واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس ستاد انتخابات كشور: از رد صلاحيت احدي خوشحال نميشويم احدي قدرت دخالت و تصرف در فرآيندهاي انتخابات را ندارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييس ستاد انتخابات كشور گفت: ما بايد براي مردم اثبات كنيم كه احدي قدرت دخالت و تصرف در فرآيندهاي انتخابات را ندارد و قانون به هيچكس اجازه چنين كاري را نميدهد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سيدصولت مرتضوي در همايش روساي هياتهاي بازرسي استانهاي سراسر كشور با مورد توجه قرار دادن بحث رسيدگي به صلاحيتها در هياتهاي اجرايي اظهار كرد: هيچكس حتي استاندار و فرماندار نميتوانستهاند بر تصميمات اجرايي اثر بگذارند و لازم است كه اين موارد در رسانهها توضيح داده شود و به مردم گفته شود.
وي با تاكيد بر اينكه « طبق قانون هيچكس و تحت هيچشرايطي نميتواند در انتخابات دخالتي داشته باشد» افزود: خدا را ناظر و شاهديم كه ما به عنوان ستاد انتخابات كشور همچنين شخص وزير كشور به عنوان وزير كشور كه مسوول انتخابات هستيم، از رد صلاحيت احدي خوشحال نميشويم، اما از كنار قانون هم نميشود گذشت. امانت داوطلب و امانت مردم را بايد در نظر گرفت.
مرتضوي در ادامه با اشاره به مواد 28 و 30 قانون انتخابات اظهار كرد: التزام عملي به اسلام و نظام جمهوري اسلامي ايران اگرچه در اين بند مورد توجه قرار گرفته، اما بعضا كساني از سر عناد و يا به ناداني زدن خودشان معتقدند اگر كسي به آنها گفت شما التزام عملي نداريد، يعني اينكه تو مسلمان نيستي، اين در حالي است كه التزام عملي به اسلام و به جمهوري اسلامي با مسلمان بودن متفاوت است.
وي گفت: مجلس بنا به تعبير امام(ره) در راس امور و عصاره فضائل اين ملت است. هياتهاي اجرايي معتمد مردم هستند و تكليفشان اين است كه به دقت به موارد رسيدگي كنند.
وي خاطرنشان كرد: هياتهاي اجرايي صلاحيتها را محرمانه اعلام كردند و اين موضوع تا آخر محرمانه است و احدي حق ندارد بگويد چه كسي رد صلاحيت شده. هيچ فرماندار و ناظري هم حق اعلام رد صلاحيتها را ندارد. حال اينكه داوطلب عليه خودش تبليغ ميكند ما مسووليتي نداريم.
رييس ستاد انتخابات كشور تاكيد كرد: ما مدعي نيستيم كه كار هياتهاي اجرايي به طور صد در صد بدون عيب بوده است. شايد به دليل گزارشاتي كه به هياتهاي اجرايي ميرسيده و يا تحقيقاتي كه داشتهاند جايي تخلفي صورت گرفته باشد، اما بعد از اين مراحل، مراحل ديگري هم وجود دارد و بحث تجديدنظر به ميان ميآيد.
وي در ادامه اظهار كرد: برخي عوامل محدود كننده فراروي انتخابات آينده ما قرار گرفت، چنانچه ديديم برخي از نمايندگان مجلس حركتي انجام دادند و تبصره دو از ماده 28 يعني بحث در نظر گرفتن مدرك فوقليسانس براي داوطلبان را مدنظر قرار دادند كه اين موضوع جامعه هدف را به يك ششم تقليل داد و اگر در مجلس قبل جامعه آماري دو ميليون نفر بود جامعه آماري عمومي فعلي ما حدود 330 هزار نفر بودند.
وي افزود: همه پيشبينيها اين بود كه مشاركت در ثبتنام به شدت كاهش پيدا ميكند، اما خوشبختانه با ورود دشمنان ما ملت ايران هوشياري خود را نشان داد و ديديم كه در بحث مدارك نزديك به 16 درصد افزايش مشاركت داشتيم و به هر ترتيب اگر براي جامعه همگن اين دوره محدوديت ايجاد نميكردند پيشبيني ما رشد 37 درصدي و ثبتنام حدود 10 هزار نفر بود.
مرتضوي خطاب به حاضرين در اين نشست با تاكيد بر اينكه «بايد فضاي مملكت را شاد و بشاش نشان دهيم» گفت: همچنين انتخابات نبايد كار را در حاشيه قرار دهد شما بايد به كار و كار و كار و خدمت بيمنت ادامه دهيد و مردم را با عمل به اين نتيجه برسانيم كه انتخاب حق آنهاست.
وي گفت: بايد براي مردم اثبات كنيم كه احدي قدرت دخالت و تصرف در فرآيندهاي انتخابات را ندارد و ساز و كار انتخابات در جمهوري اسلامي ايران چنين اجازهاي را به كسي نميدهد.
