واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: برگزيدگان كتاب سال حوزه معرفي شدند
دهمين همايش كتاب سال حوزه، امروز با حضور انديشمندان، محققان و پژوهشگران حوزه علميه در مدرسه عالي دارالشفاي قم برگزار و از گردآورندگان آثار برتر حوزوي تجليل و قدرداني شد.
به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از رسا نيوز، «آيت الله جعفر سبحاني» رييس موسسه امام صادق(ع) در اين همايش اظهار داشت: بايد آثار علمي و كتاب هايي كه از سوي حوزه علميه منتشر مي شود با نظارت دقيق مورد ارزيابي قرار گيرد تا از نظر علمي و تحقيقي جايگاه حوزه را خدشه دار نكند.
وي افزود: فرهنگ سازي پايان نامه هاي علمي و كتاب ها متناسب با نيازهاي روز، ضروري است.
در ادامه آيت الله مرتضي مقتدايي، مدير حوزه علميه قم، با ارائه گزارشي از آثار ارسالي به دبيرخانه كتاب سال حوزه گفت: در سال جاري 1146 كتاب و هفتاد پايان نامه به دبيرخانه كتاب سال حوزه ارسال شد كه نوزده كتاب برگزيده و سه كتاب شايسته تقدير و هشت پايان نامه به عنوان برگزيده معرفي شدند.
وي افزود: در مجموع ده سال برگزاري اين همايش آثار ارائه شده از نظر كمي و كيفي بسيار مطلوب بوده است و بيش از 159 داور از كارشناسان و متخصصان حوزوي اين آثار را مورد ارزيابي قرار دادهاند.
آيت الله مقتدايي با بيان اين كه دبيرخانه كتاب سال حوزه از سال 1377 تشكيل شده است، افزود: كتاب سال حوزه تاكنون نه دوره را با موفقيت پشت سر گذاشته است و گسترش و تعميق فرهنگ تحقيق و پژوهش در حوزه، معرفي آثار برتر حوزويان در زمينه هاي تاليف، تحقيق، ترجمه، تعيين هرم علمي آثار حوزويان در مقايسه با آثار غيرحوزوي، سامان دهي فرآوردهاي پژوهشي و شناسايي موضوعات و زمينههاي پژوهشي، شناسايي و معرفي پژوهشگران جوان و تقويت انگيزههاي تحقيق و پژوهش در نسل جوان از اهداف تشكيل اين دبيرخانه به شمار ميآيد.
آيتالله مقتدايي با اشاره به اين كه هر سال فرآيند داوري اين همايش به صورت تخصصي و دقيقتر از گذشته صورت مي گيرد، اظهار داشت: آثار ارسالي در سيزده گروه تخصصي همچون فقه و حقوق، اصول، فلسفه و كلام، قرآن و حديث، ادبيات، تاريخ و سيره، دانش سياسي، علوم تربيتي و اجتماعي، اخلاق و عرفان، كتاب شناسي و كليات، ترجمه، اقتصاد، تصحيح، تحقيق و تكنولوژي آموزشي مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرد و پس از سه مرحله داوري، آثار برتر انتخاب ميشوند.
در پايان اين همايش ، برگزيدگان كتاب سال حوزه به شرح زير معرفي شدند:
افقه و حقوق
در اين همايش در بخش كتاب در موضوع فقه و حقوق و اصول سه اثر از محمود حكمت نيا با موضوع مباني مالكيت فكري، سيد ابوالقاسم نقيبي با موضوع خسارت معنوي در حقوق اسلام، ايران و نظام هاي حقوقي معاصر و حسنعلي علي اكبريان با موضوع معيارهاي بازشناسي احكام ثابت و متغيير در روايات(ج ا و 2) مورد تقدير قرار گرفت.
اخلاق و عرفان
در گروه تخصصي اخلاق و عرفان، علي فضلي با موضوع هستي شناسي عرفاني، حسين روحاني نژاد با موضوع مواجيد عرفاني، فتح الله نجارزادگان با موضوع رهيافتي بر اخلاق و تربيت اسلامي تقدير شدند.
علوم قرآني / فلسفه و كلام
در گروه علوم قرآني سيدرضا مؤدب با موضوع مباني تفسير قرآن، علي نصيري با موضوع رابطه تقابل كتاب و سنت و در گروه تخصصي فلسفه و كلام، مهدي اكبرنژاد با موضوع بررسي تطبيقي مهدويت، محمد حسين زاده با موضوع كاوشي در ژرفاي معرفت شناسي2، منابع معرفت و يارعلي كرد فيروزجايي با موضوع نوآوري هاي فلسفه اسلامي معرفي شدند.
تاريخ و سيره / دانش سياسي
در بخش تاريخ و سيره علي اكبر احمدپور با موضوع امام علي(ع) و همگرايي اسلام در عصر خلافت و در بخش دانش سياسي ، غلامرضا بهروزلك با موضوع جهاني شدن و اسلام سياسي در ايران، سيدمحمد علي حسيني زاده با موضوع اسلام سياسي در ايران انتخاب شدند.
علوم اجتماعي / ترجمه، تصحيح و تحقيق / اقتصاد
در بخش علوم اجتماعي بهروز رفيعي با موضوع سير آراي تربيتي در تمدن اسلامي؛ سيداخلاق حسين پكهناري با موضوع اسلام كي عقائد(ج 1 تا3) به زبان اردو در ترجمه، در تصحيح و تحقيق مركز احياي آثار اسلامي با موضوع موسوعه العلامه البلاغي(ج 1تا 8) و در اقتصاد احمدعلي يوسفي با موضوع نظام اقتصاد علوي (مباني، اهداف و اصول راهبردي) معرفي شدند.
آثار تشويقي كتاب
مصطفي صادقي با موضوع كاشان در مسير تشيع، محمد فنائي اشكوري با موضوع نيايش عارفان(شرح حكمت و معنويت شيعي در دعاي كميل)، سيد حسين شمس ابره و سيد ضياء عدنان الخباز با موضوع مشكات الاصول و محمدعلي رضايي اصفهاني با موضوع منطق ترجمه قرآن شايسته تشويق شناخته شدند.
پاياننامههاي برگزيده
از ميان هفتاد عنوان پاياننامه سطح چهار (دكتري) هشت اثر از محمدرضا باراني، مجتبي مصباح، مهدي نجيبي، محمدابراهيم ايزدخواه، حيدرعلي رستمي، سيدمحمود نبويان، لطف الله اشراقي و محمدصفر جبرئيلي به عنوان آثار برگزيده معرفي شدند.
ناشران برگزيده
انتشارات فرهنگ و انديشه اسلامي و بوستان كتاب دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم به عنوان ناشران برگزيده دهمين همايش كتاب سال حوزه مورد تشويق قرار گرفتند.
پنجشنبه|ا|24|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]