كه پس از رفع ايراد شوراي نگهبان براي اجرايي شدن به دستگاهها ابلاغ مي شود.
الوند در مورد طولاني شدن روند تصويب و رفع ايراد لايحه فرزند خواندگي گفت: اين قانون به دليل تغيير مديريتها در سازمان بهزيستي مدتي به تعويق افتاد و با روي كار آمدن مديريت جديد مجددا به جريان افتاد.
مديركل دفتر كودك و نوجوان سازمان بهزيستي تاكيد كرد: قرار است نهاد رهبري طي 2 هفته آينده اين موضوع را پيگيري كند و بعد از طريق معاونت حقوق پاسخ آن به بهزيستي ارائه شود.
وي افزود: بهزيستي آمادگي كامل براي همكاري در تمامي مفاد اين قانون با شوراي نگهبان را دارد كه اميدواريم هرچه سريعتر اين ايراد رفع و قانون براي اجرا آماده شود.
از سويي ديگر مخبركميسيون اجتماعي مجلس نيز در اين خصوص عنوان كرد كه به دليل افزايش حجم كار نمايندگان، تصويب نهايي لايحه فرزندخواندگي به ماههاي پاياني سال نميرسد و به سال آينده موكول ميشود.
سيد جواد زماني افزود: با توجه به طرحها و لوايح زيادي كه در دستور كار مجلس قرار دارد اين احتمال وجود دارد كه لايحه فرزند خواندگي در ماههاي ابتدايي سال آينده بررسي شود.
وي در مورد مشكلات لايحه فرزند خواندگي گفت: پس از ارسال به شوراي نگهبان براي تصويب نهايي، اين نهاد ايراد شرعي به اين لايحه را وارد دانست به همين دليل لايحه براي رفع مشكل به سازمان بهزيستي بازگردانده شد.
زماني تاكيد كرد: پس از رفع مشكل، لايحه فرزند خواندگي براي بررسي نهايي بايد مجددا به مجلس بازگردانده شود اما به دليل حجم بالاي كار امكان بررسي آن طي چند ماه ديگر وجود ندارد.
به نظر مي رسد با توجه به اينكه درماههاي پاياني فعاليت مجلس هشتم قرار داريم و طرحها و لوايح زيادي نيز در دستور كار نمايندگان است تصويب اين لايحه به عمر اين نرسد و به مجلس نهم موكول شود كه آن هم احتمالا در ماههاي ابتدايي به دليل آغاز كار نمايندگان در دستور كار قرار نگيرد.
در هر حال بايد سال آينده در انتظار رفع ايراد و تصويب اين لايحه در مجلس و تامين نظر شوراي نگهبان و تصويب آنها باشيم تا سرانجام لايحه فرزند خواندگي براي اجرا آماده شود.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]