مرتضوي همچنين در اين نشست با مورد توجه قرار دادن اهميت مشاركت گسترده مردم در انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: امروز فضايي در نظام بينالمللي حاكم است كه طي آن از يك شكاف عميق بين سردمداران دولتها و حكومتها با قاطبه ملتها خبر ميدهد. يعني شعاري كه در قيام 99 درصد عليه يك درصد مطرح است يك پديده ديگر ساخته نيست بلكه واقعيتي است كه امروز در دنيا به وقوع پيوسته است.
وي با بيان اينكه «امروز شكاف عجيبي بين ملتها و دولتها، اتحادها و اتفاقهايي كه در عرصه بينالمللي در حال وقوع است ايجاد شده» افزود: با دخالتهاي مشمئز كنندهاي كه آمريكا و اروپا در انتخابات روسيه داشتهاند همچنين بحث حضور آقاي پوتين در مديريت روسيه، بحث چين و اثرگذاري آن در اقتصاد جهان رقابت اروپا با آمريكا با روسيه و چين و وجود اختلافات بين آمريكا و اروپا همگي نويدبخش يك تحول جديد در جهان است.
مرتضوي گفت: همه اينها گواه بر اين است كه بشريت تشنه عدالت است و از فشارهاي اقتصادي به سطوح آمده و ما فكر ميكنيم اين تحولات لايه به لايه به سمت و سوي نظام احسن پيش خواهد رفت.
وي در ادامه با بيان اينكه «بحث نفوذ فرهنگ اسلامي در جوامع غيراسلامي از منظري قابل ارزيابي است» گفت: آمار و ارقام مويد اين مطلب است كه غرب در منجلاب و فساد اخلاقي فرو رفته و امروز به اشباع رسيده و به دنبال اين است كه به سمت اخلاقيات بگرايد كه اين گم شدهاش را در منظر تفكرات اسلامي دنبال ميكند.
وي با اشاره به تحولات رخ داده در كشورهاي منطقه و بحث بيداري اسلامي اظهار كرد: اين موج بيداري اسلامي بدون توقف در حال پيشروي است، اين حركت همچنان تداوم دارد و به سمت و سوي عربستان نيز ميرود و اگر به فضل الهي دخالتهاي سخيف بيگانگان قدري كاهش پيدا كند ما شاهد يك تحول اساسي در خاورميانه خواهيم بود.
وي افزود: عدهاي سعي كردند جهت بيداري اسلامي را تغيير دهند و در سوريه براي تروريستها ثروت و سلاح بردند و به شيوخ بيتدبير خليج فارس مخصوصا حاكم قطر و عربستان هزينههاي هنگفت ميلياردي در كشور سوريه كردند تا اينكه بگويند اين حركت سوريه به لبنان و پس از آن به ايران خواهد رسيد كه البته خوشبختانه در سوريه با مشت پولادين مردم و مديريت خوبي مواجه شدند.
وي گفت: آقاي بشار اسد هم اكنون تفكر احمدينژاد عزيز ما را تمرين ميكند سرزده به ميان مردم ميرود و بسيار زيبا به مديريت ميپردازد.
وي همچنين با اشاره به حوادث رخ داده در انتخابات رياست جمهوري سال 88 اظهار كرد: قبل از اين انتخابات جريان وابستهاي وارد عرصه شد كه از ابتدا به دنبال براندازي بود و ميخواست كه انتخابات يعني نقطه قوت جمهوري اسلامي را به نقطه ضعف تبديل كند.
به گزارش ايسنا رييس ستاد انتخابات كشور همچنين در جمع خبرنگاران گفت: هياتهاي اجرايي صرف نظر از مواضع سياسي و بر اساس قانون به صلاحيت كانديداهاي انتخابات رسيدگي كردهاند.
سيدصولت مرتضوي در پاسخ به اين سوال كه آيا درست است كه در مورد صلاحيت علي مطهري، كاتوزيان و علي عباسپور قرار است تجديدنظرهايي اعمال شود، اظهار كرد: بررسي تجديدنظر درباره صلاحيتها حق همه داوطلباني است كه ردصلاحيت شدهاند.
وي تاكيد كرد: نتايجي كه از هياتهاي اجرايي منتج شده در اين مرحله امكان تجديدنظر در مورد آنها وجود ندارد و تجديدنظر در هيات نظارت صورت خواهد گرفت.
رييس ستاد انتخابات كشور همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اين بحث كه هياتي از سوي علي لاريجاني رييس مجلس در خصوص بحث تاييد صلاحيتها به وزارت كشور معرفي شده است، گفت: وزارت كشور مسوول رسيدگي به بحث رد و تاييد صلاحيتها نيست. در اين راستا خلط مبحثي صورت گرفته كه طي آن برخي رسانهها گفتهاند كه وزارت كشور به صلاحيت داوطلبان رسيدگي ميكند و طبق قانون كسي كه ميتواند بر امر انتخابات نظارت داشته باشد، شوراي محترم نگهبان است. من در مورد اين نظر رييس مجلس چيزي نشنيدهايم، اين مورد را بايد از خود ايشان بپرسيد.
مرتضوي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر تعداد افراد اصلاحطلب تاييد و يا ردصلاحيت شده نيز اظهار كرد: هياتهاي اجرايي بر اساس قانون و صرف نظر از مواضع سياسي اشخاص به تاييد يا ردصلاحيتشان نگاه كردهاند.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]