واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: واعظ جوادي: مناطق تحت حفاظت سازمان محيط زيست دو برابر شد
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست از دو برابر شدن مساحت زمين هاي تحت حفاظت اين سازمان در سال هاي پس از انقلاب اسلامي خبر داد.
به گزارش شبكه خبر،به نقل از ايرنا، واعظ جوادي در حاشيه نمايشگاه دستاورد هاي انقلاب به خبرنگار ايرنا گفت: تا قبل از انقلاب فقط سه درصد مساحت كل كشور تحت حفاظت اين سازمان بود اما اكنون اين ميزان بيش از 100 در صد افزايش يافته و به 8/7 درصد رسيده است .
وي افزود: تا قبل از انقلاب عمده حفاظت از مناطق براي شكارگاه هاي سلطنتي و تفريح و بهره برداري شخصي انجام مي شد ولي اين رويكرد پس از انقلاب تغيير يافت و سازمان با تغيير نامش از شكارباني به سازمان حفاظت محيط زيست ، در چارچوب قانون اساسي مبني بر لزوم حفاظت از محيط زيست، يك رويكرد مردمي در پيش گرفت.
معاون رئيس جمهور در باره مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست كه اكنون به عنوان مناطق گردشگري نيز محسوب مي شوند، گفت: در اين مناطق طرح هاي مديريتي اين سازمان در حال اجرا است و با حفظ امنيت براي حيات وحش ،اجازه طبيعت گردي نيز به گردشگران داده مي شود .
وي افزايش ميزان شمول ممنوعيت شكار براي جانوران از پستانداران به آبزيان و پرندگان و تكميل مستندات و اطلاعات مربوط به همه گونه هاي جانوري را از ديگر اقدامات سازمان حفاظت محيط زيست پس از انقلاب اسلامي نام برد و وعده داد تا ارديبهشت آينده اطلاعات مربوط به خزندگان نيز تكميل شده و در اختيار مردم قرار گيرد.
واعظ جوادي، تاسيس بانك ژن جانداران و تكميل آن را از ديگر دستاوردهاي سازمان حفاظت محيط زيست طي 30 سال گذشته برشمرد و گفت: بانك ژن جانداران روز 22 بهمن 85 راه اندازي شد و اكنون اطلاعات مربوط به جانداران از جمله خزندگان بتدريج وارد اين بانك مي شود .
وي، راه اندازي و استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي (GIS) در مناطق حفاظت شده را از ديگر اقدامات سازمان محيط زيست در سال هاي پس از انقلاب بيان كرد و توضيح داد: قبل از انقلاب همه نقشه هاي مشخصات مناطق حفاظت شده روي كاغذهاي كالك و با قلم و به صورت دستي ترسيم مي شد ، اما اكنون اطلاعات و مشخصات همه مناطق حفاظت شده از جمله پارك هاي حفاظت شده با سامانه جي آي اس بدست آمده و حدود 190 ورق نقشه نيز با اين شيوه از پارك هاي حفاظت شده ترسيم شده است .
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين گفت: از پارسال در 30 استان كشور سامانه اطلاعات جغرافيايي راه اندازي شده و در برخي استان ها كه تصور پيشرفت را هم نداشتيم ، نقشه هاي رقومي خوبي در باره پراكنش موضوعاتي همچون صنايع و معادن و ارتباط هر كدام از آنها با محيط زيست تهيه شده است .
وي اجراي 800 طرح پژوهشي در زمينه حفاظت محيط زيست در30 سال گذشته را از ديگر اقدامات دوران انقلاب برشمرد و گفت: از اين تعداد 200 طرح در دولت نهم انجام شده است .
واعظ جوادي اظهار داشت:اكنون مطالعاتي مانند "محل دفن پسماندهاي ويژه "در 29 استان كشور پايان يافته و طرح مطالعاتي در باره 9 رودخانه كشور از جمله طرح هاي در دست اجراي اين سازمان است .
وي در باره كمبود نيرو از جمله محيط بان در اين سازمان گفت: رديف استخدامي اين سازمان بر اساس برنامه چهارم توسعه تعيين شده است و طبق اين برنامه، ما مي توانيم فقط هزار نفر را استخدام كنيم .
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در باره پديده كشند قرمز كه در سواحل خليج فارس ديده شده است، گفت: بر اساس مطالعات اين سازمان، كشند قرمز يك تك سلولي گياهي از گروه " داينو فلاژله ها" يا "تاژكداران مخوف" است، اما گونه اي از كشند قرمز كه از طريق طوفان گونو از اقيانوس هند و سواحل كره وارد خليج فارس شده است سمي نيست .
واعظ جوادي افزود: تنها مشكلي كه اين گونه كشند قرمز دارد ، اين است كه به علت در بر داشتن پهنه وسيعي از آب، سبب خفگي آبزيان مي شود .
جمعه|ا|25|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]