واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: مصائب معلولان درشهري كه تردد با پاي سالم هم در آن سخت است
براي يك معلول در جامعه ما مشكلات زيادي وجود دارد. از مهمترين اين مشكلات غير مناسب بودن خيابان ها و معابر در سطح شهر است. بيشتر معابر و خيابان هاي شهرها مخصوصا تهران براي معلولان و افرادي كه مشكلات جسمي دارند مناسب تردد نيست و نمي توان به راحتي عبور و مرور كرد. از طرفي وعده توزيع خودرو مخصوص معلولان كه قرار بود براي راحتي تردد معلولان به بازار بيايد نيز رنگ واقعيت و تحقق به خود نگرفت.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا«ساعت 6 صبح كه از خواب بلند مي شوم دست و پاهايم درد مي كند. حدود نيم ساعتي طول مي كشد تا به وضعيت عادي بازگردم. پاهاي مصنوعي را به پا مي كنم و بلند مي شوم. صبحانه را كه آماده مي كنم خواهرم را از خواب بيدار مي كنم. او هم معلول است و بيشتر كارهايش را من بايد انجام دهم. من و خواهرم در يك خانه حدودا 30 متري در يكي از جنوبي ترين خيابان هاي تهران زندگي مي كنيم. وقتي دانشگاه قبول شدم خانواده توان پرداخت هزينه هاي دانشگاهم را نداشت. بنابراين هردو مجبور هستيم تا با كار كردن، هزينه هاي مسكن و دانشگاه را بپردازيم....»
اينها بخش هايي از درد دل هاي يك دانشجوي معلول است كه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي برنا بيان مي كند. اينها شايد چند جمله از كتاب نانوشته اي است كه از زبان دختري معلول شنيده مي شود. مشكلاتي كه به راحتي مي توان گفت افراد عادي و شهروندان سالم جامعه با آنها آشنايي زيادي ندارند و شايد حتي درك آن نيز براي عده اي از افراد سخت و تحمل ناپذير باشد.
مريم، دانشجوي 25 ساله كه ترم 5 رشته روانشناسي باليني را در دانشگاه آزاد اسلامي مي گذراند در ادامه حرف هايش مي گويد: «براي يك معلول در جامعه ما مشكلات زيادي وجود دارد. از مهمترين اين مشكلات غير مناسب بودن خيابان ها و معابر در سطح شهر است. بيشتر معابر و خيابان هاي شهرها مخصوصا تهران براي معلولان و افرادي كه مشكلات جسمي دارند مناسب تردد نيست و نمي توان به راحتي عبور و مرور كرد. از طرفي خودرو مخصوص معلولان كه قرار بود براي راحتي تردد معلولان به بازار بيايد نيز رنگ واقعيت و تحقق به خود نگرفت. رانندگي با خودروهاي معمولي براي من سخت است چون پاهايم توان و قدرتي ندارند...»
راه رفتن با پاهاي سالم هم سخت است
اگر آمارهاي منتشر شده در مورد اضافه شدن روزانه حدود 110 نفر، ماهانه 3300 نفر و سالانه 40 هزار نفر معلول جديد را به دليل وقوع حوادث و تصادفات، حوادث حين زايمان و مسائل ژنتيكي به جمعيت سه ميليون نفري معلول حسي و حركتي و جمعيت معلولان ذهني فعلي كشور اضافه كنيم، باز هم تعدادي از اين گروهها وجود دارند كه هنوز شناسايي نشدهاند و درگوشهاي از اين شهر در سختي و تنهايي زندگي ميكنند كه مبادا با بيرون آمدن از خانه، دچار مشكل شوند و يا حادثهاي برايشان پيش آيد!
پس از تصويب قانون جامع حمايت از حقوق معلولان، قولها و توافقنامههاي زيادي به همراه بودجهها و اعتبارات فراوان براي مناسبسازي محيطهاي شهري و ايجاد امكانات براي زندگي و كار معلولان و جانبازان در نظر گرفته شد، اما تا امروز تنها كساني كه از اقدامات صورت گرفته، راضي نبودهاند، همان معلولان هستند.
همين چند وقت پيش بود كه خبر ورود خودروي ويژه معلولان به بازار و عرضه آن به صورت سراسري براي اين قشر از جامعه نقل محافل مختلف شد. مسئولان سازمان بهزيستي با رونمايي از اين خودرو در مجتمع شيرخوارگاه آمنه نويد توزيع اين خودرو با قيمت مناسب براي معلولان را به همه دادند.
اما اكنون با گذشت چند ماه از اين وعده هنوز هم معلولان چشم انتظار ورود اين خودروي مخصوص ايراني به بازارها هستند تا با وجود آن بتوانند كمي از مشكلات خود را حل كنند و فقط تعداد كمي از اين خودروها به برخي از معلولان واگذار شده است.
متاسفانه در اين زمينه مسئولان همكاري لازم را با اين قشر آسيب پذير جامعه نداشته اند. چرا كه بعد از گذشت مدتي طولاني باز هم بدقولي آنها، معلولان را با مشكلات خود تنها گذاشته است و همين مساله مي تواند زمينه ساز نارضايتي آنان از خدمات رساني بهينه اين سازمان باشد.
به هرحال تاكنون به معلولان جامعه نيز قولهاي فراواني داده شده است كه فراهم كردن خودروها مناسبسازي شده و در اختيار قرار گرفتن آن براي همه معلولان و نه فقط برخي از آنها كه شرايط سختتري دارند، هنوز محقق نشده و هنوز در شهر شاهد زمين خوردنها و برخورد عابران با معلولان هستيم و همين مساله زمينه هاي افسردگي و نااميدي در زندگي را براي معلولان فراهم خواهد كرد.
اما آنچه در اين ميان مهم است اينست كه مسئولان سازمان بهزيستي بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه براي رفع مشكلات معلولان بايد تسهيلات ويژه براي اين قشر آسيب پذير و حساس جامعه در نظر گرفته شود تا بتوان به خوبي از تمام توان و استعداد اين افراد استفاده كرد.
در اين ميان تنها توجه و نگاه ويژه دولت مي تواند با نظارت بر مسوولان دستگاههاي مربوطه كمك كند تا معلولان نيز مانند اقشار ديگر جامعه از عدالت اجتماعي بهره مند شوند.
جمعه|ا|25|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]