واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: برگزيدگان كتاب سال حوزه معرفي شدند
دهمين همايش كتاب سال حوزه علميه با حضور علما فضلا طلاب و نويسندگان حوزوي در مدرسه عالي دارالشفا قم برگزار شد.
حضرت آيت الله سبحاني در اين همايش گفت : حوزه علميه قم يگانه مرجع براي عالم تشيع است و كتابي كه به نام حوزه علميه قم نوشته و چاپ مي شود بايد علاوه بر نظارت وزارت ارشاد خود حوزه بر آن نظارت كند تا كتاب هاي غير علمي به نام حوزه نوشته نشود.
به گزارش مركز خبر حوزه آيت الله سبحاني به جايگاه قلم و كتابت در اسلام اشاره كرده و اظهار داشت : قلمي كه در مسير تكامل مردم و جامعه باشد خداوند به آن قسم ياد كرده و اين نشانه بهترين دليل براي اين است كه اسلام از روز اول طرفدار قلم و كتابت بوده است .
ايشان افزود : بشر داراي دو نيروي بيان و قلم است و هر چند « بيان » نعمت عظيمي براي بشر است اما دوام ندارد و آنچه مي تواند تا قيامت ماندگار ثابت و پايدار باشد قلم است .
ايشان با بيان اينكه شهادت در پرتو قلم است خاطرنشان كرد : كساني كه شهيد مي شوند داراي ايمان و اخلاق هستند و اين ملكات را از علما ياد گرفته اند و قلم آنان شهدا را به اين معركه كشيده است .
آيت الله سبحاني در بخش ديگري از سخنان خود به ضرورت ارايه پايان نامه نويسي از سوي فارغ التحصيلان اشاره كرده و تصريح كرد : كتاب نوعي استمرار وجود انسان است اما وقتي مي خواهيم با اين كتاب به جامعه خدمت كنيم و پاسخ گوي نيازهاي جامعه باشيم بايد موضوعات و نگارش عالي مدنظر باشد.
ايشان افزود : پايان نامه ها بايد خلاهاي موجود را پر كنند و از نظر محتوا در شان حوزه علميه قم باشند.
ايشان با بيان اينكه حوزه از زمان شيخ طوسي تاسيس شده خاطرنشان كرد : كتاب هايي كه در حوزه چاپ و منتشر مي شود بايد داراي نظارت داخلي باشد و تعداد آنان مشخص گردد زيرا اگر اسلام در قاموس تشيع باقي مانده در اثر همين قلم ها است .
آيت الله سبحاني با توصيه به رعايت ادب در نگارش گفت : كتاب هاي متعددي عليه شيعه با الفاظ و القاب بسيار ناشايسته نوشته اند گر چه علماي شيعه با رعايت اخلاق اسلامي پاسخ آنان را مي دادند.
رئيس موسسه امام صادق (ع ) افزود : تا قبل از انقلاب كتاب هايي كه عليه شيعه نوشته شده خيلي معدود است اما بعد از انقلاب بغض ها عليه ما مضاعف شده و هفته اي نمي گذرد مگر كتابي عليه شيعه چاپ و يا در سايت قرار نگيرد.
ايشان با بيان اينكه 40 هزار سايت عليه شيعه فعال است خاطرنشان كردند : حوزه علميه حدود 4 هزار شبهه را جمع آوي كرده و مردان بزرگي مي خواهد تا بتوانند به اين شبهات پاسخ دهند چون تمام جامعه و نسل جوان چشم اميد به حوزه علميه دارند.
ايشان با انتقاد از اينكه در موضوعات فقهي كتاب كمتري نوشته مي شود تصريح كرد : حوزه بايد موضوعات مورد نياز را استخراج كند تا بخشي از آنان به موضوعات پايان نامه اختصاص داده شود و از تكرار و موازي كاري جلوگيري گردد.
آيت الله سبحاني تاكيد كرد : بايد قدرت مطلق شيعه براي همگان آشكار شود در دنياي امروز كساني كه خارج از ايران با فقه شيعي سر و كار دارند مي گويند فقه اسلامي 1400 سال قبل چنين مسايلي را بيان كرده و آنان را مورد تعجب وا داشته است .
ايشان خواستار توجه به كيفيت چاپ كتاب ها افزايش نسخه ها در كتابخانه ها شده و افزود : متاسفانه كيفيت چاپ كتاب ها مطلوب نيست و نسخه هاي كتب فاخر انديشمندان حوزه در كتابخانه ها كمياب است .
ايشان گفت : طرح مسايل فلسفي در حوزه نبايد به صورت غربي باشد و بايد تلاش كرد باب فلسفه اسلامي و غربي با هم مخلوط نشود و اين به اين معناي استفاده نكردن از فلسفه ديگران نيست .
آيت الله سبحاني تاكيد كرد : انتشارات حوزه بايد آرم داشته باشد و كتاب هايي كه به نام شوراي عالي چاپ مي شود آرم مخصوص داشته باشد تا بعضي از كتاب هاي بي مايه به نام حوزه چاپ نشود.
ايشان در پايان از مديريت حوزه كه در طول 10 سال توانسته پديده همايش كتاب سال و روح تحقيق و پژوهش را در حوزه تحرك ببخشد قدرداني كردند.
در ادامه همين همايش آيت الله مقتدايي مدير حوزه علميه قم با ارائه گزارشي از آثار ارسالي به دبيرخانه كتاب سال حوزه گفت : در سال جاري 1146 كتاب و هفتاد پايان نامه به دبيرخانه كتاب سال حوزه ارسال شد كه نوزده كتاب برگزيده و سه كتاب شايسته تقدير و هشت پايان نامه به عنوان برگزيده معرفي شدند.
وي افزود : در مجموع ده سال برگزاري اين همايش آثار ارائه شده از نظر كمي و كيفي بسيار مطلوب بوده است و بيش از 159 داور از كارشناسان و متخصصان حوزوي اين آثار را مورد ارزيابي قرار داده اند.
آيت الله مقتدايي با بيان اين كه دبيرخانه كتاب سال حوزه از سال 1377 تشكيل شده است افزود : كتاب سال حوزه تاكنون 9 دوره را با موفقيت پشت سر گذاشته است و گسترش و تعميق فرهنگ تحقيق و پژوهش در حوزه معرفي آثار برتر حوزويان در زمينه هاي تاليف تحقيق ترجمه تعيين هرم علمي آثار حوزويان در مقايسه با آثار غيرحوزوي سامان دهي فرآورده هاي پژوهشي و شناسايي موضوعات و زمينه هاي پژوهشي شناسايي و معرفي پژوهشگران جوان و تقويت انگيزه هاي تحقيق و پژوهش در نسل جوان از اهداف تشكيل اين دبيرخانه به شمار مي آيد.
آيت الله مقتدايي با اشاره به اين كه هر سال فرآيند داوري اين همايش به صورت تخصصي و دقيق تر از گذشته صورت مي گيرد اظهار داشت : آثار ارسالي در سيزده گروه تخصصي همچون فقه و حقوق اصول فلسفه و كلام قرآن و حديث ادبيات تاريخ و سيره دانش سياسي علوم تربيتي و اجتماعي اخلاق و عرفان كتاب شناسي و كليات ترجمه اقتصاد تصحيح تحقيق و تكنولوژي آموزشي مورد بررسي و ارزيابي قرار مي گيرد و پس از سه مرحله داوري آثار برتر انتخاب مي شوند.
در پايان اين همايش از گرد آورندگان 27 اثر قدرداني به عمل آمد .
جمعه|ا|25|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]